Jump to content
Sign in to follow this  
ZDN

Espero 1.8 SOHC Bej

Recommended Posts

Multumesc pentru informatii :drinkers:

Share this post


Link to post

@Rafi Ma bucur ca pot fi de ajutor. :)

 

Da stiu ca se fabrica in uzbekistan,si se vinde in CSI,eu ma refer la faptul ca se poate procura din R Moldova, bara fara,faruri,si grila radiator,bine farurile cu xenon sunt cea mai buna parte.

Share this post


Link to post

@ZDN daca tu gasesti o modalitate de achizitionare a produselor fara a fi necesar drumul pana la Chisinau, dau o bere rece!

Share this post


Link to post

Am gasit cateva magazine online de piese din MD,un email/telefon,si poate trimit prin curier in Romania.

 

Dar parca merge si o vacanta pana in Moldova,cica au fete frumoase :wink:

 

Share this post


Link to post

Iar preturile?

Share this post


Link to post

Da-le un mail sa afli preturi. Poti deschide un topic nou pe tema asta, sa nu facem offtopic aici.

Share this post


Link to post

Mai e vie ?... ce i-ai mai facut ?

Share this post


Link to post

E vie stai relax,o place prea mult s-o lase.

Plus ca Espero e o masina de care te indragoşteşti.Doar cine a avut de-aface ştie despre ce vb.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Domnilor,

Daca vreti sa va aprindeti in polemici vedeti ca este zona libera !

 

ZDN, ai mai reusit sa vorbesti la site-urile din .md? Da-mi un pm cu site-urile, te rog!

Share this post


Link to post

Total de acord cu colegul big2shae ! Va rog sa respectati topicul si tematica acestuia !

Share this post


Link to post

Salutare! A trecut ceva timp asa ca o iau pe rand.

 

Da e foarte vie,nu o las sa moara!

 

Asa e Costi,espero e precum un drog (legal) :heavydrinker:

 

 

 

 

 

UZ-AUTO GRUP S.R.L. / Distribuitor oficial UZ-DAEWOO

 

mun. Chisinau
Calea Iesilor 17
MD-2069
Republica Moldova

tel/fax: 0-22-581160; tel: 0-22-930686;

http://www.uzdaewoo.md

Automobile (importator si/sau reprezentanta de deservire). Automobile si piese de schimb originale. Piese de schimb.

 

Acest magazin teoretic trebuie sa aiba posibilitate de a construi un cielo piesa cu piesa.

 

 

In Iunie am schimbat arcurile pe spate dar sunt prea tari. Le-am luat cu grosimea constanta a spirei,iar acum le schimb cu unele OEM si revine la normalitate,bine ca nu am folosit masina deloc in aceasta vara,nu cred ca rezistau prea mult pe ea.

 

Tot nu am schimbat actuatorul de la sofer si risc sa raman pe dinafara, am facut ITP-u si a fost trecut fara emoti :wink: ,baiatul de la statie ,,totul e nou pe fata"" wtf nu a mai vazut woo intretinut?

 

Dar am si o mica problema,adica racordul flexibil scapa foarte putine gaze pe la garnitura si l-am luat in catare si il schimb,doar sa aflu ce lungime are 150 sau 200 mm? Nu am masina langa mine sa ma bag sub ea sa il masor,si find neatent, la itp am uitat sa il masor acolo unde aveam conditi bune :mrgreen: .

 

Si ultima buba e ca imi miroase a dacia cand treci pe langa ea,doar cand am mai mult de 25 litri de benzina in rezervor,gura de umplere scapa la imbinarea cu rezervorul,si trebuie sa o schimb.

In rest merge perfect,porneste dupa 2 luni la sfert :) si terorizeaza loganuri pe autostrada :twisted:

 

 

Share this post


Link to post

Aia cu loganul a fost tare :)

 

Espero intretinute in ziua de azi vezi mai rar, nici macar a mea nu prea mai corespunde, "Totul nou pe fata" facut acu vre-o 2 ani s-a cam dus, suspensia bat-o vina, pe drumurile patriei nu prea face bine.

