Jump to content
Sign in to follow this  
cos22tm

Recall Chevrolet - Probleme Pedala De Frana

Recommended Posts

Unul din motivele pentru care pedala de frana este moale este jocul mare dintre saboti si tamburi.Frana de parcare este eficace? Incearca pedala de frana cu frana de parcare trasa,si daca pedala este tare atunci asta este motivul.Jocul mare dintre sabot si tambur apare datorita uzurii avansate a ferodourilor de e saborti,sau montaj defectuos al sistemului de autoreglare a distantei dintre saboti si tamburi.

Share this post


Link to post

Am incercat si ce ai spus tu, Sergiu, dar nu e de la saboti. Pedala e moale si se duce pana in capat, iar atunci cand o eliberez aud un zgomot ca de "desumflare".

N-as vrea sa schimb pompa de frana degeaba. Ce pot sa mai fac?

Edited by Axel7

Share this post


Link to post

salutare,

am vazut aici un subiect similar problemei pe care o am si eu, scriu in speranta unui sfat ajutator.

 

La aveo-ul meu din 2007, in momente total aleatoare, se activeaza ABS-ul, in situatii de 40/h sau in franare usoara la viteze mici, adica in nici un caz atunci cand s-ar impune sa se activeze.

cum se manifesta: la pedala se simte exact si si iarna cand franezi pe gheata. se aude acel "carait", si simt acea senzatie ca iti "ia pedala", faptul bun este ca daca apas mai tare pedala, masina franeaza.

martorul de ABS inativ nu este tot timpul aprins in bord..

 

A mai intampinat cineva problema aceasta?

 

Merci anticiapt :)

cristi

Share this post


Link to post

Am incercat si ce ai spus tu, Sergiu, dar nu e de la saboti. Pedala e moale si se duce pana in capat, iar atunci cand o eliberez aud un zgomot ca de "desumflare".

N-as vrea sa schimb pompa de frana degeaba. Ce pot sa mai fac?

 

poate fi de la tulumba care se afla in spatele pompei de frana(este o chestie rotunda mare si neagra)

Share this post


Link to post

@Cristian.enzo, am si eu un aveo in familie si a avut aceleasi probleme. Cauza: senzori ABS, vezi care e naspa. Rezolvare: inlocuire. Mare grija daca mergi la Service Chevrolet s-ar putea sa-ti bage pe gat calculator pompa ABS si ei zic ca trebuie sa schimbi pompa ABS, vreo 5500 lei. Dar la noi au schimbat doar senzorii defecti si nu a mai facut probleme, are cam 10 luni de atunci.

Bafta!

Share this post


Link to post

Desi in pdf-ul Chevrolet-ului scria ca <1% au avut nevoie de schimbarea modulului de ABS, ei bine, eu ma aflu printre acestia. Asta dupa ce am schimbat pompa de frana, pt ca, initial, nu m-am dus la Chevrolet, pentru ca nu am primit nicio scrisoare acasa si masina mea nu aparea pe site-ul ANPC-ului.

 

Cand am vazut ca problema nu se rezolva nici dupa schimbarea pompei, am decis sa merg sa intreb la Chevrolet ce e de facut, pentru ca e un defect de fabricatie. Cand am ajuns la ei, surpriza, masina mea aparea in baza de date pt recall. Nu stiu unde a fost problema, de nu am fost anuntat, dar macar acum stiu ca am frane.

Edited by Axel7

Share this post


Link to post

Am incercat si ce ai spus tu, Sergiu, dar nu e de la saboti. Pedala e moale si se duce pana in capat, iar atunci cand o eliberez aud un zgomot ca de "desumflare".

N-as vrea sa schimb pompa de frana degeaba. Ce pot sa mai fac?

Am avut accident puternic datorita acestei pedale de frana .In octombrie 2014 cu Chevrolet Noul Aveo 2012 , mergind pe lapovita si incercand sa franez am simtit pedala moale pana la capat si nu a intrat ABS in functiune. Necazul ca expirase polita Casco de 2 zile si m-a prins chestia asta duminica.

Am fost sunat azi de Radacini Motors sa ma prezint in service pentru remedierea unor probleme la sistemul de franare.

Doamna care m-a sunat mi-a zis cu recunoscut cu greu ca este un recall si ca pot merge la orice reprezentanta Chevrolet.

Stie cineva ceva de vreun recall recent?

Sincer n-as vrea sa merg la Radacini vand in vedere experientele negative din trecut...

