Jump to content
Sign in to follow this  
hitman

Tablete, Folositoare Sau Nu?

Recommended Posts

Mai, am constat ca in ultimul timp vad din ce in ce mai multe persoane care folosesc tablete. Ma bate si pe mine gindul de asa ceva, dar nu stiu cit de utila e o tableta in viata de zi cu zi, tinind cont ca majoritatea au Android.

 

Probabil ca cel mai mult as folosi aceasta tableta la citit carti si documentatie. Ca dimensiune, probabil de 10" si cu port USB neaparat.

 

Mai scrieti si voi ceva pe aici daca aveti experienta cu asa ceva.

Share this post


Link to post

Eu unu, si cred ca nu-s singurul care incearca sa-si dea seama despre ce tablete este vorba, in necunostinta de cauza incerc sa-mi dau cu parerea, sau mai bine nu. Mai adauga ceva la titlu topicului caci in prima faza imi fujise mintea la alte minuni (din auzite, ar fi albastre si au cu totul un alt scop, nicidecum citit ...).

Share this post


Link to post

Ai smart phone? Daca da, nu mai merita si o tableta. Daca nu, ia-ti Asus Transformer! :D

Share this post


Link to post

Nu pot sa suport smart phone-ul, mult prea mic, am incercat.

Share this post


Link to post

As recomanda un minilaptop. Smartfonul este o inutilitate utila doar ca sa te dai mare(ma refer aici la aifon4 si esdoi). Tableta mai face cate ceva, e ok, dar mi se pare ca raportul performanta/pret este net in favoarea unui minilaptop.

Share this post


Link to post

Daca doar citesti, ia un ebook reader. La ce ai nevoie de dual core la 1.2 Ghz pentru un pdf? O sa se simta la buzunar si la intalnirile cu priza. In rest cu Android poti face absolut orice faci si cu Win...

Share this post


Link to post

In functie de ce vrei sa faci exact cu ea, merita ... sau nu.

 

@smailmiami: S2 de exemplu nu e doar ca sa te dai mare; in domeniul meu de exemplu e util sa ai un ecran mare si VPN/ssh la nevoie. Nu mai zic de navigatie mereu disponibila in buzunar, email si restu' chestiilor.

 

@hitmane: daca vrei *doar* de citit chestii, Kindle (ala simplu). Daca vrei "de citit si altele" si sa nu-ti para rau de banii dati: Kindle Fire sau Ainol Novo. Daca vrei sa incerci sa te muti complet pe tableta de pe laptop (n-o sa mearga) si sa platesti pret de laptop dupa care sa plangi mai tarziu (probabil), Xoom/Transformer/Tab.

Share this post


Link to post

Un netbook sau un ultraportabil este mult mai practic.

din start porti face mai multe decat faci cu o tableta, si este si upgradabil usor (asta daca nu o comiti si iei vreun apple sau sony)

 

SI pentru fitzaraia touchscreenului - exista asus transformer, care poate functiona si ca laptop normal si ca fitza (aka tableta)

Share this post


Link to post

Am impresia ca unii dintre voi nu ati pus vreodata mana si pe un netbook si pe o tableta (fie ea si cu tastatura). Cum sa le comparati? Nu au acelasi scop si aceeasi utilizare.

 

@hitman Daca la un smartphone (fie el cu Android de top, fie ceva Apple) te-a deranjat doar marimea, eu as zice sa iti iei o tableta (sau Sensation XL :P ). Eventual ceva cu comunicatie 3G. Eu, unul, prefer o combinatie smartphone + laptop. Dar na, acum, fiecare isi stie dioptriile si marimea degetelor.

 

PS: Ce upgradezi la un laptop? In afara de RAM si HDD?

Share this post


Link to post

Eu am un Samsung Tab de 7" luat acum un an juma' da' n-as renunta la laptop/netbook deocamdata, chiar daca am si o tastatura fizica la ea

Share this post


Link to post

@smailmiami: S2 de exemplu nu e doar ca sa te dai mare; in domeniul meu de exemplu e util sa ai un ecran mare si VPN/ssh la nevoie. Nu mai zic de navigatie mereu disponibila in buzunar, email si restu' chestiilor.

Evident ca situatia nu este 100% valabila, dar sare de 90% zic eu.

Share this post


Link to post

eu am instalat recent un router la un cunoscut care a renuntat la laptop in favoarea unei tablete(evolio),faina de altfel si scumpa,2300 ron,dar nu mi-a lasat nici o impresie,adica vreau sa spun ca nu prea ma incanta tablele si am mai vazut si alte modele.mi se pare ca iti restrang aria de folosire.poate ma insel dar prefer in continuare desktopul si un ultraportabil ca o completare

Share this post


Link to post

Smailmiami : Smarturile mai sint folosite si de unii cu mai multi neuroni...ca sint destui care le iau ca "era la oferta" si nu au abonament de date si nici macar WIFI prin casa e altceva...

Eu de ex il folosesc pt Push-mail, internet la purtator ... si chiar ca telefon e ceva mai facil in utilizare ma refer in pricipiu la partea de "search"...

