Jump to content
Sign in to follow this  
lowlife

O Nubira Ii Rablagita

Recommended Posts

Poza are o calitate foarte scazuta insa eu as "rupe" pisica in doua:

1. Pregatirea lucrarii (tinichigerie, etc) pare sa fie facuta foarte bine

2. Vopsirea in sine iarasi pare sa fie bine facuta, cu tot ce tine de ea.

3. S-a lucrat ingrijit, s-au protejat zonele invecinate, geamuri, etc

4. Culoarea nu are absolut nici o legatura cu ce era inainte pe masina. DAR, eu nu m-as arunca sa dau direct vina pe service ! Este posibil sa fi gresit nuanta insa, la fel de bine, este posibil ca ei sa fi respectat EXACT codul culorii inscriptionat sub capota si un alt service, la o vopsire anterioara, eventual integrala, sa-l fi chiflat ... Am vazut multe cazuri din astea, chiar si la service-uri si masini mai "suparate".

Edited by Salex

Share this post


Link to post

V-am spus-o si o repet: codul unei vopsele e doar un reper al culorii, rar cazuri sa nimereasca nuanta. Cum zice si nenea Salex.

Cum mereu exista si un dar, meseriasii trebuiau sa dea culoarea de proba si sa combine daca e cazul, pina scoate aproape de perfect.

Share this post


Link to post

@Salex: Am avut masina identica cu a lui si vopseaua de fabrica arata la fel ca a lui (e un gri mai deschis). Si eu cand am vopsit masina au gresit un pic culoarea, insa la lowlife sunt prea departe de adevar. Eu zic sa duci masina inapoi si sa ti-o vopseasca cum trebuie (de fapt cel mai bine era sa nu o accepti de la inceput). Nu exista nici o scuza de genul ca am facut-o dupa cod. Eu am facut vopsea dupa cartonase (nu stiam codul) si a iesit mai aproape de culoarea initiala...

 

Intra-devar masina din poze pare corect reparata, dar cand te uiti la usa, zici ca a luat-o de pe alta masina.

Share this post


Link to post

Si mie mi se pare subtire scuza cu codul.

 

Eu am revopsit albastru un hayon de Nubira initial alb, tot o masina veche (7-8 ani deci decolorata) iar diferenta de nuanta era aproape insesizabila, trebuia sa stii unde sa te uiti ca sa o vezi. Si mai fusese revopsita cel putin o data (mi-a aratat meseriasul cum s-a prins).

Si da, hayonul ala fusese luat de pe alta masina :D

 

A, si sa nu uit, la mine fusese fara factura, poate de aia a iesit bine :P

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Pentru portiera nu am timp sa merg sa ma mai cert cu indivizii din service, n-are rost sa ma consum pt asta pt ca ar insemna sa las iarasi masina pe acolo.

 

Zilele astea masina a facut 65500.

http://autoware.ro/p...na-nubira2.html

Acum caut piesa 14, de care ori n-a auzit nimeni, ori costa 4 milioane stanga+dreapta. Moment in care stau si ma gandesc unde sunt piesele alea ieftine daewoo de care tot auzeam. Trebuie sa-i cumpar anvelope+set yale+antigel+frana mana, parca nu se mai termina. Ar mai fi si problema cu aerisitoarele blocate si pe care iarasi nu le gasesc sa le cumpar. :rolleyes:

 

 

Ca bonus, au aparut si greierii. Imi canta ceva prin bord, central-dreapta la peste 3000rpm, siguranta din stanga face ca toate visele, la manerul interior al usii (plasticul comanda geamuri) am un surub luat de cine stie unde de fostul proprietar care se tot desface si zornaie, iar tabla sau folia din usa vibreaza si ea. Am incercat sa desfac sa vad ce-i acolo si un bradut de fixare e blocat. :|

 

 

post-24579-0-38766600-1318712070_thumb.jpg

Edited by lowlife

Share this post


Link to post

Rupe bradutul de fixare (inainte cumpara de la un magazin de auto ca se gasesc) si pune niste folie de parchet cu scotch dublu adeziv peste folia originala. Folia originala la fel poti s-o lipesti cu scotch dublu adeziv pe unde este dezlipita. Mie imi zornaia butonul de deblocat usile, s-a rezolvat punand pe fata de usa, in spatele lui, niste burete autoadeziv subtire.

