Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

Noi Modalitati De Talharire

Recommended Posts

1. Atentie la hartiile lipite pe LUNETA masinii (deci nu cele aflate pe parbriz)!

Mergeti in parcare, deschideti masina si intrati inauntru. Porniti motorul si bagati in marsarier In timp ce priviti prin luneta pentru a da cu spatele, remarcati o hartie lipita in mijlocul lunetei. Va opriti, iesiti din masina pentru a da la o parte hartia care va blocheaza vederea. Cand ajungeti in spatele masinii, apare hotul nu se stie de unde. Intra in masina si pleaca in mare viteza practic fara sa puteti reactiona.

Ghiciti doamnelor? Pariu ca geanta dvs se afla in masina, impreuna cu adresa, banii si cheile.

Deci, daca vedeti asa ceva pe LUNETA, plecati imediat ! Veti ridica hartia mai tarziu!

 

2. (relatarea unei persoane din Bucuresti) "Astazi, 10.02.2011, am avut ceva de rezolvat in zona P-ta Cosbuc-Bdul Libertatii ( Bucuresti). Am parcat masina in fata sediului RCS-RDS , am rezolvat ce aveam de rezolvat in 15 min. si m-am intors la masina. Nu am reusit sa deschid masina nici din cheie (telecomanda) nici din telecomanda de la alarma. Langa mine un domn se chinuia sa-si inchida masina cu telecomanda si nu reusea. Deci eu nu reuseam sa o deschid pe a mea el nu putea sa o inchida pe a lui. PREA MARE COINCIDENTA !

Mi-am adus aminte ca citisem pe net un articol care explica ca masinile care se inchid cu telecomanda nu sunt sigure deoarece se poate bruia semnalul dat de aceasta si masina nu se inchide (desi tu ai apasat pe buton si esti sigur ca s-a inchis). M-am uitat in jur si... o masina micuta cu 2 usi, marca Datsun, culoare gri deschis, fara numere de inmatriculare era oprita in apropiere in spatele masinilor parcate. M-am dus catre acea masina, in ea erau 4 indivizi ( cum aratau este usor sa ghiciti ), unul din ei avea un dispozitiv care semana cu o telecomanda de TV dar avea si antena. Cand m-au vazut, au plecat. Imediat dupa ce au plecat ne-am putut descuia, respectiv incuia, masinile din telecomanda.

Asadar este o noua metoda de a fura din masina. Verificati-va masina dupa ce ati inchis-o.

Cum functioneaza: individul tine permanent apasat pe butonul dispozitivului, care emite un semnal ce nu lasa comanda ta de inchidere sa "ajunga" la masina. Apesi pe buton sa inchizi masina, iar daca nu esti atent sa vezi daca intr-adevar s-a inchis, aceasta ramane deschisa. Pe urma doar asteapta la pleci de langa masina si te usureaza de ce ai lasat prin ea. Nu credeam asta stiind ca alarmele schimba codurile la fiecare activare, si am un sistem de alarma bun, foarte laudat."

 

3. ARUNCAREA CU OUA in parbrizul masinilor care circula noaptea este ultima gaselnita folosita de talhari.

Daca conduceti noaptea si vi se arunca oua crude pe parbriz, in niciun caz sa nu actionati stergatoarele si sa nu stropiti parbrizul cu lichid de parbriz. Ouale amestecate cu apa vor crea un strat opac pe parbriz si nu veti mai vedea nimic, chiar si folosind stergatoarele. Atunci veti fi obligat sa va opriti si, cu mare probabilitate, veti fi victima unei talharii...

Lasati ouale sa se scurga pe parbriz fara sa incercati sa-l curatati cu stergatoarele si lichid de parbriz. Continuati sa mergeti cu masina cat mai departe posibil de locul incidentului. Opriti-va numai atunci cand ati ajuns intr-un loc sigur.

Share this post


Link to post

Astea-s spam-uri de pe mail, si nu e adevarata nici partea cu bruiatul nici cu oale, niste aiureli.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Pentru barbati cu masini ieftine nu sunt adevarate binenteles :)

Share this post


Link to post

Puteu si ei sa puna MAtiz in loc de Datsun, era mai credibil, dar le-a scapat cand au tradus din engleza.