Sa nu mai zic ca se poate folosi pt o diagnoza rapida la tigaia cu volan :)

 

O tableta cu Android deja a ajuns la un pret relativ acceptabil...astept sa apara cu 3G...aia cu ochi marunti scot o droaie de trasnai pe piata... un 5-7" sa inlocuiesc GPS-ul ...

Depinde de fiecare la ce vrea sa o foloseasca...pt citit un 10" cu Android e super ok...daca are WIFI, Bluetooth si eventual GPS e ideala...

Eu ma mai uitam si dupa una cu XP dar stau prost la rezolutie, "HDD" si pret :) ...pretul bate spre un laptop bunicel...

Share this post


Link to post

Eu unul am un iPad 2 si este excelent, il folosesc pentru aproape tot, munca, push-mail, diverse aplicatii pentru masina, altele pentru servici (remote control de PC'uri), si multe altele, foarte comod din urmatoarele motive, dimensiuni, greutate si mai ales PORNIRE INSTANTANEE, pana mai acu vre-un an foloseam un netbook de 10" cu XP pro, bun nimic de zis dar pana pornea iti pleca chefu de treaba, Ultima jucarie un LG Optimus Black p970 cu android si imi place (lam primit moca la renovarea contractului cu furnizorul de telefonie mobila) l-am dezblocat sa-l pot folosi cu orice sim oriunde (vin in Ro in aprilie) asa ca tare ma bate gandul de o tableta cu android care sa aiba 3G si GPS neaparat si sa fie de 7", ma bate gandul sa o incorporez in bordul masinii in loc de radio/audio, raduio nu ascult prea des, CD'uri nici atat asa ca cu Mp3 si radio via internet am rezolvato si in plus de asta cu internet si GPS/navigatie la indemana oricand cred ca ar fi de lux, iar preturile au scazut simtitor cel puti aici in Mexic cu vreo 3,000 pesos adica vreo 730 RON ma lipesc de una cu caracteristicile pe care le vreau, inca astept sa vad ce iese nou.

Revenind la intrebarea din titlu in cazul meu FOARTE FOLOSITOARE asemnea gadgeturi daca sti ce sa faci cu ele si daca esti interesat de asta, daca nu pai NU!

Share this post


Link to post

Daca as fi gravida, sa stau in pat sa am unde sa dau cu degetul.. eu as gasi-o minunata..

Share this post


Link to post

Dimpotriva, tabletele mi se par ideale pentru cineva care e mereu pe drumuri. Eu o iau pe a mea mai mereu in garda, imi incape in buzunar, mai citesc cate ceva pe unde apuc, un film, un joc. In principiu sunt dispozitive multimedia, daca vrei editare video iti iei altceva. Iar la autonomie au cam depasit netbookurile entry-level. A mea de exemplu ma tine 9 ore de playback neintrerupt. Cand stau acasa nici n-o deschid macar, stau calare pe desktop.

Share this post


Link to post

Offtopic si fara legatura cu postu' anterior: iar tableta fara husa nu se poate ! :lol:

Share this post


Link to post

Depinde pana la urma ce ai de facut. Eu una nu ma grabesc sa renunt la laptop, desi am si tableta de la munca. Dar pentru un film sau o carte in format digital este belea.

@Tommy, daca ai fi tu gravida, ultima problema ar fi optarea intre laptop si tableta. Si pentru tine si pentru restul lumii... :shock:

Share this post


Link to post

Ce poate sa fie belea sa te uiti la un film pe cativa cm diagonala? =))

Am zis "daca as fi gravida", adica pt ele ar fi bune nu ca as fi eu gravid ce mama dracu, mai citeste si pe propozitii, nu numai pe litere :)

Share this post


Link to post

Mie mi se par utile cand esti pe drumuri, prin aeropoarte, avioane, d-astea. Sunt mai usoare si mai comode decat un laptop, au autonomie mai mare, poti trimite un email, citi cate ceva... desi daca ai de lucru pe bune nu prea se apropie de un laptop.

 

Mie dimensiunea ideala mi se pare 7-8", incape in buzunar. 10" e practic un laptop mai subtire. Am avut una de 10" si o foloseam rar. Plus ca frecatul sticlei e mai incomod pe 10", daca o tii in mana in pozitia "landscape" eu nu ajung cu degetele pe tot ecranul. Acum am una de 7... pe care o folosesc tot rar, insa din alt motiv. Are ecranul rezistiv si foarte prost... se cheama ca am luat teapa. M-am lasat fraierit de procesor si alte specs...

Share this post


Link to post

Fi-miu se pare ca deja si-a desemnat preferata, SGT de 7" :D

Share this post


Link to post

Pai se vede ca e pasionat mai mult cu somnicul care sta sa vina. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Pe noi nu ne ia somnul

tableta.jpg

Share this post


Link to post

Pentru filme, poze, cărţi, stat pe net e misto! Dacă ai de editat un excel îţi blestemi timpul pierdut! Un maus si o tastatură fac cât 10 touch-screen-uri (ce-i drept nici nu mi-am pierdut multă vreme încercând să mă obişnuiesc si am fugit repede la un desktop)!

Off: o să o doară spatele dacă mai stă mult cu tableta in braţe :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...