Si pe la directie din pacate am ceva o sa incerc sa schimb bucsa de sub bielete cu una "custom" facuta la strung din metal, alea de "teflon" nu mai remediaza jocul in plan vertical. Partea nasoala e ca din cauza asta nu mai pot sa-i fac geometria ca la carte.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Poveste e urmatoare:

 

in ziua ai am fost si eu terorizat de loganuri.Totul a inceput cu faptul ca aveam un drum Constanta-Bucuresti de facut dar incarcat pana in fata,asa ca am zis sa il iau pe mrs espero la un drum de curatare a injectoarelor, nu am mai pus un aditiv de curatare de cel putin 8 luni si avea 4 luni de cand nu am mai folosit-o bun dupa ce alimentez si bucuros ca am bagat si aditivul observ ca imi curge ceva sub masina,A/C-u nu era asa ca ma bag sub ea :mrgreen: si vad ca sa copt gura de umplere exact la imbinarea cu rezervorul,dar norocul meu a fost ca lui espero Ii place sa consume benzina asa ca in cativa km nu mai avea ce sa curga  <img src= )"> ,bun intru pe A4 drum prost facut, vibreaza toata masina de parca aveam lipsa 3 prezoana si pierd o roata,o las sub 100 gata liniste si pace,deja ma gandeam cat a costat A4 -A2, zona fantanele de a iesit asa de prost drumu.

 

Ajung pe A2 si ma bucur de drum dar intalnesc tiruri,no problem dar dupa asta am intalnit loganuri kamikaze,vin lansat cum spun posesori de Haudi cand in fata mea apare un logan pun frana pana la 100,intra omul in depasire dar nu ma vede in plina zii ca vin pe banda a doua tare,faruri aprinse, banale halogene nimic special cred ca de aici si vorba las ca vine un cazan,daca era ceva cu ,,xenon ,strain si tare'' nu se arunca in depasire,si stau dupa 1.6 mpi sa depaseasca colana de tiruri (5 la numar) zii plina nu gluma,dar nimic golanu nu putea,iar baraca mea facea stanga dreapta din cauza la tiruri si batea si putin vantu iar tirurile vroiau sa ma bage la caldurica sub sasiu,dar eu nevrand la caldurica,dau un flash la logan si deja pasageri se uitau precum la urs,sau precum se uitau la mercedes in ani 90" cum se poate una ca asta un espero din 95+ sa faca flash la logan 06+++ ,intr-un final se baga intre tiruri si apas pedala pana la mocheta si incepe sa faca precum un porc in padure,racordul scapa gaze dar nu stiam am crezut ca e de la faptul ca am scos rezonatorul de la admisie,si incepe sa traga grav,vorba din anunturile de cazane, in special bmw de pe autovit ,,trage grav si nu bate nimic''.Si ce se uita soferu din logan cum se duce un espero 120,130,140,pana la 170 > :) (asta a fost sa recuperez timpul pierdut :P )

si dispare,bine tot drumul am mentiunut viteza constanta de 135 km/h ,,si am mai intalnit inca doi loganisti mandri posesori de 1.4 mpi,respectiv 1.5 dci (i cu rosu :shocking: ) si punct ca deja ...

 

Asa e, am vazut pe strazi multe espero de plangi langa ele,cazane lipite cu banda adeziva,vad aproape zilnic un espero cu toba cazuta de cateva luni,wtf un tampon costa 5 lei si e munca de maxim 5 min,dar circula cu ea asa sau unele produc zgomote de nu te urci in ele nici daca esti platit,si nu poti spune ca piesele sunt foarte scumpe sau rare se gasesc de opel daca nu au de \daewoo, eu am cumparat de la radacini pentru ca nu prea o folosesc si daca tin 1 sau 2 ani sunt multumit,oricum le schimb singur asa ca nu ma plang de manopera,dar multi le considera precum batrana dacie (coaje),dar un espero are a/c,geamuri electrice,inchidere centralizata,unele au abs si air bag,sa nu mai spun de spatiu si de aspect placut,si au costuri de intretinere mici,singurul dezavantaj e consumul dar se poate rezolva cu o instalatie de GPL.