 

Am avut accident de curand in octombrie 2014, pe lapovita datorita acestui sistem de franare care nu mi-a raspuns la franare la Chevrolet Noul Aveo 2012. Apasata la maximum nu a raspuns, se simtea moale de tot, cat despre ABS nici vorba sa raspunda. Stupid dupa accident sistemul de frana a mers, dar nu am mai testat ABS de frica. Daunele sunt imense,am plecat vineri de acasa avand polita CASCO valida in acea zi, dar problemele de familie m-au obligat sa stau pana duminica, sambata expirand polita CASCO. Acum daunele le suport eu. Exista o posibilitate de aflare a datei cand s-a defectat controlerul Airbagurilor, pentru caeu sezizasem la masina de vreo 3 saptamani aprinderea indicatorului rosu pentru Airbagul pasagerului din fata si am trecut-o cu vederea. Acum la service mi s-a trecut si acest lucru ca defect cu toate ca eu il vazusem de trei saptamani. Masina este in garantia lor,neavand 3 ani de exploatare, tot eu sunt pus sa suport inlocuirea controlerului, desi a fost defect dinainte de accident. Exista vreo posibilitate de demonstrare cu ajutorul calculatorului a datei defectiunii controlerului de airbaguri?

Share this post


Link to post

Problema cu ''pedala moale'' este ceva foarte grav,asa cum am descris si mai sus.Totul a inceput din cauza ca,in fabrica Chevrolet au pus gresit lichid dot3 in loc de dot4 si asta a defectat,in cazul meu,atat pompa de frana cat si modulul abs.Lichidul neconform stricand pereti pompei de frana cat si modul abs.

 

Acum alta distractie...cand invart volanul de aude uneori un usor scartait...sa fie oare de la caseta de directie?

 

 

Share this post


Link to post

Nu mai "invarti" volanul pe loc,adica cu masina stand pe loc, volanul se roteste cu auto in miscare.

Share this post


Link to post

sunetul este prezent si atunci cand sunt in miscare si invarst stanga sau dreapta(se aude un usor scartait...o bucsa ceva...ori un cauciuc ne uns).Habar nu am de asta intreb si eu

Share this post


Link to post

Desi nu face subiectul topicului, vezi ca sub volan la coloana de directie ai o bucsa de cauciuc care trebuie gresata.

 

MateiCalin02 - nici dracu nu-ti acorda garantie pentru probleme semnalate cand iti aduci tu aminte sa mergi la service spunand ca problema este de 5 luni/ani etc. Problemele de garantie se reclama cand apar.

La tine problema a mai fost semnalata, nu are treaba cu niciun controler, cauta pe forum dupa AIRBAG AVEO si ai sa vezi ca de vina sunt niste mufe si nu modulul de airbag. Nici problema semnalata de tine nu face parte din tema prezentului topic.

Share this post


Link to post

Update topic

 

Pentru cei care au probleme cu pedala de frana sau modul ABS (bloc ABS) recall-ul este in continuare valabil. Puteti verifica daca masina este rechemata pe www.chevrolet.com la categoria Owners apoi Recall Center si aveti posibilitatea sa aflati instant in ce situatie va aflati.

 

Ideal este sa luati problema pe cont propriu si sa nu asteptati sa o patiti in trafic sau sa asteptati mult si bine sa va instiinteze cineva (de ex pe mine nu m-a contactat nimeni, nu am aflat de problema decat multumita voua asta in momentul in care am fost pusa in fata situatiei sa platesc ~3000lei pentru reparatie si am inceput sa fac sapaturi adanci).

 

Masina (Spark 2007) a prezentat de 3 ori probleme la franare in ultimii 3 ani, in mod special in sezon rece si la actiune ABS, a fost dusa in 3 service-uri la diagnosticare (de fiecare data pana sa ajung in service frana isi revenea ca prin minune la parametri normali neputand fi diagnosticata).

 

"Simptomele" - la franare pe suprafata alunecoasa actiona ABS-ul masina frana in mod normal fara incidente insa apoi pedala se inmuia si se ducea la podea. La fiecare actionare se auzea suflu puternic in partea dreapta undeva (sunet de aer care trece cu putere) dupa ce pompam de cateva ori sau stationam, pedala isi revenea. S-a aprins o singura data ledul de ABS pe bord. Totul pana acum o saptamana cand dupa o frana brusca cu actiune ABS, pedala s-a dus la podea iar capacitatea de franare era, apreciez eu, undeva la 10-20% (ultimii 2 cm din cursa pedalei "prindeau") - in rest ca sa o mut din service in service m-am bazat pe viteza redusa, frana de motor si frana de mana.

 

Eu am apelat la Radacini (desi inainte de recall apelasem si la ei si nu au "gasit" buba), reparatia a fost facuta in 2 zile fara sa mi se puna "bete in roate".

 

Bafta! si fara incidente!

Edited by androklys

Share this post


Link to post

Si ce ti-au schimbat exact?

Modulul ABS si lichid frana

Share this post


Link to post

Nu stiu daca mai citeste cineva, dar incerc.

