Jump to content
Sign in to follow this  
Wolfman

Unidentified Flying Objects

Recommended Posts

O cautam demult insa a fost sa o gasesc de-abia cu cateva saptamani in urma... Trebuia sa fie neaparat una care la un pret decent (6500 Euro pt. curiosi) sa ofere mai mult decat precedenta Leganza. Am deja facuti cu ea peste 5000 km si considerand ca a trecut de perioada de proba am zis ca merita sa-i dedic un topic. Dotarile sunt suficiente pentru mine (erau suficiente climatronicul, scaunele incalzite, trapa si geamurile electrice): jante aliaj (i-am mai luat un set OEM pt. vara, cele din poze vor ramane pt .iarna), trapa, xenon, proiectoare ceata, ABS, VSA, controlul tractiunii, alarma cu inchidere centralizata, 8 airbag-uri , imobilizator, geamuri electrice cu impuls, oglinzi electrice/incalzite/pliabile, aer conditionat 2 zone, tapiserie piele, sistem audio premium cu 6CD changer si 8 incinte acustice, servo directie progresiva, computer bord, pilot automat, scaune incalzite, senzori ploaie/lumina, comenzi volan, handsfree bluetooth, etc...

 

 

Masina a venit cu jantele standard de aliaj echipate cu gume de vara plus un set de gume de iarna. I-am schimbat imediat toate consumabilele (filtre, lichide) mai putin cele care fusesera schimbate de putin timp (bujii, discuri fata, freon), conform facturilor inmanate de fostul proprietar, in plus fata de acestea discurile pe spate si placutele de frana (Ferodo Premier + Textar), pompa spalare faruri. Urmeaza un set de gume de vara (probabil Dunlop FastResponse 205/55-16), deocamdata mai merg cele pe care le am.

ff.jpg

FL.jpg

FRR.jpg

ifl.jpg

RL.jpg

rr1.jpg

RR.jpg

trapa.jpg

UFO.jpg

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Meserie, bravo! Sa te bucuri de ea!

Pretul mi se pare foarte mic pentru o Honda din 2007. Cati km are cu totul? Putere? Consum?

Ce s-a intamplat cu Leganza?

Share this post


Link to post

Felcitari, arata foarte bine OZN-ul :P Sa te duca mult si bine!

Subscriu la intrebarile Englezului.

Share this post


Link to post

186300 km, 114 KW. Consum: 7,5 extraurban condusa de fiu-miu, 9,5 mixt condusa de mine. Leganza a fost vanduta prin iulie.

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente. Are ceva kilometri, dar poti sa o dai inapoi la 124000 de km. :D Ca si dotari cam are tot ce-i trebuie.

 

Dupa mine e cea mai frumoasa masina de clasa medie din ultimii 10 ani de pe piata, dupa ce o vezi nu poti spune ca e mai frumos Passat-ul. A, si ma refer la generatia asta, nu la manelista cromata ce a aparut dupa, aceasta avand un look mult mai discret si mai "de calitate", in sensul ca nu incearca sa arate ceea ce nu este.

Pilotul automat e o placere la drum lung, nu as mai cumpara o masina fara asa ceva, (mai mult de 60% din cei 47000 de km i-am facut fara picior pe acceleratie) mai degraba renunt la geamuri electrice si la proiectoare (pentru care, personal, as plati sa mi le scoata de pe lista).

 

A, si sper sa nu o gepelizezi...

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Bravos! Masina per total ok zic eu. Intr-o vreme intrase si pe lista mea de cumparare alaturi de Toyota Avensis si Mazda 6.

 

Pentru ca aspectele pozitive se cunosc uite aici trei negative:

- spatiu mic pentru pasagerii din spate (spatiu genunchi)

- motorul trebuie turat pt. a stoarce ceva din el. Senzatia mea a fost ca motorul e mic pt. masina.

- garda la sol mica pt. Ro

 

Si nu am condus pre mult 2.0 ci 2.4 :mrgreen: .

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Cel de 2.4 are 192 CP. Eu zic ca totusi e un motor decent... Ce sa mai zic eu cu 110 CP euro 4 pe 1.3 tone? Macar de ar fi fost noneuro...

 

Rotile sunt ok pe 16, mai mult nu merita la drumurile noastre. Culoarea in schimb e pretentioasa rau, dar la mana a doua nu poti sa ai pretentii. Mie nu-mi mai trebuie.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Place ! iar culoarea da excelent pe masina. Sa te poarte sanatos !

 

Da' la ce te-ai mai chinuit sa-i cenzurezi numaru', daca l-ai lasat in ultima poza ? :mrgreen:

Share this post


Link to post

Merci de urari! N-o "gepelizez", ar fi o blasfemie... Motorul trage intr-un mare fel daca-l tii in ture, nu mi-a dat niciodata senzatia ca i-ar mai trebui ceva... Pe drumul spre mare, prin Dobrogea, m-am surprins deseori cu 180 pe ceas, si asta in urcare, cu masina incarcata. Oricum, suta in 9.3 sec mi se pare suficient, iar cu garda la sol deja m-am obisnuit. Intr-adevar, in spate e loc mai putin decat in Leganza, dar oricum acolo sta doar fiica-mea, de regula. VAXXI, primele poze sunt cenzurate pentru ca inca avea numere de PH.

Share this post


Link to post

Faina, fain rau ! Ma bucur ca ai reusit sa-ti faci damblaua :)

Share this post


Link to post

Felicitari, sa o stapanesti sanatos!

