Jump to content
Sign in to follow this  
Cumnatu

Carne De Iepure

Recommended Posts

Salutari !

De cateva zile nu imi iese din cap o friptura de iepure la cuptor cu usturoi.

Buba e ca nu stiu sa aiba pe nicaieri prin drumurile mele decat in Metro la care n-am card si e si departe de actuala pozitie, nu stiu cum se face ca ma invart numai prin centru in ultimul timp.

 

Voi de unde luati iepure ( cei care luati ) ? Cat mai este un kilogramul ? ( n-am mai luat de 4-5 ani )

 

Va multumesc cu pofta :P !

Share this post


Link to post

Esti bestial Cumnate`! :)

Eu am luat ultima data de la o ferma ( preparat pe loc ), nu stiu cat a facut caci nu am platit eu. Cand traiau bunicii mei cresteau iepuri la tara si era o obisnuita cand treceam pe la ei sa ma intorc acasa cu cate unul. In afara de o grija mai deosebita la fatare nu stiam sa emita alte pretentii ( aveam o matusa in Brasov care crestea in boxa de la bloc iepuri ).

Share this post


Link to post

Carrefour, Auchan.

Share this post


Link to post

Cumnatu, mai rabzi nitel si faci o comanda la tara, cu siguranta gasesti, proaspat nu un urechila congelat ca nu-i tot una.

Share this post


Link to post

Acum nebunia e ca fiindu-mi pofta am cautat pe net si am ajuns la o concluzie, sunt multi "crescatori" artizanali dar ffff putini in zona Bucurestiului, de fapt eu nu am gasit niciunul. Din ce am citit dupa cam 500 de exemplare poti sa ai profit cu o conditie, sa te duca capul sa ai unde sa ii vinzi... lucru care e destul de greu pt multi sa te duca capul sa faci niste dealuri cu niste lanturi de magazine si restaurante. Investitia nu e f mare, cel mai mult costand constructia ( presupunand ca nu ai un grajd inca ) in rest.. munca nu ff multa si nu f grea.

Acum eu mereu am visat sa fac ceva de genul.. bine eu visez la a avea o ferma de vaci in Australia dar...

Teren si casa as avea la 35 km de Bucuresti deci nu o suma imensa pe transport, la un abator cred ca m-as orienta cand o fi de oi avea indeajuns de multi incat sa trec de la vanzare din gura in gura la vanzare ... industriala ( sa zicem 50-100 / zi ) .. ma cam bate un gand. Vaccinele nu sunt scumpe, mancarea nici aia, de inmultit se inmultesc satisfacator. Mai vinzi din cand in cand si unul asa de companie.

Pentru transport mic, "casnic " sa ii spunem se poate lua o janhina de masina mica consum mic trecuta pe gaz si iesi la distanta bucuresti - crescatorie cam 50 ron deci daca vi cu 10 bucati pe zi e profit ( presupunand ca e la 2-3-4 kg bucata si il dai cu sa zicem 20ron / kg ) .. mai studiem, n-o fi totul asa de usor cum pare sunt convins dar e interesant.

Evident cam as merge pe ideeea livrat la domiciliu, asa vreau eu neaparat, daca ma apuc de productie orice oricand sa duc produsul la nasul omului chiar daca ma va costa mai mult si va fi profitul mai mic. Daca ai de livrat sa zicem 10 / zi poti lejer sa ii transporti in lada grigorifica activa iar cand treci pe oficial sa iei o masinuta frigo. Nu o vad ca o afacere cu profit imediat, dar nici investitia initiala nu e mare versus alte afaceri ce recupereaza bani repede dar tre sa si bagi mult. + ca daca ar fi la pret de ceafa de porc si ar trebuii doar sa dau un tel sa imi vina acasa, eu unul as cumpara, destul de des. N-oi fi chiar singurul !?

