Jump to content
Sign in to follow this  
redflame

Chevrolet Cruze 1.6 Vs Octavia Tour 1.6 Mpi

Recommended Posts

Salut la toti

 

Cind am hotarit sa iau Aveo nu am vrut sa citesc impresii despre el, pur si simplu mi-a placut si l-am luat.

Acum as vrea sa il schimb, desi isi merita toti bani nici o problema in 3 ani si 45 k.

 

Vreau sa va cer parerea legat de aceste doua masini din topic Chevrolet Cruze 1.6 Vs Octavia Tour 2 1.6 Mpi am ales motorul de 1.6, cred ca ar fi destul pentru ce am nevoie.

 

Daca aveti pareri traite sau cunoscute v-as multumi sa le impartasiti

Edited by redflame

Share this post


Link to post

Despre motorul de 1.6 mpi de la skoda pot să-ţi spun ca este destul de gurmand şi oarecum puturos. În 2008 voiam sa cumpărăm o skoda tour I şi am mers la drive test pe drum drept unde fugea binişor ( comparaţie făcută cu cielo dohc pe atunci) dar la testul făcut în rampă şi câteva curbe ne-a dezamăgit- n-avea vlagă ( faţă de cielo, şi skoda era nouă). Gurmand, ştiu de la un amic care se tot plânge de consum de 12-13 în oraş.

Skoda are un design mai clasic dar e mai robustă, am mers cu o octavia 2 cu 200k (taxi) si niciun şoricel, maşina se ţinea bine.

Cruze-ul e mai sci-fi dar nu e aceeaşi calitate a materialelor şi a finisajelor (la maşina nouă avea nişte scârţâituri la plastice) dotările cam tot alea, şi am condus unul pe gpl deci nu are relevanţă.

Despre întreţinere nu cunosc, dar bănuiesc că la chevrolet e mai ieftin faţă de vag.

Dacă ar fi sa aleg aş merge pe skoda pentru calitate si renume, chiar dacă e model mai vechi.

 

De ce nu te uiţi la skoda la un motor de 1.4 tsi? Face toţi banii!

Share this post


Link to post

La dotari mai putem discuta ia vezi ce chel este skoda,si vezi ce are cruze.Doar sa iti amintesc ca sa ai un esp pe skoda costa cateva sute

de euro,ne mai vorbind de restul dotarilor.In plus diferenta de cp.Bafta la alegere.

Share this post


Link to post

salut, ce as putea sa iti spun eu ca posesor de octavia 1.6 ...a mea este tour 1 din 2002 si are 243.000 km la bord...mie unul mi se pare nervoasa, nu m-a dezamagit de cate ori am avut nevoie de ea...sta f bine in curbe si se comporta bine la viteze peste 140...consumul la a mea este undeva intre 8-9% in oras ( a trecut 1 aprilie deci vb serios) si afara la 120 sta cam in 6%....pot sa ma consider norocos si la consumul de ulei care desi la km ei este destul de mic si nederanjant undeva la putin peste jumatate de litru...ma batea gandul sa o inlocuiesc cu una mai noua, acelasi motor pt ca mie unul imi place foarte mult...cel mai indicat ar fi sa faci un drive test cu ambele modele si apoi in functie si de necesitati , de partea financiara sa alegi ce ti se potriveste mai bine... :)

Edited by m.marcel

Share this post


Link to post

Aprecierea unui motor depinde de cel care il conduce. Dupa parerea mea motorul de 1.6 din grupul VAG este de generatie veche si a fost inlocuit de motorul 1.2 TSI care are aceeasi putere la un consum mult mai mic (dar cu un cuplu mai prost la turatii ridicate). Eu nu as lua VAG 1.6. Si sincer nici Cruze 1.6. Asteapta 1.4 turbo de la Chevy...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...