Jump to content
Sign in to follow this  
bungureanu

Cadere Brusca De Turatie-Intreruperi

Recommended Posts

Ar fi bine sa crezi ca la cilindrul acela problema este de la compresie.Una din supape ramane inchisa sau deschisa din cauza blocarii tijei in ghid sau unul din compensatori nu se ridica.

 

Deci pana la urma asta era :) . Eu luam din coada supapei sa nu stric compensatorul, oricum e o improvizatie.

Share this post


Link to post

salut! am o problema destul de aiurea! astazi, in mers a inceput sa o ia razna acul turometrului, mai exact se ducea la maximum de ture, fara insa ca si motorul sa se tureze. dupa ce mi s-a oprit de cateva ori in mers, am ajuns acasa. in final, la relanti, simptomele sunt urmatoarele: acul turometrului sare ca nebunul, turatia motorului are variatii de aprox 4-500 de ture, clantane un releu suparator in bord, se aprinde check-ul si in final motorul se opreste. am verificat fise, delcou, schimbat fisa principala, insa nu mai am idei! sa fie senzorul de acceleratie sau altceva? multumesc pentru ajutor! A, am uitat sa precizez. masine este un espero ohc 1,8.

Edited by Geoltean

Share this post


Link to post

Salut. Am deschis ieri un topic aiurea si am fost trimis pe topicul acesta...imi cer scuze :D , dar nu am gasit nici un post care sama ajute. Aici majoritatea userilor care au probleme au fie turatie oscilanta, fie turatii prea mari si asa mai departe. Din ce am citit pe forum credca o sa resetez si eu ECM si ICU pentru cateodata sta putin turata la semafor, insa cei drept isi revine destul de repede...nu ma deranjeaza prea tare.

Lucrul care ma deranjeaza cu adevarat sunt intreruperile din mers in timp ce schimb vitezele. In momentul in care schimb vitezele imi da in nas de vreo 2-3 ori si de abia dupa aceea incepe si trage lin si constant. De abia din a3-a in a 4-a schimba normal fara sa dea in nas.

MI s-a spus ca ar putea fi de la filltre, alcineva mi-a spus ca ar putea sa fie de la nu stiu ce "soare" de la cutie pentru ca se aude si un usor "drang" cand schimb vitezele...nu stiu ce sa mai cred.

 

Schimburile de filtre si ulei le-am facut la service pana acum pentru ca masina era in garantie si ma gandesc ca poate s-au facut aia doar ca au schimbat filtrele. Ultimul schimb de filtre si ulei s-a facut in 11.06.2009 si de obicei au fost facute la masina asta anual iar pana acum am facut 7000KM. Cu toate astea m-am dus ieri si mi-am luat:

-filtru de aer vreo 14 lei MANN

-filtru de ulei vreo 20 lei MANN

-filtru de benzima tot MANN era 95 lei si nu l-am luat pentru ca am vazut aici pe forum ca la cielo filtrele sunt toate pana in 20 lei.

Legat de ulei masina a avut pana acum ulei DW.

Primul schimb DW  5w30

AL 2-lea         DW 10w30

     3-lea         DW  5w30

     4-lea         DW10w40

 

Scimburile s-au facut la ARROW in CONSTANTA. masina este din iulie 2007 si are acum dupa 3 ani jumatate 47.000 KM si este DAEWOO CIELO.

 

MULTUMESc.

Share this post


Link to post

Nu este intrebare legata strict de un Daewoo - ci de un motor foarte inrudit - Opel Astra '95 1.6 8V - cu aprindere cu bobina dubla nu cu delcou.

 

Se da urmatorul comportament - porneste ok, cu ralantiul la 1200-1300, apoi scazand spre turatia de ralanti incepe sa tremure, ca si cand ar merge in 3 cilindri. I-au fost schimbate fisele si bujiile, si tot asa face. Toate bujiile (vechi) par la fel de arse. In plus ce e foarte ciudat - daca se scoate una din fise motorul se accelereaza usor si isi mai revine din tremurat...

 

Deseara o sa ma intalnesc cu omul sa vad - sugestii ce sa verific? Daca avea delcou era mai simplu - la astea cu bobina dubla (aprindere secventiala) nu stiu ce sa ii fac...

Share this post


Link to post

Sa zic si eu patania mea si cum s-a rezolvat.

