Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Se Introduce Buvigneta

Taxa de acces in centrul Bucurestiului  

19 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Era de asteptat: dupa model londonez (unde au congestion charge) se va introduce o taxa pentru accesul in centru.

 

articol Hotnews

 

Primaria Capitalei vrea sa introduca o taxa pentru toate autovehiculele care circula in Bucuresti, denumita si "buvinieta", din care sa sustina proiecte de investitii precum autostrada suspendata, dar si o alta taxa suplimentara pentru zona centrala, care vizeaza decongestionarea traficului.

 

 

Ia sa vedem pareri :)

 

Mie mi se pare o idee buna, aplicata prost ca destinatie a banilor, lua-o-ar ciuma de autostrada suspendata. De cine-o sa beneficieze de implementarea proiectului, nu mai vorbim ...

Share this post


Link to post

Logica romanesca : unde bagam o taxa mai merge inca una.

Taxa ca mergi cu masina prin bucuresti+ taxa ca mergi prin centru.

Super tare.

Share this post


Link to post

In centrul Londrei trebuie sa fi nebun sa mergi cu masina la ce transport in comun au!

Reteaua de metrou din Bucuresti nici nu cred ca ajunge la 10% din ce au londonezii, ca sa nu mai spun ca inca sunt ditamai cartierele bucurestene care n-or sa aiba metrou nici in 10 ani!

Share this post


Link to post

"o taxa pentru toate autovehiculele care circula in Bucuresti"... pai impozit pentru ce se plateste? Nu pentru ca ocup/circul pe drumurile publice? Ca sa nu mai zic ca impozitul acesta se incaseaza pe capacitate cilindrica ceea ce nu are nimic in comun cu masa si dimensiunile lucruri ce intradevar i-ar viza pe drumari/edili si care mai sunt.

Share this post


Link to post

Nu am votat dar spun aici.

1) o idee buna

2) depinde cat o sa fie taxa

Share this post


Link to post

Subscriu la ce a spus Dj dar cu o mentiune, posesorii de turisme cu motoare diesel sa plateasca dublu iar cei cu 4x4 triplu fata de turismele pe benzina.

Share this post


Link to post

1) o idee buna

Sa inteleg ca transportu' in comun functioneaza perfect in Bucuresti deci nu prea ai motive sa circuli cu masina ? Centurea Bucurestiului e aproape de perfectiune ca au ajuns sa plezneasca de invidie si nemtii si francezii ... chiar si americanii (ca sa nu mai zic de unguri si austrieci ... ca la sirbi saracii trece autostrada chiar prin mijlocu' Beogradului)

Share this post


Link to post

Pai eu merg la servici cu RATBul in special tramvaiul 25, cu 30 lei/luna ma scot super bine la bani. Am ture care la ora 05:30 trebuie sa fiu la datorie si nu ma mai plang. Nu mi-e rusine sa circul cu transportul in comun, nu fac parte din cei care o ard la semafor in trafic singuri in masina. Ca un fapt inedit, cand ies de la servici de la statia cu Dedeman(DrTaberei) pana la Razoare nici o masina din trafic nu ajunge inaintea tramvaiului pe sectorul asta de drum. Stau ca prostii la semafoare si tramvaiele trec tun pe langa ei.

Share this post


Link to post

evident o idee proasta.. cand transportul in comun va fi civilizat si decent sau vor exista benzi de bicicleta pe care sa circuli in siguranta atunci s-ar putea gandi la asa ceva.. pana atunci e doar o alta hotie ca multe altele..

in alte tari / capitale civilizate (paris, berlin, etc) nu trebuie sa platesti nicio taxa, iti lasi singur masina de bunavoie acasa fiindca e mult mai simplu si usor sa circuli cu metroul, tramvaiul sau trenul.

iar banii incasati din taxa asta probabil se vor duce in borduri, ceasuri de aur si panselute plantate iarna..

Share this post


Link to post

Ce-i trept nu circul prin Bucuresti insa mi-am permis a pune degetul pe ideie proasta. Nu-i o noutate ci o noua hotie, ne e foame!

Sint deja o groaza de taxe. De-ar fi platite cinstit de toata lumea si o urma vizibila al acestora, ar fi placut.

Share this post


Link to post

Nu stiu sa existe asa ceva.

Cu siguranta as fi fost instiintat, din cite stiu nu este.

O taxa de drum si atit. Era vorba sa aduca chestia cu numere pare si impare pentru oras, dar e alta poveste.

Share this post


Link to post

Punctul de vedere referitor la calitatea transportului in comun este foarte corect. Exista trasee pe care se circula extrem de bine, ma refer la transportul de exterior insa rutele de genul asta sint foooarte putine ! Metroul inca este OK, daca stai aproape de o statie de metrou si muncesti linga alta, te cam scoti.