 

Atentie si la mingea de tenis gaurita, se fura masini la greu asa =))

  • Like 1

Share this post


Link to post

Astea-s spam-uri de pe mail, si nu e adevarata nici partea cu bruiatul nici cu oale, niste aiureli.

Le-am primit pe mail, intr-adevar, dar poate altii nu le-au primit. Totusi, e bine sa fii informat, nu strica niciodata.

 

Iata ce am gasit dupa o scurta :

- despre bruiaj:

http://www.reno.ro/Atentie-se-poate-bruia-semnalul-inchiderii-central-t206084.html

Aici vedeti ce spune userul Mircea:

http://www.dollo.ro/2011/02/inc-o-%C8%9Beapa-%C8%99ofereasca/

Aici vedeti ce spune un radioamator (yo3fuu3):

http://www.rdi-board.com/showthread.php?p=1009459

 

- despre hartia aflata pe mijlocul lunetei:

Corpul National al Politistilor:

http://www.cnpromania.ro/_newcnp/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=92

Apoi am gasit si sursa celui care a patit-o: "Evident, cu mulţumiri către posesorul de permis Radu Crişan, cel care ne-a scris despre tot necazul pe pagina de Facebook a blogului nostru."

http://vreausareclam.wordpress.com/2011/01/26/cum-poti-fura-un-audi-a4-cu-o-foaie-a4/

 

- despre oua, se pare ca este o inventie a hotilor din Spania:

http://www.filiera.fr/node/10779

http://www.adevarul.ro/international/europa/hoti-spania-oua-masina-jaf_0_431357370.html

Share this post


Link to post

PAi topicul de pe reno.ro e dupa un mail facut, ca asta. Iar cu ouale, am dat eu cu ou, si se duce lejer @-)

Share this post


Link to post

Poate merge cu oua clocite  <img src= )"> .

Share this post


Link to post

Pai da, ca suntem retarzi si nu putem cobori geamul de la portiera, sa scoatem capul pe geam pentru-a continua condusul :wallbanger: iar regula de "iei cheia cu tine cand cobori din masina" nu e deloc degeaba.

Share this post


Link to post

Partea cu bruiajul ni s-a intamplat mie si unui coleg, opriti amandoi intr-o parcarea unei benzinarii. Nu stiu daca a fost ceva intentionat malitios sau intamplator, caci nu am plecat de langa masina cand am vazut ca nu se inchide. Celalat, cu Logan, avea doua telecomenzi, cheie+alarma. Numai aia din cheie nu mergea (ca si la mine) si a putut inchide din alarma. Presupun ca el ar fi putut sa inchida si cu cheia, spre deosebire de mine... Ciudat sau nu, eram in Piatra Neamt, cum zice si baiatul de pe forumul RDI.

Share this post


Link to post

Am citit mai demult pe mail despre varianta cu bruiajul si cu foaia de hartie pe luneta. Daca a doua mi se pare usor de impiedicat - scoti cheia din contact, la prima trebuie sa fii atent.

 

Sa faci un dispozitiv de bruiaj pe o frecventa larga in jurul celei pe care merg telecomenzile (parca in jur de 400kHz) e floare la ureche pentru orice electronist amator. Se poate face chiar pornind de la o telecomanda la care se leaga un tranzistor RF de putere alimentat dintr-o sursa de alimentare mai serioasa (12V sau chiar un li-po de 7.2V) si o antena de dimensiune mare (1m) ca sa bata pe o raza suficient de mare. Cum nu te intereseaza decat sa bruiezi, folosesti chipul de la telecomanda sa emiti pe frecventa respectiva si amplifici cu tranzistorul de putere goarna. Semnalul va avea un spectru larg datorita faptului ca tranzistorul va lucra la semnal mare (semnalul de iesire al telecomenzii).

 

O chestie foarte usoara de facut este sa deschizi masini din telecomanda - telecomenzile folosesc o codare "hardware" pentru semnalul trimis. In fapt acest lucru se face f simplu prin legarea din fabrica a unor pini ai chipului din telecomada la masa si legarea altora la alimentare. Obtii 2 la puterea nr_pini coduri. Tot ce trebuie sa faca hotul e sa ia o telecomanda si sa lege pinii respectivi la un decodor care incearca toate combinatiile posibile. Astfel toate masinile care folosesc chipsetul emitator-receptor respectiv vor fi deschise dupa doar cateva secunde/minute. E drept ca nu vor putea porni masina sa plece cu ea pt ca in continuare ai chipul de pe cheia masini care comunica cu imobilizatorul (se poate clona si asta, dar mai greu), dar vor putea fura tot ce isi doresc din ea.