Mie de ani buni nu imi statea acul la relanti prea fix, trepida si masina si acul cand in sus cand in jos. Degeaba am curatat si initializat iacul de cateva ori

Intr-o zi cand sa pornesc de pe loc smucituri, suturi, o acceleram si in timp ce mergeam aveam caderi si oscilatii ale turometrului in mod haotic.

Am schimbat bujiile la service iar smuciturile s-au atenuat mult. A ramas insa fisele vechi - cand le-am scos ulterior - personal - am vazut cat sunt de varza - fisa 1 rezistenta peste 200KO fisa 2 avea o negreala in varf de zici ca era cauciuc topit. Fisa 3 nici nu m-a mai interesat sa vad cum e ca era clar ca erau terminate. Doar fisa 4 se pastrase in parametrii dar le-am schimbat pe toate.

Asa ca am luat alte fise si acum pot sa zic ca la relanti sta super stabil cum nu am mai vazut la ea de ani de zile.

O sa ii fac un reset ecm si reinitializare IAC ca sa isi ia noile valori ca presupun ca asa este indicat.

 

PS capacul de la delco il schimbasem anul trecut asa ca m-am gandit ca nu ar trebui sa se fi bushit ceva in el deja.

Edited by onlyone

Share this post


Link to post

m-am bagat eu ca nu am mai avut rabdare sa vina mecanicul si oricum mecanicul care a veni mi-a spus ca este din distributie dar daca era din distributie nu ar mai fi pornit deloc , problema este ca nu stiu in ce sens se ia numerotarea ; are un punct vopsit pe delcou prima care este ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordinea este 1-3-4-2.Cine a inlocuit fisele?Vezi daca sant infipte bine in delco si pe buji.

Share this post


Link to post

Salut

 

As avea nevoie de o parere va rog privind masina din profil.

 

Cateodata, la relanti, se simte o usoara zvacnire a motorului urmata de o modificare a turatiei de vreo 10 rpm vizibile pe turometru. Nu ar fi asta o problema. Parte cea mai deranjanta este ca, dupa ce folosesc motorul in sarcina mica, sa zic miscat in coloana la semafor 1-2 metri, sau urcat masina pe o bordura, motorul se opreste. Practic, daca la semafor spre exemplu, turez usor motorul si eliberez 50 % ambreiajul pentru a ma deplasa 2 metri, cand apas din nou pedala de ambreaj la podea pentru a scoate din viteza, motorul ori cade in 500 rpm, tremura scurt si revine la turatia normala de relanti, ori se opreste de tot. Pur si simplu ma trezesc cu becurile aprinse in bord, fara sa imi dau seama ca s-a oprit (nu smuceste sau altceva, pur si simplu in loc sa cada in 850 rpm cade direct la 0 :( ).

 

In rest in mers nu am nici o problema, motorul merge rotund, trage bine si porneste usor si repede. Desi cateodata imi da impresia ca ma smuceste la schimbarea vitezelor.

 

 

 

Aveti idee de unde ar putea fi problema?

 

 

 

 

 

 

Multumesc frumos

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Eu am rezolvat aceste simptome prin curatarea corpului clapeta acceleratie si a locasului IAC-ului.Totusi verifica sa nu ai pierderi de vacuum.Bafta!

Share this post


Link to post

Salut

 

 

 

 

Am rezolvat prin curatarea IAC + idle learn.

 

IAC-ul avea un strat gros de mazga. L-am curatat cu ce am gasit si eu la indemana, si anume servetele umede :mrgreen:

 

 

 

 

 

 

Multumesc de sfat

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

espero 1,8 an fabricatie 1998.

turatie mica si vibratii relanti = curatat clapeta acceleratie,curatat iac,resetat ecm la rece si la cald, rezultatul = turatie prea mare la relanti ~ 1200.

repetat toate operatiile ca la carte si acelasi rezultat.masina merge foarte bine raspunde la toate comenzile chiar sunt incantat cum se infige ;dar sta turata la 1200 rpm si ma dispera si la stop cand o aud dar si la consum.

daca aveti vre-un sfat va rog sa nu ezitati sa mi-l impartasiti.

cu mltzumiri anticipate. :caaalm:

Share this post


Link to post

TPS-ul l-ai verificat ? Fie trebuie schimbat, fie reglat.

