Jump to content
Sign in to follow this  
hydro314

Raed Arafat, Atacat În Direct De Traian Băsescu.

Recommended Posts

http://www.evz.ro/detalii/stiri/raed-arafat-atacat-in-direct-de-traian-basescu-va-inteleg-dorinta-de-a-pastra-totul-la.html

 

De cealaltă parte, Raed Arafat a atras atenția că „va scădea capacitatea de intervenție a sectorului public”, iar în câțiva ani acesta va fi „înghițit” de cel privat.

Încetați cu psihoza că vom da ambulanțele pe mâna golanilor

Traian Băsescu i-a cerut subsecretarului Arafat să înceteze cu „psihoza” pe care o induce, „că vrem să dăm ambulanțele pe mâna golanilor din sectorul privat”, dar a ținut să precizeze că „vă înțeleg dorința dumneavoastră de a păstra totul la stat .

Share this post


Link to post

Arafat se lupta cu ei de pe vremea lui Ilici, era culmea sa scape de gura celui care stie tot in Ro.Cred ca trebuia sa-si dea demisia dupa primul atac al marinelului, acum vreo 2 saptamani.

Share this post


Link to post

ciacirul trebuie sasi apera pastoreala ,ca daca naufragiaza sa aiba ce paste , NE INTOARCEM LA DICTATURA.

ce se petrece la rusi se va face si la noi.DICTATURA MODERNA.-- TACI SAU PLECI.---

Share this post


Link to post

Deci daca nu esti de acord cu indicatiile pretioase te da afara?

De ce face atat lobby la firmele private presedintele STATULUI?

Share this post


Link to post

@ hydro314 ------banii nu au miros...FMI , an electoral , etc. , etc.

Share this post


Link to post

E buna bre legea. Eu m-am saturat de socialismul asta in care unul cotizeaza 10 bulioane pe luna si primeste luna de pe cer in brate si altul cotizeaza 500 de mii si o arde prin spitale.

Gata hydro cu systemele energetice, ai oprit privatizarea pe forum si acum ai trecut la sanatate? :) )

Realizezi cata energie consumi inutil pe forum in naivitatea asta, in loc sa o folosesti sa produci un ban? :) )

 

Pentru ca daca ei vor sa o voteze o voteaza poti sa scrii tu si pe luna, ca dijaba.

Share this post


Link to post

E buna bre legea.

Nu prea are legatura cu subiectul asta punctual. Din punctul meu de vedere, indiferent de coloratura politica a diriguitorilor, vocea specialistilor ar trebui sa nu fie adusa la tacere (cu pumnul sau alte meteode)

 

Eu m-am saturat de socialismul asta in care unul cotizeaza 10 bulioane pe luna si primeste luna de pe cer in brate si altul cotizeaza 500 de mii si o arde prin spitale.

Cu asta eu unul sint de acord insa ... n-are legatura cu subiectul topicului :) .

 

Ori pleacă ministrul, ori Raed Arafat

Aici sint de acord cu Basescu insa nu prea e treaba lui. Are Guvern, Prim Ministru si ministru.

 

Mie mi-a placut la nebunie urmatorul pasaj

„S-a reproșat că legea a fost făcută în laboratoarele de la Cotroceni. Legea a fost făcută de cei mai buni specialiști. Ea ar trebui discutată relaxat, nu trebuie transformată de demnitarii Ministerului Sănătății într-o campanie de denigrare. Subsecretarii ar trebui să o explice mai bine. Profesorii universitari din sănătate au un grad de aroganță.

Share this post


Link to post

arafat ,a facut cel mai bun serviciu de salvare vieti din rominia ,iar ministru sanatatii si clica lui ,nea adus in pragul CREMATORULUI,

de ce basescu ,nu ia zis si ministrilor ca TRAIM PROST-PLECATI

arafat se zbate pentru salvare vieti ,ministrii pentru reducerea populatiei.

Share this post


Link to post

Tu realizezi cat de agramat poti sa scrii?

 

Nu prea are legatura cu subiectul asta punctual. Din punctul meu de vedere, indiferent de coloratura politica a diriguitorilor, vocea specialistilor ar trebui sa nu fie adusa la tacere (cu pumnul sau alte meteode)

Cu asta eu unul sint de acord insa ... n-are legatura cu subiectul topicului :) .

