Jump to content
Sign in to follow this  
stefan4fun

New Aveo Sedan

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Sunt nou pe aici, si m-am inscris dupa ce am comandat Noul Aveo Sedan cu motor 1,2 , 86 cp si cu versiune de echipare LT+.

Este prima mea masina noua, si sunt f incantat de alegerea facuta, considerand acest Aveo cea mai potrivita alegere pt gusturile, nevoile si bugetul meu.

Am ales motorul de 1,2 din cauza bugetului, pentru consum, si pentru faptul ca drumurile din romania, si din bucuresti nu iti permit sa rulezi cu viteze mari oricum, in plus pretul benzinei e f mare in momentul de fata.

La versiunea de echipare am ales maximum pentru a ma putea bucura deplin de ea. La capitotul siguranta se pare ca va avea 5 stele, si va da peste nas tuturor carcotasilor cu sicriu pe 4 roti, dotarile din categoria LT fiind suficiente pentru o masina moderna din zilele noastre ( cruise control, sistem audio cu mp3 si 4 boxe cu comenzi pe volan, volan si scaune reglabile in 4 directii, si multe altele). Versiunea LT+ ofera in plus geamurile electrice si incalzite, jante aluminiu o cotiera sofer,si geamuri electrice spate.

Singurul defect major pecare il gasesc momentan e ca nu ofera si proiectoarele de ceata, acestea fiind disponibile doar la LTZ si doar cu motoarele de 1,4 si 1,6.

In total masina a costat 11044 euro, cu 1000 si ceva de euro sub pretul de lista afisat pe siteurile de profil, de aceea recomand oricarui potential cumparator sa incerce o negociere eu obtinand o reducere de cam 12% plus vopsea metalizata gratuit - asta si pentru ca ma ales vopseaua de lansare, cea din reclama televizata - acel maro - grand canyon brown. Desi nu am insistat f mult, si cred ca se poate obtine chiar mai mult de atat.

Termenul de livrare e in jur de 30 iulie si astept cu nerabdare sa o primesc.

Share this post


Link to post

Singurul defect major pecare il gasesc momentan e ca nu ofera si proiectoarele de ceata, acestea fiind disponibile doar la LTZ si doar cu motoarele de 1,4 si 1,6.

 

Stai linistit ca nu le vei duce dorul prea rau. Te-asteptam cu poze si impresii, toata lumea e curioasa despre cum e noul Aveo  <img src= ">

Share this post


Link to post

Au aparut pe site-ul Chevrolet informatii mai multe si mai variate. Acum se poate configura un model Aveo nou in cele mai mici detalii. Culorile sunt f aiurea pe site, nu cred ca arata asa in realitate.

Cam putina lumea interesata de subiect totusi. Sa speram ca vom vedea si pe strazi in curand.

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos

 

Cum se spune :worthless:

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Sa o stapinesti sanatos.

Eu nu am inteles daca ai vazut deja masina sau ai luat-o "blind".Desi banuiesc ca ai vazut-o in show room.

Am vazut-o in Montreal in ianuarie si chiar sint curios daca cele aduse aici sint aceleasi cu cele din Europa.

Daca vreti pot sa va pun niste poze cu hatch-ul.

Share this post


Link to post

Organizarea nu a fost dintre cele mai bune, si termenele de livrare mise par destul de mari, dar sa stiti ca exista deja la dealerii bucuresteni si masini in swowroom dar si masini pentru test drive. Eu am condus putin un hach de 1,4 100cp.

