Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

OTTO versus DIESEL

Recommended Posts

La 1700rpm n-ai ce cauta cu nici una din cele doua masini, cu nubira cel putin ai demaraj demn de Queen Mary 2 la asa o turatie!

Share this post


Link to post
As schimba la orice ora benzina pe dci-ul ala!

De consum sa nu mai vorbim :)

Ba eu nu as da dci-ul de la dacia pe o benzinara nici sa ma bati!La firma am acum 2 dci-uri,unu nou de vreo luna si cu vreo 3 mii de km si cel vechi cu peste 50 mii si un an si 2 luni vechime.Ale naibii masini daca au vazut consum mai mare de 5.8 % pana acum!Eu la punto am avut si 6.5% cand era mai rece afara,dar la astea nu a crescut de 5.8 nici batute si mai sunt si calarite de mai multe persoane :( ...Dci-ul e ajutat mult de cutie,deci nu se chinuie sa se deplaseze in ciuda martoagelor putere ;) .Oare de ce nu o fi aceeasi cutie si pe benzinare... :lavolan:

Share this post


Link to post

De prosti ce-s inginerii vostri de la Colibasi :) )

Share this post


Link to post
De prosti ce-s inginerii vostri de la Colibasi :) )

Ba nu-s ai mei,ci ai nostri,ai romanilor si nu ei decid ce si cum.... ;)

Un pic off topic...chiar daca pe supernova era o cutie scurta,cea mai scurta care a fost pe o dacie pana la momentul actual,demarajul 0-100km/h declarat de fabrica e identic cu cel de la 1.6,care are o cutie ceva mai lunga si un disc de ambreiaj cu 20mm mai mic in diametruiar cea cu 16v e si mai rapida cu o secunda si ceva,deci daca ar fi fost o cutie si mai scurta,erau invidiosi altii cu masini mult mai puternice :D

Share this post


Link to post

osirus, toate consunurile de care scriai mai sus sunt date de Computerul de Bord sau calculate ?

Zilele trecute am vazut un 1,5 Dci cu spoilerul spate (alb) afumat rau in jurul evacuarii care scotea un fum negru si fara vlaga la fiecare schimbare de treapta. Cum masina era precis in termen de garantie, ma intreb doua lucruri:

1- cum a ajuns in situatia asta dupa asa scurt timp ?

2- de ce nu s-a remediat inainte sa ajunga spoilerul atat de afumat

Am fost si eu surprins sa vad cate Loganuri, taxiuri in special, ma afuma cand sunt in urma lor, unele fiind cu spoilerul innegrit, iar altele chiar soateau fum precum camioanele. Cred ca ar fi 2 cauze : mersul mult cu ele (fiind taxi) si obisnuinta soferilor de taxi de a le conduce ca pe cele de dinainte.

Share this post


Link to post

Nu mersul mult cat mersul subturat, astea le omoara. Poti sa vezi motor diesel cu 600 de mii de km in bord care sa nu scoata fum, ma rog, in limite normale.

Share this post


Link to post

Un motor diesel scoate intotdeauna ceva fum negru in momentul in care este accelerat. Un motor pe benzina chiar daca scoate, nu este atat de sesizabil precum pe motorina. Eu , de exemplu, am rugat pe cineva sa stea la volan si sa o accelereze la relanti si scoate ceva fum. Intr-adevar, este normal in anumite limite

Share this post


Link to post

1.7 DTI-ul meu nu scoate fum negru indiferent cat as accelera-o. A scos o singura data, cand am facut urmatorul experiment: am zis sa merg o saptamana-doua batraneste, cu schimbat la 2000rpm; dupa testu' asta cand am dus-o in 4000 a scos un norisor de fum negru. Acum schimb numai la 3000 si a scazut si consumu', am si performante dinamice mult mai bune, motorul ajunge mai repede la temperatura de regim etc. In concluzie, fumul negru e dat de subturare.

Share this post


Link to post

Da, exact, asta incercam sa spun : asa subturat merg taximetristii cu cele pe benzina si s-au gandit ca si dieselului i-ar prinde bine la fel...

Eu la Fiat schimb pe la 2500 de rpm in mod uzual, cand ma grabesc merg in 3000, insa fumul cel mare apare atunci cand se "da talpa" la turatii ceva mai scazute (de ex. sub 2000 rpm).

Share this post


Link to post

Şi eu am fost surpris (în trafic :D ) de felul în care demarează un Logan dCi. Adică mă ţineam greu după el şi mă ofticam.

 

Acum am mai prins şpilu' la Cielo şi am învăţat să mă folosesc de cutia aia lungă - de exemplu ajung destul de uşor la 70km/h în a II-a, caz în care nu mă mai face loganu dieselos :banana: Am mers de curând cu un Megane nou benzinar şi m-a enervat cutia scurtă - oare de ce?

 

Concluzia e că puterea unei maşini ca termen de comparaţie nu e totdeuna relevantă - contează cum ştii să foloseşti puterea aia/motorul/cutia etc.