 

Dj_Dark a ta arata si e intr-o stare foarte buna,aici pe forum toate sunt intretinute bine :)

 

Dar multi nu sunt constienti ca se afla intr-o masina mai veche unde se poate strica orice si mult mai repede,unele sunt fara air bag,si structura de rezistena nu e foarte buna,daca se rupe un cap de bara si pierd control volanului ori mor ei,ori omoara si pe alti,ori scapa.Dar sunt mai multe sanse sa nu scape,totul pentru un amarat de cap de bara,pivot sau disc de frana ce costa intre 25~50 lei :shock:

 

Eu am schimbat tot pe fata nu de frica de itp sau ca aveam jocuri mari,aveam un joc mic la un pivot, dar mic ca trebuia sa tragi tare cu ranga de bascula sa il vezi,si un cap de bara din cauza la o groapa imensa avea putin joc,dar pentru siguranta mea mai bine am pus totul nou,sunt piese mai ieftine nu am luat cele mai bune de pe piata/scumpe,dar eu consider ca e mai bine cu o piesa noua decat ca una veche de 5~10 ani mai ales la directie/frana.

 

In 2 ani si deja te-a lasat, si ai piese de calitate pe ea,suspensia e de firma nu bete gm, ce mai poti spune.Dar rovigneta se plateste in fiecare an,si daca nu o platesti iti fac un sul de zewa daca treci pe langa camere zilnic.

 

Dar de ce nu incerci unele din poliuretan la inceput poate scapi mai usor,asa din metal e si mai mult de munca si cum spui tu adio geometria ca la carte,dar caseta de directie nu ai reconditionato in urma cu 2 ani sau 1 an? Asa de repede a inceput sa faca probleme?

 

 

Edited by ZDN
  • Like 1

Share this post


Link to post

Aia imi trebuie, bucse poliuretanice, cu alea sigur rup ceva pe la caroserie :D .

 

Serios acum, nu stiu daca e de la accident sau "asa face toate" insa de cand am pus suspensia asta simt cum lucreaza toata carcasa la denivelari, se torsioneaza rau cand urc o bordura doar cu o roata fata de exemplu (se vede la usa soferului :D ) si scartaie plasticele prin ea la imbinari. Acu asa o fi mai slaba caroseria sau de la varsta s-a slabit la imbinari, nu stiu.

 

Da, masina merge bine conform standardele altora, raportat la ce vezi pe strada e boboc, insa nu mai pot sa o fac la standardele mele, adica de exemplu acum daca ma duc pe transalpina pentru un tur de forta nu mai sunt aproape sigur ca ma intorc cu ea intreaga de-acolo cum eram odata :) .

 

PS Vezi topicul meu, o sa postez inca 2 noi "problemute" aparute :)

Share this post


Link to post

:) ) Macar scapi de jocuri si testezi si caroseria de puncte slabe :)

 

Mai mult e ,,asa face toate'' espero avand suprafata vitrata foarte mare impreuna cu o caroserie iarasi mare,nu prea are rezistena mare si nici nu vad de unde sa vina, 6 stalpi cat mana sa ofere integritate stralucita nu prea cred,iar cu varsta incep sa il se slabeasca si balamele,iar faptul ca ai si suspensie sport face ca toate sa se amplifice, plus si accidentul poarta si el o vina chiar daca nu a fost afectata structura de rezistenta socul s-a resimtit in caroserie.

 

Si la mine cand o urc pe cric sau bordura se vede foarte bine lipsa de rigiditate a structuri,usile se deplaseaza destul de mult,pentru a scapa cat de cat de probleme schimba suspensia sport cu una soft,daca la mine unde am suspensie OEM face asa, la tine cred ca e mai accentuat,si bolturile la usi schimbate poate ofera ceva rigiditate usi.

