Jump to content
Sign in to follow this  
Andrei.ss

Executive-ul DESbracat

Recommended Posts

Misto! Sa-mi recomanzi si mie ectricianul ala. Poate am si eu nevoie de un sfat...  <img src= )">

Ce ai mai rezolvat cu jantele?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Fara noutati deosebite in ultima vreme, doar ca profitand de weekend-ul liber am hotarat sa fac ceva ce planuiam demult: executarea unei protectii anticorozive la pasajele spate. Ceea ce am folosit a fost un mastic care se foloseste pentru lipitul parbrizelor si cu care am umplut curbura aripii, continuand cu un strat protector si pe partea superioara, adica de deasupra rotii.

 

post-4414-0-61345900-1409079853_thumb.jpg

 

Bineinteles ca inainte am petrecut ceva timp curatand suprafata: intai cu o perie sa dau grosul, apoi cu carpa uda si in final cu degetele goale pana m-am convins ca nu mai e mizerie acolo. Pozitia e cam incomoda, mai ales ca e putin loc sa bagi capul in aripa si sa manevrezi si pistolul cu care aplici masticul, dar nu a fost imposibil. Mult mai usor e daca ai masina pe elvator, dar avand in vedere ca in service n-o sa-ti faca vreodata asa ceva...

 

M-am bucurat ca pana in momentul de fata nu parea sa-si fi facut aparitia rugina acolo, dar analizand acum fotografiile se intrezaresc cateva puncticele. Ce sa zic...antifon dat cu zgarcenie din fabrica.

 

post-4414-0-31935700-1409079871_thumb.jpgpost-4414-0-06897500-1409079880_thumb.jpgpost-4414-0-76949600-1409079887_thumb.jpg

 

Cat despre jantele de Nubira 2, perspectiva pare din ce in ce mai indepartata. La Radacini reperul e indisponibil, am incercat la toate 3 numerele de telefon sa sun, le-am trimis si un mail, dar n-am primit niciun raspuns. Rokor, celalalt distribuitor Daewoo mi-au zis ca nu se mai gasesc, iar aici mi-au spus ca nu se poate, pentru ca ei aduc la dezmembrat doar masini din afara si jantele alea s-au pus doar pe masinile din Romania (desi ma cam indoiesc). E drept ca am gasit aici, dar pretul pe bucata e putin cam "inadecvat".

Share this post


Link to post

cum se spune...ingrijita ca la carte ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post

74.000 km si o noua poveste din ciclul "baietii de la service una repara si alta strica". Am avut azi parte de schimbarea furtunului care e conectat in etrierul fata pe motivul ca in service cand mi-au schimbat rulmentul fata mai mult ca sigur ca au lasat etrierul sa atarne in acel furtun, astfel ca au inceput scurgerile de lichid de frana.

 

Partea frumoasa este ca nu prea se mai gaseste un astfel de furtun pentru Cielo, insa vestea buna e ca se potrivesc cele de Astra F, Calibra, Vectra A, Kadet E si Ascona C, de care am utilizat si eu pana la urma. Operatiunea a decurs in felul urmator:

- am curatat cu apa zona unde se insurubeaza conducta de frana in furtun pentru ca era multa mizerie

- am dat cu degripant pe locul unde se insurubeaza conducta si pe surubul care tine furtunul prins de etrier. Am folosit spray degripant Kent Rusty Penetrant, care si-a dovedit de mai multe ori superioritatea in fata mediocrului WD-40 post-4414-0-95130600-1412791124_thumb.jpg

- dupa ce am lasat degripantul sa-si faca treaba vreo 30 de minute am desurubat conducta. Cand vine vorba de conducte de frana (care de obicei sunt intepenite ca dracu'), recomand cu caldura folosirea unor chei inelare semideschise precum cele din imagine, pentru ca sunt singurele care iti garanteaza ca nu vei distruge canturile "piulitei". Cheile fixe (clasice) aproape sigur vor rotunji piulita. Fac precizarea asta pentru ca conductele (la fel ca furtunele de altfel) nu se mai gasesc si nu cred ca merge schema cu cele de Opel.

- la montare am dat cu vaselina pentru etrieri marca ATE pe filetul conductei ca sa nu se gripeze si pe surubul care prinde furtunul de etrier post-4414-0-17017500-1412791133_thumb.jpg

- am completat nivelul lichidului cu ATE Super Blue Racing de care aveam deja in borcanel si am aerisit singur circuitul de la roata respectiva cu ajutorul bidonasului cu furtun si supapa unisens de aici.

 

O alta mica problema remediata a fost inlocuirea tamponului de cauciuc care sustine toba finala si care s-a rupt dupa 1 an si jumatate, asa ca acum port unul permanent cu mine (alaturi de contactul electric).

Share this post


Link to post

Bravo! Spatele e ok?

Share this post


Link to post

Da, e in regula, nu e nicio problema acolo din fericire.

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

Iata ca a venit si ziua cand pentru prima data in 11 ani am fost nevoit sa imi anulez o deplasare din motive tehnice. Urma sa strabat ieri, pe vremea aia absolut infecta un drum de vreo 160 km, insa dupa ce am oprit la o benzinarie la vreo 20 km de Iasi nu mi-au mai pornit stergatoarele. Normal ca nu mi-am putut continua deplasarea si am facut cale intoarsa.