 

Ideea e ca forta de munca am, locatie am , bani de investit la inceput ar fi ca nu e nevoie de multi, 1-2 ani as putea sponsoriza cresterea si imi face cu ochiul dpdv suflet asa, as face-o cu pasiune ceea ce inseamna ca m-as putea limta la un profit mic dar pe termen lung...stiti cum e, cand iti place ce faci...

Share this post


Link to post

Carrefour, Auchan.

 

Cora.

 

Mereu au. Refrigerati, nu inghetati.

Share this post


Link to post

Cumnate`, pune la investitia initiala si costul unei pusti cu tot ce inseamna autorizatii de vanator si te apuci de vanat daca vezi ca iesi in pierdere cu crescutul :) . Buna ideea cu crescutul, dar ai luat in calcul costul de marketing, cum te faci cunoscut ? O idee ar fi: faci livrari la comenzi online.

Share this post


Link to post

O idee ar fi: faci livrari la comenzi online.

 

Pai eu ce ziceam mai sus ?

Un calcul grosier am facut, acum sunt in detaliere. Un site e practic moca sa il faci si sa il imprastii pe cele cateva sute de forumuri din .ro dureaza doar o zi.

Apoi un rand de fluturasi si chiar niste publicitate online se poate face. Trebuie sa fim constienti ca cel putin 1 an vor fi investitii abia apoi se va putea intra cat de cat in profit, initial fiind pt reinvestit.

Daca iti iese calculul ( va anunt ) si poti vinde la pret de carne de porc poti sa faci un traseu de oras pe zi, iti trebuie minim 10-15 carcase / zi vandute ca sai ai un minim de profit.

Dar la nivel de Bucuresti cred ca 10-15 e ff usor daca il livrezi la domiciliul clientului.

Ma gandesc la inceput clienti din gura in gura livrat acasa ( evident totul in concordanta cu legile dpdv sanitar ) , alimentarile de cartier macar 1carcasa la 1-2 zile daca il dai indeajuns de ieftin ( daca iti permiti ) ca si ei sa il poata da mai ieftin decat la Cora, cateva restaurante mai rasarite unde sa dai 1 carcasa la 1 zi, 2 zile si candva, daca ai productie, export sau hypermarketuri.

Cred ca si din blana mai scoti 1 leu, nu mult dar macar scoti. Si din deseuri ingrasamant pt productia de lucerna samd.

 

Calculam !

Share this post


Link to post

Sa nu uiti autorizatiile si controale etc...

Share this post


Link to post

Ai o ideie buna!

 

Cateva sfaturi din domeniu agro:1 statut juridic,foarte important,nu vrei sa sti cat e amenda daca vinzi la negru!

2 Ferma poate fi construita intr-un mod normal/romanesc ,legea iti permite sa functionezi in zona gri!

3 Nu avem abator acreditat de UE in Romania,cel mai apropriat e in Ungaria,carnea din magazine vine de cel din Ungaria

4 Romanii nu au cultul carni de iepure foarte dezvoltat,asa dar avem o cerere mica,cel putin pana acum,cu o promovare puternica se va schimba mentalitatea.

5 Nu uita de teren agricol pentru masa verde,paie/masa uscata (fan),cereale...

6 Rasa,foarte important sa incepi cu o rasa de carne.

7 Exemplu carnea de iepure e asemanatoare din punct de vedereorganoleptic cu cea de pasare,blanitele argasite se pot vinde catre producatori de blanuri...

8 Iepuri pot fi valorificati intre 2~5/6 cicluri de productie pe an.

9 Autorizatiile se obtin in mod normal daca respecti legea,la limita ,cum spuneam zona Gri,iar de controale nu scapa nimeni! ,iar de amenda nu prea,iar daca ai studii de specialitate, le poti da in cap mai usor si poate scapi mai usor,daca nu, google ne dezvalui tot ce ne trebuie.

