Jump to content
Sign in to follow this  
Wolfman

Unidentified Flying Objects

Recommended Posts

Asa incercauu sa ma abureasca si vanzatorii de caucioace, insa imi repugna grav "merge si asa"... Daca in CI scrie 205/55R16 91V sau 225/45R17 91 W inseamna ca asa trebuie sa scrie si pe anvelope, right?

Share this post


Link to post

Merge si asa :) Dar cu cat clasa de viteza este mai mare cu atat ai stabilitate mai buna si raspuns mai bun in directie si franare inclusiv la viteze mai mici decat cea maxima data de indicele specificat.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Exact de asta voiam 91V, rezistenta la flancuri (deci stabilitate crescuta) plus sentimentul ca oricat i-ai da esti in limite...La franare nu cred ca sunt diferente, doar la feed-back si balans lateral.

Share this post


Link to post

Pentru iarna n-ai nevoie de indice mare de viteza. Pentru vara insa... ;)

Ce e fain la un cauciuc cu talon jos este acea "rinm protection"

Pe mine m-a scapat de distrus jante de-a lungul timpului...

 

Si acu vazui - pentru interior piele, sa stii ca banalul lapte Doina face minuni. V6-le l-am luat cu un interior tare amarat, si aparent irecuperabil - insa dupa 2 tuburi de LD este cel putin decent. Nu isi mai arata varsta.

Share this post


Link to post

Oricum alea de iarna nu au raspunsul celor de vara... Si teoretic ar trebui sa le umfli mai tare (probabil scrie si in manual chestia asta) asa ca n-ar trebui sa simti diferenta de rigiditate.

Share this post


Link to post

Le-am umflat deocamdata cu 2.2 aseara cand au fost montate pe jante, pe masina le voi pune probabil in week-end, cand am de gand sa schimb si la Tico placutele de frana si rotile de iarna. UG8-urile imi par mai inguste la banda de rulare, diseara chiar o sa masor sa vad ce diferenta e intre anvelopele vechi si astea. Deasemenea, profilul mi se pare pro-aquaplanning, neavand nici un canal de dren longitudinal.

2.jpg

1.jpg

Share this post


Link to post

Din cauza desenului in V. Orice anvelopa in V pare mai ingust, iluzie optica. V-urile scot apa cel mai bine, canalele longitudinale sunt pentru stabilitate.

Am avut alt model de good year, n-am fost incantat deloc de ele, altii le-au laudat insa.

Eu dupa ce-am dat de vredestein, nu mai imi trebuie alta anvelopa, am luat anul trecut un set de snowtrack 3 si unul de xtreme. Absolut fabuloasa tractiune la ultimele. (rwd pe 17)

Ia uite cum arata si nextreme ;)

Share this post


Link to post

Sunt apropiate ca performante UG8 cu Xtreme, am mers pe primele pt. ca sunt model mai nou iar in teste sunt cele mai titrate.

UG8.jpg

Xt.jpg

Share this post


Link to post

GY UG8 am luat si eu iarna trecuta si mi s-au parut peste fostele Dunlop WS 3D.

Share this post


Link to post

Voi reveni cu feed-back dupa ce le voi pune pe masina, sper sa fie cel putin la inaltimea BF-Goodrich-urilor pe care le-am invartit 5 sezoane pe Leganza. Aseara am masurat de curiozitate latimea efectiva a benzii de rulare si se pare ca este cu 1 cm mai ingusta decat la alte gume similare de vara sau iarna. Asta nu-i neaparat un lucru rau, se stie ca pe zapada sunt ideale cauciucuri cat mai inguste, insa practic acestea ar trebui inscriptionate cu 195/55-16 nu cu 205/55-16, probabil vreo gaselnita a fabricantului pt. reducerea costurilor fara sa umble la calitate.

Share this post


Link to post

Wolfmane eu am mers destul cu UG7 pe un mondeo. Le-am ales special si am fost incantat de ele dar tre sa le stii limitele, sunt cauciucuri de frig si udatura. Pe zapada efectiva sunt slabute. Dar, de printzip, eu am pastrat aceeasi viteza pe ploaie pe serpentine ca si cand era uscat.

Vredestein winter extreme am pe outtie. Sunt o gramada de banet in plus fata de similare dar sunt exceptionale, testate si in zapada de 30 cm pe masina mea care nu e un offroader si a mers excelent...

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Share this post


Link to post

Eu mai mult pt. zapada le-am luat, pana acum n-am folosit niciodata lanturi iarna si sper sa n-o fac nici de-acum incolo. Iarna trecuta am avut deseori zapada de peste 20 cm si n-am avut probleme nici cu Leganza nici cu Tico...

