Jump to content
Sign in to follow this  
cristiangabi

Legislatie Corecta Anvelope Iarna 2011

Recommended Posts

Sau poate am baut prea multa si m-a luat tremuriciul... ma duc sa beau o cafea poate ma calmez @-)

Share this post


Link to post

De p-un forum german citire, apropo de aceeasi dilema cu "este suficient sa scrie M+S": Snowflake is indeed very desirable but not mandatory. I quote simply the ADAC "Tires with M + S marking Winter tires meet the requirements of the regulation, ADAC recommends that tires with M + S and snowflake symbol."

Share this post


Link to post

Fie ADAC, fie oricine in numele a Daewooclub, recomandarea are aceeasi incarcatura de autoritate.

Share this post


Link to post

Cand nu se putea? Bine, nu dupa 2 vecini si 3 ziare, ci oficial...

Share this post


Link to post

Dupa brambureala rusinoasa cu recensamantul, nici astia de la transporturi nu se lasa: noi recomandari de la Ministerul Transporturilor

 

Interesant e ca amenzile "mici" de 600-1400 lei pentru turisme se duc la bugetul local, iar cele "mari" de 2500-4000 lei pentru masini de transport persoane/marfa se duc la bugetul de stat sau local, "dupa caz" (care-o fi cazul nu stiu). Sunt curios daca citatul "Lanţurile sunt contraindicate pe gheaţă, iar utilizarea lor dăunează anvelopelor şi deteriorează asfaltul." apartine tot ministerului, sau l-a pus ziaristu' de la el.

Share this post


Link to post

Legea speculei vs sigurantei la romani.

 

Am trecut astazi, asa "intr-o doara", pe la cateva firme din Constanta care comercializeaza anvelope unde pe langa aglomeratia generata de iminenta intrare in vigoare a legii am observat stocurile relativ mari de anvelope de iarna apartinand in cvasitotalitate "partii inferioare a clasamentelor de specialitate sau nici macar amintite". Mai mult, oamenii se calca in picioare sa-si puna ceva pe masina, indiferent de faima brandului, chiar daca marcile respective de anvelope nu au nicio calitate decenta care sa le recomande pentru siguranta circulatiei in anotimpul rece.

Spun asta pentru ca ma "incanta" sa observ ca s-a pornit de la o lege menita sa aduca un plus de siguranta pe drumuri si s-a ajuns doar sa se aduca beneficii materiale in buzunarele unora indiferent ce si cum.

Spre exemplu un brand aflat pe stoc din abundenta la un dealer si de care nu am auzit/citit mai nimic, la dimensiunea 195/55 /15 ajunge la 400 lei in vreme ce un model de top ADAC 205/55/16 ajunge la 520 lei. Dar ultimul nu se gaseste pe stoc in RO (mentiunea importatorului), doar pe comanda si numai daca sunteti clientul nostru de ceva vreme, pentru ca la acest model nu prea castigam mare lucru. :wallbanger:

 

LE am uitat sa mentionez de oferta abundenta de SH-uri care se adreseaza tuturor buzunarelor.

Ex. Conti TS 830 DOT 3408 / 6 mm / Germania = 180 lei :-?

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Necesitatea gumelor de iarna este incontestabila - insa aceasta lege are un downside. Pulitia romana va face filtre si controale intr-o veselie. Treaba care te obliga sa ai exact dimensiunile de cauciucuri trecute in talon.

Lucru extrem de neplacut in cazul dimensiunilor ciudate. De exemplu pe Aceent in talon am 175/70/14 si 185/65/14 - dimensiuni rare si scumpe. Merge fara absolut nici o problema sa pui 185/60/14 - dimensiune mult mai comuna, care nu creeaza nici o problema reala masinii, si nu prezinta nici un pericol. Insa la un control, daca stie sa citeasca, iti poate lua talonul... Chestie care nu s-ar fi intamplat pana acum, dimensiunea gumelor nefiind atat de "evident" diferita...

 

 

185\65\14 nu e deloc o dimensiune rara si nici scumpa. Atat am eu la Nubira si am gasit fara probleme (si o gramada de modele) si n-au fost deloc scumpe!

 

 

Share this post


Link to post

Inca una: Casco nu despagubeste daca n-ai cauciucuri de iarna

 

Insa mi se pare ciudat: CASCO e mult mai scump si e facultativ, da' nu esti despagubit. Insa: În cazul poliţelor RCA, situaţia este total diferită. În primul rând, vorbim despre o asigurare obligatorie, nu despre una facultativă. În al doilea rând, asigurătorul nu plăteşte către deţinătorul poliţei, ci către un terţ păgubit. În al treilea rând, singurele situaţii legale în care asigurătorul se poate îndrepta către propriul său client pentru a recupera daunele plătite către terţi sunt acelea în care clientul comite o infracţiune, or lipsa anvelopelor de iarnă este o simplă contravenţie. În cazul RCA este exclusă, deci, posibilitatea refuzului la plată, explică Sorin Greceanu.

 

Mi s-ar parea mai normal ca la RCA sa fie mai duri.

Share this post


Link to post

Nici daca esti baut nu primesti despagubire la casco. Asta in cazul in care te testeaza organu.