Share this post


Link to post

Suntem off-topic.. Obisnuinta e o a doua natura :)

Cutia scurta are avantajul ca iti poti folosi repede si des puterea motorului, demaraje rapide, plecari bune de la turatii joase, cea lunga ca poti merge la viteze relativ mari cu turatii relativ mici. La cielo 16v poti "freza" suta in a 2-a :)

Share this post


Link to post
Voi nu iubiti sunetul motorului de la 5 mii la 6 mii de ture + ..

Prefer benzina dieselului.Mai silentioasa,fara miros in habitaclu si fiara dezlantuita dupa 5000rpm > :)

Share this post


Link to post

Tolin, dieselele (nu numai dci sau whatever) scot mult fum de noi daca faci kickdown la turatii joase. E adevarat ca generatiile mai noi scot mai putin dar oricum scot. Si date pe mana unor soferi iesiti proaspat de pe berlin de 600k km conduse subturat, ghici ce le iese pe teava... Dar banuiam ca stii asta deja :D

Share this post


Link to post

Bre Alexei, nu-mi povesti mie de fum la Diesel, am lucrat vreo 12 luni la standuri de rodaj si nu stiam cum sa mai scot mirosul din piele si din haine. Dacia LGN remarcata de mine scotea un altfel de fum, cum n-am mai vazut la un astfel de motor, evacuarea era fara vlaga si afuma precum lampa cu petrol. Masina era taxi, dar m-a mirat timpul foarte scurt in care a ajuns in halul acela !

Share this post


Link to post
Bre Iacob, diesel-ul si benzinarele se conduc diferit :) ))

La TD se apasa usor pina in jur de 1800-200o unde intra turbina, si apoi dai blana :D

 

 

@Tommy

De acord cu tine, dar a fost prima oara cand am mers cu un diesel (adica eu in spatele covrigului). Cat m-a bombanit tata sau iau diesel, eu tot ca mine am facut, deh, fan benzen pana la moarte :thumbl: Dupa ce am aflat cum se conduce un diesel, nu am mai avut ocazia sa fac asa ceva. Gas rules!!!

Share this post


Link to post

dCi-ul nu este recunoscut a fi un motor care rezista foarte bine la tavaleala. Ba dimpotriva, e un motor cu care trebuie sa fii atent.

TDI-ul de pe Mitsu, daca am ocazia, poate sa-ti dea aceasta senzatie dar scoate din 2.5l cat scot astilalti dintr-un 1.5, aproape...

Share this post


Link to post

De cand am vazut in Constanta cum un taximetrist la Kalos a ajuns intr-a 4 inca de la 40 la ora nu ma mai mira nimic in materie de subturare. Cred ca stiti mai bine ca mine la ce turatie schimba ala vitezele.

Nu m-ar mira sa ajunga motorul in halul asta datorita unui astfel de sofer.

Acum un an si jumatate am mers cap de coloana de la Bicaz pana aproape de Brasov cu Passat TDI de 100 CP. A vazut cineva fum negru iesind de pe esapamentul meu?

La Clio am cutie scurta, care imi permite doar sa "gadil" acceleratia prin oras, bineinteles in trepte inferioare, la 2000 de ture sau putin peste, rezultatul este ca am un consum destul de mic urban. Problema apare in extraurban, la 100 la ora am deja 3000 de ture, orice crestere de turatie aduce dupa sine o crestere a consumului.

Share this post


Link to post

Hmm... Adi, pai si eu la primul drum cu un diesel prin oras am zis ca ma ... pe el ! Nu gaseam treapta adecvata de vitaza, fie imi parea supraturat, fie subturat. Trebuia sa schimb intr-una viteza. Daca nu apasam un pic mai tare, parca nu se ducea masina, in schimb daca apasam mai mult frana fara sa apas ambreiajul aparea un suprareglaj ce imi impingea masina in fata. Precizez ca e vorba de un motor de 1.9 dci de pe o Laguna nou nouta la vremea aia. Dar au trecut ani si viata s-a schimbat, iar acum am optat pentru diesel in principiu din motive financiare, dar si din motive de... cuplu. :D Si totul e in regula, nu mi se mai pare nici puturoasa (chiar daca nu am decat un motoras de 1.3), nici galagioasa, nici nu schimb prea des treptele (ma rog si masina e alta...insa nu neaparat mai buna)

Ce vreau sa subliniez este faptul ca obisnuinta, a 2-a natura, isi spune cuvantul si in cazul asta, a trecerii de la benzen la motoren. Dupa ce te obisnuiesti ai senzatia ca toata viata ai condus asa ceva.

Share this post


Link to post
osirus, toate consunurile de care scriai mai sus sunt date de Computerul de Bord sau calculate ?

