Jump to content
Sign in to follow this  
tester5

Fum Negru Si Consum Mare (Nubira1 J100)

Recommended Posts

Dupa cum spune si titlul am una bucata nubira 1 (1.6 16v an 99)care scoate fum negru pe teava de esapament ,consumul este foarte mare si toate astea dupa ce mi am reparat electromotorul...

Alte probleme:nu mai pornesc ventilatoarele desi temperatura ajunge la jumatatea ceasului(pleaca doar cand montez clema la mufa obd) ,cand fac un drum mai lung ajunge apa la temperatura normala si in ceva timp parca pierde din putere dar acul ramane fixat la jumatate si sa nu uit pute a benzina de sunt nevoit sa cobor toate geamurile

Cod de eroare nu am gasit ,ulei proaspat schimbat si nu pierde (magnatec)

Astept idei pareri...

Share this post


Link to post

Fum negru inseamna ca o parte din combustibil iese ars incomplet.De obicei se intampla la diesel dar e posibil si la benzina. Vetifica injectoarele, e posibil ca unul din ele sa nu inchida deloc si un cilindru sa mearga inecat. Alte idei nu am acum.

LE: verifica si bujiile, daca ai vreuna afumata la cilindrul ala cauta problemele.In cel mai fericit caz e bujia sau fisa defecta.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Bujiile au fost schimbate a doua zi dupa ce a inceput sa scoata fum cat despre injectoare...trebuie sa le verific .Se alimenteaza la 12 v parca

Share this post


Link to post

Scoate rampa de injectoare ( lasand-o cuplata si electric si la conducta de combustibil ) si da la automat si vezi care din ele nu "scuipa".

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Incerc maine injectoarele (azi nu am cum/cand)si revin cu rezultatele dar totusi ramane chestia cu ventilatoarele care nu pornesc si termostatul isi face treaba din cate am observat ...mi-a fost recomandat sa verific senzorul de temperatura care in teorie e pe chiuloasa dar nu il gasesc

Edited by tester5

Share this post


Link to post

De unde stii ca termostatul isi face treaba ? Daca deschide prea devreme ventilatorul nu mai preaca des ( iti spun caci sunt patit ), sau chiar deloc daca e frig afara pentru ca racirea se face chiar mai mult decat e necesar. Eu, dupa ce am schimbat termostatul, am ramas umit cat de des pleaca ventilatorul, fata de cum il stiam inainte( odata cu termostatul am schimbat si lichidul de racire ).

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Daca termostatul e vechi, eu zic sa il schimbi, caci nu e o avere ( al meu a costat aprox.20 lei )si nu ai decat de castigat ( functionare motor la temeperatura normala - consum de combustibil normal ); cu ocazia asta faci si o revizie la sistemul de racire - se apropie sezonul rece si banuiesc ca ai nevoie de caldura in masina. Din cate stiu senzorul de temperatura da semnal la ECM si la indicatorul din bord. Daca indicatorul din bord afiseaza corect temperatura atunci senzorul este bun.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Domnu' korydon, haideti sa nu mai dam cu presupusul inducand lumea in eroare. Mai bine nu mai postam.

Ce legatura are "scuipatul" injectoarelor (defapt lipsa "scuipatului") cu faptul ca masina consuma exagerat? Ideea lui danuta e buna, desi eu nu cred ca asta e problema dar merita incercat, insa metoda de test este alta:

Se scoate intr-adevar rampa de injectoare din galerie lasand conductele si electrica in ea, se pune contactul si se vede care din injectoare nu etanseaza. Nu are rost sa dam la automat, daca vre-un injector nu "scuipa" in nici un caz nu cauzeaza consum marit.

De ce nu cred ca problema este cea expusa de danutza? Pentru ca nu s-a specificat faptul ca masina merge in 3 la pornire, iar la cald, e insesizabil faptul ca un injector pierde combustibil (am unul acum pe masina cu problema asta si il ignor de ceva vreme)

 

@tester5 verifica furtunul de vacuum de la regulatorul de benzina daca mai este atasat dupa operatiunea de schimbare electromotor. foarte posibil sa fi fost smuls sau deteliorat. O alta cauza ar fi sonda lambda defecta, asta se vede pe tester.

