Jump to content

Sign in to follow this  
topcat

Problema Dezaburire Lacetti

Recommended Posts

Buna.

In lipsa altui topic cu problema care o am eu am decis sa postez aici,(rog moderatori sa mute topicul daca considera ca nu e postat unde trebuie.)

Problema se manifesta in felul urmator..astazi in drum spre serviciu am observat ca treptele de ventilatei nu sunt iluminate la fel de puternic ca si restul consolei centrale,iar cand am incercat sa pornesc dezaburirea lunetei am constat ca ledul nu se aprindea sa imi confirme functionarea butonului.(NU am incercat metoda traditionala sa pun mana pe oglinzi sau pe luneta sa vad daca se incalzeste.)

Rog daca sa lovit cineva de o problema asemanatoare sa imi dea un sfat sa nu ma apuc sa demontez consola centrala sa caut la mufe sau mai stiu eu ce,NU am verificat nici sigurantele,am sa le verifica astazi cand ajung acasa de la servici.si am sa revin cu precizari in cazul in care au fost sigurantele arse.

Tin sa precizez ca am demontat consola centrala in urma cu aprox. 1 luna pt. a schimba cd-playerul.

Multumesc anticipat pt. raspunsuri.

Edited by TM85DAL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna am revenit cu ultimele noutati in privinta probleme mai sus spuse.Ieri dimineata cand am pornit de la servici spre casa am constatat ca butoanele functioneaza din nou imediat la pornire si nu era cald in interior caci aici a ploat toata nopatea era chiar racoare.Dar iluminarea treptelor de ventilatie a ramas la fel de slaba.Acum am o intrebare.. imi poate spune cineva daca iluminarea la acele trepte de ventilatie se face din spatele panoului sau din interiorul acestuia.

Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziua buna!!!

Am reusit sa rezolv problema :banana: .

 

In ordine cronologica :) . Am scos mai intai placa si am refacut lipiturile mufei pe placa...Nu mergea ...Apoi a venit partea frumoasa, am spus ca e de vina mufa tata si nu sunt prinsi bine papucii asa ca trebuie taiate firele si prindse direct pe placa...am scos mufa de pe placa si am plecat de acolo cu fire pentru a le lega direct. Dupa 10 fire si lucrat 2 ore cu un morcov cat casa :shocking: NU MERGE!!!...SHOCK!!!!...Verificat fiecare siguranta si nimic...Ma bucur ca nu ne-am pierdut cumpatul aici :) ...Am desfacut iar placa si am refacut toate lipiturile de pe placa...VICTORIE!!!....

Concluzia: Undeva pe placa un robot a lucrat prea la repezeala si s-a grabit la o lipitura, (a scapat prea mult lac cred), chiar daca totul parea OK la o privire...si am o banuiala pe un circuitul integrat mai mic de pe placa (sunt 2 acolo) pt ca acolo s-a chinuit la 3 lipituri cat la toata placa...nu se prindea nici fludor nici pasta decapanta de ea...zici ca era posedata :mrgreen:

Imi pare rau ca nu am reusit sa fac poze dar pot raspunde cu lamuriri suplimentare daca nu e suficient de clar.

Sumar: Un electornist cu cateva mii de lipituri la activ, rabdare si atentie...refaceti toate lipiturile pe placa de comanda dar insistati la integratul mai mic.

Sper ca m-am facut inteles si sa nu fie prea multi in situatia mea.. :)

 <img src= ">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari, bine ca ti-ai adus aminte sa postezi pe forum.

Ma intereseaza pe unde scoti placa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am patit-o si eu din pacate cu Lacetti-ul sora-mii. Initial am crezut ca am stricat eu ceva cand am vrut sa ii schimb unitatea audio. Bine ca n-am schimbat-o, acum o sa merg cu masina la service in garantie.

 

@calinx: Pentru a ajunge la placa trebuie sa urmezi tutorialul lui perfidus si apoi sa demontezi unitatea de comanda a AC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma intereseaza pe unde scoti placa?

Dupa demontarea fetei se decapsuleaza modulul din clemele de plastic!!! Atat!! ...nu e nevoie sa desfaceti suruburi sau cablurile de comanda pentru aer. Apoi placa e prinsa cu 5 suruburi...trebuie putina atentie cand se scoate placa, in special in zona celor 3 butoane si la comanda treptelor ventilatiei (e un resort acolo)...Dar nu e nimic de speriat...Spor la treaba...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut

 

Am rezolvat problema intr-un final.

 

In lipsa de timp si de electronist am gasit tot blocul de comenzi la Radacini cu 700 de lei si in 40 minute l-am scos pe cel vechi si l-am inlocuit; toate functioneaza acum.

La mine nu functionau dezaburirea spate, aerul conditionat si nici iluminarea din cauza unei "lipituri reci" care isi revenea cand masina se incalzea.

