Jump to content
Sign in to follow this  
Coni

Mazda 3

Recommended Posts

Va salut, cred ca e momentul sa ma prezint, nu de alta dar sa stie lumea cu cine are de-a face pe acest forum.

Din anul 2006 sunt posesor de Cielo, fabricatie 1997, iar din 2008 detin o Mazda 3, motorizare 1.6, 105 hbp. Cum despre Daewoo nu am multe sa va spun, pentru ca, in mod cert, cunoasteti marca, va voi impartasi impresiile despre japoneza care se apropie de 4 ani si 80k km. Sper sa nu imi dati la mutra.

 

Cum spuneam, 105 hbp folositi decent. Masina trage excelent dupa 3500 rpm, pana acolo poate fi considerata lenesa.

- sta binisor in viraje stranse, pe masura ce am prins incredere in ea, am abordat curbele mai indraznet decat acum 4 ani. Nu sare de cur, nici nu o ia razna prin padure.

- lenesa cu sau fara clima, abia la 3500 rpm sare armasarul si trage herghelia dupa el. Si atunci simti ca esti soferul unei masini reusite.

- la varsta ei, a patimit suficiente:

*tractat prieteni prea beti sa mai poata iesi cu masinile din santuri, ori ghinionisti a se afla in calea altor betivi

*intrat in namol, prin padurile patriei, pana pe la jumatatea rotilor, iesit destul de lejer, fara forja la motor ori cabluri de remorcare (natura te sprijina, cand dai de belele) - la capitolul asta Cielo nu m-a dezamagit absolut deloc:

*oprire in masina din fata, nu din cauza mea, bineinteles, ci pentru ca masina era draguta foc (pentru mine A Classe nu e cine stie ce masina, insa M3 asa a hotarat)

*trasee din cele mai ciudate, de la asfaltul ca-n palma al autostrazilor noastre pana la metropolele cu 3 case, si alea raspandite pe 2-3 km...

 

Concluzia?

Masina chiar se comporta bine, si la franari bruste si la plecari instant (din dorinta nebuna de a schimba gumele). Consumul e ok, nici nu e diesel, dar nici sorb de vidanja nu are. In functie de anotimp si viteza (clima pornita, numar de persoane bla bla) nu coboara sub 6.7 (media facuta in 1900 km, Slatina - Sighetul Marmatiei - Piatra Neamt - Brasov - Slatina), dar urca la 16 (la 230 km/h nu vad cum ar consuma putin – viteza maxima prinsa de je cu Mazda pe A2, in vara lui 2008).

Vopseaua pare sa reziste, desi sunt urme de pietricele ici-colo. Nimic grav.

Interiorul e inca ok, desi volanul ar cam trebui schimbat – parca nu ma atrage atat de tare husa de volan.

Inca nu am dat jos folia de protectie de pe display (mai e cineva ca mine?). Presurile din panza ar cam trebui schimbate (nu s-au tocit de tot, dar parca parca...). Nu troncane, nu scartaie. Doar trebuie un pic spalata.

Dupa prima iarna de inconstienta, am schimbat intermediarele ASPEC cu Bridgestone Turanza 205/55 r16, pe jante de aliaj. Pentru iarna am revenit la jantele din tabla (195/65 r15), cu UG7 (sh). Impecabile, insa am trecut la Michelin Alpin 3 in noiembrie 2011, iar pentru vara asta se cer niste Dunlop-uri, sau Michelin PS3.

Modificari nu i-am adus, inca nu am nevoie de ele. Poate vara asta o unitate Caska si o evacuare dubla. Poate.

 

Daca am omis ceva, revin.

post-35478-0-12351500-1332677084_thumb.jpg

post-35478-0-17549000-1332677826_thumb.jpg

post-35478-0-47621300-1332676926_thumb.jpg

 

Si o poza cu batranica mea :)

post-35478-0-23765600-1332677897_thumb.jpg

Share this post


Link to post

E o masina foarte misto, si eu pusesem ochii la un moment dat pe ea. Si bordul in 3 cadrane "tunel" mi-a placut (e drept ca Optitronul de pe MPS e si mai simpatic). Cu motorul e normal sa traga doar sus in ture, astia nu stiu sa faca decat motociclete. Volanu' cred ca-l poti reimbraca in piele, e mult mai ok decat husa.

 

Sa te poarte sanatos!

Share this post


Link to post

Frumusica!

Sa te poarte sanatos cel putin la fel de mult ca Cielito...

Share this post


Link to post

Va salut, cred ca e momentul sa ma prezint, nu de alta dar sa stie lumea cu cine are de-a face pe acest forum

...

dar urca la 16 (la 230 km/h nu vad cum ar consuma putin – viteza maxima prinsa de je cu Mazda pe A2, in vara lui 2008).

