Jump to content
Sign in to follow this  
kosfunny

Consultanta Daune

Recommended Posts

Nu este nicio dezinformare este REALA INFORMARE !

 

Ce nu se spune este faptul ca pe constat amiabil stabilirea raspunderii nu se face conforma codului rutier ci in baza acestui protocol dintre asiguratori.

Cine vrea protocolarea accidentului strict dupa prevederile codului rutier nu mai incheie amiabila si merge la Politie !

Edited by kosfunny

Share this post


Link to post

Salut,

 

Verisoara mea are un Ford Fiesta inscris pe numele ei la care asigurarea este peste 1000 de lei pe an, pentru ca verisoara are sub 30 de ani. A aflat de la un cunoscut o metoda prin care se face asigurarea pe numele altei persoane care este mentionata ca si utilizator intr-un contract de comodat. Ma intereseaza sa stiu daca este legala aceasta metoda.

Multumesc.

Share this post


Link to post

Pana in 2012 se putea pentru ca legea spunea ca asigurarea se incheie pe numele proprietarului sau utilizatorului.

In noua legislatie scrie clar ca asigurarea se incheie doar pe numele proprietarului. Utilizatorul se poate trece in rubrica aferenta acestuia nu in locul proprietarului.

 

Concluzionand , varianta cu contractul de comodat NU MERGE !

  • Like 1

Share this post


Link to post

Exista vreun mod de a constrange Astra Asigurari sa-si onoreze obligatiile in afara de reclamatia la ASF? Am dosarul aprobat la plata din 15.05.2015 si nimeni de la ei nu stie cand va fi platit, desi e vorba doar de cateva mii de lei...

Share this post


Link to post

Astra plateste dosarele dupa cum bate vantul, si vantul bate foarte ciudat :roll: Conform normelor ASF au la dispozitie 3 luni de zile sa plateasca dosarul (de la momentul propunerii la plata). Cai de atac: 1. Reclamatie la ASF dar risti sa nu se intample nimic. 2. Plangere in instanta cu plata dobanzii legale si a cheltuielilor de judecata.

Share this post


Link to post

Si daca dupa hotararea judecătoreasca trece o luna si nu platesc sunt amendati cu 20% din salariul minim pe zi pentru fiecare zi de întârziere. Asa zice legea, dar nu stiu cine da amenda

Share this post


Link to post

Atunci cand in urma unei sentinte judecatoresti nu iti este achitata/restituita o suma de bani se apeleaza la executorul judecatoresc. Executorul decide si imputa (si) astia 20% de care n-am auzit pana acum dar nu m-ar mira :D

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Dupa ce i-am notificat ieri ca datorita depasirii termenului legal imi datoreaza penalitati de intarziere de 0.2% pe zi, azi mi-au intrat banii in cont, dupa fix o luna de la trimiterea la plata a dosarului. Bine, facusem si reclamatii online la ASF si ANPC.

Share this post


Link to post

Sunt oarecum uimit de cate sfaturi proaste se pot da pe un forum . Dar cum romanul se pricepe la de toate , inclusiv fotbal, politica si asigurari , deja te poti astepta la orice.
Interpretarea normei ASF trebuie facuta in concordanta cu solutiile date de politistii de la circulatie in cazuri similare, pentru ca toate trebuie sa se bazeze pe legislatia asta asa cum este ea, lacunara , sau incompleta.

In majoritatea cazurilor , cei care se prezinta la politie sunt indrumati sa mearga la asigurator si sa deschida dosar de dauna in baza constatului amiabil , cu exceptia cazurilor in care :

- sunt implicate mai mult de doua vehicule

- evenimentul rutier s-a soldat cu vatamari corporale sau deces

- unul dintre soferii implicati este sub influenta bauturilor alcoolice

 

Mai nou , cei care sunt implicati in evenimente rutiere cu asigurati ai Astra S.A. trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare a Asigurarilor pentru a formula pretentii de despagubire. La nivel de Bucuresti sunt doar 2 sau 3 service-uri care accepta dosare de Astra ( "combinatie" ca lumea , nu ?) .
Sa speram ca vor disparea de pe piata cat mai repede politele RCA care inca mai sunt in vigoare. Cum majoritatea soferilor incheie polite pe cate jumatate de an , cred ca nu-i departe.
Mai raman "bulgarii" si "volanele pe dreapta", dar si astia au zilele numarate.  <img src= )">

Share this post


Link to post

"Asiguratorii vor trebui sa deconteze direct titularului politei de asigurare daunele in urma unui accident in care soferul nu este vinovat, potrivit unui proiect de lege initiat de deputatul independent Daniel Oajdea."