 

Sincer mie imi place foarte mult si o sa incerc sa afisez si calitati dar si defecte. Se simte placut, antifonata bine, motorul se aude dupa 3500 rpm, aerul a facut fata si e placut desi era f cald. Ca impresie generala e comod, manevrailitate buna. ceea ce deranjeaza la el sunt plasticele, de aprope numai arata asa bine ca in poze, cel putin cele de la faruri. Inauntru, chiar daca bordul este din plastic tare nu e suparator, si nu se aude nimic. Posibil sa apara si greieri dar mai tarziu.. Ca sa ajunga la pretul asta au facut si ceva economie presupun, se vede mai clar in platicele folosite la piesele de la motor, vasul de expansiune, rezervorul de lichid de parbriz, dar si busonul de la rezervor. Daca sunt doar astea e foarte bine, motorul sa fie bun ca in rest vedem noi. ... Un alt plus il consider transmisia pe lant, care cred ca va prinde la romani, pentru ca multi si-o doresc. Vom afla mai mult mai tarziu cand vor fi suficienti utilizatori si se va pune problema fiabilitatii.

 

Legat de dotari are tot ceea ce tine de siguranta de la versiunea de baza si asta e foarte bine. In schimb e putin ciudata asezarea proiectoare ceata disponil doar la LTZ (top) a oglinzi electrice de la LT plus in sus, dar are cruze control de la prima versiune. Probabil e doar strategie sa ataga clentii, dar numai un necunascator ar lua versiunea cheala. Comparand calitatea materialelor mi se pare mai slab decat noul ford fiesta, de exemplu. Dar e peste noul renault symbol cu mult .

 

Parere proprie: in perioada urmatoare va deveni o obtiune de luat in calcul in acesta clasa, si va fura din clientii ai logaului de top sau ai symbol. Varianta hach are mai mult de lupta dar poate castiga pentru ca este mai ieftin decat ford fiesta, honda jazz, mitubishi colt si altele.

 

Nu am inca la ce sa fac poze, oricum promit sa actualizez cat mai curand de la livrare.

 

Alegerile sunt f greu de facut cand e vb de masina noua, dar fiecare cumparator e unic, si alege in md constiet dupa propriile criterii. Daca tinem cot de factorii: Buget Dotari Utilitate Aveo este pentru mine in momentul de fata best buy for money.

 

Speram sa intanlesc mai multi forumisti care macar au comandat daca nu gasim inca un utilizator.

 

 

Share this post


Link to post

E hatch, nu hach. Asta ca prescurtare, de fapt e hatchback. La fel, e Mitsubishi nu mitubishi, si lista poate continua.

Macar sa ne exprimam corect daca am facut un ghiveci de topic despre achizitii, stele, comparatii, impresii, diverse si mai putin despre masina care inca nu a venit.

Relativ la ""best buy for money"" mie mi se pare scumpa la ce ofera masina asta.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Cata rautate mai nene.

 

Hai sa o stapanesti sanatos mai Stefane si nu lua in seama carcotasii .

Share this post


Link to post

Am vorbit cu dealerul astazi si am mai aflat unele informatii. MI-a dat ca termen posibil de livrare 27.07. Pentru cei care comanda acum termenul e mai scurt, in jur de 3 saptamani, nu o luna jumate ca la mine...

Computerul de bord are toate functiile nu ca cel vechi, si conform celor spuse de el din zece bucati de Aveo sedan vandute in ultima saptamana cel mai cautat a fost motorul de 1,2 - un singur client cerand motorul de 1,4. Un altul , singurul care a cerut 1,6 nu i-a gasit pe stoc cu dotarile si vopseua ceruta. Aproape toti clentii au luat versiunea de echipare LT+. Daca nu e doar vrajeala din partea lui, inseamana ca am facut o alegere in tendinte. :)

 

Scuzati greselile, postarile le-am facut de obicei de la munca, ma grabeam, in plus nu sunt forumist de meserie :)

 

 

Share this post


Link to post

Hm, tendintele astea sunt ca moda, de multe ori inutile, in spiritul mioritic de turma, asa de drag acestei natii...

 

Depinde unde folosesti masina!