Share this post


Link to post

Viorele performanta unui cauciuc in zapada este direct proportionala cu spatiile goale dintre crampoane. E si logic, dealtfel, ca trebuie sa sape zapada pentru aderenta...

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Share this post


Link to post

Chiar m-ai facut curios, de-abia astept sa vad cate parale fac pe zapada, la cat de laudate sunt prin testele de specialitate si review-uri, ca fiind foarte OK pe zapada si umezeala.

Share this post


Link to post

Stai linistit, vor fi OK. Am un istoric intreg in ceea ce priveste UG-urile. Am avut UG6, UG7 si UG7+. In mod paradoxal UG6 mi s-au parut cele mai bune dintre toate, mi-au oferit siguranta atit pe zapada cit si pe asfalt uscat sau umed dar si o nota de sportivitate (in categoria asta). La acest capitol UG7+ au fost usor inferioare, stabilitatea masinii la viteze mari si temperaturi peste 5*C avind putin de suferit. Toate au fost insa peste Dunlop WS M3 si Pirelli (nici nu mai stiu de care) si au fost depasite doar de "recent" descoperitele eukohama. Am lanturi din 2004 si inca nu am desigilat cutia :) .

Share this post


Link to post

Am montat in week-end rotile de iarna, n-am apucat sa fac decat 7-8 km cu ele, am lasat-o in parcarea subterana de la serviciu (am umblat mai mult cu Hilux-ul zilele astea):

P.jpg

w.jpg

Share this post


Link to post

Ma cam bate gandul sa-i montez un eleron OEM (doar pt. aspect, nu va ganditi la efecte aerodinamice :D ), insa operatia fiind ireversibila (presupune gauri date in capota portbagaj, exista deja o preechipare adica sunt marcate trecerile pentru suruburi) stau in dubii...Pareri?

ACURA TSX OEM SPOILER.jpg

3065B576-D676-4CA3-A6FB-37E7B8DD21F8_3.jpg

5001D63D-C344-494A-9578-5AA13A219E14_4.jpg

5001D63D-C344-494A-9578-5AA13A219E14_6.jpg

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Niet. Vad ca ai ceva distanta de la aripa la roata. Si mai ales cu rotile alea inguste de iarna, cred ca ar da putin cam caraghios.

Share this post


Link to post

Mie imi place cum arata modelul asta stock. Eleronul da o nota de ricer... e drept, disreta, insa nu red ca e potrivita. Masina ta are o anumita eleganta care cred merita pastrata.

Insa nu ma baga in seama, e masina ta si faci ce vrei cu ea :D

Share this post


Link to post

Tocmai ca nu vreau sa-i stric aspectul, de aia am intrebat. Merci de reply :) .

 

In alta ordine de idei, intr-una din dimnetile trecute cu temperaturi apropiate de zero grade am descoperit ca am incalzire auxiliara, desi acul de temperatura nu se ridicase peste minim, daca reglam temperatura la climatronic la mai mult de 22-23 grade se simtea aer din ce in ce mai cald la aeratoare, asta la 1-2 minute de la pornire. Impreuna cu scaunele incalzite este exact ce-mi doream la gerurile crancene din ultimii ani, cand saptamani la rand nu am vazut temperaturi mai mari de -10 grade in ianuarie iar dimineata erau frecvent -23,-24 grade. La Hiluxul de serviciu am o chestie care cica grabeste incalzirea motorului, din ce-am observat doar ii ridica turatia cu aproximativ 200 RPM, caldura nu da decat dupa aproximativ 5-6 km.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

La hilux ai loc de o soba din teracota in bena pentru caldura puternica :mrgreen: .

 

Cat despre eleron: las-o asa, e prea eleganta ca sa ii strici linia.

Share this post


Link to post

Iaca eu ma declar pro-eleron, imi place cum arata cu el montat si-mi aduce un pic aminte de NSX :wink:

  • Like 1

Share this post


Link to post

La Cielo imi montasem eleron exact ca al lui Costi, nu-mi placea cum arata fundul, asa neterminat. Era si util la ridicatul capotei portbagaj, nu ma mai murdaream pe maini :) ... Leganza n-a fost in pericol de eleronizare, avea spatele prea rotunjit pentru a-l "taia" cu un eleron. Accordul are liniile foarte fluide, ma gandesc sa nu regret dupa ce-l montez daca n-o sa-mi placa cum arata "pe viu". Deci 1-3 pana acum.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...