Musiu, daca matale ai prins cu 105 ponei viteza de 230kmh, ne dam seama cu cine avem de-a face pe acest forum :)

Share this post


Link to post

Nu am spus ca am plecat de pe loc cu viteza aia. Nu ma falesc cu viteza si nici nu cer sa fiu aplaudat de aplaudaci. Am relatat strict ce am vazut pe bord inainte sa imi sparga timpanele o pietricica infipta in parbriz. A fost viteza maxima prinsa cu masina mea si, sincer, nu ai fost in dreapta mea atunci, asa ca zip it.

Ai aceeasi tenta de bascalie in mai toate posturile, abtine-te, la mine, ca nu ma impresioneaza sigla masinii tale.

 

VAXXi, Silviu, multam de urari, la fel si voua.

Completez la informatii faptul ca masina a suferit trei operatii estetice, in prima faza, pe casco, parbrizul si usa dreapta spate schimbate (un sofer neatent, in parcare) iar in iulie 2011 - aripa stanga schimbata (m-am ferit de cei din stanga si am dat in masina din dreapta :( de data asta vina mea!). Aripa, cu tot cu vopsit, piesa comandata de la distribuitor Mazda + vopsit + montat = 350 lei.

 

In afara de astea si de consumabilele aferente reviziilor, masina nu a primit nimic.

VAXXi, volanul ma costa 200 lei imbracatul, in Constanta este un tip care face asa ceva, insa imi este peste mana drumul pana acolo, mai ales in perioada asta. Poate vreun concediu, ca tot nu imi trebuie masina o saptamana (cu toate ca operatiunea nu dureaza atat). Urmatoarea masina va fi, cel mai probabil, un RX 8. Insa cand ma fac mai mare :P

Share this post


Link to post

Ba am treaba, fiind postul meu, experientele mele, asadar masoara-ti cuvintele. Nu am cerut aprobarea nimanui, in concluzie nici parerea ta. Aerul nu e chiar atat de tare in Bucuresti si nici in mertan.

Calmeaza-te, viteza aia este declarata de producator. Sau e facatura poza, iar producatorul are dreptate.

http://img715.imageshack.us/img715/53/pozna4.jpg

 

Sau acum imi vei spune ca Cielo nu prinde 180 km/h?

http://img692.imageshack.us/img692/8311/foto0095epn.jpg

 

Si vezi ca eu am versiunea 2008 - 2009, nu 2005-2007.

Si, pentru cultura ta generala, alimentarea se taie la 7500 rpm

Share this post


Link to post

Offtopic: cu cielo varianta aia de consuma mult am mers cu 200 pe autostrada in Italia :) Bineinteles, pasager, prin 2005.

Share this post


Link to post

Ba am treaba, fiind postul meu, experientele mele, asadar masoara-ti cuvintele.

Ce producator modest mazda, sa declare ei viteza cu 40-50kmh la ora mai mica.. Uite daca nu esti un mic mincinos patologic, si eu te cred.. hai sa o dam la pace si recunoaste ca din cauza pietrei aleia care a bubuit mai ceva ca bomba de la nagasaki ai avut o halucinatie si acul a sarit in retina ta la 230, e bine? :)

Serios acum, tu cati ani ai de torni asa gogosi pe care nu le crede nici un copil de clasa a 2-a?

 

Ia pune o poza cu acul al 7500 rpm.

Share this post


Link to post

Mergi cu orice Mazda 3 105hbp si vei ajunge la o viteza de cel putin 200 km/h pe orice gps vrei. Apoi uita-te in bord, sa vezi ce indica acul. Si nu iti doresc sa iti sara o piatra in parbriz, nici la 200 nici la 10 km/h. Sta mama lu' Stefan cel Mare sa faca poza cu acu' la 7500 rpm

 

Dar nu are rost sa-mi pierd vremea cu unul ca tine, care se crede cel mai cel cu masina cea mai cea. Eventual si cu un frate mai mare, sa ma bata. Exact cum am scris mai sus, te iei de oricine din orice, pentru orice, doar ca sa te remarce lumea.

Share this post


Link to post

Iarta-l Coni, are sindromul nefe :D

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Augustin, iar ai dat gata 2 pet-uri, nu pentru ca vorbesti aiurea, ci pentru ca ai naivitatea sa crezi niste minciuni atat de sfidatoare la adresa intelectului uman.

Bai coni, ne-ai aratat destul cu cine avem de a face pe acest forum, dupa cum ai inceput topicul asta. Esti penibil. Cu cat creste viteza cu atat pentru fiecare km e mai multa nevoie de putere mai mare, dar daca crezi ca ai de-a face cu fraieri care-ti inghit laudaroseniile tale infantile, te inseli.

