Jump to content
Sign in to follow this  
ZDN

Seat Cordoba Tdi

Recommended Posts

Dupa ce au relizat parinti mei,ca totusi espero nu e o masina cu care sa alergi 150~200 km pe zi,au decis sa imi ofere o cordoba tdi,cu care sa imi pot rezolva problemele intr-un timp mai scurt,mai economic,mai sigur,si bine inteles,fara problemele cu care ma confrunt cu masina mai veche,de ordinu tehnic.

 

Masina a fost cumparata in 2007,varianta de echipare sport,motor de 1,9 TDI-PD,cod motor axr si 101 cp si 240 Nm,masina are remap facut la Revo,si are 150 cp si 319Nm ,si inca este in leasing,are Full casco :) .

 

Masina a avut o revize capitala in 2010,cam 2000 euro investiti ,in suspensie,directie,sistemu de franare,turbina curatata etc.

 

Si pozele:dsc01726j.jpg

dsc01728p.jpg

dsc01733q.jpg

dsc01740g.jpg

dsc00582zp.jpg

 

Nu renunt la espero :) ,imi place forma lui,si spatiu interior,e imens pe langa cordoba.Il voi converti pe GPL,si il voi folosi la carat ,si la pescuit.

Share this post


Link to post

Frumoasa, cum merge motorul la km aia? Si eu sunt in cautari, si ezit la TDI, dar cine stie..

Share this post


Link to post

Sicer,imi place mai mult Espero ca masina...greenguy.gif

 

Insa varsta isi spune cuvantul si musai trebuie sa ne gandim putin si la cheltuieli intretinere,siguranta,care cum bine ses tie la o masina veche...cam mari.headbang2.gif

S-o folosesti sanatos si fara evenimente.

Share this post


Link to post

Multumesc :)

 

Motoru merge precum in prima zi,nu are nici o interventie,consuma cam 7~8% in oras cu clima mereu pornita,si 5 % extraurban ,tot cu clima pornita.

 

Ce a picat pana acuma: un cap de bara,la 190k km,arcuri spate,dar sunt sport si s-a carat cu masina,si s-a circulat foarte mult pe drumuri proaste,un rulment pe spate,la 50k km defect de fabrica,dar a costat 900 lei fara manopera :shock: ,bieleta de directie, bielete anti-ruliu,bucse, cam atat,in rest, ulei 1 litru la 10k km, si motorina.

 

Iti recomand un TDI,consum mic,performanta foarte buna,posibilitate de remap,stage1, 30~50 cp si 80Nm,si sunt foarte fiabile.

Share this post


Link to post

Masina am vandut-o in urma cu o luna,a ajuns la 380k km,fara probleme la motor/cutie,Bravo vw,o masina fiabila,singurele probleme au fost cu amortizoare portbagaj,suspensie spate,si bucse,bielete,capete de bara,din cauza drumurilor din Romania.

 

Motorul a functionat doar cu mobil1 5w30 special v,cumparat de oriunde metro/selgros magazin de piese auto,fara teama, oare e contrafacut,am desfacut motoru la 350k km,eram curios si mecanicu de altfel,oare cum arata un 1.9 tdi-pd dupa atatia km,rezultat impecabil,uzura minima.

 

Masina cred ca duce si 800k km ,dar cunsumul nu o mai face rentabila,cand exista 1.2 tdi,acum alerg o ibiza st, cu un motor de 1.2 tdi,diferenta de consum intre 1.9 si 1.2 ,e destul de mare,perfect pentru exploatat zilnic pe distante mari.

 

Rog un moderator sa inchida/poate sa si stearga,ocupa spatiu pe server degeaba.

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Ai bagat ceva km...

Cred ca e diferenta de consum de al 1.9 la 1.2, dar si de performanta :)

Share this post


Link to post

In iunie 2011 aveai 221000 km, iar in martie-aprilie 2012 aveai 380000 km? :shock:

 

Sa inteleg ca ai facut 16000 de km lunar cu ea? Inseamna peste 500 de km zilnic (inclusiv duminica).

Share this post


Link to post

De ce crezi ca nu prea a fost activ p'aicia? :tongue:

Share this post


Link to post

Diferenta intre 1.9 si 1.2:191 vs 173 km/h si de 11,1 vs 13,9 sec 100km/h ,se simnte,dar consuma doar 3~3,5 extraurban :shock: ,bine am scapat si de gura de portbagaj la cordoba era mica,mai tot timpu foloseam bancheta pentru obiecte mai voluminoase.

 

Am facut si 800 km/zi in judetul constanta doar,am ramas si cu restante la facultate,nu am mai trecut cu lunile.dar ce pot face.Imi ajut parinti cu business-urile lor,am de facut 3 drumuri de ungaria pe luna,cateva prin tara,si 3~4k pe luna in interes personal :) .

Incerc sa fac cat mai multe,deoarece nu ajuta cu nimic. inca 2 angajati/doua masini,plus intretinerea lor.

 

Am mai dat un ochi pe forum de pe telefon :) , nu am mai avut timp sa mesteresc la espero.