Nu m-ar surprinde sa te duci la casco ca ai gasit masina lovita si ei sa refuze plata pe motiv ca nu ai cauciucuri de iarna.

Dupa astia de la asigurari cel mai bine ar fi sa platim si sa nu mergi la ei nici daca ai nevoie. Iar daca ai nevoie sa primesti amenda si despagubire nu.

Share this post


Link to post

Iar scriu jurnalistii lui peste din vorbe.Casco este o asigurare facultativa si e guvernata,dupa cate stiu eu,de contractul existent intre cele 2 parti.Daca in conditiile de asigurare e prevazut undeva ca,daca faci accident iarna si nu esti dotat cu anvelope de iarna,nu te despagubesc,nu vezi banul.Daca nu scrie ura si la gara,sar baietii cu lovele.De fapt asta si scrie in articol,dar baietii vor sa inventeze si ei o stire,pe pricipiul ca 85% din citiori nu citesc decat titlul.

 

Eu cred ca daca ar exista o asa prevedere baietii de la asigurari ar pretinde sa scrie in chirilica si de la drepta la stanga pe anvelopa ca e de iarna.

Edited by ovidiuc

Share this post


Link to post

Adica politia trebuie sa ajunga inaintea drumarilor, ca sa le iasa ceva :D

Share this post


Link to post

Pe astia-i vad capabili sa nu curete drumul intentionat ca sa poata face norma de amenzi.Cand amendezi aduci bani la buget, cand cureti drumul cheltui bani.Ganditi si voi din punctul de vedere al statului cum ati proceda?La noi ideea e sa se aduca bani la buget nu sa se circule in siguranta.

Fac pariu ca iarna asta vor fi mai multe drumuri cu zapada ca in alti ani.Doar vremea e impotriva bugetului ca nu vrea sa ninga sa scoata si ei un ban "cinstit".

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Hai mai, nici chiar asa. S-au gindit si la noi, ne-au dat posibilitatea de a merge la alimentara (iar in drum oprim la peco) cind e soare si uscat, cu gume de vara. Tot in favoarea lor.

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

Pe astia-i vad capabili sa nu curete drumul

Astia e mai multi : in oras e primaria, pe camp e CNADR

Share this post


Link to post

Nu conteaza cati sunt, toti au acelasi scop, BANI LA BUGET :wallbanger: .

Share this post


Link to post

Si daca eu fac accident pe drum inzapezit cu anvelope de iarna, io-s vinovatul, nu??

Share this post


Link to post

Doar n-oi fi eu :mrgreen: .Ce daca faci vara cu anvelope de vara nu tot tu esti?.Cu accidentul e una, dar mi s-ar parea normal daca raman inzapezit sa imi plateasca ei mie.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

La asta ma refereamrolleyes.gif

Adica eu am dat 560 ron si m-am pregatit pentru iarna, ei s-au pregatit pentru iarna ? Daca eu n-am cauciucuri iau amenda, daca ei nu curata zapada vor lua amenda?

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Toti vrem drepturi si conditii ca-n germania si sa contribuim si sa raspundem ca la romania.

Share this post


Link to post

El a primit o amendă de 1.005 lei, a fost penalizat cu 15 puncte şi i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare.

 

Şoferul a fost amendat deoarece drumul era acoperit de zăpadă.

 

 

http://www.realitate...rna_893720.html

Toti vrem drepturi si conditii ca-n germania si sa contribuim si sa raspundem ca la romania.

 

Du-te mai...headbang2.gif

Share this post


Link to post

Pai, mai du-te tu...prin Germania. Ai sa constati ca "prinsul pe vine" nu e sport pur romanesc. Asa poate ai sa mai gandesti ce pretentii poti sa ai de la om...care infrunta totusi natura. Ce ai zice daca te-ar prinde un tsunami? Tot autoritatile "nepregatite" ar fi de vina?

As vrea sa te vad pe tine cum faci fata "acuzatiilor" celor care aluneca si merg greoi pe trotuarele pe care tu ar trebui sa le cureti de zapada atunci cand ninge si viscoleste. ;)

 

P.S. Ai dat 560 lei pe anvelope de iarna ca sa poti face cat de cat fata situatiei cand vei fi surprins pe drum de ninsoare, ca doar nu te poti teleporta in clipa aia pe pamant uscat...sau poti?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Zeneseule, nu le mai lua patriotic apararea autoritatilor, ca iti faci pacate. Atata timp cat eu am plecat pe DN1 (Buc-Pl, circulat ca dracu') dupa ce ningea de vreo 4-5 ore bune, nu era nici o masina de deszapezire pe DN, nu era nici un material antiderapant, era zapada de 10 cm si polei pe sub ea, iar eu am facut derapat de-a dura cu tot cu anvelope de iarna si mergand cu 30 km/h, ma ****** pe ei de idioti. Cand oi vedea amenzi date si pentru aia care nu-si fac treaba la intretinerea drumurilor, mai discutam de echivalenta si egalitate in drepturi/penalitati. Pana atunci, noi suntem niste boi care acceptam toate cacaturile astea de legi uni-directionale.

 

Cu alte cuvinte: e buna legea, de-acord cu ea; nu-s de-acord cu considerarea anvelopelor de iarna un panaceu universal si-o scuza pentru a da vina in accidente pe soferi.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...