 

Astfel, daca folosesti masina 90% urban, motorul de 1.2 este o varianta OK, montat pe hatch. Daca o folosesti 50% urban, 50% extraurban, alege motorul de 1.4 si oricare din varianteled e caroserie. Daca o folosesti 51% extraurban, mergi pe motorul de 1.6. Eu personal daca ar fi sa-mi cumpar aceasta masina as opta fie pentru 1.6 benzina, fie pentru 1.3 diesel 90 CP (disponibil peste vreo 2 luni), pe hatch (pentru ca sedanul arata groaznic din spate, a masina de gospodina - parere strict personala atentie!). Si asta pentru ca, daca te uiti pe specificatii, performantele motorului de 1.6 sunt superioare celui de 1.4 la valori apropiate de consum. Nu mi-as achizitiona motorul de 1.2 decat daca as utiliza masina numai in oras, dar deja pentru utilizare numai in oras exista spark...

Share this post


Link to post

Asa si pentru utilizare numai extraurban exista Cruze.

Bugetul unui roman de rand pentru auto nu cred ca permite inca achizitionarea a doua sau trei masini pentru scopuri diferite. Daca era asa numai vedeam atatea Loganuri pe strazi.

 

Masinile de clasa B tocmai asta sunt: un amestec, nici prea prea nici foarte foarte. Sunt gandite ca masina unica, de familie, nu sunt nici masini de viteza nici de fite, trebuie sa te duca din punctul A in B. In ceea ce pricveste forma e o chestide gust, dar din spate mie mi se pare ok, aduce a cruze un pic, si faptul ca liniile caroseriei se continua fluent pana in spate la stopuri si pe aripi si bara - duce la un design chiar frumos zic eu. Alegerea o faci in functie de posibilitati, buget, asteptari tehnice si gusturi. Majoritatea cumparatorilor de sedan sunt de fapt cei care nu vor Logan, Symbol, oricum modelul asta nou e cu 2 clase peste ele. Orice sedan din clasa B e de fapt o compacta mai mica, (subcompacta) nu un hatch cu portbagaj. Consider ca nu sunt nici snob nici fitos si nu imi iau masina aspirator sau masina de prezentare. Am ales aceasta masina dupa principiul sunt prea sarac sa-mi permit ceva prost.

Si da, masina va fii folosita in oras, cu 1,2 pasageri pe langa sofer cu unele bagaje si pe drumuri scurte 50-60 km in afara.

 

 

Share this post


Link to post

In conditiile de care spui tu, varianta hatch era cea mai potrivita. Motorul de 1.2 face eforturi sa traga dupa el masina, iar sedanul este mai greu. In plus, nu-l ajuta nici cutia, care este cu etajare lunga. In ceea ce priveste aspectul sedanului, este parerea mea, asa cum am si subliniat de altfel. Pur si simplu spatele ala nu se potriveste cu restul, e din alta imagine.

Cruze nu e neaparat pentru utilizare numai extraurbana, se potriveste si aveo pentru cineva care calatoreste singur de exemplu sau insotit de maxim o persoana. La urma urmei este o chestiune de utilitate+gusturi versus costuri.

Share this post


Link to post

Diferenta de greutate e nesemnificativa: 1070 -5 usi / 1085 -4 usi. Sa nu uitam ca si HB are 290 litri la portbagaj, si diferenta de lungime intre ele e de doar 30 cm.

Acelasi lucru l-am spus si eu, e o chestie de gusturi, si vreau sa precizez ca mie imi place mult mai mult cum arata versiunea in 4 usi cu linii complete pana in spate, stopuri mari, si bara spate e altfel.

La HB linia caroseriei se termina undeva in aer, are montantii spate f mari ( pentru ca se adauga si manerul usii spate) si creaza un unghi mort mare ( stiu pentru ca am condus una), stopurile rotunde cu rama cromata incadrate in plastic arata chiar urat de aproape. Plastic care e posibil sa se matuiasca in timp.

Cutia nu mi sa parut asa lunga, e etajata oarecum sus, si rapoartele se simt bine, trebuie doar sa obisnuiesti sa schimbi dupa 3000 rpm.