Share this post


Link to post

Diferenta intre 1.9 si 1.2:191 vs 173 km/h si de 11,1 vs 13,9 sec 100km/h ,se simnte,dar consuma doar 3~3,5 extraurban :shock: ,

Pai ai zis ca aveai 150 de cai la cordoba. Eu ma mir cum a tinut masina aia app 400 de mii de km cu o mapare atat de agresiva, de 50% plus la putere, majoritatea tunerilor ofera 20-35% crestere putere.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Vorbesc stock vs stock,o masina cu remap nu se recomanda sa Ii fie folositi toti cp,am condus-o fara accelerari bruste,mai mult de 3500 rpm nu a vazut,iar vmax 190 km/h.

 

Bine motoru de 1.9 tdi-pd,e rezistent,varu meu are octavia mk1 1.9 tdi-pd ALH de 90 la dus la 200 cp usor,si masina a fost rupta la curse,fara menajare,cumparata sh cu 200+k km.

 

20~30% e stage 1 doar soft,eu aveam soft de la revo,stage2 admisie BMC CDA+evacuare schimbate,fara cat,si revo sps.

 

Remap agresiv e de la 150 cp in sus,sunt multe 1.9 tdi cu puteri intre 300~400 cp dar nu mai sunt stock in interior.

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

ALH la 200 de cai e vrajala, folclor, e imposibil doar din soft sa faci asa ceva.

Share this post


Link to post

@Tommy

Puterea stock la motoarele astea supraalimentate e destul de aproximativa... sunt multe TDI-uri de 105CP care puse pe dyno inainte de tuning aveau stock peste 120CP, fara sa depaseasca de exemplu valoarea de boost stock. Atat doar ca in loc sa inceapa sa scada ramanea constant pana la turatii mai inalte.

Din cate spune ZDN masina n-a fost chinuita foarte rau (pentru kilometrajul facut), kilometrii facuti repede la drumuri lungi sunt mult mai putin solicitanti pentru motor decat kilometrii facuti la rece la foiala prin oras intre semafoare.

 

@ZDN

Ca tot veni vorba de dyno, pe a ta ai masurat-o, sau atat a spus Revo ca iti da? Sunt curios cum arata curbele de cuplu si de putere inainte si dupa remapare. La motorul meu Revo promite vreo 50Nm in plus fata de orice alt tuner, desi puterea e tot cam aia... ceea ce ma face sa cred fie ca "rotunjesc" valorile din pix, fie ca au o curba de cuplu cocosata bine.

Share this post


Link to post

Pai am spus eu ALH doar din soft? ,normal nici un STI nu face atat din soft,alta turbina,CAI,fara cat,soft facut prin austria persoanlizat dupa motorul masini,intercooler schimbat.

 

Am auzit si eu de cele de 105,free power :)

 

Nu am chinuit-o la curse,sau forje folosind toata puterea motorului,in acest fel sigur puneam motorul pe butuci,si se lasa cu deviz de cateva mii de lei :( ,locuind la 14 km de constanta,in oras am motorul incalzit,bine stau si 5 min in curte cu ea sa o incalzesc de fiecare data/vara/iarna,dar dupa drum,o las 5 min sa se raceasca turbina,daca opream motorul direct, poate aveam probleme.

 

Am facut remap pentru reducere a consumului,pentru o viteza de croaziera mai mare,dar la o turatie mai normal,evacuare custom made din inox,cu un diametru marit,a ajutat motorul,iar filtru CDA de la BMC,face o treaba excelenta, fata de orice alt filtru,chiar si fata de marele k&n,ce trebuie curatat la 5k km.

 

Am masurat-o inainte de remap,100 de cp,dupa remap,s-a simntit o schimbare, am masurat cu un amic timpul in care face 100km/h, 8 sec si ceva,ce rezulta intre 140~150 cp,nu e rau,bine nu ajungea la aceasta performanta doar din soft, fara admisie si evacuare.

 

Am vorbit cu cei de la revo,si mi-au aratat grafice ale altor motoare 1.9 tdi-pd axr,au o curba de cupru/putere mai mare/fata de stock,urca brusc de la o turatie mai mica,dar se duce mult si bine,nu se opreste precum la stock,bine difera de la motor la motor, nu am mai stat, sa mai facem 3 ture de pe dyno,nu mai aveam timp, si ma suna tata de jumatate de ora incontinuu :) )

 

Oricum sper ca noul proprietar sa se bucure de ea,si sa aiba grija de ea.

 

Va doresc sa aveti o zi cat mai placuta!  <img src= ">

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

...pentru o viteza de croaziera mai mare,dar la o turatie mai normal,

 

huh? :shock:

Share this post


Link to post

Timpi de injectie,boost,nu mai consuma asa de mult la 140 km/h fata de cand avea 100 cp,cand eram incarcat,si intram intr-o depasire retrogradam intra a IV-a,dupa remap,apas doar acceleratia :) ,se simtea cuplu marit,nu o mai turam in a-IV-a,schimbam in a-V-a,si ma duceam lin.Le-am scris ca naiba :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...