Asteptam cu interes... cred ca se vor modifica multe in piata asigurarilor rca daca aceasta lege se va adopta.

Share this post


Link to post

Si acum asiguratorii platesc direct asiguratilor sume de bani cu titlu de despagubire , asazisa "regie proprie". Asa ca nimic nou sub soare .
Eu unul nu agreez acesta idee deoarece se creeaza o bresa de scurgere a banilor spre "economia la negru" . Concret : iei banii si daca nu esti de meserie te duci la Nea Cutare de la coltul strazii si repari masina , fara sa ceri bon , chitanta , factura , etc.... Daca ai cerut asa ceva , sau daca mergi intr-o reprezentanta , cu siguranta banii oferiti de societatea de asigurare nu o sa acopere valoarea reparatiei , asa ca treci la capitolul "Tzeapa" , Nu-i bine , nu ?
O astfel de lege ar inlesni pacalirea clientilor , si cred ca o data cu adoptarea ei va creste numarul dosarelor solutionate mai degraba in instanta.

Share this post


Link to post

Faci confuzie, exista regie proprie unde intradevar primesti direct o suma de bani (evaluata de ei si mult mai mica decat ar cere un service) dar o primesti de la firma care a asigurat vinovatul nu de la cea la care te-ai asigurat tu (pagubitul).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Tot un fel de regie proprie o sa fie si asta, daca da banii direct titularului. Ori formularea lasa loc de interpretare ?
Chiar daca aparent in forma asta , legea ar trebui sa-i ajute pe asiguratori sa-si fidelizeze clientii , tot un fiasco va fi. In nici un caz nu o sa iasa asiguratul in castig. S-ar putea ca sub sloganul :"Noi va platim daunele "sa aibe loc o expozie a preturilor la RCA pe motiv ca " Oferim servicii bune".
Cu ceva timp in urma se mai vehiculase aceasta varianta intr-o forma putin diferita , la modul ca despagubirea sa o faca asiguratorul RCA al pagubitului , pentru ca ulterior sumele sa se deconteze/compenseze intre societatile de asigurare.

Poate ca ar fi de "lucrat"la egalizarea preturilor la politete RCA , adica sa nu mai existe diferente decat de 10-15% intre firmele de asigurare , si nu de 200-300% cum este acum . Pana la urma masinile se repara tot in Romania , si tot cu aceleasi piese pe producator ( prea putine pe original ) .

Share this post


Link to post

Ca polita RCA sa despagubeasca daunele produse la masina pentru care a fost emisa ar insemna eliminrea politei CASCO si rescrierea legislatiei. Mi se pare o ineptie.

 

Despagubirea in regie proprie functioneaza pana la un anumit plafon, fiecare firma de asigurari si l-a stabilit dupa propriile idei. Prin urmare tamponarile usoare se despagubesc intr-un mod rapid iar avariile mai importante tot cu 2-3 reconstatari si suplimentari :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Chiar nu vreti sa cititi atent propunerea legislativa ce o avem in discutie. RCA tau iti va plati dauna URMAND sa-si recupereze banii de la RCA vinovatului, astfel te scuteste pe tine ca si client de "alergatura" si tot odata te va impulsiona sa cumperi RCA de la firme "serioase". Unde este CASCO in afacerea asta? CASCO te despagubeste vinovat fiind, RCA-ul NU.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Acum, Ordonanta 54/2016 prevede acest lucru si e intrata in vigoare !

 

Sa vedem cum se aplica !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...