 

Daca ai vreo intrebare,dai post it :wink:

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Dupa ce am terminat de citit 2 forumuri de profil iata concluziile :

- profitul iese doar daca ai unde sa distribui peste 200 bucati lunar, la 2.2-2,5 kg carcasa si daca poti obtine pret per carcasa de 30 ron sau mai mult. Mi se pare realizabil insa ai undeva la 1-1.5 ani amortizarea investitiei presupunand ca incepi cu minim 30 femele si masculii aferenti ( 3-4-5 ) .30 RON pt 2 kg de iepure curatat livrat la domiciliu mi se pare chiar avantajos pt cumparator.

- din ce am citit pana la o anumita capacitate statul e permisiv evident respectand normele de igiena si veterinare, chestie care oricum trebuie sa o faci caci altfel iti mor magarii.

- profitul in conditiile de mai sus este de 20-30 mil / luna adica nu foarte mult. Este variabil functie de costurile reale ale furajelor functie de zona, de rata mortalitatii, de rata natalitatii , de vreme si automat consum de energie pentru incalzire / racire .

- este aproape elementar sa fi in apropierea unui oras mare, eventual Bucuresti caci sunt atat de usor de crescut iepurii incat in provincie nu vei avea cui vinde. Mai este si de paste o mica nisa de vanzare si evident cea pentur animale de companie insa acolo vanzarile sunt asa de ocazionale ca nu le poti lua din calcul.

- abator nu avem si singura solutie ( dealtel realizabil la 10-20 bucati transate / zi ) este sa o faci in regie proprie.

- cam toata lumea neglijeaza valorificarea organelor, a deseurilor si a blanei... cu ceva informare si intelegeri cu alti mestesugari poti sa valorifici mai ales blana, deseurile evident cam le folosesti ca si ingrasamant pt cultura proprie de furaj.

- ca sa poti livra atati magari / luna evident dupa ce ai gasit cui sa ii livrezi, trebuie sa ai groso modo 2000 de capete in orice moment si asta inseamna investitie maricica in spatiu si amenajarea lui. De acolo in sus insa, treci pe 100% legal si daca iti permiti productieadica 1000 bucati minim / transport merita sa trimiti si afara, dar deja ai fi.. unic in Romania.

 

Una peste alta, eu unul daca as sta la curte sigur as avea iepure pt uz casnic ( si cam pt carne californianul e cel mai recomandat ca si rata de nasgtere si crestere / consum, la 3 luni si putin e gata de taiat deci aproape de 4 ori pe an ) si daca esti pensionar sau ma rog stai la casa si ai spatiu mai dai la rude, prieteni, prietenii prietenilor, mai faci un leu. Sa o transformi in job full time, merge, dar sa ai de bagat niste bani seriosi in grajd + furaje ( indiferent ca ti le faci sau le cumperi ) si animalele de monta pana cand trec lunile si iti permiti sa ai de unde sa vinzi, intre timp trebuind neaparat sa faci o campanie desteapta ( se paote face ) pe la restaurante, alimentare samd. Costul / iepulas la 3,5 luni si respectiv 2.5 kg de carcasa este de aprox 7,5-10 ron fara munca in sine ( incluse vaccinele, furajele, current, amortizarea cutiilor intr-un an samd ) deci o vanzare cu 30-40 ron / carcasa e ceva profit insa e la 3,5 luni si deci trebuie volum ca sa traiesti din asta.

 

Iar la pretul de 40 ron pe 2 kg versus 45 ron / kg prin hipermarketuri... s-ar putea sa se creeze o piata destul de buna.

 

Pe termen lung, peste 2-3 ani, cu dezvoltare, cu reinvestirea profitului, cu dezvoltarea unui miniabator ce sa fie si autorizat ( nu ai voie sa folosesti abatoarele de vaci, porci samd ) se poate ajunge la o afacere frumusica si for ever. Daca o faci cu cap si daca ai rabdare sa o amortizezi nu in 3 zile.