 

Piesa aia pe care o cauti banuiesc ca o poti gasi ieftin la dezmembrari. Vezi in sectiunea Bursa de pe forum.

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Piesa aia nu sunt sabotii franei de mana defapt? Sistemul e identic ca la leganza din ce stiu eu si ma indoiesc de faptul ca nu se gasesc.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Piesa reprezinta sabotul frinei de mina si este greu de gasit (confirm din proprie experienta) la preturi decente.

Share this post


Link to post

Incepi sa realizezi ca cei 65k km nu sunt reali, nu?

Share this post


Link to post

@madkat: Nu a zis nimeni ca sunt reali - cei 58k cand am luat-o erau cam 100k reali, lucru pe care mi l-a spus un mecanic de fata cu samsarul.

 

Intre timp am cumparat 4 anvelope de iarna Rosava (Ucraina) 185/65/r14 cu 2.1 mil. Asteptam la rand sa-mi regleze si unghiul de fuga, cand mi-a spus cel care monta anvelopele ca are joc la roata dreapta si trebuie intai sa-l rezolv. :wallbanger:

 

Nu am mai facut drumul pt care cumparasem anvelopele cu masina si m-am dus in schimb cu trenul, in care am dat de o tiganca+copil mic, iar la intoarcere de un grup de femei cu probleme. Daca mai adaug si vesnicele intarzieri CFR, nu merita sa mergi cu trenul nici la super reducerea pt studenti (450km = 360mii, 7 ore + 70minute intarziere).

 

Odata ajuns la destinatie, am avut "onoarea" sa conduc matizul tatalui in exterior, diferenta INCREDIBILA fata de nubira sau orice masina decenta. Nu mi-as cumpara asa ceva nici daca ar consuma 2L/100km.

 

Cand am venit acasa, am fost iarasi in servis cu nubira. Nu am mai avut chef sa colind dupa piese si le-am luat de la magazinul de unde cumpara patronul servisului:

 

- pivot inferior - mare inginerie ca l-au nituit: 0.65 mil

- 2x bucse brat: 1 mil

- manopera 0.6 mil = total 2.25 milioane.

 

Ceea ce nu-mi vine sa cred si ma face sa-i dau foc - NIMIC nu se poate desface/scoate/desuruba fara piguleala. Nu ca asta e problema particulara daewoo/nubira, dar pe langa costurile pieselor aberante pt ce masina e, mai trebuie sa pierd si timp aiurea pe langa ea pana se desface un rahat de surub.

Edited by lowlife

Share this post


Link to post

Asta e avantajul unei masini de la samsar... piese neschimbate la timp. Suruburi ruginite se gasesc si la alte masini. Eu la N1 am avut probleme cu suruburile de la bielete si cu unul de la un pivot. Piesele nu mi s-au parut scumpe.

Share this post


Link to post

Comparativ - woo-urile nu au piese proaste sau predispuse la corodare. Asta daca nu si-au batut joc proprietarii de ele.

Ca si exemplu - la Cielo din dotare nu am avut probleme la desfacerea suruburilor nedesfacute de 13 ani.

 

La Alfa insa injur fiecare demontare de piesa (macar n-au fost multe) - chiar daca e mai noua, suruburile/piulitele se lasa mult mai greu, asta pe langa pozitionarea idioata a unora dintre ele...

 

90% din problemele masinii tale sunt date de provenienta.

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Bratul la nubira se scoate FFF usor dar doar daca stii ce faci. Mecanicul meu le da pe ambele jos in 5 min (montat la loc in acelasi timp).

 

Cat despre km eu ma indoiesc ca are doar 100k (sau daca sunt 100k sunt facuti in cond f grele si cu intretinere spartana). Masina mea are aproape 120kkm si nu prezinta mai nici una din pb cu care te confrunti tu.

 

Cauciucurile au fost 2.1 mil/buc? Dunlop erau sub 3mil/buc iar diferenta este...

Share this post


Link to post

Probabil sa fie cum ziceti voi. Pt. baietii care lucreaza la masina mea cred ca e prima Nubira, desi ma duc de 1.5 ani la ei inca ii zic Leganza :scarpin:

 

Dupa tura trecuta am ajuns iarasi la reglat unghi fuga si iarasi mi-au spus ca are joc, la cealalta roata. Patronul de servis a spus ca e insesizabil si el nu ar schimba nimic daca ar fi masina lui. :|

 

Am mai schimbat deci 2 capete bara + 2 bielete directie = 0.47 x 2 + 0.36 x 2 = 1.66 mil piesele + 0.7 mil manopera = 2.36 milioane.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Eu zic sa te duci la cineva care a mai lucrat la nubira. Daca nu pune bine bucsa ,,jumatate'' se uzeaza f repede.