 

Partea frumoasa e ca am mai si oprit de 3 ori sa-mi curat manual parbrizul, adica am demontat o lamela de stergator si stergeam geamul cu ea dupa ce imprastiam lichid pe el. O experienta extraordinara, ce sa zic...Ca sa privesc insa jumatatea plina a paharului, bine ca nu s-a intamplat la destinatie, ca nu stiu cum veneam inapoi 160 km curatand parbrizul "la manuela" din 5 in 5 km.

 

De vina a fost ansamblul produs la UAMT Oradea care a cedat, mai exact unul dintre niturile de prindere s-a frecat pe uscat pana s-a rupt (se pot vedea in capatul din stanga al bratului urme de pilitura ruginita). Mi-am comandat ieri unul nou original, care a sosit azi si sper sa reusesc sa il montez maine daca nu ploua/ninge.

 

post-4414-0-66803300-1418153593_thumb.jpg

Edited by Andrei.ss

Share this post


Link to post

N-o slabesti deloc se pare, nenea Andrei .

 

Sa ai spor si drumuri bune !  <img src= ">

Share this post


Link to post

Cum sa o slabesc, Viktore? Pai acusi vine 2033 si pot s-o inscriu ca vehicul istoric. Merci de urari, la fel si tie!

 

Da, o adevarata placere sa lucrezi 2 ore la 0 grade fara manusi cu diversi retarzi care trec cu masina pe langa tine si te stropesc, dar macar azi printre reprize de ploaie si lapovita am reusit sa montez piesa cea noua. Se vede ca e originala pentru ca spre deosebire de mizeria din fabrica avea vaselina pe la toate imbinarile. Oricum, mare noroc am avut pentru ca am cumparat ultimul reper disponibil, acum nu mai exista pe stoc.

Share this post


Link to post

Daca ai pe cineva in fata care arunca cu sare si nisip de pe strada nici mama lui Aquapel nu mai face fata. Eu am folosit cu succes solutia resprectiva doar pe geamurile laterale si luneta, pe parbriz e nasol ca stergatoarele incep sa alunece si nu mai sterg cum trebuie.

Share this post


Link to post

Intrucat am decis sa-mi urmez visul de corporatist desavarsit, am facut pasul emigrarii, in urma caruia masina va intra intr-o perioada de conservare la garaj. Nu stiu exact care va fi viitorul ei intrucat aici la Milano traficul e cam aiurea si locurile de parcare tind spre zero. Mai e si problema sa vii cu un Cielo intr-o tara care nu a importat vreodata asa ceva. Daca ai nevoie de vreo piesa originala (cum a fost de exemplu ansamblul de parghii pt stergatoare pe care l-am schimbat acum putin timp) esti cam mancat. Apoi, transportul in comun e f bine pus la punct.

 

Ce e interesant aici e ca daca te stradui poti inchiria pe 1 luna cu 200 de euro un Fiat 500 de exemplu si avantajul e ca nu platesti la ea nimic in afara de benzina.

 

Inca e prea devreme sa iau o decizie finala, dar lucrul sigur e ca o sa-mi lipseasca compania masinii mele credincioase, alaturi de care am trait atatea clipe placute in ultimii 11 ani si ceva

Share this post


Link to post

Eu zic sa o lasi acasa pt ca in tarile UE (si in altele) nu te lasa sa circuli cu masina mai mult de 3 luni (parca) sau, daca ti-ai facut mutatie maxim 6 luni. Gandeste-te la asigurare, ITP si altele. Nu merita! Daca te intorci in tara cu masina, dupa x timp cum o mai reinmatriculezi cu taxa lu' peste? Macar la noi ii platesti doar impozitul modic de vreo 70 ron pe an si asta e... Ia-ti o ragalie in Italia cu care sa-ti faci treaba, mai ales ca la modul cum circula si sunt intretinute masinile acolo, pierderea (sufleteasca) pt a ta ar fi mare!

Share this post


Link to post

Moment emotionant de scurta revedere dupa cativa ani... N-a constat decat intr-o pornire a motorului (lucru care l-a facut bineinteles fara probleme), dar macar m-am bucurat sa pot auzi din nou minunatul si familiarul sunet al DOHC-ului care m-a purtat prin atatea locuri.

WP_20180811_14_58_57_Pro.thumb.jpg.66cf5f6f2ef63e3d69846141fce83cf7.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post

Bine revenisi! Vezi ce inseamna masina? Banuiesc ca a pornit cu ultima benzina. De ce nu i-o dai Englezului s-o mai dezmorteasca? 🙂

  • Haha 1

Share this post


Link to post

Da, benzina dateaza din ianuarie 2015, nu am sesizat vreun comportament straniu. Nu ar fi problema sa-i fac o bucurie Englezului cu un tur de "remember", dar masina nu mai are nici ITP, nici RCA, deci plimbarea maxima e pana in fatza garajului si retur.

Off topic: Radeam cu nevasta ca ea ma vede la 60 de ani conducand o masina vintage (stie ca imi plac acelea mai mult decat cele de ultima generatie), cu o fufa de 20 de ani in dreapta. La un moment dat a venit revelatia: masina o am deja, trebuie doar sa astept sa devina vintage 🙂  Cat despre fufa,  tot nevasta sugereaza ca ar trebui in curand sa incep turul maternitatilor sa vad care sunt perspectivele peste vreo 20-25 de ani...

  • Like 1
  • Haha 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...