Consumurile sunt date de CB dar luate la km si la litri care sunt pe bonuri,diferenta e de,hai sa zic,maxim 0.5 l in plus.La golan recunosc ca merg subturat,cu accelerari in forta(4000-6000rpm)doar cand e cazul sau cand gasesc cate unul "grabit" :D ,si am un consum de maxim 8.5 calculat de mine(la CB 8.2-8.3%).La GP,mai tot timpul am achimbat in jurul turatiei de 3000rpm,cateodata mai sus si cu accelerari mai bruste.Am sesizat ca scoate fum cand bag talpa,cu toate ca nu prea a vazut mers subturat pana nu am depasit 3000km.De vreo 300km,accelerez mult mai usor si schimb undeva 2000-maxim 2500 si am observat ca am un consum de 5.7(numai urban),deci cu ~ 1L mai putin ca pana acum si bineinteles nu am mai vazut fum in oglinda retrovizoare.La diesel cam dauneaza mersul asta subturat daca se abuzeaza de el,dar la benzinar nu prea,ca la altele ;) .

Share this post


Link to post

nu stiu cum e cu computerul de bord la Logan, dar ma interesa la GP, fiindca mie imi rezulta un consum calculat cam cu un litru mai mare decat cel indicat de BC prin oras si cam cu 1/2 litru mai mare in afara orasului... :(

Share this post


Link to post

Am mutat de pe topicul lui mad_voly si a trebui sa sterg cateva posturi de aici pentru a face o oarecare coerenta a topicului ca iesise o varza completa.

Share this post


Link to post

Eu zic ca nu sunt offtopic, desi ar fi mers si la caterinca. post-1361-1172266695_thumb.jpg

Parerea mea despre diesel o aflati cu aceasta ocazie. Ecologist convins :mrgreen: .

 

PS. Scuze de calitatea pozei, aveam telefonul setat pe filmat ...

Share this post


Link to post

Exact acum un an la -20 grade am avut emotii in a intra in Cielo (chederele inghetate). Dupa ce am intrat a pornit la prima cheie!

 

Azi la -4 grade dci 1.9n-a vrut sa se urneasca. Am plecat la cumparaturi cu Tico-ul consoartei. Am pornit-o 2 ore mai tarziu dupa ce am mutat-o la soare. I-am pus contactul cam de 7 ori fara sa ii dau cheie, pana cand nu s-a mai aprins becul de la bujii. Apoi a pornit.

 

Zilele trecute nu mai cupla cand schimbam viteza (mai) repede, oricum in jur de 3000rpm. Nu stiu ce i-au facut la service ca nu ma duc eu cu ea. Acum merge, da' fleet managerul nu parea prea incantat. Probabil din cauza facturii.

 

Si despre consumurile minune aud pe la altii. Megane-ul meu scoate 9 L real (plin la plin).

Skoda Octavia 1.9 tdi (90cp) tot 9 L scoate in Bucuresti!

 

Unde este marea economie? 2L / 100 km fata de un benzinar 1.6 (~110 cp)? Pretul de intretinere este dublu. Mai dai si aprox 1500 euro in plus cand iei masina! Schimbi bateria la 2 ierni grele (si am Bosch Silver). Si mai ai si bucuria de a nu putea pleca cu ea. :mda:

 

Fan benzinar! :) >-

Share this post


Link to post

Azi a venit tata pe la mine si mi-a spus ca Golful 4 al unui vecin NU a vrut sa porneasca. A facut "hrrrr" si caput. Masina e un G4 1,9 tdi, 90 cai.

Dacia 1310 a unui vecin de-al lui a pornit, dar tractata :D .

A mea a fost pornita azi pe la 12 si ceva. Am dat cheie, a pornit, s-a dus la 1800, a sczut un pic, haraiala la 500, se accelera pana pe la 1800, revenea etc. Asta pe parcurs de 1 minut. L-am chemat pe tata afara si i-am aratat- a spus ca si a lui a facut cam la fel- nu e problema. Peste cateva minutele- torcea ca o pisica. TRAIASCA BENZINA !

Si inca ceva_ ieri am facut un drum mai lung. Prin oras am dat jos gheatza de sub aripi de mai multe ori (am avut muuult timp liber). Astazi am scos masina afara si am dat jos iarasi gheatza de sub aripi- o gramada. Era intarita si prinsa de masina de am batut cu o cheie cu manunchi de cauciuc vreo juma de ora la ea. Motorul era curat., nu s-a murdarit de la fleoscaraie.

Sfat: nu fortati motorul sa porneasca daca acesta da semne ca ar refuza. Iar la temperaturle de zilele astea, sa fiu iertat, insa ii compatimesc pe cei cu diesele. Ca pe distante scurte, pana se incalzesc cat de cat- consuma mai mult ca un otto. Deci pe unde ar fi avantajul diesel-ului iarna? Inca o data: TRAIASCA BENZINA !!!

Share this post


Link to post

:D , daca nu porneste Dieselul e pentru ca nu are motorina de iarna si incandescente mai trebuie sa si functioneze :)

S-a dus vremea cand stateai cu festila pe sub masina, dar tot trebuie sa ii dai ce ii trebuie.

Ai grija de ea, porneste si la -20 grade.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...