Nu as vrea sa continuam intr-un versus hatchback-sedan , fiecare apreciaza in mod diferit, altfel nu ar exista diversitate. Vom vedea in viitor care are vanzari mai mari, si promit sa fiu sincer in remarci la adresa propriei masini.

Share this post


Link to post

Clar sedanul se va vinde mai bine, ai spus-o si tu e in tendinte . :)

E lunga cutia pe 1.2, sa conduci un 1.4 si-ti dai seama.

Share this post


Link to post

Maine imi vine in sfarsit masina! Abia astept! Nu sunt lamurit inca suficient de diferenta de pret pe care va mai trebui sa o platesc, e in functie de cursul euro de maine.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Buna seara,

 

A venit masina, dupa aprox o luna si-o saptamana.

Im cer scuze in primul rand ca nu am facut poze, o sa fac probabil maine.

Sunt inca euforic, dar o sa incerc sa leg cateva impresii la cald. Masina a venit impecabila, fara probleme din partea delerului, si eu sunt foarte multumit de aspect/dotari/pret final.

Normal ca aspectul e discutabil, dar cred ca toata lumea e de acord ca sunt linii moderne, frumoase. Pare musculoasa, suparata, si bine proportionata.

Ca dotari LT+ e mai mult decat suficient, sunt chestii de care paote nici nu ai nevoie, dar probabil obisnuindute cu ele iti intra pe sub piele si ti se par utile.

Pretul final obtinut de mine a fost de 11044 euro, adica 47307 lei. Au fost implicate si 3 voucere rabla, acum fiecare isi poate calcula daca e mult sau putin. Mie mi se pare un pret corect.

Ca sa nu va imaginati ca sunt chiar un incepator si o ridic in slavi, o sa fac o comparatie cu noul ford fiesta pe care il conduc la munca de aproape 2 luni, condusa tot de mine de la 0 km: este logic ca fordul este superior, dar nu cu mult, singurul lucru care il strica pe Aveo e plasticul, unde cred ca sau cam zgarcit la calitatea materialelor.

Masina e silentoasa, motorasul de 1,2 nu se aude, si am ajuns cu usurinta la viteze de cca 60 km/h. Fiiind noua, nu i-am dat mai mult de 3000rpm. Nu-i chiar asa lenesa, nici la turatii mici, ramana de vazut ce se intampla daca ii ceri si o exploatezi la turatii mari. Am facut pana la 35 km azi, avea 11 pe bord la achizitie.

Sa incep si cu reprosurile, cu ce am observat pana acum:

- ma repet, platicul, atat din interior, care are posibilitatea de a creea greierasi in viitor, cat si extetior cel de la faruri nu arata chiar bine de aproape, dar si al pieselor ca vasul de expansiune, rezervorul de lichid de parbriz, busonul de la rezervor si altele care sunt din plastic tare, dau impresia de ieftin.

- tabla, din cate am pipait eu e destul de subtirica, dar observ ca asta e trendul la toate masinile noi.

- spatiul pentru pasagerii din spate nu e prea mare, o persoana mai inalta de 1,80 are probleme, stai comod nimic de zis, dar ergonimic nu e arajat prea bine, nu buzunare la usi, nu suporti de pahare (unul pentru 3 locuri), nu lumina. Probabil cer prea multe de la o subcompacta. A 5-a persoana sta cam inghesuita, nu am probat, cel putin asta e impresia.Dar e mai mare, de exemplu fata de Fiesta. In fata e loc destul chiar si pentru un sofer /pasager inalt, mare.

Ma opresc aici pentru ca simt ca incep sa aberez. Promit sa revin cu poze si sa raspund la orice intrebari.

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si fara probleme !!! Sa stii ca ai de ce sa te bucuri. Este excelenta masina.

 

Eu am un Hatchback si sunt foarte multumit de el. Il conduc de vre-o 2 sapt si am 500km cu el. Tu in schimb ai bortbagajul mai mare.