 

In rest, as fi de acord cu introducerea unei taxe suplimentare insa cred ca ar trebui impuse si respectate niste conditii drastice atit pentru soferi cit si pentru cei care gestioneaza banutii. Personal, pina in acest moment, inclin sa nu fiu de acord cu autostrada aia suspendata ( chiar asa, suspendata de ce :D ?) sau cu tot felul de investii "benefice" pentru locuitorii Bucurestiului. Daca as vedea o utilizare rationala (parcuri, plantare de copaci, intretinere zone verzi) in depoluarea pe care o produc si imbunatatirea infrastructurii (nu doar drumurile in sine ci si parcarai, semaforizari cu adevarat sincronizate, semaforizari adaptive etc), da, ar fi OK.

Share this post


Link to post

Pai eu merg la servici cu RATBul in special tramvaiul 25...

Stau ca prostii la semafoare si tramvaiele trec tun pe langa ei.

Nu generaliza. Eu trebuie sa uzez de 2 mijloace de transport RATB si metrou pentru un drum la servici plus vreo 15 minute de mers pe jos pentru o distanta de aproximativ 10 km. Deci ..., cu metroul este Ok dar restul lasa de dorit. Acesta (circulatul cu auto personal) in multe cazuri nu este un viciu/lux pentru a fi taxat ca atare ci o necesitate. A... sa nu uit, in curand trebuie sa trec sa iau piticul de la gradi (vreo 4 statii de RATB perpendicular pe drumul casa-serviciu) deci alte mijloace de transport de adaugat...

Share this post


Link to post

In plus, faptul ca platim deja taxa de drum in benzina si impozite la primariile de sector ar trebui sa fie suficient. Modelul taxa+taxa+taxa+taxa e specific romanesc si suntem prosti ca acceptam astfel de mizerii. Sa bage taxa pt Bucuresti, dar sa scoata taxa de drum pt benzinariile din Bucuresti...

 

O singura idee mi se pare OK de aplicat pt Bucuresti - taxa pentru masinile care nu sunt inmatriculate in Bucuresti. Astfel se vor goli strazile de masini inmatriculate in Bulgaria si cei care nu au domiciliu trecut pe Bucuresti. Acestia din urma vor fi nevoiti sa isi faca actele pe Bucuresti si sa plateasca taxe sau sa plateasca buvinieta. Daca va uitati pe strazi, veti vedea ca un procent relativ mare (estimez 20-30%) sunt masini cu numere din afara Bucurestiului. Studentul venit de la Iasi sau Bacau in Bucuresti sa invete care circula cu masina isi va permite sa plateasca si taxa de buvinieta. Asta ca sa nu spun intr-un mod mai urat ca un student normal poate sa isi fataie fundul prin Bucuresti si prin transportul in comun avand in vedere ca de cele mai multe ori are de mers 2-10 minute din camin pana la facultate pe jos, iar in cel mai rau caz sa ia transportul in comun 10-20minute.

Edited by ches

Share this post


Link to post

Tocmai am trecut pe centura Budapestei - intre M5 si M1 ... cind o sa fie centura Bucurestiului intre A1 si A2 la fel poate o sa fiu de acord cu taxa ...

Share this post


Link to post

Daca se va si descongestiona traficul probabil ca vom incepe sa avem un transport in comun decent o data cu aparitia acestei taxe.
Si sigur de va mai descongestiona.

Important ar fi sa se evite la transportul in comun blocajele, crearea de benzi speciale unde se poate etc, evident benzi pe care daca esti prins sa fi sanctionat.

 

Taxa in sine nu e o noutate decat pentru noi. Personal nu o vad nici buna si nici rea cu exceptia cazului mentionat mai sus.

Share this post


Link to post

Toata lumea va plati, ca nu poti sa nu circuli, asa-i la noi. Pentru noi va fi aceeasi circulatie aglomerata dar o taxa in plus si mai multi bani de furat pentru regii asfaltului, panselei, bordurii si ce le mai trece prin cap.

Share this post


Link to post

Corect. Asta este ideea: sa incasam niste bani, nicidecum sa fluidizeze circulatia, sa scada emisiile poluante etc.

Daca transportul in comun (aici ma refer si la metrou - in speta crearea de noi magistrale) ar fi pus la punct din toate punctele de vedere multi ar lasa de buna voie masinile acasa pentru economie (benzina), pentru comoditate (mai bine stai lejer in autobuz si citesti ziarul) etc.

Acuma stau si ma gandesc: trebuie sa plateasca si RATB-ul taxa? Dar Metrorex? Poate regasim taxa si in pretul calatoriilor!

Share this post


Link to post

Pt centrul capitalei sunt de acord cu taxa pt descongestionare, cu conditia sa n-o puna si la riverani.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...