Multumesc

 

post-5585-0-26789600-1360497194_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceeasi problema mi-a aparut si mie incepind din iarna asta. E clar ca solutia data de service este sa inlocuiesc blocul de comenzi, asta pt. ca masina nu mai este in garantie. Decit sa dau 700 lei pe un bloc nou+manopera, mai bine am rabdare sa se incalzeasca habitaclul masinii. Nu stiu cum va fi la vara, cind va trebui sa se raceasca acelasi habitaclu. Sper sa n-am o surpriza cu AC-ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezolvarea chiar nu e grea..700 lei mi se pare cam mult...si se rezolva in 30 minute...



Sper sa n-am o surpriza cu AC-ul.

 

La mine problema era cu ledul de la butonul AC...aerul declansa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, fix la fel e si la sora-mea, declanseaza AC, baga rece, dar nu se aprinde ledul. In plus nu degivreaza luneta si nici nu mai merge recircularea.

Masina are 4 ani si ~20000km, deci solutia cu 700RON nu cred ca e cea mai bun, probabil si ala va face figuri dupa o vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceeasi problema si la mine. Consultind parerile voastre am verificat si eu mai atent: comenzile functionau, dar nu se aprindeau ledurile-martor. Interesant, s-a mai incalzit afara nu mai apare fenomenul de condens-transpiratie si ledurile functioneaza ca si acum peste 5 ani cind am cumparat masina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceeasi problema si la mine. Consultind parerile voastre am verificat si eu mai atent: comenzile functionau, dar nu se aprindeau ledurile-martor. Interesant, s-a mai incalzit afara nu mai apare fenomenul de condens-transpiratie si ledurile functioneaza ca si acum peste 5 ani cind am cumparat masina.

 

Problema s-a agravat: în vară AC nu mai pornea decît aleator, decupla din senin, iar de cca. 1 lună cele 3 butoane sînt numai pt. decor. Vine iarna, oglinzi exterioare înghețate, lunetă transpirată. A mai găsit cineva o soluție pt. remedierea problemei în afară de înlocuirea piesei la valori de peste 120 euro?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conform descrierilor, e o problema electronica. Se desface blocul comenzilor de climatizare si se investigheaza, cu o lupa, problema. La multe montaje electronice, chiar si relee auto, problemele principale apar la subdimensionarea traseelor de pe placa electronica sau cositor putin la terminale. Aceasta din urma se manifesta printr-o crapatura in cositor in jurul terminalei comp. electronice sau borna, ceea ce conduce la contact imperfect sau lipsa!

Edited by cris06

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conform descrierilor, e o problema electronica. Se desface blocul comenzilor de climatizare si se investigheaza, cu o lupa, problema. La multe montaje electronice, chiar si relee auto, problemele principale apar la subdimensionarea traseelor de pe placa electronica sau cositor putin la terminale. Aceasta din urma se manifesta printr-o crapatura in cositor in jurul terminalei comp. electronice sau borna, ceea ce conduce la contact imperfect sau lipsa!

 

Probabil că dacă găsesc un electrician auto care să demonteze blocul, mai trebuie să caut un electronist care să aibă răbdare să caute unde-i defecțiunea și să o poată remedia. Cam greu, dar nu imposibil.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu iti trebuie un electrician ca sa desfaci modulul de climatizare, poti sa o faci singur, e foarte simplu, urmareste tutorialele: http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/18632-tutoriale-lacetti/

Sunt 2 sau 3 mufe de desfacut si cateva cabluri otelite de scos din cleme. Apoi un atelier de reparat TV si alte electronice gasesti in oras.

 

Sau refaci singur toare lipiturile ca sa fii sigur. Iti trebuie doar un ciocan de lipit bun cu un varf subtire si unul gros si cositor. Era unul misto la Lidl care venea cu 2 capete si cu cositor si costa 50 sau 70 lei. Eu l-am luat ca sa il am de rezerva.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am adaugat la tutoriale Lacetti o descriere a pasilor necesari pentru desfacerea si repararea problemei cu lipiturile reci/ fisurate. Am vazut ca au fost multi cu problema asta pe Lacetti fara clima automata.

Asa arata blocul demontat. Vedeti in tutorial care au fost problemele la mine, mai mult ca sigur si la ceilalti este la fel.

y4m-8o92KVPCw94gfU1K0SJGsuTgEj2G8BJhVqB7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulțumesc pt. tutorialul postat. Mi-a fost de real ajutor. Am urmat ordinea operațiilor și problema am rezolvat-o. Pe verificate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma bucur ca am fost de ajutor!

Intre timp am o alta problema similara, cu ceasul de la bord 😄 

Isi pierde ora (de fapt, am impresia ca sta pe loc fara contact). N-am reusit inca sa-l scot afara din locasul lui din bord, deci l-am lasat asa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stai liniștit că și la mea, de vreo 3 luni reglarea volumului audio cu ajutorul comenzilor de pe volan e pur întâmplătoare. Dar sunt alte priorități care se încadrează în alte topice: schimbare distribuție, capete de bară, eșapament.☹️

Edited by Mircea B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×