Jump to content
Sign in to follow this  
Elfu

Probleme Aer Conditionat - Lacetti

Recommended Posts

Deschid acest topic pentru ca am o problema cu aerul conditionat si nu reusesc sa-i dau de cap.

 

Deci problema este ca nu-mi pleaca compresorul cand apas butonul de AC.

Ieri am verificat traseul electric de la releul de comanda pana la compresor (l-am mai avut o data intrerupt) si se pare ca e ok.

 

Dupa ce am verificat daca traseul e ok, am pornit motorul si am verificat daca compresorul e stricat sau este o problema de comanda, respectiv folosind ampermetrul am facut o punte intre contactele 30 si 87 pe care le actioneaza releul (vezi schema de mai jos) in blocul de relee si sigurante. Compresorul a pornit. Daca nu ma insel consumul e cam de 3,5 A. Deci se pare ca e o problema de comanda...

 

post-5141-0-44152900-1338986756_thumb.png

 

Am masurat ulterior tensiunea dintre pinii 85 si 86 (comanda releu) si aici imi apare o tensiune de 3-4 volti care scade catre 0 in timp ce tin aparatul de masura conectat.

Oricum nu am observat sa se intample ceva daca apas butonul de AC...

 

Nu-mi e clar din schema asta cum anume se comanda releul...

 

Atasaz mai jos inca o schema care se pare ca are legatura si ea legatura cu comanda AC:

post-5141-0-81534200-1338987449_thumb.png

Iarna trecuta am avut un vizitator nepoftit pe la motor care mi-a tocat spuma poliuretanica de la capacul motor si ma gandesc ca e posibil sa fi servit la desert si niste cabluri...

Vizual, instalatia electrica nu pare sa fie roasa/tocata dar nu se stie niciodata... Banuiala mea e ca am un cablu intrerupt...

 

Schema electrica completa:

http://chevy-rezzo.n...5j2_5_7.ru.html

 

"Mi-a zis un vecin" :) ca e posibil sa nu-mi plece comresorul din cauza ca am ramas fara freon si ca e "o protectie" sa nu se arda compresorul. Am apasat una dintre supapele de pe traseul de freon si se pare ca este presiune in instalatie. Acuma nu stiu daca e freon sau aer ca nu ma pricep.

 

In principiu, nu am nicio problema sa ma duc in service sa-mi rezolv problema dar ma gandesc cu groaza sa-i las sa-mi demonteze bordul daca e vreun cablu intrerupt sau ceva de genul... asa ca am zis mai intai sa intreb aici.

 

Orice sfat este binevenit.

 

Multumesc,

Elfu

Share this post


Link to post

cauta senzorul de presiune de pe una din tevile de freon. O sa il recunosti usor - e ceva mai mare decat o valva de umplere, pozitionata cam la fel si are o mufa cu 2-3-4 fire in el. In schema probabil ca este si pinoutul lui - si fa contact intre pini, "simuland" presiunea buna. Daca pleaca compresorul atunci ori ai senzorul defect ori mai probabil freon insuficient.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns madkat.

Am fost astazi in service si am rezolvat problema (nu mai aveam freon). Dupa reumplere a pornit fara probleme AC-ul.

Topicul se poate inchide.

Share this post


Link to post

Ai bagat si solutie colorata? Ca pe unde a "plecat" freonul celelalt s-ar putea sa "plece" si asta!

Share this post


Link to post

salut am o problema cu compresorul si vreau sa schimb cureaua de transmisie fara sa mai o trec si pe la compresor se poate sau nu exista decat curea care sa treaca si pe la el

Share this post


Link to post

Masori exact ce iti trebuie si gasesti orice curea pe orice dimensiune pe comanda.

Share this post


Link to post

Nu cred ca poti "ocolii" fulia compresorului de clima, pt ca intinzatorul curelei actioneaza pe segmentul dintre fulia pompei servo si cea a compresorului.

Share this post


Link to post

dar stiti pe cineva care repara compresoare de aer ca imi este frica sa nu ramana gripat si sa rupa cureaua de la transmisie

Share this post


Link to post

Salutare.

Am si eu o problema cu aerul conditiona la un lacetti 1.4 HB (2008). Problema la mine e de vreo 2 ani,dar... nu am vrut sa deschid un topic aici ca nu eram sigur ce si cum.

Problema mea suna cam asa: Apas butonul de A/C si nu porneste compresorul si nici nu se aprinde ledul de la A/C,uneori porneste compresorul dar nu se arpinde ledul,iar alteori nu se aprinde nici un led de pe consola centrala,respectiv Dezaburire luneta/recirculare aer/AC.Asta se intampla anul trecut.Acuma recent anul asta vad ca nu mai am problema ca nu se aprinde ledurile de la Dezaburire sau Recircular,alea functioneaza fara nici o problema.Dar acum AC-ul face figuri rau de tot.Uneori nu porneste decat daca apas recirculare si incep sa ma "joc" cu treptele de viteza de la suflanta.Alteori nu porteste decat fara recirculare si cu pozitia suflantei catre picioare si dezaburire parbrize.

Pana acum de 1 an nu am reusit sa imi dau seama ce si cum trebuie sa fac sa porneasca AC-ul.Pur si simplu e cum vrea el,daca vrea porneste daca nu! pot sa-l **** si tot nu porneste.

 

Are/a avut cineva o problema asemanatoare?Puteti sa imi dati niste sfaturi?

Precizez ca nu cred ca e lipsa freon deoarece am realimentat cu vreon acum 1an.

 

Multumesc anticipat.

Edited by TM85DAL

Share this post


Link to post

Dupa manifestari, problema e din blocul de comanda al climatizarii. Probabil vre-un contact imperfect la cablaj sau mufa. Se verifica si masa (firul de -) care vine la acest bloc.

Share this post


Link to post

Am mai vazut problema, trebuie inlocuit cablajul, mai bine cauti unul la dezmembrari si-l schimbi cu totul. La hatch si la sw e destul de des intalnita problema...

Share this post


Link to post

Salutare, am și eu o problema ciudata. În această seară am oprit la cineva, am stat 5-10 minute și când am pornit turația motorului oscilează de zici ca am un pitic care accelereaza de nebun. Asta doar când este AC pornit. Doar când este AC pornit. A mai întâmpinat cineva asa ceva? Masina este un aveo hach din 2006. Îmi cer scuze dacă nu am postat corect, dar sunt destul de impacientat. Va mulțumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...