 

De aceea pe mine ma bufneste rasul cand ii vad pe unii ca dau zeci de milioane pe o alarma Viper, eventual si cu pornire din telecomanda (lipesc chipul din cheie pe contact sau si mai si, isi lasa cheia de rezerva in masina :D ). O alarma de 1 milion foloseste acelasi sistem ca un Viper de 10 milioane si poate fi deschisa la fel de simplu. Cum spune si o vorba din batrani, "incuietorile sunt pentru oameni cinstiti".

 

Eu am decis sa nu imi bat capul cu alarma dupa de Nubira mi-au spart-o in mijocul zilei, pe langa magazinul Titan, cu alarma pusa ca sa imi fure un detector de radar de 150RON pe care il tineam undeva jos, langa schimbatorul de viteze (nu in geam). Ca sa intre, au fortat butucul din dreapta cu o surubelnita. Ma intreb cu cat l-au vandut, 50RON?

Edited by ches
  • Like 2

Share this post


Link to post

No offence!

Noi apreciem bunele tale intentii, dar te rugam sa nu mai detaliezi. Forumul este public, deci il poate citi oricine, chiar daca nu este membru. Prin urmare sa nu le dam idei unor "interesati"!

Share this post


Link to post

Da o cheie de la masina personala pe o alta masina de acelasi model ati incercat? Ati fi surprinsi.

Share this post


Link to post

Foarte bine ca a detaliat, eu ma gandesc serios sa dau o fuga pe la Craiova dupa un Mondeo folosind ideea lui ches :D . AmunDei, eu am incercat de curiozitate la un prieten/vecin dar fara succes :P

Share this post


Link to post

In parcarea unui supermaket m-am trezit (din greseala) cu cheia in portiera unui szuzuki absolot identic cu cel care eram. Pentru inceput am crezut ca butucul cheii e defect si ma pregateam sa merg la usa din dreapta, sa deschid pe acolo. Husele mi-au atras atentia, find putin diferite de ale mele si hopa, asta nu-i a mea. Ma indepartez usor, cu ochii dupa cutia mea.Era la diferenta de o masina, pe aceiasi parte. In timp ce-mi descuiam usa, apare si proprietarul celelalte masini. L-am salutat si i-am zis ca cheia mea nu se potriveste la masina lui. Nu a inteles despre ce-i vorba, asadar, am mers frumos la el si i-am explicat despre ce-i vorba. :redface:

Share this post


Link to post

De aceea pe mine ma bufneste rasul cand ii vad pe unii ca dau zeci de milioane pe o alarma Viper

In urma citirii postului tau ma gindesc serios sa imi las masina deschisa in parcare. In felul acesta hotii nu vor mai distruge usiile, sparge geamuriile ci se vor servi frumos cu ce gasesc prin masina. Cel mult voi pune un afis de genul: 'Dragi hoti, va rog frumos la plecare sa inchideti usa.'

Share this post


Link to post

Eu am folosit o metoda similara care pot spune ca a mers. Am lasat afis cu "domnilor hoti, nu e nimic de furat in masina asta" si am lasat torpedoul deschis, atunci cand lasam mai mult timp masina in zone dubioase. Merge si fara afis, doar cu torpedoul deschis :D

Share this post


Link to post

Astea-s spam-uri de pe mail, si nu e adevarata nici partea cu bruiatul nici cu oale, niste aiureli.

 

 

treaba cu bruiatul e reala. cunosc pe cineva cu asa ceva... e cat telecomanda de la alarma. nu mare nu cu antena. si a bruiat fiat ducato nou, mercedes, reno, vw etc

Share this post


Link to post

Asta cu cheia in alta masina mi s-a intamplat si mie pe vremea cu Dacia 1310.

Masina identica, m-am prins abia cand disperasem deja ca nu mai aveam radio si presuri ca era alta masina.

