Jump to content
Sign in to follow this  
Johnny_L

Aveo 1.4 16V, Motorul Se Tureaza Singur

Recommended Posts

Salut,

 

Am si eu o problema de cateva zile. La inceput am crezut ca mi se pare, dar acum e clar, nu mi se pare.

 

 

Motorul se tureaza singur pana la 2500, 3000rpm fara sa apas pedala de acceleratie.

Am observat acest lucru prima oara acum cateva zile cand am luat o groapa in frana, a intrat ABS-ul si dupa aceea motorul a ramas turat pe la aprox 2500rpm (fara sa am piciorul pe acceleratie (si nici pe frana)). Am tras pe dreapta (pana am tras pe dreapta si am oprit motorul a stat tot asa turat ) am oprit motorul si l-am repornit si totul mergea bine. Am zis cine stie ce o fi luat-o ECM-ul prin balarii (oricum mi s-a parut ciudat). In fine..

Ieri am observat iar fenomenul de turare singura si azi la fel astfel:

 

Azi: Fiind in mers am observat ca masina accelereaza usor fara sa apas pedale de acceleratie. Am calcat ambreiajul si acul de la turometru a ramas undeva in zona 2500rpm (nu cadea in jos). Am bagat in viteza, am ridicat piciorul de pe ambreiaj, apoi am apasat piciorul pe ambreiaj din nou iar acum a cazut usor spre zona 700-800rpm.

 

O a II-a observatie a fenomenului: Dat fiind ce am observat ca se intampla am inceput sa fac pauze lungi in momentul schimbarii vitezelor sa vad daca se mai manifesta fenomenul. Adica ajung la turatia la care vreau sa schimb viteza (aprox 2700rpm- stiu ca e jos dar asa s-a intamplat), calc ambreiajul si scot masina din viteza si astept cu ochii in turometru sa vad ce se intampla, iar motorul se tureaza la 3000rpm si sta acolo. Cu motorul la 3000rpm (fara sa am calcata pedala de acceleratie si scos din viteza) trag pe dreapta. In momentul in care masina s-a oprit pe loc (scoasa din viteza dar cu motorul pornit) vad cum acul de la turometru coboara de la 3000rpm la 700-800rpm.

 

O alta observatie ar fi (poate nu e adevarata si dor nu s-a manifestat dat fiind ca fenomenul e aleatoriu iar durata acestei observatii a fost destul de scurta (un drum de cativa km)) ca daca schimb vitezele la 3500 nu face asa.

 

Ce parere aveti? Idei ceva.

Oricum am de gand daca e treaba serioasa sa merg la service dar azi e sambata (adica daca nu e vorba de strans sau uns ceva).Si nici nu am deschis capota caci nu stiu de unde s-o apuc problema asta.

 

Si partea faina e ca vineri vreau sa plec la mare.

Share this post


Link to post

Nimeni nici o idee ? Forumul asta era mai saritor mai demult.

 

In fine... Pentru cine mai pateste asa ceva:

 

Am verificat acceleratia care este pe cablu si nu era nici o problema de la cablul de acceleratie, sa agate sau ceva. Am verificat si nu era nici o scapare de vacum pe la motor (cel putin la o inspectie vizuala si auditiva).Am miscat de conectori, degeaba.

 

Sambata seara i-am facut un Reset si un Idle Learn la ECM si problema nu s-a mai manifestat (duminica am circulat destul de mult in oras tocmai ca sa observ daca se mai manifesta sau nu).

Ceea ce este de remarcat este ca fenomenul de "turare singura" se manifesta aleatoriu, insa destul de des incat sa-l observ de vreo 2-3 ori pe zi. Inca ceva: toate manifestarile au avut loc cand clima era pornita, cred ca s-ar putea sa aiba oarece legatura.

 

Am mai citit aici pe forum de ceva update de soft de la GM pentru a rezolva o problema de genul. Insa masina mea de cand o am eu (un an si ceva) n-a facut chestia asta.

 

Ramane sub observatie oricum, vreo saptamana tot o sa fiu cu ochii pe turometru sa vad cum se manifesta. O sa revin cu informatii.

 

Salutari.

 

 

Share this post


Link to post

Personal cred ca e de vina IACul, insa sper sa nu mai ai probleme :)

Share this post


Link to post

Nimeni nici o idee ? Forumul asta era mai saritor mai demult.

A venit vacanta de vara. :banana:

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Pana azi (marti) se comporta normal (ca si inainte de fenomenul de turare singura).

 

La momentul de fata chiar cred ca Idle learn-ul (facut sambata seara) si-a facut treaba, mai ales ca inainte anomalia se manifesta de cateva ori pe zi.

 

Oricum mai stau cu ochii pe ea o saptamana si revin cu informatii.

Edited by Johnny_L

Share this post


Link to post

Nu am mai avut nici o problema de "turare singura" de cand am facut Idle Learn-ul ( am fost si la mare intre timp :) )

 

Deci problema s-a rezolvat cu Reset si Idle Learn.

 

Ramane oricum ciudat faptul ca a aparut si se tot manifesta in acele zile problema respectiva (motorul se tura singur fara sa aiba probleme de cablu de acceleratie sau scapari de vacum). Si totul a inceput de cand a intrat ABS-ul cand eram in frana si am luat un sant.

 

Deci iata un caz de rezolvare fara schimbare de soft, pentru cine mai pateste.

 

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...