Jump to content
Sign in to follow this  
silviu75

Termostat Aveo 1.2

Recommended Posts

Baieti, ajutati-ma cu un sfat:

 

am facut un drum mai lung si am observat ca masina nu mai baga caldura, m-am uitat la temperatura si acul era jos de tot in conditiile in care era pornita de 1 h- era clar termostatul- am sunat la service si...bineinteles termostatul nu era pe stoc..nu am avut ce face si pe baza seriei de sasiu am comandat la eurocar unul...a venit un calorstat-vernet th3328.82...bun, mers la chevrolet si montat..si acum problema...acul de la temperatura nu mai sta la jumatatea cursei ci cam cu 3-4 mm sub jumatatea indicatorului (nici inainte nu statea fix la jumatate, cand mergea)...intrebarea: trebuie sa-l schimb sau merg asa cu el (caldura baga)

 

multumesc

Share this post


Link to post

N-am Aveo ci Lacetti dar acolo sta si la mine. Am verificat pe tester in service si temperaturile erau cele normale.

post-28151-0-04926900-1329067972_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Silviu, si eu am acelasi motor ca al tau. Si la mine acul indicator al temperaturii motorului sta sub reperul central, dar parca nu asa departat 3-4mm, ci undeva la 2mm. La functionarea normala a termostatului si a sistemului de racire aceea e pozitia normala a acului indicator.

Un alt exemplu - cand au fost gerurile puternice de -19 grade pe la noi, daca stateam pe loc cu motorul pornit si climatizarea pe treapta 2 (la PECO) si la mine se departa acul indicator de pozitia normala, dupa ce mergeam putin, urca din nou unde trebuia.

Ce temperatura este trecuta pe corpul termostatului (curiozitate personala)?

Share this post


Link to post

Sincer nu m-am uitat pe termostat sa vad, dar am luat codul de pe cutia lui si pe net am vazut ca deschide la 82 de grade fata de cel original pe care scria ca deschide la 87 de grade

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...