230kmh -in visele tale ude, la fel si 7500 rpm, esti penibil, poza o poti face pe loc, cu masina scoasa din viteza. Du-te afara si fa-o sau ascunde-te si invarte-ti in pace cauciucurile second.. la 250kmh.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

:D si e problema ta ca el ne minte? Daca ne minte? Io nu mi-am pus problema asa, ci ma gandesc de ce esti tu flamestarter. Apropos, ai ramas cu sechele de la tolin: nu beau.

Share this post


Link to post

orice producator de masini din japonia declara putere mai mica pentru ca la ei asa e legislatia.asa ca o masina poate avea real 300cp dar oficial in acte nu!

Share this post


Link to post

Mda, se vede cu cine avem de-a face noi, fix dupa numarul de la masina ta! Esti exact genul favorit al Parazitilor!

Share this post


Link to post

Si, pentru cultura ta generala, alimentarea se taie la 7500 rpm

 

Uite bai baiatule, nu te trimit sa pui poza cu 230kmh, ca poate nu ai benzina in rezervor sa iesi din sat, dar poza cu 7500 se face la relantiu.

Hai cu poza sau ne minti nerusinat din nou.

Share this post


Link to post

Ha ha, doar nu crezi ca pe turometru scrie "limit" :D Nu taie gazul cum ajung in zona rosie.

Si, tot pentru cultura ta, nu mi-am luat masina din Germania, ci nou nouta. Dar tu nu ai cum sa stii cum miroase o masina noua, decat in reprezentanta. Inca mai am bani de benzina, sezi bland "atotstutorule" :osanale:

Share this post


Link to post

Da, nu prea am. Mai baiatule, am avut de noi si cielo, si toyota si mercedes, de la noi, din romania, cash :) Dar asta are mai putina importanta. Esti caraghios.

A fost viteza maxima prinsa cu masina mea si, sincer, nu ai fost in dreapta mea atunci, asa ca zip it.

7500.. 230.. ma zip cu bolta pe minciunile tale..

http://www.youtube.com/watch?v=PIuJ8dFBtYI&feature=related

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

La Mazda pe site pt. tipul asta de motor viteza maxima e 181 km/h pt. hatchback si 185 km/h pt. sedan.

 

230 km/h e o viteza cu 24% mai mare decit cea specificata de producator.

 

Viteza maxima pe cadran la Mazda3 e 240 km/h.

 

Deci cineva ne duce cu zaharelul. :wink:

post-124-0-70600000-1332699150_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Nope, zaharelul poate duce la diabet.

230 km/h e viteza cu care am rulat maxim, pe A2. Nu ma laud, a fost o incosntienta, se putea intampla orice.

Stiu cat poate masina mea si imi e de ajuns, nu voi incerca sa conving pe cineva, nici cei de pe forumul dedicat nu au crezut, desi au zis ca nu e imposibil. Au si specificat ca viteza reala (pe gps - eu nu am avut asa ceva) este sub cea aratata de ceas.

 

Nu-s nici mecanic, nici priceput la masini. Si nici sofer de curse nu-s.

Share this post


Link to post

Orice masina prinde 230km, cu o vale suficient de lunga... si de abrupta :) Asa ca nu vad de ce va certati :P

 

Coni, modelul cu motorul de 2L are 45CP in plus si cu toate astea e declarat la 208km/h. Ala cat prinde pe bune, 280km/h?

Oricum, sa iti alergi sanatos masinile :)

 

LE, si offtopic

Am facut niste incantatii un porumbel mi-a spus ca sa atingi 230 cu o masina foarte similara cu Mazda 3 (si anume, Kia Ceed, 109CP, 187km/h Vmax declarat) iti trebuie 15% de vale... si nu cred ca exista pe A2 asemenea vale. Si asta, pentru simplul motiv ca pe sensul opus aceeasi masina n-ar mai atinge nici 90...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Am o rugaminte la toti: pastrati discutiile in limite civilizate. Prinde sau nu prinde Mazda aia 230 km/h (dupa parerea mea strict personala, NU prinde) asta nu deranjeaza pe nimeni. Masina nu e de vinzare, deci ... trage fiecare concluziile personale ! Inca o data, pastrati discutiile la un nivel civilizat !

Share this post


Link to post

Pe prima pagina este un link care atesta ca masina prinde 200, deja peste ce a declarat producatorul. Asadar discutiile referitoare la aspectul asta nu isi au rostul.

@mr__, am avut gargauni sa ii dau atat, am avut conditiile necesare si am incercat. Te asigur, insa, prea curand nu voi mai apasa pedala de acceleratie spre inconstienta.

Drumuri bune!

Share this post


Link to post

Gata, nu conteaza ca toti rad de tine, eu am inceput sa te cred, daca ai avut gargauni..

Hai ca s-a facut lumina afara, pui poza aia la 7500rpm?

Share this post


Link to post

orice producator de masini din japonia declara putere mai mica pentru ca la ei asa e legislatia.asa ca o masina poate avea real 300cp dar oficial in acte nu!

Explici totusi afirmatia asta?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...