Aici sint de acord cu Basescu insa nu prea e treaba lui. Are Guvern, Prim Ministru si ministru.

[/left]

Aha, am inteles, subiectul e exclusiv atacul. Pai atacul e pe legea asta, asa ca e ca si cum am vorbi de o amenda dar fara fapta care a generat-o.

Share this post


Link to post

Chestia este ca par examplu, americanii s-au bazat pe un sistem privat in sanatate. Din pacate, au crezut ca va functiona pe principiul pietei libere: concurenta implica scaderea preturilor si cresterea calitatii serviciilor. Asta insa merge doar cand toti joaca fairplay, ceea ce in capitalismul salbatic NU s-a intamplat si au ajuns la aceleasi carteluri si monopoluri. Acu' vor sa treaca inapoi la sistemul "socialist" si noi vrem la ala capitalist si privatizat. O prostie.

 

Sa zicem ca in general health-care merg serviciile auxiliare; nu-mi plac conditiile din spitalele de stat (desi bani cotizati sunt, da' sunt prost gestionati) -- atunci imi fac abonament la privat, daca ma operez am cele mai bune conditii si plasma-n rezerva, etc. Insa urgenta tre' sa fie de stat si gratuita, ca de-aia e urgenta: nu stai sa-l intrebi p-ala cazut in strada/incarcerat in epava masinii accidentate daca-i cu cotizatia CAS la zi.

Share this post


Link to post

Daca trece urgenta pa firme private atunci o sa curga cu procese de mal praxis... pe care cine o sa le solutioneze??? (corb la corb nu-si scoate ochii...). Daca trece urgenta la privat... atunci sa te tii trafic de organe...

Urgenta trebuie sa ramana gratuita.

Share this post


Link to post

Nu exista serviciu gratuit. Adica poate fi gratuit pentru populatie, insa e platit de stat sau de o societate de asigurari. Cineva tot plateste nota.

 

Ori "corbii" aia de doctori vor incerca in mod sistematic sa bage gheara cat mai tare in borcanul cu bani, indiferent daca e de la o societate de asigurare sau de la stat. Privat sau de stat, tot "socialist" e atata timp cat ai o cotizatie stabila si apoi dai tunuri in buget cand te imbolnavesti :D

 

Doctorii/spitalele/farmacistii vor incerca intotdeauan sa umfle preturile si sa isi traga cat mai mult din borcanul comun al asigurarilor (indiferent ca sunt de stat sau private). Iar daca incerci sa ii strangi prea tare cu usa prin plafonarea preturilor, vor incerca sa isi scada costurile interne (aka nexam echipamente, personal putin si suprasolicitat, etc) iar pacientul tot are de pierdut. E un echilibru foarte fragil care trebuie gasit, nu cred ca exista o solutie simpla la problema asta.

 

Mai mult, echilibrul asta s-ar putea sa trebuiasca privit dint-un unghi mai larg. O tara cu un sistem medical prost in care lumea are o sanatate de cacao s-ar putea sa piarda mai mult decat una care are o populatie sanatoasa si un sistem medical performant, chiar daca e mafiot si costa mai mult decat ar trebui. Cred ca e putin gresit sa privesti sistemul medical doar ca pe o cheltuiala, in care doar bagi bani si nu produci nimic direct. Sanatatea dpdv economic ar trebui sa fie cam ca uleiul dintr-un motor. Nu produce energie in mod direct energie, insa daca e prost sau lipseste nici cilindrii nu mai produc cat ar trebui...

Share this post


Link to post

Pe mine una m-a dezamagit balbaiala lui Arafafat in a-i da replica lui Basescu... Parca s-ar fi temut de el.

Share this post


Link to post

Parca medicina era o meserie liberala... Acum, brusc, am vrea sa fie exclusiv a statului. Fiti linistiti, in continuare, statul va fi cel care va reglementa si va da banii in acest sistem.

 

Pe de alta parte, lumea se impacienteaza si nu intelege ca legea se refera la Ministerul Sanatatii iar SMURD tine de MAI si deci, in continuare, interventiile de descarcerare (si similar) tot in sarcina lor revin nu a altor privati.

Share this post


Link to post

Aha, am inteles, subiectul e exclusiv atacul. Pai atacul e pe legea asta, asa ca e ca si cum am vorbi de o amenda dar fara fapta care a generat-o.

