Jump to content
Sign in to follow this  
Bursuc

Baterie Aveo

Recommended Posts

As dori sa stiu daca exista vreo problema daca curentul de pornire este mai mic mai mare decat cel din cartea tehnica 550.

Multumesc!

Share this post


Link to post

Dacă e mai mic, o să învârtească un pic mai încet când dai cheie, lucru ce poate crea oareșce probleme iarna, la temperaturi foarte scăzute și când bateria o să mai îmbătrânească.

Dacă e mai mare, cu atât mai bine, n-are nic pe draq.

Share this post


Link to post

Le-am citit dar tot nu am gasit raspunsul la intrebare...

N-ai gasit pentru ca nu s-a gandit cineva la intrebarea asta. Curentul maxim reprezinta cat poate debita o baterie, deci trebuie sa fie egal sau mai mare decat scrie la manual.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

La benzina,mai merge si cu una cu curent mai mic la pornire,dar,la diesel,nicidecum,pentru ca nu se atinge viteza minima a pistonului care asigura temperatura minima de aprindere a motorinei.Regula este sa ai o baterie cat mai mare,daca corespunde la dimensiuni cu locasul destinat si corespunde si la buzunar.Puterea alternatorului nu este o problema in alegerea bateriei.

Share this post


Link to post

Multumesc mult pentru raspunsuri! :)

Problema este ca am o baterie Delkor care de anul trecut de cand am luat-o ( masina secound) era putin cam umflata si de multe ori ma lasa subit, am mers un drum de vreo 80 kn inclusiv pe autostrada si cand am oprit intr-o benzinarie sa alimentez, am avut o surpriza.

Toate functionau normal dar motorul nici cum nu a vrut sa porneasca, a invartit incet de cateva ori si atat. Am vazut o baterie Varta 70ah (cod e23) cu 300 de lei si ma tenta sa o iau, insa inaite vroiam sa stiu daca poate cauza ceva probleme daca este mai mare sau mai mica.

Share this post


Link to post

Am de 13 luni o Varta Blue Dynamic de 63Ah care imi ofera la pornire 540A fata de 610A cat scrie la Lacetti in manual. N-am avut probleme in iarna asta cu pornirea, si nu merg zilnic cu masina. A fost cam singura pe care am gasit-o cu borne inversate. Ai mai multe optiuni la Blue Dynamic cu 60Ah si CCA 540A (care se apropie de specificatiile tale): D24, D43, D47, D48 si D59.

Share this post


Link to post

Exact... vezi e spunea si @hidralazina sa nu ai baterie cu bornele invers... si atunci ai cam putine optiuni in a gasi o baterie...

Share this post


Link to post

Si la aveo e tot cu bornele invers, cel putin la mine.

Share this post


Link to post

Bateria de 55Ah este absolut suficienta pentru Aveo.Nu mai suntem pe vremea Daciilor pe care se puneau chiar si baterii de tractor,doar,doar va porni,indiferent de starea sistemului electric si de alimentare.Nu mai e cazul acum,pentru ca daca e ceva in neregula,Aveo nu porneste indiferent cat de mare este bateria.Asa ca,nu dati degeaba bani pe mai mult amperaj decat e necesar.

Cat priveste curentul de pornire la rece,toti dau valori mari ca sa-si faca reclama,pe sistemul difuzoarelor audio,fara sa spuna insa si metoda de masurare.La baterii auto,daca se ia in considerare norma germana DIN,valorile sunt mult mai mici.

Edited by nluncasu

Share this post


Link to post

Voi cam ce baterii aveti pe Aveo-ul vostru? sau care le preferati?

Chiar de acesta am deschis acest topic pentru ca sunt foarte multe baterii pe piata cu diferite oferte si nu mai stiu ce, iar problema multora dintre noi este alegerea uneia.

O mare nelamurie era cea cu CCA, pe mine nu ma interesa sa fie cat mai mare, doar sa nu ma lase in pana pe undeva pentru ca e prea mica (vorbind de CCA).

 

Ce gorsime trebuie sa aibe bornele, adica tot gasesc ca imi trebuie baterie D48 cu borne subtiri, dar nu sunt prea subtiri? nu este buna si D43? vorbind de varta

Edited by Bursuc

Share this post


Link to post

CCA-ul n-o sa te deranjeze vara, da' iarna s-ar putea sa regreti ca n-ai luat-o p-aia mai mare la o pornire pe vreme rece dupa ce-a stat mai mult in parcare masina.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...