 

Lasa ca e o masina buna nu te lasa ea in drum asa usor :)

Share this post


Link to post

Dupa multe ezitari am schimbat arcurile de pe spate,pot spune ca arata normal dar e barca.

 

Arcuri ,,OEM'' scrie in coreeana pe ele dar pot fi facute in china :caaalm: .Sper sa tina.

waz.JPG

 

Si un capac pentru borcanul de lichid de ambreiaj,dar a venit fara garnitura :shock: se pare ca aceasta se vinde separat dar nu in Romania, bun il pot arunca la gunoi :mrgreen: raritate, o fata pentru maner usa il aveam rupt si m-am bucurat pentru ca am gasit asa ceva nou dar bucuria nu a tinut, l-am comandat pentru usa dreapta dar am primit pentru usa stanga,cei de la magazin cica asa sunt toate la ei in depozit dar pe site scrie pentru partea dreapta asa ca ori nu au,ori nu vor sa il schimbe (transportul costa mai mult)

nv9q.jpg

Si o gura de umplere la care nici nu am apucat sa Ii fac o poza deoarece era pentru Nubira 1 :flaming: si am dat retur,soc la telefon cu reprezentantul

firmei si citez,,piesele se potrivesc la mai multe modele,cum nu e bun si pentru espero? La mine asa apare'' adica un tub de 2 ori mai mic, sincer imi venea sa il bag pe gat.

 

In rest infloreste rugina pe ea precum florile primavara.

 

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

La capacul rezervorului de lichid pt ambreiaj poti atasa o garnitura de cauciuc pt instalatii F1" albastra. Eu am pus de vreo 2 ani si e ok. Cat a costat un arc?

Share this post


Link to post

Multumesc de ideie,voi incerca sa o aplic.

 

Arcurile sunt de la radacini si au costat 111,6 lei buc.

Share this post


Link to post

Ceva pe la masina? :)

Share this post


Link to post

Bate vantul pe aici (nu e SOV).

Din vara cu espero am facut doar 1000 km,nu am probleme tehnice cu ea(inca)

 

In rest vesnica mea problema,,rugina'',a si pot spune despre acumulatori caranda ca sunt foarte ok,a pornit la sfert dupa o luna geroasa iar afara nu era foarte cald maxim 5~7 grade (nu am termometru la espero  <img src= )"> )

 

Si mi-a crapat lipitura cu prenadez de la stopul central,cred ca voi cumpara inca unul sau incerc cu silicon.

 

PS:Nu ma asteptam sa tina prea mult prenandezul :mrgreen:

Edited by ZDN

Share this post


Link to post

Sa pus praful aici,dar espero inca traieste :mrgreen:

 

Update lung de 3 ani.

 

Masina a fost in somaj,daca am facut 10000 km in 3 ani.Dar functioneaza perfect,minus cateva probleme.

 

In ordine cronologica: aprilie 2014 Schimbat distributie,am mers pe OEM pentru curea si rola,iar pompa e valeo.

.

Schimbat ulei cv si garnitura baie cv.Am folosit castrol 75w90 api gl4 Totul e ok,intra mai usor la cald,si la rece intra usor dar ferm.

 

In iunie 2015 Dupa un an nepornita a pornit la prima cheie,dar am uitat frana de mana trasa si s-au blocat tamburi.Am mers 30 km fara sa imi dau seama pana s-au incins rotile foarte tare,A trebuit sa merg direct la service,si am schimbat pe loc ferodouri,cilindru receptor.Dar nu aveau pe stoc tamburi si cum nu am vrut sa las masina cateva zile pana ajunge comanda,Am rectificat la strung tamburi vechi pentru a putea pleca din service ( trebuie sa Ii schimb).

 

Iarna 2015 am schimbat si bateria caranda in varsta de 7 ani,am uitat sa scot borna si timp de 6 luni cat a stat nepornita alarma a terminat-o.Baterie facuta in Romania,dar foarte OK,am circulat cam 100 km fara alternator in 2013,si tot nu a cedat.Asa ca am luat tot o baterie caranda.nu am luat durabila top cum am avut,am decis sa incerc suprema de 66ah cu 640A curent de pornire.

