Jump to content
Sign in to follow this  
IONUT 23

Problema Mare Aeroterma Tico

Recommended Posts

Salut baieti!Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ...nu merge aeroterma cum trebuie.Adica am poate o zi intreaga cand nu porneste,daca bag mana la elice si imping usor axul cand este pornita aceasta merge bina,cand iau degetul nu mai vrea..mentionez ca nu merge nici pe baza de pumni,dar dubios este ca are si momente cand functioneaza bine.Daca o las comutata pe pornit si nu invarte se incalzeste carcasa.Am verificat mufele,siguranta,si comutatorul sunt bune..ce ar putea fii?Va rog ajutati-ma ca a venit frigul!!!!!!

Share this post


Link to post

Iti dai seama ca are o problema si ca trebuie data jos de pe masina si desfacuta...Posibil sa fie carbunii

Share this post


Link to post

In primul rand,multumesc.Ma intreb totusi merge demontata fara a da bordul jos sau caloriferul?Daca nu,maine la prima ora...bordul jos!!!!!!!!

Share this post


Link to post

Cu placere.

Din pacate asta nu stiu,vezi prin manual cum vin piesele asamblate

Share this post


Link to post

E am o aeroterma de matiz in plus daca descoperi ca sunt la fel piesele pot sa iti trimit ce ai nevoie.

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru sprijin...luni mergem la electrician si ciac scoate motorul de pe aeroterma(fara sa dea bordul joc)si il verifica...promit ca vin cu detalii..poate ajutam si alte persoane

Share this post


Link to post

Asteptam sa ne spui ce ai facut.

Edited by kretu

Share this post


Link to post

Am vobit cu electricianul...si bineinteles,tipic romanesc...trebuie schimbat motorul,prosteala de doi lei.Mi-a zis ca nu se da bordul jos,mo.torul iesind pe langa pedala de la acceleratie,nu stiu cum...eu m-am uitat acolo si nu cred ca iese.In fine,am scos mufa,am curatat-o si vad ca merge..totusi cred ca figurile le facea de la umezeala ca in dreapa jos am ceva apa,si singurul loc prin care ar putea intra apa ar fi prin zona aerotermei.Oricum am ramas tampit cum nimeni nu mai da doi bani pe tico...la mecanic aceeasi problema...stai ca boul la coada,nu te baga in seama...ce facem vindem ticozaurii????..aaa si nici piese nu prea mai gasesti,ca sa nu zic de cauciucuri(apropo cine are doua cauciucuri bune sa ma caute)..ma simt minoritar :( :( :(

Share this post


Link to post

Eu am patit altele. La mine scartaia aeroterma + scapasem un mare surubel in ea cand desfacusem bordul. Pe langa asta trebuia sa am si un furtun putin crapat si sa imi curca apa in masina.

In fine, mi-am facut curaj, am dat bordul jos, am scos mufele de la aeroterma (parca erau 2 mufe) si am dat jos cablurile de reglare. Am scos mai tot ce tine de bord. Au ramas doar firele.

Ca sa scoti aeroterma este un chin (cel putin la mine a fost). Pe la motor, trebuie sa dai inapoi colierele metalice care bineinteles sunt ruginite si intepenite. O sa vezi la motor ca sunt 2 furtune care intra in aeroterma. In fine dupa ce dai colierele alea inapoi, o sa vezi ca s-au "sudat" furtunele de "putzele" aerotermei. Bineinteles ca un coleg de munca tragea pe la motor de furtune (mai mult tinea, ca este un loc unde dabea isi baga femeia mana) si eu trageam ca un disperat de aeroterma si nu vroia deloc. Am tras iar colegul misca de furtune pana am zis ca sparg aeroterma, dar au iesit. Chiar credeam ca voi distruge ceva...oricum daca nu iesea cred ca spargeam aeroterma de nervi.

Apoi nepregatit, tot antigelul si apa din motor au iesit in rauri si neavand nimic la indemana sa astup cumva furtunele, am fost tras pana acasa :banana: ca nu mai aveam deloc lichid. Dar am luat aeroterma in casa ,am curatat + spalat inauntru (cred ca aveam un copac intreg de frunze uscate in aeroterma) am dat cu silicion sanitar transparent pe toate "imabinarine" de plastic , iar apoi am montato pe masina la loc. Am scurtat putin furtunele ca era sparte si am dat cu silicon in toate pozitile posibile + cele 2 garnituri de pe tabla masini + antifonat in spatele aerotermei.

 

Nu doresc nimaniu sa treaca prin ce am trecut eu (nervi in special | daca stii sa dai bordul jos, munca multa nu este) dar poate ai noroc ca acele 2 furtune sa iasa usor. Degeaba le tai si le inlocuiesti. Ca sa scoti aeroterma trebuie neaparat sa scoti furtele chiar daca le-ai taiat..Este pozitie extraordinar de proasta la motor, ca daca nu era asa , era floare la ureche.

Share this post


Link to post

Furtunele aerotermei le poti scoate si de la celalt capat al furtunului , e mai simplu pentru ca este mai mult loc si nici nu risti sa rupi tevile de intrare/iesire ale aerotermei.

Share this post


Link to post

salut. si eu am probleme cu aeroterma mie nu imi sufla aer deloc cineva mia spus ca ar putea fi carcunii moterasului sau mai rau trebuie schimbat tot moterasul ventilatorului. cam cat ma ajunge distractia si unde as putea gasi piesele? ms mult

Share this post


Link to post

Inainte de toate,trebuie sa verifici altele.Vine curent la motor? Vine curent la comutator? Pana la motor mai exista un rezistor care se mai strica si el.

Share this post


Link to post

nu puneti botul la vrajala mecanicilor! la tico cu o surubelnita in cruce oricine poate desface aeroterma are3 suruburi cu conditia sa nu ai capul mare sa nu incapa sub bord

Share this post


Link to post

Se poate da jos aeroterma asta fara demontare bord ,ca pe langa pedale nu prea vad sa iasa :(

Am reusit sa demontez cele 3 suruburi ale aerotermei dar nu am traseu de iesire ,singura varianta care o vad ar fi demontare bord ?

Share this post


Link to post

Buna ziua. Am desfacut si eu  cele 3 suruburi in cruce de la motorasul de la aeroterma. Acum incerc sa-l scot dar nu reusesc. Se poate scoate fara a da bordul jos? Cineva de pe forum spunea ca s-ar putea scoate pe langa acceleratie? Va rog daca ma poate ajuta cine va cu un sfat. Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...