Pai, pina una alta, totul se rezuma la "Cine nu e cu noi, e impotriva noastra". Am mai spus-o si cu alte ocazii, inclin sa ascult mai mult de opinia unui specialist (pina in acest moment nu am auzit sa-l conteste cineva pe Arafat) decit de mintile "luminate" ale politicienilor, oricare ar fi aia. Mi se par absurzi cei care sustin orice vine "de la ai nostri".

 

O alta chestie, cum de s-a (auto) sesizat/scandalizat presedintele insa nu am auzit ca ministrul sanatatii sau Prim ministrul sa ia vreo pozitie ... Cum de propunerea legislativa a venit de la Cotroceni si nu de la Guvern ? Normal, din nou. Care mai este roul ministrului sanatatii in toata povestea asta ? Asa ca, mama lor de aroganti, doar unul e cel care se pricepe la toate ! Been there, seen that. Personal chiar nu mai am chef de o alta poveste de genul ala, asta ne-ar mai lipsi !

 

Si inca una, de final. L-am cooptat pe nenea Arafat, a fost cel mai cel, super de super, l-am pupat, laudat si medaliat. Acum, mama lui de infiltrat PSD, este un nimeni, nu se pricepe la ce face, a distrus sanatatea de-a dreptul. Mda, sigur ...

 

PS: Dupa mine, subiectul topicului nu il reprezinta pozitia lui Arafat vis-a-vis de SMURD sau alt serviciu de urgenta ! Daca am interpretat gresit primul post, mea culpa.

Share this post


Link to post

Mda, inca o data chiorul se pricepe el cel mai bine domnule. Cineva mai sus era dezamagit de replica lui Arafat in fata lui Base ... Pai presupun ca doctorul stie sa discute calm si civilizat, nu mai zic si argumentat, nu stie precum marinaru' (aka sefu sefilor) sa se dea zmeu la teveu ca sa aiba toti lipitii orgasm. Pai sistemul sanitar e jalnic. Si cine l-a facut asa ? NU idiotii astia de la guvernbare ? Si acum au tupeul sa vina si sa spuna ca acu' o s-o dea bine. Mdeah, cre' ca ...

Share this post


Link to post

"Mie imi place de Ciuhodaru": "la vremuri noi...tot noi! Dar aseara nu prea avea replici in fata lui madam Pora, candva (si poate inca) una dintre cele mai vehemente sustinatoare a ideilor presedintelui si care de asta data s-a declarat impotriva.

Share this post


Link to post

Mie mi se pare ca lui Ahmed asta i se cam inchide robinetul de supt/stors bani de la bugetul de stat prin noua lege si prin aparitia concurentei.

El stie foarte bine ca un sistem privat va gestiona mult mai bine fondurile si va acapara foarte repede piata si spun asta pentru ca de fapt asa a inceput si el prin anii '90 cu S.M.U.R.D.-ul, primul serviciu privat de urgenta, care si-a dovedit eficienta.

Care-i problema daca mai apar si alte fundatii/firme etc care daca-si omologheaza ambulantele pot presta via 112 pentru cetateni?

 

Personal, mi se rupe daca la o interventie vine o ambulanta de stat, S.M.U.R.D., B.G.S., etc atata timp cat persoana pentru care s-a solicitat ajutorul este salvata.

 

Ca o picanterie... ia uite cine face parte din consiliul director S.M.U.R.D.  <img src= )">

Oameni de valoare cu o vasta experienta medicala care se gandesc la sanatatea poolimii si nu a contului personal. :)

 

 

Consiliu director Fundatia pentru SMURD

  1. Dl. Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director
  2. Dl.Generallocotenent Vladimir SECARA, Vice-presedintele Consiliului director, Inspector General, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
  3. Dl. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
  4. Dl. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
  5. Dl. Emil HUREZEANU, Scriitor, publicist si reputat analist politic
  6. Dna. Mihaela RADULESCU, Realizatoare si moderatoare consacrata de emisiuni de radio si televiziune
  7. Dl. Alex SERBAN, Senior Partner, Serban & Musneci Associates
  8. Dl. Radu TUDOR, Editorialist, analist pe probleme militare „Jurnalul National"

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

daca vine salvarea de stat ,la care platim darile , nu platim cursa., dar daca vine un privata platim cu virf si indesat cursa,.am si io o parere ,buna rea ,voi decideti;

SA SE STRINGA TOATE SALVARILE ASTEA IN DISPECERATUL 112 SI CIND SUNT SOLICITATE, SA VINA INDIFERENT ALE CUI SUNT , FARA SA PLATIM, CA ORICUM IAU BANI DE LA STAT.