 

Vara 2016 am schimbat si uleiul vechi de 3 ani,si filtru de aer. aveau doar 7000 km la activ.Dar uleiul a iesit negru,iar filtru cam murdar dupa standardul meu de a face revizia odata pe an,sau la 10 000 km ,probabil degradarea in timp,si benzina veche au contribuit destul de mult.

 

Acum Dupa 3000 km in 2 saptamani m-a lasat partial rulmentul/discul de presiune,si am mers 200 km pana acasa asa,intra foarte greu in viteza,trebuie sa trag foarte tare de schimbator pentru a cupla orice treapta de viteza.Cu ambreiajul calcat la maxim masina ramane in viteza si se deplaseaza singura,asadar acum schimb ambreiajul cu furca,levier,si timonerie,plus semeringuri.Am in casa un ambreiaj valeo OEM din korea,cam vechi are cam 10 ani dar e nou nefolosit.Restul sunt cica OEM GM din Korea,dar sper sa tina 100k km :lollol:

 

A si cireasa de pe tort,am fost lovit de un octogenar.Circulam cu espero dupa 1 an,si norocos cum am fost,s-a gasit un batranel cu o fabia sa intoarca dupa scuar chiar inainte de sensul giratoriu.A vrut de pe banda 1 chiar cand eram paralel cu el sa intoarca direct,fara sa se asigure,sau macar sa semnalizeze.S-a urcam pe mine direct,noroc ca se terminase scuarul si am putut intra pe contrasens,reducand daunele la espero la minim

 

.Dar tot batranelul era foarte recalcitrant,asa ca am ajuns la rutiera cu el,l-am lasat sa se exprime,doar am arat doua fotografii la agent,si atat fara sa mai declar nimic,spre deosebire de batranel,caruia i-a trebuit o ora sa explice tot,si cum ca el e victima.

Radeam si eu,dar si agentul,chiar am avut un spectacol din partea agentului,luandu-l pe batranel la misto si aplicand o tehnica securista de interogare/ reconstruire a faptelor.Pentru lipsa rca-ului in original asupra batranelui,si ajungand la alte incidente produse de batranel in urma cu o luna.SHOW,dar am pierdut timpul,si am stat 2 luni pana m-a despagubit asirom ( duna totala) 2300 lei,suficient sa repar salupa :shocking:

 

Am schimbat oglinda dreapta,noroc ciudat dar in urma cu 4 ani am fost lovit pe partea stanga pe pod,tot de un batran,ce admira cum a fost secat un lac.atunci am luat o oglinda de culoare verde,acum pe partea dreapta am gasit o oglinda tot verde,asadar am facut un set.Doar ca pe stanga a fost doar oglinda.Iar Oglinda acum a fost doar 80 lei

 

Am schimbat si grila radiator,a fost infundat coltul usor,dar am gasit una bej perfecta la 30 lei langa mine.am schimbat si farul avea doua urechi rupte,dar era matuit rau de tot,nu era OEM si sa matuit/ingalbenit foarte mult.Far OEM sh ne matuit la 50 lei

 

Semnalizator facut praf,avea doar 3 ani parca de cand l-am schimbat.doar becul a scapat,ciudat dar e becul din fabrica si inca functioneaza.doar 30 sh.

Dar am gasit acum la 30 lei nou :scarpin: ,trebuie sa iau doua de rezerva.

 

Aripa usor infundata spre semnalizator,am reusit sa o indrept 95 %,dar lacul de pe aripa,portiere si putin buza aripa spate e zgariat.sper sa iasa la polish,daca nu trebuie sa o vopsesc.

Armatura bara fata crapata usor,dar o aveam crapata toata de mult,acum s-a rupt suportul de la proiector,si putin contra aripa pe interior infundata,dar am tras-o la mana si e perfecta.