 

PS Senzorul de ac din bord este diferit de cel de comanda ventilatoare. Cel de comanda ventilatoare se vede tot pe tester cat de bine functioneaza.

 

PS2 Nu am postat pana acum fiindca nu ma consider un specialist la nubira si este posibil sa ma insel, insa acum trebuiau facute unele corecturi. Cand masina consuma mult logic intra prea multa benzina in motor. Aici avem 2 variabile, presiunea din rampa si deschiderea injectoarelor.

Prima poate fi cauzata de regulatorul de presiune, fara furtunul de vacuum este aproape inchis presiunea din rampa fiind mult mai mare decat normal iar deschiderea injectoarelor este controlata de ECM in functie de cativa senzori (deschidere clapeta, sonda lambda, senzor depresiune galerie) Eu de-aici am ales sonda lambda.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Imi cer scuze caci nu m-am exprimat corect. Prin "scuipa" am vrut sa spun ca , curge ceea ce cauzeaza un consum mare, adica nu-i dozeaza corect combustibilul. Daca nu dai la automat si pui numai contactul eu zic ca vezi doar daca etanseaza bine injectorul, dar functionarea o vezi doar cand dai la automat si el primeste combustibil si energie, in principal energie caci presiune face pompa cand pui contactul. Cam asta am vrut sa spun, nici eu nu sunt specialist ( nici macar pentru masina mea )dar mi-am dat si eu o parere ( de asta e forum, nu ?) :) .

Share this post


Link to post

Imi cer si eu scuze daca am fost prea vehement.

 

Eu personal imi dau cu parerea cand am oarecare idee despre ce se intampla acolo. Altfel, pareri sunt multe si daca fiecare ar zice ce il taie capul, am crea o harababura maxima.

 

PS Asta si trebuie vazut la consum mare, etansarea, functionalitatea nu ne intereseaza, plus ca poti sa dai foc la masina pulverizand benzina peste motorul incins.

Share this post


Link to post

In topicul nubira 1 post 648 ultima pagina sunt 3 poze cu scan tyranus facute de mine ,sonda lambda este ok cel putin din ce am citit (imi dau si eu cu parerea),bujiile care au fost inainte pe motor erau toate afumate (cele noi au mers o zi bine dupa care aceeasi problema),furtunul de vacuum de la regulatorul de benzina a fost schimbat acum 4 luni odata cu regulatorul(cel vechi a fost rupt de baietii veseli in service si acum am unul nou de cielo care a functionat bine zic eu),injectoarele luate si montate tot acum 4 luni sh (erau bune la vremea aia acum ma abtin)

Fum negru scoate de la 1700 in sus indiferent daca e motorul cald sau rece

Teoria cu sonda de temperatura a lichidului de racire : amestecul aer /benzina se face si cu ajutorul celor doi senzori ,cel de aer de pe admisie si cel de apa din chiuloasa.Senzorul de temperatura aer l-am verificat cu un ohmetru si avea 1,9kohm deci dupa tabel e bun dar pe celalalt nu il gasesc

 

Off topic

"Cu cat mai multe pareri cu atat mai multe idei "

Va multumesc pentru timpul si ajutorul acordat ,maine o sa mai incerc o scanare cu efilive si daca nu gasesc buba ma apuc de demontat

Share this post


Link to post

Altfel, pareri sunt multe si daca fiecare ar zice ce il taie capul, am crea o harababura maxima

 

Ultimul off-topic pentru care imi cer scuze: vom ajunge sa postam numai la "Cafenea" si "Masina mea " daca nu ne mai dam cu parerea la chestii tehnice ? Eu, cand am o problema, intreb colegii de forum si pe urma consult manualul masinii urmand sa selectez doar informatiile utile.