 

Si daca tot o faci pe termen lung si iti permiti la un mom dat poti sa produci pastrame, afumaturi samd, unde profitul creste enorm / gramaj si sunt si fff cautate mai ales afara.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Daca faci si abator ai sanse sa apara si alti crescatori de pe urma carora sa castigi. Pui taxa de sacrificare si o sa fie si altii care nu-i pot sacrifica sa-i vanda si vor trebui sa apeleze la abatorul tau.http://www.madr.ro/p...citate-mica.pdf In regim de abator mic poti sacrifica maxim 50 de urecheati pe zi.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

regim de abator mic poti sacrifica maxim 50 de urecheati pe zi.

 

Ceea ce e anapoda intrucat evident transportul cantitatilor de acest gen de la producator catre abator este foarte scump pe cap de urechiat.

Varianta a fi sa ai o masina colectoare ce sa mearga pe o raza de sa zicem 50 km sa adune iepuri vi la pret prost pentru vanzator, sa ii stochezi personal cat e nevoie si sa ii sacrifici in limita a 50 / zi. Asta dpdv legal.

Adica practic ai putea face abatorul, cu costurile aferente ce nu sunt mici, ai avea pe langa el ceva productie proprie si ai avea un angajat ce ar colecta la un pret de maxim 10-12-14 ron / vietate ca apoi sa ai profit cat de cat la vanzare. Sa zicem ca e viabil dar necesita investitie maricica.

Afara si nu numai se ofera cam 1.9-2.2 euro / animal viu ceea ce afara merita pentru producatori la noi insa nu.

De ce merita afara ? Pentru ca producatorii s-au constituit in asociatii si fac asa : unu creste furajele si le da la superpret avand garantata piata de vanzare, altul tine animalele si le creste, altul le taie si comercializeaza, este un lant unde toata lumea are garantata vanzarea produsului si se ajuta unul pe altul cu aceasta garantie in schimbul unui pret care sa merite vanzarea.

La noi fiecare se descurca cum poate de furaje, de materiale pt custi, de mana de lucru samd si iese cam la 7-10 ron / iepure viu evident nemeritandu-se sa il vanda fara nimin 20 ron / bucata. Pe de alta parte nici tu ca abator, mic sau mare, nu poti sa trimiti masina dupa iepuri pt ca ai conditii ogligatorii de transport ca si spatiu aferent / cap si pentru 1000 iepuri ridicati de la 10-20 producatori, numai consumul de motorina si amortizarea camionului, daca nu ii iei cu minim 15 ron, nu se merita.

 

E o piata ieftina, atat ca si materie prima cat si ca si crestere, chiar daca produsul final este scump. E normal sa fie mai scump decat puiul dar la noi, pretul de magazin e motivat in mare parte numarului mare de intermediari cat si a faptului ca e importat tot, special de la unguri.

 

Eu zic ca poate da, sunt afaceri mai sigure si mai usoare de inceput cu 10-20-40k euro dar are si asta satisfactia ei intrucat e o nisa practic neexploatata in Romania, totul e sa ai banii sa poti sa astepti 1-1,5 ani sa incepi sa scoti. Ceea ce in mod normal, este inca o afacere ff buna, sa iti recuperezi investitia in pana in 2 ani. Veniturile pot fi si astronomice daca reusesti sa dezvolti in regie proprie tot lantul de la furaje la ferma la abator la transport la tabacarie, comercializarea blanii, meseluri, afumaturi si evident ai cantitate. Piete sunt !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Probabil ca pe la concurentii occidentali se mai dau si niste subventii, si din motivul asta pretul de producator e atat de mic. In Ro ai sanse la asa ceva?

Share this post


Link to post

Deja ai inceput Foarte prost! o dai in Bisnitareala! ,,sa adune iepuri vi la pret prost pentru vanzator''

Vrei in 18~24 de luni sa scoti profit pe spatele unor crescatori mai amarati,in 4 ani visezi deja la vila si seria 7?