Am gasit doua aripi pe bej,dar cu lacul exfoliat,la pretul de 10 lei bucata :lollol: una am pregatit-o,vopsita,dar nu am facut proba inainte pe masina,dar e putin stramba spre interior,si nu pot inchide/deschide usa fara sa atinga in marginea aripi.Plus ca am facut-o bej auriu si nu se potriveste culoarea,trebuie sa o vopsesc din nou,pe langa ca trebuie sa o indrept.Dar la 10 lei buc fara rugina :evilfork: nu comentez,bine vroiam bej sa scap de vopsit,am gasit destule in stare perfecta dar nu erau bej ( lenes)

 

Ultimul e termostatul,iar a ramas blocat pe deschis,asa ca il schimb din nou.Acum am luat mahle cu temperatura de operare 92-107 grade.

 

Am schimbat si racordul flexibil,trebuia de 3 ani sa il schimb,dar am amanat/uitat. Nici ala nu a scapat usor,a fost montat gresit,ramanand cu o gaura destul de mare,incat producea mai mult zgomot decat cel vechi,la care mecanicul spune pai scapa pe la galerie, :scarpin: ,scuze de amator dupa mine.

Am mers cateva zile,si facea mai urat,astup cu mana teava de esapament,si sufla pe la jumate fara probleme,m-am dus la service sa rezolve problema pe garantie,racordul a fost sudat pe masina,cred ca din lene nu a fost sudat complet,sau nu a tinut sudura.

 

Normal la noi,s-a sudat cu autogenul,si am intrebat inainte la receptie daca sudeaza in argon,si au confirmat acest lucru,abia dupa ce a taiat cu flexul vechiul racord,a venit cu aparatul de sudura.un traf antic,fara putere,dupa care am stat 30 min sa se raceasca.Sudura de 2 lei,sper sa tina macar 2 ani.

 

PS:Scaunul s-a rupt in urma cu cativa ani,dar nu am pus poze cu sudura,si e reglabil,nu a ramas fix cum am citit in alte cazuri.

 

Trebuie sa Ii fac cateva fotografii dar nu am masina langa mine/raman dator. In rest functioneaza normal,inca poate sa ruleze cu 180 km/h fara trepidati sau balans,nici nu zici ca are 20 ani vechime.

 

post-32061-0-71470600-1476014099_thumb.jpg

post-32061-0-28497200-1476014116_thumb.jpg

post-32061-0-07730000-1476014129_thumb.jpg

post-32061-0-17142000-1476014143_thumb.jpg

post-32061-0-73721700-1476014151_thumb.jpg

post-32061-0-90468600-1476014183_thumb.jpg

post-32061-0-12467700-1476014195_thumb.jpg

post-32061-0-55295500-1476014213_thumb.jpg

post-32061-0-52327200-1476014225_thumb.jpg

post-32061-0-05864800-1476014237_thumb.jpg

post-32061-0-51385800-1476014247_thumb.jpg

post-32061-0-40700400-1476014259_thumb.jpg

post-32061-0-83406100-1476014272_thumb.jpg

post-32061-0-44109700-1476014297_thumb.jpg

post-32061-0-25215900-1476014325_thumb.jpg

post-32061-0-76667000-1476014340_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Bun suntem pe sfarsit de 2018 si espero inca traieste!

Cazanul inca merge bine doar cateva probleme a avut.

Problema cu pedala de ambreiaj,era foarte tare dupa ce motorul ajunge la temperatura de lucru.Am schimbat tot pentru a evita probleme in viitor, si in plus nu am stiut daca era pompa sau cilindru de ambreiaj,si asa nici lichidul de frana nu se contamineaza cu impuritati de cauciuc.

Pompa si cilindru de ambreiaj schimbate impreuna cu conducta flexibila,si cum masina are 22 de ani conducta de otel s-a sudat de pompa de ambreiaj.Bun, nou nu se gaseste iar sh tot asa sudata,atunci am trecut la confectionat din cupru.Trusa aveam asa ca doar cupru mai trebuia.

Termostat schimbat in 2017,am ales mahle facut in cehia cu temperatura de deschidere 92-107 grade,Vad ca rezista bine inca nu are probleme.Bine daca o folosesc iarna trebuie un carton datorita la force air ram ,Termostatul e inchis  dar motorul se raceste in mers.