Masina: Lacetti, 2006 1.6 16V. La 136.000km am schimbat discuri fata frana si placute. Totul perfect. La 138.000km mi-am facut de lucru si am zis sa schimb lichidul de frana, ca dupa 10 ani ii ajunge. Pina atunci ABS si frana mergeau perfect. Greseala1: am scos lichidul vechi prin pompare pina a iesit tot - automat a intrat aer in instalatie. Am pus lichid nou DOT4, am aerisit cum stiam eu, clasic, cu pedale si strans aerisitorul la fiecare pedala...si de atunci am probleme cu ABS-ul. Face incontinuu acea initializare (tremurat in pedala de acceleratie) la viteze mici, pina se aprind becurile din bord si il scoate din functie. Am citit in manual ca daca intra aer in ABS, nu se poate aerisi decat cu program prin OBD. Am mers la service, le-am cerut sa faca treaba asta, a mai iesit ceva aer pe circuitul de spate...erorile de la ABS nu au disparut. Am suspectat ca au scapat aer la acea aerisire, pt ca se golise rezervorul de lichid in timpul aerisirii, si am refacut procedura cu testerul. Tot degeaba. Am vazut ca manualul recomanda DOT3. Am cumparat 1L de lichid DOT3 si am inlocuit tot lichidul, de data asta fara sa mai intre aer in instalatie (am tot completat si am scos pe la roti). Fara rezultat. Singura chestie stranie e ca la aerisirea circuitului spate, se aude cum ca ar fi aer pe conducta pe la mijlocul conducte pe sub masina...undeva. Am dat si 20 de pompe, aer nu a iesit, dar tot se aude cum ca ar fi aer.

Idei?....eu nu mai am.

Ar fi prea absurd sa crape modulul ABS exact in momentul cand am schimbat lichidul...

Orice sfat e apreciat, mai putin cel cu "cumpara un ABS nou"...  <img src= ">

 

Share this post


Link to post

@ftitus nu vreau sa te jignesc dar ai foarte mult TUPEU sa te bagi tu la franele unei masini... mi-ar fi frica sa o fac... Pentru asta exista service-uri specializate,ca vorbim de siguranta ta si a celorlalti din trafic pana la urma...

 

Share this post


Link to post

Este posibil sa fi stricat iremediabil supapele in modulul ABS cand ai mers cu el "pe uscat", adica cu aer in instalatie. DOT 3 nu este lichidul potrivit pentru masina ta, daca citesti topicul prezent ai sa afli si de ce.

Iti recomand sa inlocuiesti inca o data lichidul in service, cu initializarea modulului ABS din scaner si tot odata sa verifici si daca nu ai pierderi de lichid prin alta parte - etrieri, pompa.

 

Pentru toti cei care doriti sa inlocuiti in regie proprie lichidul de frana: inlocuirea se face prin completare permanenta pana cand la toate aerisitoarele curge lichid curat. NU VA ATINGETI DE PEDALA DE FRANA! se monteaza furtunase transparente pe fiecare aerisitor, fiecare furtunas se introduce intr-o sticla transparenta, astfel incat capatul lui sa stea in lichid. Se deschid apoi toate aerisitoarele si se lasa lichidul sa se scurga gravitational, completand in permanenta in vasul de expansiune cu lichid proaspat. In momentul in care la unul din aerisitoare iese lichid curat, acesta se inchide, iar procedura se continua pana cand la toate aeristoarele iese lichid curat. Atentie la masinile cu ambreiaj hidraulic si vas de expansiune comun, trebuie sa faceti la fel si la cilidrul receptor al ambreiajului. Procedand astfel nici nu este nevoie sa aerisiti la final.

Share this post


Link to post

Eu tind a crede ca lichidul din sistem fu "prea gras", la ai lui 10 ani ... Ar fi incaput vreo ~5 schimburi de lichid in acest interval, dar ma rog.

De stiu eu bine, eroare poate aparea si datorita deteriorarii vre-unui cablaj in rotilor (pe unde ai mesterit) . Am intinlit fenomenul atit la Volvo cit si Mercedes . Eu as arunca o privire si in zona rotilor .

Share this post


Link to post

Salut. Am si eu o rugaminte/intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am un chevrolet lacetti 2.0 diesel din 2007 si de ceva timp am prb cand franez. Cand apas progresiv si tin piciorul pe pedala, se duce pana jos si franeaza f greu, merge doar daca apas brusc. Am fost cu ea la service, am inteles ca ar fi modulul abs, ca este o problema des intalnita la Chevrolet. Intrebarea mea e, mai e valabil acel anunt/nr de tel, in care o pot repara la reprezentanta fara costuri, avand in vedere ca e o problema de-a lor? Sau trebuie sa caut acest modul? care de altfel e destul de scump si am observat ca se gaseste greu. Precizez ca mi-am gasit seria in lista aceea!

Edited by AndreiChev

Share this post


Link to post

Ai incercat sa suni la nr de aici sa întrebi?

 

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...