Share this post


Link to post

Multumesc! Ca si minusuri, mai punctez faptul ca nu are la capota telescoape ci banala tija iar bateria OEM este de 45 A si 330 A la pornire, care se duce in maximum o saptamana de stat nepornita in garaj (asta pe timp de vara). Drept care i-am luat una bucata baterie pt. diesel (74 Ah, 750 A curent de pornire), am inghesuit-o la fix intre filtrul de aer si far, renuntand la carcasa de plastic a bateriei originale. Curentul absorbit in stand-by este de 220 mA, mai mare decat la orice masina pe care am avut-o (este ceva normal la Accord CL7, pe hondafan am citit ca au si 250 mA).

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos, frumoasa masina ;) . Si culoarea e superba.

Share this post


Link to post

Merci, culoarea arata mult mai bine in realitate, e Arctic Blue Pearl. Cand am vazut-o in poze pe autovit mi s-a parut terna, doar faptul ca era la primul proprietar si cu istoric complet m-a facut sa ma deplasez pana la Ploiesti s-o vad. Insa cand am vazut-o intrand in parcare, c'était un coup de foudre...

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Cine naiba consuma asa mult, imobilizatorul ? are alarma ? ai incercat s-o inchizi cu cheia sa vezi daca tot asa mult trage ? mi se pare cam mult consum in standby pentru o baterie asa mica, Jimny are tot 45 A :)

 

Si apropo, din experienta, motoarele japoneze se tin turate ca astia nu stiu sa fac decat motociclete :mrgreen: la cat intra VVT-ul, 3600 ?

Share this post


Link to post

As vrea eu, la 5000 intra. Dac-o cipuiesc, o duc la 169 CP si intra i-VTEC-ul de pe la 4000 RPM. Am masurat in toate modurile posibile, mai putin de 220 mA n-am obtinut. O sa masor dupa cateva minute de la armare, am citit ca dupa un timp mai scade curentul consumat. Da, are alarma de fabrica.

Share this post


Link to post

Misto utilajul. Asta si cu Civicul sunt cele mai faine honde din ultmii ani. Este chiar mai faina decat accordul nou.

 

Km is multicei, dar galbejitii astia fac motoare decente, n-ar trebui sa puna probleme. M-am dat cu una d-asta, dar din pacate cu automata, si simteam ca motorul poate multe, insa cutia il penaliza grav...

Share this post


Link to post

Daca a tinut Leganza peste 300K km tine si asta macar pe atat. Ce ma mira e ca nu consuma deloc ulei, ma asteptam sa ia ceva; i-am pus un 5W40 Q8 Excel cu un DuraLube si tot la maxim e nivelul, doar s-a colorat in brun deschis.

Share this post


Link to post

Nici motoarele de Renault nu consuma ulei nici la 300 de mii de km, asa ca ar fi scandal la Honda sa consume. Data viitoare sa nu mai strici uleiul cu aditivi

Share this post


Link to post

La ultimele trei masini pe care le-am cumparat (Cielo la 160K dar avea vreo 240k reali), Leganza la 232k si Accord am pus preventiv DuraLube,, rau n-a facut la nici una, Leganza nu consuma deloc ulei la 320 k, Cielo ciupea doar putin la 300 K. acum e posibil sa fi fost placebo, stiu ca parerile sunt impartite... Altceva n-as pune sub nici o forma (gen Metabond, etc).

Share this post


Link to post

S-o stapanesti sanatos.

Share this post


Link to post

Misto agregat! S-o alergi sanatos! Si mie modelul asta imi place mai mult decat cel nou, si motorul dohc mi se pare peste "noul" sohc.

 

In privinta aditivilor eu as fi sceptic... oricum, la leganza n-ar fi luat ulei nici fara duralube. A mea nubira (cu motor de leganza) n-a avut nici duralube, a fost si pe GPL, si la 180kkm afisati (reali dracu' stie, masina a avut un istoric dubios) nu lua nicio picatura iar performantele erau cele din carte. Si nici nu mergea pe benzina ca sa zic ca uleiul ars a fost inlocuit cu alte fluide...

Riscul cu aditivii e ca unii dintre ei micsoreaza consumul de ulei prin cresterea vascozitatii... care insa duce la o uzura accelerata a motorului. La urma urmei daca haleste putin ulei nu-i crima, completezi si gata, riscurile sunt mai mici decat cu rahaturile astea care nici nu stii cum actioneaza (daca o fac) si nici cum interactioneaza cu uleiurile.

Share this post


Link to post

N-as vrea sa lungesc discutia despre ulei/aditivi aici, insa un flacon de DuraLube reprezinta mai putin de 10% dintr-un schimb de ulei, nu are cum sa influenteze prea mult vascozitatea, mai ales ca e mai subtire decat un ulei 5W40, cine a folosit stie cum arata. Adevarat ca exista aditivi ieftini gen "miere de motor" care cresc vascozitatea, insa nu au nici o legatura cu ce am pus eu. Inainte de schimb uleiul era sub semn cu cativa mm (folosise Mobil 3000 5W30), i-am facut un flush si am facut schimbul. Consumul de ulei la acest tip de motor este ceva normal cica, chiar de noi. Cred insa ca se exagereaza cu intervalul de schimb de 30k km, n-as tine nici un ulei, cat de bun o fi mai mult de 15k km in motor, in conditiile din Romania. Daca vreti sa continuam discutia, mergem pe topicul dedicat.

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos  <img src= "> imi place la nebunie modelul asta de honda si mai ales ador motorul am avut ocazia sa conduc una usor modificata, si pot spune ca este o placere sa o turezi ca "haplea" :> ...cat mai multi km bafta.

Share this post


Link to post

Merci, intr-adevar e distractie mare cu motorul asta in vitezele a 2-a si a 3-a; modelul asta il urmaream inca de la aparitie, prin 2010 gasisem una in Bucuresti pe la 8000 de EURO din 2005, insa pana sa ajung eu s-a vandut.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...