Share this post


Link to post

@vali-05rzj Bine ca ai venit tu cu ideea, ca altfel nu stiu ce ne faceam.

Share this post


Link to post

Daca avem 10 firme de ambulante-Inseamna ca vor interveni odata la 10 zile?

Sau daca ai 20 de firme private- vor interveni odata la 20 de zile?

Nu se vor deprofesionaliza? Nu vor avea salariu mai mic?

Share this post


Link to post

Daca exista 7 constructori de drumuri in Romania, inseamna ca fiecare va lucra la autostrada Bucuresti - Ploiesti intr-o zi a saptamanii?

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

@hydro314

Cine sa se deprofesionalizeze mai frate? Ti se pare ca in acest moment Romania are prea multe ambulante si ca stau degeaba?

Cu cat o sa creasca numarul de ambulante o sa scada timpul de interventie, respectiv o sa ai mai multe vieti salvate.

Dispecerul 112 va trimite la interventie cea mai apropiata ambulanta indiferent ca e de stat sau privata.

 

In caz de accident tu preferi sa astepti 20 de minute sa ajunga ambulanta la tine sau 10 de exemplu?

Toata isteria asta cu Arafat a plecat strict de la interese financiare. In acest moment SMURD este o entitate care functioneaza foarte bine, doar ca are monopol ca sa zic asa pe tot ce inseamna interventie de urgenta.

 

Daca in Bucuresti sau in Targul Mures de ex. sistemul functioneaza foarte bine nu acelas lucru se intampla in restul localitatilor din tara in special in zona rurala.

Care-i problema daca consiliul local din comuna X de exemplu aflata la 35-40 de km de un oras mare are bani (poate chiar fonduri europene) si achizitioneaza o ambulanta care indeplineste standardele cerute si primeste omologare de la Ministerul Sanatatii si intra in circuitul 112?

 

Din punctul meu de vedere eu inteleg ca oamenii din comuna X primesc o sansa in plus sa fie salvati la timp. Pana sa vina ambulanta de stat sau SMURD din orasul aflat la 40 de km moare dracu pacientul. Asa ai o ambulanta privata care opereaza pe zona respectiva si care isi deconteaza serviciile de la bugetul de stat la fel ca si o ambulanta de stat sau SMURD.

 

Problema lui "Ahmed" este ca trebuie sa dea din ciolanul lui (destul de mare avand in vedere ca are monopol) si la altii, intelegi?

Edited by Elfu

Share this post


Link to post

Care-i problema daca consiliul local din comuna X de exemplu aflata la 35-40 de km de un oras mare are bani (poate chiar fonduri europene)..

Prima supozitie bazata pe pura fictiune, in conditiile in care multe unitati administrativ teritoriale abia isi platesc utilitatile

 

.. si achizitioneaza o ambulanta care indeplineste standardele cerute..
Iar fictiune. La momentul actual sunt restrictii in ceea ce priveste achizitia unui dulap de exemplu. Lista e lunga si vasta (mobilier, calculatoare, autovehicule).
.. si primeste omologare de la Ministerul Sanatatii..
Nu dau avize de functionare scolilor si gradinitelor, si noi visam omologari de ambulante..Sa fim seriosi!
si intra in circuitul 112
Ca sa intre in circuit trebuiesc angajati cel putin 9 persoane - 3 soferi, 3 cadre medicale specializate, 3 persoane care sa raspunda apelurilor telefonice, ca doar nu punem ambulanta cu program de 8 ore ca referentu' de la stare civila. Deocamdata toata posturile sunt blocate. Nu mai zic de alte tehnicarii ce tin de legarea unei primarii la reteaua 112.

Dupa cum vezi, visezi cu ochii deschisi si vorbesti in necunostinta de cauza despre ce inseamna ambulanta in primarie.

Dar daca totusi se va intampla minunea, eu as propune ca pe langa avizul Ministeruliui Sanatatii, primaria sa primeasca drept bonus pentru curaj, si un popa, pentru cazurile nefericite cand ambulanta ajunge prea tarziu.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...