Itp pe bune facut doar noxele cam mari,de vina era potentiometrul de CO avea valoare de 2.81v fata de standard din fabrica 2.60v,trecut la masurat si reglat,asa sa redus un trepidat usor la ralanti, si problema cand plecam cu motorul rece smucea/inecat.

Schimbat bujii,am renuntat la ngk si trecut pe bosch ,nu pentru ca ngk sunt proaste dar au functionat  25k km.am cautat bujii cu distanta la  electrod de 1.1mm.Acum si ngk se puteau  regla la 1.1mm dar mi-a fost teama sa nu stric varful la bujie, am gasit bosch cu distanta de 1.1mm cod 0 242 229 687.

Schimbat garnitura galerie evacuare,scapa gaze rau de tot,pe aer rece de afara la ralanti mirosea a gaze in masina de parca era trabant,veche garnitura era din metal doar si toata era rupta plus ca un prezon e si el rupt, cineva in trecut a dublat cu inca o garnitura de metal pentru a incerca sa etanseze scapare de gaze pe la cilindru nr 1.

Acum am folosit o garnitura de la fai precum cele oem si aplicat pe ambele parti silicon auto rezistent la temperatura mare,acum motorul e mult mai silentios.

Schimb de ulei la 10k km sau 1 an,tot mobil  5w40 synt,si am schimbat si surubul cu saiba de la baie.Ulei nu consuma,adica intre schimburi nu am completat.Sunt multumit de motorul GM produs de Holden. Filtru de aer am trecut pe champion.

Am montat si releurile pentru faza scurta/lunga.Era vorba sa pun 2 releuri dar in final am pus 4,am facut 2 releuri dar ambele erau pentru faza scurta si cum aveam materiale si chef de mesterit la woo am mai facut inca 2 seturi,Am 4 releuri  si 4 sigurante pe cablu plus  multe fire ce trebuiesc asezate mai bine.Am tras cablu prin spate la motor pentru  farul din dreapta,e cam lung traseul dar nu am vrut sa trec pe langa radiator din cauza de caldura si pozitie foarte proasta de tras cablu.Am folosit copex negru si nici nu se vede ca nu e oem.

Adaptat sistemul de iluminat cu dioda la blocul de lumini pentru faza lunga/scurta concomitent si becuri philips night breaker 130 pe lunga,iar pe scurta un kit xenon cu o culoare de  4300k.Acum cu espero se poate circula si noaptea in siguranta,bine ca nu folosesc espero mai deloc dar e bine sa fie pregatit de drum.

Curatat si uns motorasele  de la oglinzi,erau intepenite si nu se mai puteau regla oglinzile.

Curatat clapeta de admisie si iac,destul de curata dupa 3 ani, dar doar 15k km.Pierdeam antigel pe la intrare in clapeta,aveam un colier prost si tot am vrut sa il schimb de 5 ani ))

 

Nu pot pune mai mult de 10mb de fotografi.

 

IMG_20160818_173933.jpg

Edited by ZDN
  • Like 1

Share this post


Link to post

Deci sa inmuiat pedala fara sa schimbi kit ambreiaj?

Share this post


Link to post

Devenea tare dupa 15-20 min de condus.Kitul de ambreiaj daca are 8 sau 10k km, nici nu m-am gandit la ambreiaj. E in stare buna fara probleme.

Ori pompa ori cilindru era de vina.Acum functioneaza perfect, moale cum e specific woo.

Share this post


Link to post

Espero a fost furat ieri dimineata,si cu noroc chior l-am gasit singur inaintea politiei.Era  parcat chiar langa o sectie de politie,am fost chemat la sectie  pentru ca l-au prins pe unul pe strada cu radioul de pe espero,si cand mergem pe strada vad un espero deschis la culoare, cand ma apropii  vad numarul meu.In 4 ore de cand am reclamat furtul aveam masina si 2 arestati de politie.

  • Haha 2
  • Confused 1
  • Sad 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...