Share this post


Link to post

Sau furtun vacum crapat ...

Share this post


Link to post

Rezolvat.

Am fost la Autonet si mi au reglat parametrii la tps(recomandare:nu umblati la tps decat daca aveti de gand sa treceti pa la tester).

56 RON ~ 30 MIN

Multzumesc de sfaturi.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut.

Am un Cielo exe 2005(125.000 Km), GPL Tomasetto STAG 200 montat in 2007

Problema este ca are intreruperi atat la accelerare cat si la decelarare si pe benzina si pe GPL, si la rece si la cald, dă in nas si mă zgaltaie in masina cand vreau sa accelerez de nu-ti vine sa apasi acceleratia sau sa iei piciorul de pe accelaratie.

Face asa cam de 1.5 - 2 ani (30-35.000 Km) timp in care am verificat/schimbat: bujii, fise, bobina de inductie, IAC, EGR, computerul, masina a fost pusa pe 3 testere diferite fara sa se constate erori.

Mentionez ca in acest timp simptomele nu s-au accentuat, la trepte de viteza mici o tin uneori din ambreiaj si accelerez lin pentru ca intreruperile sa nu fie deranjante. La trepte de viteza mari nu prea se simte. De asemenea la ralanti nu am intreruperi, cu pornirea nu am avut niciodata probleme indiferent cat de scazuta a fost temperatura, masina are putere si consumul este OK (10-11 litri Gpl/100Km). Senzorul de oxigen si potentiometrul de la acceleratie nu au dat erori pe tester.

 

Chiar daca poate am dat prea multe detalii, va rog sa ma ajutati sa rezolv problema deoarece condusul a devenit obositor.

 

Va multumesc

Share this post


Link to post

Costa aceeasi problema am si eu la nubira2 a mea.Cineva m-a sfatuit sa curat corp-clapeta acceleratie si iac-ul,dupa care pusa pe tester pentru reglaj parametrii de functionare.Daca rezolv ceva te anunt.

Share this post


Link to post

Fratilor ,revin!!!

Pornesc motor (rece),da sa moara 2,3 secunde,revine la ralanti normal , variatii(merge in suturi ,nu e ok),se aprinde check engine,dau sa plec,la accelerare de la 2000 la 5000 merge in suturi rau de tot daca nu as avea tetiera mi-ar rupe coloana.

Motor cald, accelerez pe loc , se accelereaza impiedicat , revine foarte greu la ralanti si la fel merge in suturi (check engine aprins in continuare).

demontat IAC (afumat) , curatat,initializat, aceleasi simptome.

Va rog ceva solutii.

Share this post


Link to post

Salut am si eu o problema cu motorul.

Acum 2 saptamani l-am schimbat din cauza ca blocul motor a suferit defectiuni iremediabile (mi s-a desfacut un surub de la o biela in mers, este explicat la topicul inlocuire segmenti).

Sunt extrem de multumit de noul motor, are forta, nu mananca ulei, nu mananca apa, motorul este bun. Pistoanele si segmentii si diferite cele ce au fost schimbate inauntru au 8k km si distributia are 5000.

Relantiul cam face figuri, o sa ii curat IAC-ul azi si fac reset ECM ca vreau sa schimb si bateria.

Eu dupa ce am montat motorul, am reglat avansul la ureche. Dupa aceea a mers tata la service si l-au reglat ei cu aparatura.

Chestia e ca parca mergea mai bine inainte, cand il reglasem eu, dar si atunci facea figuri.

Daca iau viraj la maxim, motorul da sa moara, si urca singur la 1200, dupa aceea coboara iar..

Problema majora este urmatoarea: Daca merg in treapta I la o turatie constanta de 1700 de exemplu, dupa 10 metri incepe se dea in nas rau, si merge in suturi, pur si simplu incepe sa sara fata-spate intr-un mod extraordinar. Face asa si in celelalte trepte de viteza, dar cu cat urci treapta cu atat nu mai e perceptibil.

Care este problema? IAC, avans sau alte cele? Nu cred ca am gresit nimic la montarea motorului (l-am schimbat in garaj in doua zile cu cativa prieteni).

Fisele sunt destul de noi, pompa de benzina la fel, bujiile la fel, nu inteleg ce ar putea fi, ca inainte sa il schimb nu facea asa.

Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Gata am rezolvat.

check engine - un furtunas din clapeta de acceleratie iesit ; pus la loc = rezolvat.

mers in suturi - am luat-o strategic; inlocuit bujii (de proba) ,aceleasi simptome;verificat si curatat :capac,pipa si bobina delco ,aceleasi simptome;verificat fise bujii si am constatat ca una era intrerupta ; schimbat fise bujii = rezolvat .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut,am si eu problema cu Nubira mea.La pornire cand motorul este rece totul este in regula motorul merge ok.Dupa ce urca temperatura incep problemele.Dac oresc spre exemplu la un semafor relantiul nu mai merge rotund,intrupe dar nu regulat ,uneori zica merge in 2 -3 pistoane,trbuie sa o tin putin accelara ca face foarte urat.La plecarea de pe loc cand accelarez zici ca sare motorul(merge in 2-3 pistoane) pana pana sare peste 2200-2300 merge intrerupt si zmuceste(merge in socuri).Am schimbat bujii,fise totul este nou(am 3-4 seturi),curatat clapeta accelaratie,IAC,filtru aer,verificat EGR si nici o schimbare.

Deci la rece totul este ok nu are nici cea mai mica problema.

La cald incepe nebunia,am si gpl si face la fel pe ambele,nu este nici o diferenta intre benzina si gpl.

Uneori la semafor trebuie sa stau 2-3 sec. s-o turez sa plec de pe loc.

Daca bag piciorul in ea sa demarez mai sportiv intrerupe de zici ca sare motorul.

Multumesc!

Sper sa mai fi avut cineva problema asta.

Share this post


Link to post

salut tuturor.mi-am luat si eu de o luna un espero 1.5 16 valve si am unele probleme cu el. prima ar fi atunci cand in orice trepta de viteza ajung la 3000 de ture mi se aprinde becul motor la bord si imi ramane turata la 2000 cand e pe liber. a doua problema este dupa ce merg 2-3 km cu ea cand o scot pe liber sau stau la semafor mi se opreste motorul,imi scade turatia brusc si opreste.care sunt cauzele?va rog sa ma ajutati.

Share this post


Link to post

In primul rand bine ai venit pe acest forum!Legat de problemele cu masina ar fi bine sa mergi sa o pui pe un tester sa vei ce cod de eroare ai.Parerea mea este ca nu ti-ar strica o curatare a clapetei de acceleratie(cu idle learn) si o verificare a senzorului VSS.

Share this post


Link to post

Curata si IAC-ul cu aceasta ocazie ca si el are treaba cu reglarea relantiului.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

ma duc maine dimineata la un service.mersi mult pentru sfaturi

Share this post


Link to post

Salut.

Daca incerc sa accelerez sare de la 850rot/min (ralanti)la 1300rot/min indiferent cat de" fin" apas pedela.

Daca accelerez la 2500 sa zicem ,eliberez pedala coboara lin pana la 1300 si cade brusc la 850 ,deci in zona respectiva e "buba"inca o precizare :pe benzina este mai violenta manifestarea decat pe GPL .

Ralantiul este stabil,in turatie este stabila fara probleme.

Efectuat resetare de cateva ori fara nici o ameliorare.

Problema este ca din cauza saltului brusc de turatie respectiv caderii bruste am niste "smucituri"destul de suparatoare.

Inca o precizare, fenomenul a aparut de 1,5 ani si se tot accentueaza.

M-am gandit la IAC sau TPS.

Ce parere aveti?

Multumesc

Edited by florinellll

Share this post


Link to post

Eu am scapat de "smucituri" in totalitate dupa schimbarea corpului clapetei de acceleratie. Am montat aceiasi senzori pe ea.

Daca totusi nu e ovalizata clapeta, fenomenul de "smucire", "da in nas" etc dispare sau se diminueaza deseori prin refacerea reglajului corect al surubului clapetei.

 

Deasemenea, pot sa apara probleme daca etanseitatea nu e perfecta.

Si, evident, nici senzorii nu i-as trece cu vederea. :)

 

Ordinea verificarilor:

1. Dupa inchiderea clapetei sa nu existe spatii libere pe langa, spatii ce ar permite intrarea unui flux de aer suplimentar necoordonat de IAC;

2. Etanseitatea montajului (garnituri, furtunase etc);

3. Reglarea surubului;

4. Verificarea/inlocuirea senzorilor.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...