Problema care am avut-o eu poate o stii de pe forum. Cand schimb in a II-a foarte rapid se agata si caraie cutia de viteze. Trebuia sa apas ambreiajul, sa astept jumatate de secunda si apoi sa trag de schimbator pentru a nu fi probleme. S-a rezolvat facand o aerisire a ambreiajului (deoarece este hidraulic) si vad ca acum debraiaza foarte bine.

 

In rest sunt foarte multumit de ea, peste asteptari.

 

PS: ai si tu radio cu bluetooth? ai conectat telefonul la el? cum se aude inauntru?

Share this post


Link to post

Adi, eu am luat-o aseara, nici ceasul nu stiu sa il potrivesc. O sa citesc in seara asta si eu manualul, si o sa mai umblu pe la setari etc.

Am bluetooth, si am inteles ca la smart phone poti sa iti vezi si agenda. O sa-i facem proba curand.

Mie nu-mi agata cutia, nu am sesizat nici o problema, tot al fel, multumit, peste asteptari o masina completa, mai urmeaza sa-i pun scut, achizitie roti iarna/rezerva. Probabil anul viitor - lipsa in buget acum- sa ii pun si proiectoare de ceata, cred ca ar arata mai bine si sunt utile. Au aparut pe siteul chevrolet si lista de accesorii, dar nimeni nu le are inca. Dealerul mi-a spus ca sunt niste preturi nesimtite, o sa vedem in viitor.

Mult mai urgent trebuie sa-i cumpar husa si tavita portbagaj.

 

Am facut si cateva poze, daca doreste cineva mai adaug, sper ca am adaugat coresct.

post-34193-0-31655800-1311760169_thumb.jpg

post-34193-0-95236600-1311765302_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Arata ca un Cruze nitel intrat la apa :) sa te poarte sanatos !

Share this post


Link to post

Este superba, sa o stapanesti sanatos! De ce am impresia ca rotile sunt prea mici fata de look-ul masinii (din nou, Aveo recidiveaza..)...?

Share this post


Link to post

Jantele sunt de 15, sunt ok fata de masina. Modelul ec el vechi care cred ca se regasea si pe Aveo 2008.

Varianta cheala, LS vine cu 14, LT, LT+ cu 15 (tabla/aluminiu) si LTZ cu 16.

Mie imi place mult postul de conducere, foarte comod, si intuitiv.

E de apreciat si luneta, cu portectie solara in picatele :) si parbrizul lung cu vizibilitate foarte buna.

post-34193-0-15959800-1311769048_thumb.jpg

post-34193-0-39458600-1311769069_thumb.jpg

post-34193-0-73010000-1311769099_thumb.jpg

post-34193-0-68233200-1311769120_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Ce scrie pe butonul din mijloc-dreapta-sus de la CD player, TONE ? ce face mai exact, cumva reglajele pentru audio (bass/treble) ?

Share this post


Link to post

E un buton multifunctional, se foloseste la navigarea prin meniuri, introducerea setarilor etc. Sincer, nu am citit inca manualul, in seara asta urmeaza, si o sa aflu mai multe :)

Share this post


Link to post

Am reusit sa citesc si manualul...

 

Schimburi ulei +filtru la 15000/ o data pe an

 

Totusi filtrele de aer : polen- la doi ani, si aer la 4 ani! Mi se pare cam mult, la ce praf e la noi...

 

Bujiile si lichid frana la doi ani, amestec racire la 4 ani, de baterie nu scrie nimic, servo este elctric si nu necesita ulei, la transmisie nu scrie nimic de schimb doar completare.

 

Distributia este pe lant, si pare nemuritoare, nu scrie nimic de schimb, chiar si la cele pe curea se schimba la 150.000 sau 10 ani...

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Eu inca ma interesez cu schimbul uleiului de transmisie. Intradevar in carte nu scrie nimik, dar mi se pare absurd sa nu schimbi niciodata uleiul de transmisie.

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...