Jump to content
Sign in to follow this  
Don Coyote

Matiz - Probleme Relanti

Recommended Posts

2014_07_27_384.jpg

 

Acesta este IAc-ul ce trebuie verificat/curatat!sper sa nu ma insel, ceilalti senzori nu stiu sa ti-i arat...

Share this post


Link to post

Multumesc 24DEI. La mine problema s-a rezolvat cu un drum pana in Mihai Bravu (din Berceni), drum care a fost destul de aiurea pentru ca motorul avea fluctuiatii de turatie. De acolo am plecat la munca si cand m-am intors de la munca si am pronit masina, surpriza, nu mai avea problema asta.. Asadar am alimentat cu 10L, am fost pe un drum care nu este circulat si i-am dat blana sa ii desfund tot. Probabil aveam filtrul de benzina infundat sau cine stie.. Nu stiu sa spun, ca sa fiu onest. Pana acum toate bune si frumoase.. Cred aumc urmeaza sa investesc in frane pentru ca am observat ca nu am aproape deloc...

Share this post


Link to post

Cu placere, ma pregateam sa editez poza si pentru ceilalti senzori, m-am documentat :lol: Sper sa fi fost aceea problema cu infundatul pentru ca si eu am fost surprinsa la mine cat de bine a mers dupa o simpla curatare de IAC!!!!bafta!  <img src= ">

Share this post


Link to post

metode de curatare a IAC.care ar fi procedura de curatare.cum cu ce si cat. si inca ceva oiesa de sub IAC ce e?

Share this post


Link to post

1. Demontare si curatare cu alcool industrial(izopropilic) sau spray pentru curatat discurile de frana...merge foarte bine si Carb-cleanner.

2. Foloseste o carpa moale din bumbac.(nu trage si nu impinge de/in cuiul de dozaj al aerului) Daca totusi s-a intamplat, reglezi la 28mm din capul cuiului pana la intrarea in plasticul negru.

3. Montat si reset Idle Learn (nu la rece resetul).

4. Ceea ce ai vazut sub IAC este TPS-ul (senzorul clapetei de acc. Daca masina functioneaza bine la ralanty, nu umbli acolo sub nicio forma.

 

Spor.

  • Like 1

Share this post


Link to post

masina functioneaza bine la ralanti dar am vrut sa fiu documentat din timp.cica e bine sa cureti IAC din cand in cand.intrebare:curatam IAC dar in interior cine curata?interior unde sta in corp ma refer.

Share this post


Link to post

Se curata si la interior cu aceleasi materiale, respectiv carpa si solutiiile indicate in postul anterior.

Share this post


Link to post

De ce reset Idle Learn nu la rece?sau cum.adica montez la loc si o las sa se incalzeasca si apoi reset?dar se poate curata si cu wd 40?

Share this post


Link to post

Va salut dragi colegi de forum!

Va retin si eu atentia, daca pot sa zic asa cu o problema in ce priveste relantiul la un matiz din 2007.

Masina la prima cheie, la rece toarce frumos dar cum se incalzeste si temperatura urca spre 70 grade se opreste motorul si dupa repornire nu mai tine relantiul, lucru enervant in intersectii.

Am curatat clapetul meu ...am luat clapetul de pe altul care tine relantiul, am resetat si facut Idle Learn ...si nimic /

Azi am cumparat un senzor de temperatura lichid racire, cel care comanda pornirea ventilatorului si l am inlocuit si tot nu vrea . Am incercat cu mufa scoasa din senzor si surpriza TINE relantiul :-/ .

Ce sa fac care sa fie problema , sa fie acest senzor nou si el stricat sau sa l inlocuiesc si pe cel care indica temperatura in bord?

O seara placuta !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...