Jump to content
Sign in to follow this  
Draghici

Aparitie Vibratie Motor Si Crestere Zgomot In Interior

Recommended Posts

Salut,

ultimele probleme aparute la mine (masina model 2009), sunt:

1. crestere nivel vibratii motor (intr-o zi s-a auzit un zgomot de surub desprins, lovit de tabla si cazut la datorie pe sosea). M-am uitat la motor, am apasat acceleratia, si se observa ca la anumite turatii intra blocul motor in vibratie (foarte deranjant)

2. odata cu aparitia vibratiilor (care se simt in volan, la pedale) a crescut si nivelul de zgomot din habitaclu, problema perceputa si de sotie care nu circula zilnic cu masina (adica nu este inchipuirea mea)

Ambele probleme apar la 2 - 3 minute dupa pornire.

Edited by Draghici

Share this post


Link to post

De verificat prima data tampoane motor/cutie.

Share this post


Link to post

Mersi pt sugestii. O sa fac o programare la Di Bas Fundeni si o sa ma duc cu lista facuta ce sa-mi verifice. Mi s-a mai sugerat caproblema posibila volanta. Daca mai sunt sugestii le astept.

Share this post


Link to post

Salut 'Draghici' ce ai mai facut,ai descoperit cauza?

Share this post


Link to post

Salut,

 

Inca nu. Momentan m-am pricopsit cu alta belea. Mi-a murit bateri ACDelco dupa 3,5 ani. Saraca in loc de 750 A pornire (CCA) are numai 550 A, si asta dupa o reincarcare la service. Asa ca m-am apucat sa caut o baterie noua (una de la reprezentanta costa peste 800 ron :shock: ), si am gasit Acumulator Auto Exide Excell 85 Ah - numai sa mi se potriveasca si la dimensiuni (inca nu le-am verificat) 430 RON :banana: .

Cu ocazia asta, vizita la service cu platforma, m-au programat pentru nu stiu ce schimb de conducta de alimentare "ordonata" de producator, insa sint in dubiu, ca parca nu a-si schimba-o daca inseamna montari si demontari de componente de la motor (sigur nu se mai monteaza la fel, si pericolul de crestere vibratii se mareste).

De asemenea am constatat ca strangerea de la capacul de la motor s-a slabit pe fata, si sigur da vibratii in mers (sunt doua bucse sertizate cu cauciuc). Mi s-a spus ca nu au ce sa faca pt ca strangerea capacului care se face prin presarea cauciucului pe capac nu se mai realizeaza deoarece acesta si-a schimbat compozitia si inaltimea lui s-a micsorat si nu mai calca pe capac, solutia fiind comandarea altor bucse cu cauciuc. Am zis pas, si o sa introduc 2 saibe din cauciuc sau clingherit (grosime 3 - 5 mm) intre capul surubului care preseaza pe cauciuc si bineinteles cauciuc, in felul asta rezolvand inaltimea modificata a bucsei. Intre timp mai caut alte posibile surse de vibratii pana cand o sa-i fac o verificare tehnica in service cu ocazia schimarii (sau nu) a conductei de alimentare.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...