Share this post


Link to post

La Nubira (ca si la alte Daewoo) e important ce piese pui pe ea. Daca cei de la service nu se pricep vor lua piesele cele mai ieftine care sunt niste stifturi. Mergi la cineva care lucreaza cu Nubira frecvent sau macar comanda piesele de la unii care stiu ce au in magazin. Asa te vei feri de tepe. Vezi ca sunt chiar pe forum cativa care se ocupa cu reperatii si care aduc si piese. Poti sa pui macar o intrebare inainte de a cumpara (chit ca nu iei de la ei), nu cred ca se vor supara si te vor indruma spre ce ar trebui sa alegi.

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Sper sa nu va suparati ca nu va raspund, nici n-as mai putea sa citesc.

 

Acum doua zile mergeam cu titirezul - 4 masini, eu eram nr 3.

Masina 1 s-a oprit brusc la trecere. Masina 2 (din fata mea) s-a oprit brusc. Eu am fost surprins pt ca cel din fata mea avea folie pe luneta, dar am reusit sa ma opresc la 2cm de el si am rasuflat usurat. Peste 0.5s s-a infipt un TERMINAT cu VW in spatele meu si m-a proiectat in cel din fata mea. Mi-a distrus bara spate, portbagajul nu se inchide, iar bara din fata a crapat.

 

 

Astazi, eram la 1km de aceeasi zona, practic pe aceeasi strada, plecasem de la stop. Mergeam linistit si un alt terminat cu un cielo super incarcat avea masina pe banda lui, se prelingea pe a mea. Am inceput sa incetinesc, a incetinit si el. Am accelerat, deja ne apropiam de masina de pe banda lui, si a tasnit pe banda mea. Eu am dat in frane, prostul cu tico din spatele meu a dat in mine. La mine pagubele practic nu exista (e distrusa de acum 2 zile), e bara putin zgariata. El si-a spart un far si si-a indoit capota.

 

 

Problema mea: am zis ca n-are rost sa ne mai ducem la politie, ca eu n-am ce face cu asigurarea si oricum lui ii da amenda daca ajungem. OK. Am facut schimb de nr tel si m-a intrebat si numele. Eu nu m-am uitat nici la nr inmatriculare, nu stiu nici nume, nimic.

 

Pot sa ma duc maine la politie sa le spun direct ce s-a intamplat? m-ar acoperi chestia asta in caz ca ii vine vreo idee?

 

Maine urc poze!

Edited by lowlife

Share this post


Link to post

Doamne omule,ce ghinionist esti!

Imi vine sa plang cand citesc prin cate ai trecut.Oare unde naiba se va sfarsii calvarul asta de probleme si te vei putea bucura si tu, de placerea de a conduce linistit.Eu cred ca urmatoarea masina va trebui sa o iei noua si neaparat cu CASCO ca esti ca un magnet care atragi numai necazuri.

Bafta in continuare si sa ai nervii tari!  <img src= ">

Edited by Depecher

Share this post


Link to post

Daca ai facut polita la asigurator cu primul care te-a lovit, esti acoperit. Oricum nu prea are ce idee sa-i vina si sa fie si credibil.

 

Cred ca esti prima persoana care a patimit mai mult ca mine cand am luat Espera. La fel, avea la probleme de nu stiam ce da fac mai intai la ea. Si am si pocnit-o din vina mea, de 2 ori :)

 

Lasa, cand o sa o aduci pe linia de plutire o sa fii fericit ;)

Share this post


Link to post

Avand prima asigurare, nu e problema. Ala cu Tico nu are ce idee sa ii vina, daca ii vine, il dai pe mana politiei. Masina se repara, stai linistit. Si eu am urlat de durere cand a dat nevasta-mea cu ea cu spatele in stalp. Am profitat de vina ei :D ca sa vopsesc si celelalte repedere cu probleme. Pe banii nostri, fara RCA, fara CASCO fara nimic :D .

 

Bafta!