N-am stiut cum sa cobor mai repede sa nu-mi iau vreo ranga de la proprietar.

 

Pentru doamne mare atentie la poseta/geanta. Niciodata pe locul din dreapta ci mai bine jos undeva sa nu fie vazuta.

Share this post


Link to post

Hai ca s-a inceput direct cu japca:

 

Patru bărbaţi, care purtau cagule pe faţă şi haine negre pe care scria "Poliţia", au intrat peste o familie din sectorul 4 al Capitalei şi, după ce i-au încătuşat pe proprietari, au luat din casă 4.000 de lei şi apoi au dispărut. Bărbaţii purtau cagule. Trei dintre agresori purtau pantaloni negri şi tricouri pe care scria "Poliţia", iar cel de-al patrulea purta pantaloni şi cămaşă bleumarin, precum şi o geacă pe care avea aplicate grade.

 

articol Gandul

Share this post


Link to post

Daca am mai zis-o, imi cer scuze. Acum ceva timp in urma, masina era nou-nouta, am gasit de cuviinta sa-mi pun un phone holder intre grilele aerisitoare. Bineinteles, cu tot cu telefon care era cumparat de vreo 2 zile si costase si o carca de bani.

Din prea multa incredere in sine, am lasat-o cu motorul pornit si implicit cu usile descuiate pentru a ma duce 2 ( DOI) metri la un chiosc de pe trotuar sa-mi cumpar tigari. Ora ...vreo 11 noaptea, eram singur. Nici macar nu am intrat in chiosc caci se vindea la fereastra la ora aceea. In maxim 30 de secunde m-am intors la masina cu tigarile cumparate. Repet, masina era la 2 metri de mine, exact langa trotuarul magazinului.

Am urcat, am mers la garaj, mi-am luat telefonul...hopa !! care telefon?! disparuse impreuna cu tot cu suport :) ), dar grila fiind solida a scapat neluata. Va imaginati mutra mea, cred...Deruland la rece "banda", mi-am dat seama ca zona era pustie in acel moment, cel putin asa parea...

Concluzia a fost simpla : m-au pandit cand am oprit si pana sa parcurg drumul de DOI metri pana la geamul chioscului, m-au facut extrem de elegant, au deschis portiera, ( cred ca au mers pe vine) au inhatat telefonul si la revedere. Rapiditatea a fost fantastica, nu am vazut absolut nimic suspect in jur. Cui sa-i rupi capul?! :scarpin:

 

Prietenii mi-au spus ca am avut mare noroc ca hotul nu stia sa conduca...la o asa invitatie, cu motorul pornit, cheia in contact...

Deci, nu faceti niciodata ca mine. b-(

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Ce topic amuzant, cred ca merge la bancuri :D

 

La cat costa sculele de furat masini in 2011 chiar pot spune ca se fura putine masini, sculele se gasesc direct pe Alibaba.com, trebuie doar "unlock tool" pt anumita marca (22$) (daewoo de exemplu) dupa care un "obd immo killer" (70$) si ai rezolvat, daca masina are sistem de localizare prin GPS nimic mai simplu, un GSM jammer de 20$ si ai rezolvat problema. Nu are sens sa mai continui ca ma doare burta de ras .

 

Sistemul de bruiaj pt 433Mhz se foloseste la masinile care au smart key .

 

Daca vrei sa nu ramai fara masina ai doua solutii, una ar fii sa-ti iei Volvo la care nu se poate IMMO OFF sau sa-ti pui un sistem destept cu cod pin pt pornirea motorului .

Share this post


Link to post

De pe alibaba platesti imo killer si vei primi o cutie cu rezistente (if that). Eu zic sa nu te apuci de meserie inca :P

Share this post


Link to post

La cat costa sculele de furat masini in 2011 chiar pot spune ca se fura putine masini, sculele se gasesc direct pe Alibaba.com, trebuie doar "unlock tool" pt anumita marca (22$) (daewoo de exemplu) dupa care un "obd immo killer" (70$) si ai rezolvat

Arata-mi te rog si mie o scula din asta care sparge versiunea IMMO 5 de la VAG.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

O postez eu imediat pe alibaba imediat, iti dau si numele pe care sa-mi trimiti banii prin western union.

 

PS: Am uitat sa mentionez: high quality!

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...