 

Asa nu se fac afaceri,iti bati joc de munca unor oameni! Care e diferenta intre rromi ce a pus monopol pe piete/targuri de legume,ce ofera un pret de nimic,poate nici nu scoate investitia.,si dicteaza pretul la legume cum vor ei ,fara sa-i pese de taranul ce munceste 1 an pentru acea recolta,ce ofera un pret de nimica

 

Un abator in toata regula costa intre 500~1 mil de Euro! Totul legal,sa nu crezi ca nu stiu ce vorbesc,nu avem in domeniu de activitate crestere de iepuri,dar cunoastem mai multi crescatori in tara,si am discutat mult cu ei pe tema ,,ferma de iepuri'',uni cresc 5000 de capete,alti mai putin.

 

Pentru export am vazut oferte de 2000 de capete,8000/10 000 de capete in franta si italia,dar nu vine nimeni la tine,asa ca bate in lung si-n lat Europa.

Nu stiu cum nu ai gasit iepuri de vanzare in Bucuresti,cunosc cam 12 crescatori in zona,Bucuresti,ilfov,otopeni,poate sunt mai multi in aceste zone.

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Nu e bisnitareala.Omul ala nu creste mai multi decat consuma.El nu cheltuie in regim de ferma pentru ca-i tine in cotete de placaj sau ce are, si le da iarba de pe marginea santului. Tu daca dai 15lei/animal +cheltuielile tale ajungi pe la 20-22/lei/unul sacrificat, dar ajuti pe amaratul ala care poate creste aproape gratis 100-150 de iepuri pe an dar creste 20-30 ca nu are ce face cu ei.Am caz concret in vecini tine 2 iepuroici si creste gratis doar cu iarba de pe deal. Are iepuri de-mi da si mie gratis 3-4/an. Daca ar avea unde da cu 15 lei un iepure ar mai baga o iapuroaiaca doua si ar mai face 20-30 de iepuri/an sa-si rotunjeasca veniturile, mai ales daca te duci sa-l iei de la el de acasa.Dar trebuie sa fi constient ca nu prea gasesti asa decat vara, iarna nu prea inmulteste nimeni ca n-au incalzire ca n-au fan etc.

Vecinul baga de prin martie pana in octombrie inmultirea dupa care ia pauza.

Eventual cauti un sat la 30-50 de km unde sunt amataori sa creasca iepuri si sunt destul de grupati. Si trimiti masina o data la 2-3 saptamani sa adune 200-300 de iepuri /tura si atunci dau prin rotatie, la care cum ii cresc.

 

LE: Cumnate ma apuc sa cultiv usturoi sa-l vinzi odata cu iepurele de friptura. :mrgreen:

Edited by danutza

Share this post


Link to post

ZDN, nu am zis ca vreau eu sa ma apuc de acea " bisnitareala" , dupa calcule facute foarte detaliat pe forumuri dedicate cam atat poti oferii ca sa iei cu profit daca te apuci sa iei 2-3-4-5- iepuri de la cate un satean / zi sau saptamana. Cum spuneai si tu un abator costa mult, afacerea se poate face la orice nivel dar nu merita decat la nivel foarte mare.

Asa cum si la o punga de seminte poti sa ai profit 100 % dar daca vinzi doar 50 pungi pe luna.. mori de foame.

N-am zis ca neaparat n-am gasit iepure, nici n-am cautat in mod expres ca nu stiam sa aiba decat la metro iar la restul hypermarketurilor nu m-am uitat convins ca nu sunt. Cand am aflat ca sunt am aflat si pretul., 45 ron / kg si are cam 2 kg casoleta deci.. pas. Eu l-as vinde chiar cu amortizare in 1-2 ani a investitiei initiale cu 30 ron in loc de 90 ron la 2 kg casoleta si daca as avea volum s-ar merita. Dar nah, de unde naiba ditamai investitia pt acel volum care sa iti aduca dupa absolut toate cheltuielile minim 40-50 mil / luna ( suma care nu e nici pe departe o avere tinand cont ca tre sa vinzi peste 500 bucati pe luna deci tre sa cam ai 3-4-5 mii capete in orice moment si deci munca aferenta si investitiile in oameni si spatii samd, trecand peste problema legislativa a abatorului )