 

PS: Vopseste-o undeva ca lumea mai ales ca ai asigurare, daca vii prin Bucuresti pot sa iti recomand vreo 2 vopsitorii unde mi-am facut eu masinile. Preturile nu sunt cele mai bune, dar pe tine banuiesc ca te intereseaza doar sa iasa ca lumea.

PPS: Daca ai nevoie de un capac original de Nubira, am unul la tara in stare buna. Ma duc abia la primavara la tara, dar ti-l rezerv tie daca ai nevoie. Mai am si alte nimicuri in debara in Bucuresti - spre exp manetele de deschis usile din interior (s-a umflat un pic cromul pe ele, dar sunt perfect functionale), asa ca ti le fac si pe astea cadou daca ai nevoie de ele, totul e sa vii in Bucuresti sau sa le dau cuiva care are drum pe la tine, ca prin Dolj n-am fost decat o data in viata :D .

Share this post


Link to post

@ches: in general ma duc sambata prin servis, imi cumpar in timpul saptamanii piese si le schimb saptamana urmatoare. Nu m-am zgarcit la bani, dar nici nu dau cum am avut acum de ales cu bucsile: erau de 3-4 ori mai scumpe decat cele Korea.

 

@Depecher: aveam de gand sa-mi strang niste bani sa imi iau o masina a mea, din banii mei.. dar daca iau cat de cat noua trebuie sa platesc casco si mai stau si cu inima stransa, daca iau veche trebuie sa schimb piese si am vazut cum e sa pierzi timp cu ele. Degeaba merg eu cum trebuie, e plin de prosti cu ochelari de cal care uite ce fac: in 3 zile m-au lovit de 2 ori, plus ca de alte 2 ori am scapat ca prin urechile acului tot saptamana asta.

 

Dupa ce trece episodul cu nubira @ reparat tabla probabil o sa o aranjez cat de cat si-o sa merg cu ea asa cum e, veche, batrana, cred ca pana la urma are mai multe avantaje decat dezavantaje.

 

@Dj_Dark: in aceeasi zi cand m-a lovit al 2-lea (ieri), fusesem dimineata sa-mi faca poze la RCA. Nu ma mai gandesc, ca sunt satul.

 

Eu in prima luna de cand am luat-o am facut in aceeasi zi 2 mini accidente la tara, din vina mea, dar m-am invatat minte de atunci. Mi-e necaz ca terminasem de schimbat piese, mai e si frigul asta acum si eu stau cu masina lovita prin servis. :wallbanger:

 

M-am mai calmat. :D

 

Am plecat azi prea tarziu de pe plantatie, trecusera deja 24 ore de la "accident" si nu m-am mai dus la politie, cum aveam de gand. Acum stau si sper sa nu-mi vina vreo surpriza acasa.

 

Cat despre masina, maine trebuie s-o las in servis .N-am mai gasit spalatorii deschise, mi-e si rusine sa o duc asa la cat praf e pe ea.. maine o sa stau sa caut spalatorii dimineata pana-n ora 8. Atasez niste poze (2 de cand am gasit-o in parcare cu portiera lovita acum cateva luni) si altele de azi dimineata. Timestampul e cu o ora inainte - am degerat ceva pana sa fac pozele.

 

La o inspectie mai amanuntita am vazut ca nu se inchide portbagajul (partea de jos a a porbagajului = suportul de bara spate s-a ridicat si din cauza asta imi ramane si "usa" de la portbagaj prea sus, stopul din dreapta pare iesit, iar in fata bara e lasata in jos, imbinarile la faruri sunt praf. Cum bara era crapata puutin dinainte, nu conteaza ca acum a devenit irecuperabila, inspectorul mi-a "dat" numai un vopsit. :)

 

 

 

post-24579-0-71455400-1321557530_thumb.jpg

post-24579-0-04208800-1321557597_thumb.jpg

post-24579-0-17755700-1321557605_thumb.jpg

post-24579-0-37209400-1321557613_thumb.jpg

post-24579-0-73159700-1321557619_thumb.jpg

post-24579-0-48874500-1321557626_thumb.jpg

post-24579-0-94022200-1321557634_thumb.jpg

post-24579-0-48578700-1321557641_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Inspectorii mai gresesc, aia de la service o sa faca reconstatare, ai grija sa le spui tot ce te doare si o sa ceara suplimentare la ceea ce a trecut inspectorul. La a sora-mii au cerut suplimentare la ~1an dupa accident (atunci m-am dus cu ea la service) si nu a fost nici o problema.