Edited by korydon

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca fumul negru vine clar de la amestecul incorect, mai precis prea multa benzina. Trebuie verificate toate piesele si parametri care influenteaza amestecul (injectoare, senzori de temperatura, sonda lamda, presiune in rampa injectoarelor si altele ca sigur mi-au scapat unele).

Edited by danutza

Share this post


Link to post

De acord ,toate le pot verifica mai putin senzorul de temperatura al apei care...  <img src= "> stie unde este

Edited by tester5

Share this post


Link to post

Si daca afli care este cum il testezi? :)

 

LE, din aceleasi poze de acolo pare in regula senzorul respectiv. Deci mai ramane regulatorul respectiv.

Filtrul de aer in ce stare e?

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Potentiometrul sau ce-o fi ala de la clapeta de aer l-ai verificat? Ma gandesc sa nu dea semnal ca e deschisa clapeta mai mult decat e si atunci da mai multa benzina.

Share this post


Link to post

Filtrul este bun ,iar iac-ul ...mda la asta nu am mai umblat de 1 an si ceva deci e foarte posibil (si ziua de maine mi se pare din ce in ce mai scurta :mrgreen: )

senzorul se verifica cu un aparat de masura pe ohm ( http://www.howstuffinmycarworks.com/CTS_coolant_temp_sensor.html ) problema este ca nu stiu daca temperatura din programul de scanare e cea pentru bord sau cea pentru computerul masini

Share this post


Link to post

ghici?

Cea pentru computer logic, doar la el te legi. Ala arata bine.

Presiunea in rampa trebuie verificata si daca e mare, regulatorul este defect.

Share this post


Link to post

Regulator defect sau senzor de citire a temperaturii care se afla in spatele admisiei pe chiulasa. Daca de uiti dupa alternator si pipai putin pe chiulasa il gasesti. Poti curata si IAC, insa fara prea multe rezultate privind scaderea consumului de benzina. Verifica si EGR-ul sa nu fi ramas blocat.

Share this post


Link to post

Nu pot sa incep decat cu o fraza tipic romaneasca "aualeu mama !!!" :shock:

Mai in gluma mai in serios ca sa il demontez (senzorul) presupun ca trebuie sa dau ori alternatorul jos ori admisia ,nu de alta dar spatiul e cam ingust sau mai este si o alta varianta?

:-/

Share this post


Link to post

La alternator ai doar 2 suruburi. Cred ca mai bine il dai jos decat sa dai admisia. Totusi, daca dai jos tubulatura de aer, declipsezi turul de la benzina, scoti cureaua de pe alternator si il impingi in spate, este imposibil sa nu reusesti sa dai jos senzorul. Atentie: e primul senzor, cel cu un fir, nu al doilea care citeste temperatura lichidului de racire din motor si are mufa cu 2 pini!

 

Pana la senzor, verifica EGR-ul sa nu fie infundat. Vezi daca lucreaza parghia cand misti sus-jos.

Share this post


Link to post

Azi am verificat injectoarele ...sunt ok nu scapa,filtru aer,bun si asta si senzorul de apa cu testerul(alias laptop cu tyranus scanner)pare bun si acela

Pe drum catre casa s a aprins chek ul si cu ajutorul batranei agrafe a dat codul 44...nu stiu ce sa mai zic

Share this post


Link to post

Sonda lambda variaza in intervalul 0.1- 0.9 V? Codul cam lambda moarta indica.

Share this post


Link to post

Egr ul cand apas pe burduf(cand il ridic)opreste motorul,sonda nu am verificat o cu aparatul de masura ,doar cu tyranus scanner si cica ar fi buna(pozele sunt in topicul nubira 1 ultima pagina),presiunea in rampa nu am apucat sa o verific am verificat sa vad daca scapa benzina vre un injector si nu scapa

Ciudat este ca in timp ce am umblat la masina am scos bornele de la baterie si am facut practic reset si invatare din nou,masina mergand destul de bine vreo 10 km dupa care iar emisii peste limita negru in spatele meu asta ca sa nu mai zic de acum 30 min cand am depasit un logan si saracu sofer cred ca mi a umplut frigiderul

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...