 

( cand am zis " la pret prost pt vanzator" nu am vrut sa zic, hai sa ii ff..tem pe vanzatori ci ca din pacate doar un pret prost s-ar putea oferi si deci n-ar fi interesant pt vanzator ) . Era pe un forum de profil cineva care mai mai sa faca abatorul dar putea oferi 2 euro / viu asa cum dealtfel se da si afara si au sarit oamenii pe el ca nu se merita. Corect, nu se merita dar nu era vina lui ca altfel nu se merita sa amortizeze abatorul si la randu-i sa ii vanda catre magazine cu transport si tot ce mai are de cheltuit ( salarii, curent, controale, apa, vidare samd )

 

M-ai cam jignit asa... asa ma sti tu pe mine, sa ma folosesc de munca oamenilor, sa fiu profitor... sunt mahnit.. probabil o sa imi treaca.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

De ce nu ai spus asa,bine era si prea de dimineata pentru mine :dacucapul:

 

Imi cer scuze pentru Tot! Pace  <img src= ">

 

Acum sa revenim la urecheati. Abatorul se poate face si cu bani de la UE,dar pana se ajunge acolo,ca si marime a fermei dureaza si costa.

 

In metro da e scump,pretul de vanzare en detail la crescatori e de 25 lei/kg,bine depinde si de cum te organizezi,daca cumperi furaj,plus personalul.

 

Cum spui la 30 lei/kg e ok ,omul trebuie atras sa consume carne de iepure,asta se realizeaza cu o promovare puternica,dar si cu un pret competitiv,fata de pui/porc,adica zona 20~30 lei/kg.

Pentru inceput,cu 20~30 de femele si 5,5 seri pe an,a cate 5~7 produsi pe serie pe cap de animal,minus 3~7% pierderi,ajungi la un efectiv frumos intr-un an,comercializezi doar animalele ce nu corespund din punct de vedere al unui standard de calitate ridicat,adica faci o selectie genetica la sange,opreste doar crema cum se mai spune,doar cei ce cresc cel mai rapid/mai mari/dezvoltati perfect.

 

O masina pentru livrat marfa la clienti,iti recomand un logan van DCI,sau papuc,cu o masina pe GPL nu prea e rentabil,pretul la GPL creste/instalatie scumpa,plus pentru vitor cand vei avea mai multi clienti,si stai 10 ore in oras la 30 de grade,dar carnea nu prea rezista,asa ca masina trebuie dotata cu instalatie frigo/camera termica.

 

O mare problema sunt oameni,nu muncesc deloc,daca pot sa bata pasul pe loc,il vor bate cu placere,daca nu Ii supraveghezi personal/camere,nu hranesc corect animale,plus pleaca dupa 2 luni,exact cand primesc salariul,EX: ingrijitor animale in regim de stabulatie,1000 lei pe luna plus casa/masa,tigari/fara bautura si femeii,nu le convine :shocking:

Sau zilieri,vor 50 lei pe zi,adica 1500 pe luna :lollol: salariul minim e de 700 lei pe luna,fara casa/masa,e grav,cel mai bine muncesti tu :caaalm:

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

50 de lei/zi inseamna un salariu de 1000 de lei/luna, ca sunt cam 20 de zile lucratoare. Daca lucreaza 30 de zile, cred si eu ca pleaca...

Share this post


Link to post

"1000 lei pe luna plus casa/masa,tigari/fara bautura si femeii" nu cred ca e asa putin pentru un muncitor necalificat, la tara. Un salariu de profesor incepator parca e mai mic.