 

PS: Acum va ca nu ai ce face cu capacul de roata, tu ai jante de aliaj :D .

Edited by ches

Share this post


Link to post

@ches: nici eu nu prea intelegeam ce zici. :D

 

Am facut-o din gri, albastra:

 

 

IMG055.jpg

 

 

.. sau nu (e cea din fundal). :(

Share this post


Link to post

:) ) Chiar ma speriasem, ma miram sa o schimbi asa de repede - si vopsea si jante. Arata bine asta albastra, dar se vede ca proprietarul o spala mai des :P . Altfel ar arata mai jigarita decat a ta, poti sa fii sigur.

Share this post


Link to post

Intre timp, am cumparat un set de yale 1.7 mil (cu immo bilaizar, cum spunea domnul patron korean :D ), dar cu chei normale. A fost prima data cand m-am bucurat ca saraca e euro2, deci nu-mi trebuiau chei cu cip. Manopera a fost 0.6 mil, cam mult avand in vedere ca a durat 40 min si i-am ajutat si eu. In fine. Prima poza e cu javrele de la bloc care ma tin treaz noaptea, a doua cu javrele din servis.

 

IMG099.jpg

IMG101.jpg

 

Avand in vedere c-a venit frigul si mi-a facut figuri la pornire - pornea mai greu, "sughitza", iar intr-o zi n-a mai pornit la prima cheie, am hotarat sa ii schimb bateria cu una identica. Nu mai stiu daca am povestit, bateria veche a fost super smechera, am uitat-o o noapte (10-12 ore) cu farurile aprinse, alta data cu plafoniera aprinsa, acum 2 ani parca erau geruri de -15 -20 grade si a stat o luna nepornita si n-a avut nimic.. dar iarna trecuta am paralizat-o tot incercand de la geam sa deschid masina din telecomanda cand era inghetata si a murit. In fine, eram chitit sa iau acelasi model. Surpriza, Varta nu mai face de 62Ah si orice altceva de la ei era ori mai mic, ori la preturi obscene, ori nu se potrivea in locasul minuscul pt baterie. M-am saturat de cautat pe 1 decembrie prin oras, am cautat dup-aia pe net (fail), m-am dat batut si a doua zi m-am dus si am luat o CARANDA 62Ah cu 2.05 mil. A trebuit sa merg la centrul lor ca sa-mi acorde garantie, n-au incredere in magazine, ciudat.

 

Partea buna e ca macar acum stau linistit ca nu mai raman inchis pe dinafara iarna, partea proasta e ca masina pare sa porneasca in medie mai incet decat cu Varta, dar macar porneste tot timpul.

 

 

Problema 2: nemernicii de la Omniasig mi-au trimis dupa 3 saptamani "piesele". Dintre bara spate distrusa, bara fata sparta, portbagaj lovit, far crapat, mi-au trimis o bara spate. Dupa 3 saptamani. Mi-am cumparat singur bara fata (adaug 3.15 mil).

 

Ma tot gandeam ce sa fac cu masina (Nubira nu prea am ales-o eu, mi-as lua altceva), pana la urma a decis statul pt mine. Mi-am aruncat o privire peste noile modificari @ taxa auto: trebuie platita pt orice masina pt care nu s-a mai platit (adica inscrisa dupa 2007-2008). La Nubira mea e cam 6-7000 euro, ar trebui sa platesc pe cineva sa o cumpere. :D Destul de ciudat cum pt un euro 2 din 1995 taxa e 1400 euro, iar pt un euro 4 din 2008 e 1000 euro, dar asta cred ca e alta discutie.

 

In plan ar fi un kit de ambreiaj (LUK am gasit 3.8 mil), discuri de frana (ATE - 8 mil toate 4), placute fata spate (ATE - 4 mil ambele seturi), set saboti frana de mana (2.7 mil). N-aveam de gand sa mai repar si frana de mana, pana cand intr-o dimineata racaiam gheata de pe parbriz si a inceput sa nubira sa alunece in strada, strada fiind FOARTE circulata. Noroc ca aveam usa deschisa si am oprit bestia.

O sa revin cu poze dupa ce montez barele noi. De abia astept sa vad ce culoare mai ies si astea, (sper sa n-am 3-4 culori pe masina), precum si daca pot sa rezolve problema lufturilor de la bara fata/capota/far.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...