Share this post


Link to post

30 de zile,animalele nu Isi iau singure mancare/apa,sau Isi fac curatenie singure. PLus ca nu vorbesc de un singur Om.

 

Iar 1000 lei/luna e bine,adica boschetar fara casa,fara mancare si tigari,adica primeste casa/3 mese pe zi,si tigari,nu e bine? 1000+300 chirie casa+utilitati (tv,energie electrica,apa,lemne pentru iarna) mancare de 400 lei,si 2 cartoane de tigari ,sunt putine pentru unul ce nu avea nimic inainte?,am spus stabulatie,adica nu pleaca pe camp/alergat dupa animale.

 

PS: unii muncesc si pe 700 de lei pe luna,cu capre/oi pe camp toata ziua,si mananca slana cu branza si lapte,plus mamaliga si un bordei fara utilitati in camp.

 

In timp inveti cu cat trebuie sa platesti un muncitor necalificat,incat sa fie multumit si sa munceasca cu Drag!! sa ai performanta maxima,dar Omul nu spun Romanul,nu Ii place munca! ,asa ca si cu 3000/luna dar tot nu e ok,asta e situatia!

 

La 1000/luna iti spun e bine pentru el,nu mai pun si taxele platite la stat daca vrei sa fie 100% Legal.

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Nu vreau sa mai continui discutia, ca e cam offtopic. Comentam doar de "salariul" de 1500 de lei care nu ar trebui sa se obtina de catre cineva muncind 30 de zile/luna. Chiar si marinarii de cursa lunga au zile libere pe vapor. Ca tu, ca proprietar/patron/director, platesti 1500 de lei pentru o sarcina pe luna (sa ii zicem om-luna) e altceva. Nu trebuie sa o acoperi insa cu un singur om, ceea ce vad ca ai observat si tu, deci doar calculul anterior l-ai gresit.

 

Da, si mie mi se pare suficient 1000 + mancare pentru indatoririle astea, dar e normal ca omul sa fie nemultumit daca munceste fara zi libera intr-o ferma sau sa o faca pe termen mediu. Poate nu au nici timp sa cheltuiasca banii.

Share this post


Link to post

Lasa-l bre, nu vezi ca unul daca vrea sa cumpere e bisnitar, in schimb asta care nu stie limba romana trateaza oamenii care muncesc ca boschetari. Si vrea ca boschetarul sa-si rupa mainile 30 de zile pe luna ca un rob pt o suma pe care tu o bei intrr-o seara in club.

Share this post


Link to post

Mi-am cerut scuze,s-a inteles gresit acea afirmatie.

 

Unde am stalcit Limba Romana? Cum numesti o persoana a strazii ? Mi se pare normal atata timp ca Ii se ofera un loc de munca,o casa si masa,sa fie la ferma 30 de zile,o ferma nu se face in oras! chiar nu are unde sa plece! Decat pe camp.

 

Un rob :aplauze: ,mai bine imi dai un PM sa ma intrebi ce fel de munca presteaza,doar apasa cateva butoane,verifica vizual animalele pe care le are de supravegheat! Adus baloti de fan,cu greutatea intre 18~25 kg,e munca grea.

 

Daca nu sti cum functioneaza o ferma moderna,mai bine intrebari,nu sta toata ziua cu o sapa in mana daca la asta te-ai gandit? Nu toti au norocul sa lucreze cu un sistem automat de curatare a dejectiilor,dar nici cei ce lucreaza in salubritate nu au ce face daca miroase cam urat.

 

Mai au timp si pentru ei,tinand cont ca am spus 3 mese pe zi,cel putin 5~6 ore sta la masa/odihna.

 

Domul @Tommy daca ai de gand sa postezi ceva constructiv fa-o...daca nu, nu vad ce rost are sa mai faci eforturi.

 

Dar mai bine nu mai pierd timpul,eu vreau sa il ajut pe @Cumnatu,chiar ma bucur daca Isi face o crescatorie de Iepuri :)

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...