Jump to content
Sign in to follow this  
Nicotine

Daewoo Nubira II Euro III Sx 10,300 € TTI

Recommended Posts

Nubira II Euro III SX 10,300 eur! Are ABS, airbag sofer pe partea de siguranta (desi ar fi fost interesanta o versiune la 9,500 fara ABS si airbag) si in rest toate dotarile care la alte marci platesti (AC, oglinzi elec, geamuri full elec, cas, turometru, scrumiera). Frane spate pe tamburi (desi mai putin performante => teoretic si (practic la Cielo) 150,000 km nu schimbi nimic la frane pe puntea spate.

Ma intreb cum or fi implementat romanasii Euro III ?( ca la euro II nu avea imobilizator, interfata OBD; sa fie mai problematica din cauza injectiei mai complexe si a senzorilor af. sistemului de depoluare;Are cineva pe forum ? Ceva impresii, probleme intalnite.

Ca la banii astia numai lesinaturi de 1.2 htp samd din clasa mica gasesti si chele rau gasesti!

Share this post


Link to post
in rest toate dotarile care la alte marci platesti (AC, oglinzi elec, geamuri full elec, cas, turometru, scrumiera).

Frane spate pe tamburi (desi mai putin performante => teoretic si (practic la Cielo) 150,000 km nu schimbi nimic la frane pe puntea spate.

     

 

1. sper ca nu te referi la lgn ca ala e mult mai ieftin. iete ca sunt si alte alternative -> vezi clio. si nu platesti in plus pt scrumiera. apropos, unde platesti in plus pt asta? sau turometru?

 

2. sezi bland, tu crezi ca nu schimbi sabotii in 150 ca km? ii schimbi de min 3 ori. Dar asta nu e rau deloc, e normal.

Share this post


Link to post

:o fftopic: am 100.000 si nu am schimbat sabotii si mi-au zis mecanicii ca ma mai tin pe putin 30.000 usor.

cat despre NUbira ..am auzit ca e proasta rau..ca pica pe la articulatii repede

Edited by Vlad

Share this post


Link to post

vlade...

eu am ceva km la bord... nu-s chiar tuta in tramvai...

sabotii tin in cel mai bun caz 60k km dar asta in cazuri extrem de rare...

ori ai o pb cu masina, nu iti franeaza spatele ori i-ai schimbat si nu mai stii (la vreo revizie si nu te-ai uitat in fact, etc).

Share this post


Link to post

Si totusi nu are nimeni pe forum nubira II Euro III ? Pe la job?

Capetele de bara la Nubira sunt problematice nu?

Alternativa Clio Symbol sau Peugeot 1.4 X Design ( mai trebuie si revizii nu? si parca manopera de 1.5 mil la un schimb de ulei e cam mult nu?; si nu o sa te duci nu numai pentru revizii)

Alternativa Cielo Exe e 8900 eur la plata in rate. Cam scumpel nu?

Si deci Logan invingator .

Edited by Nicotine

Share this post


Link to post

Sunt putine sanse ca cineva de pe forum sa aiba Nubira cu euro III. Parca mai deschisese cineva un topic cu subiectul asta... :-?

 

A mea, asa cum zici si tu de la job, o am la dispozitie 7 zile din 7, e cu euro II, deci nu pot decat sa iti dau informatii legate de alte aspecte decat motor. Nu e cazul sa te sperii de articulatii, acum depinde de drumurile pe care o folosesti, dar eu am 23 de mii de km si nu pare nimic neinregula nici la articulatii, nici la altceva(eu am mers ceva si prin afara orasului unde sunt drumuri mai bune).

 

Eu unul sunt multumit de ea, dar abia dupa 60-80 de ca de km pot sa ma pronunt ca este sau nu o masina trainica.

Dar daca ai citit posturile despre cielo euroIII, tot ce sper e sa sa nu aiba si Nubira parte de aceeasi soarta.

 

A, si era sa uit, a mea e CDX, deci discuri pe spate... :mrgreen:

Edited by Gica

Share this post


Link to post

Parerea mea.

 

Nu cred ca merita cumparata.Daca dispui deja de 10.000Euro sfatul meu e sa mai faci un efort de 2500-3000E si sa te orientezi catre un MeganeII,Peugeot 307,Opel Astra,etc.,sau catre un second-hand 2002-2004 gen Passat,Bora,Golf,s.a.m.d. :thumbl:

Share this post


Link to post

Si uite asa mai pui vreo 2000-3000 de euro si iei Octavia 2 sau noul Astra. Astfel vei ajunge la Mercedes... :wallbanger:

 

Nu vreu sa fiu obraznic, dar si eu am oscilat intre Nubira si Opel Astra Caravan si acesta din urma, la dotari apropiate ajungea mai scumpa plus ca nu m-a incantat garantia lor, iar pana acum nu am regretat alegerea facuta nici o clipa, iata de ce:

 

Confortul si performatele dinamice sunt satisfacatoare pt. mine, stabilitate excelenta si tinuta buna de drum. Per ansamblu sunt foarte multumit de masina, a carui consum mare eu cred ca e o legenda, am mai postat asta si in alte parti.

 

Asa ca pentru cine are bani si vrea sa ii recupeze dupa achizitie, isi ia frumos un diesel mai scump, altfel eu zic ca bubira e o alegere buna.

Edited by satori

Share this post


Link to post

Se pare ca finaciar si realist vorbind pot sa ma intind la o masina noua de maxim 9,000 DDP. (dintre care 50% printr-un credit exclus leasing (auto dedicat sau pentru nevoi personale ramane de stabilit, in LEI ca principiu pentru ca in 36 - luni se poate ca odata cu liberalizarea contului de capital si din fluxurile speculativee posibil ca leul sa-o ia in barba rau de tot de la EURO).

Asa ca voi avea de ales intre Logan + Cielo full sau Clio Symbol 1.4 8v chel dar cu AC si servo (acel. motor si cutie de pe DSN; ceea ce nu e chiar un lucru rau)

Asa ca alternativa SH se exclude din start (dupa ce platesti rate, ce faci daca la un SH ai de schimbat un rulment, etrier samd, capat de bara, chestii minore dar care e de asteptat sa cada ?

 

Deci revenind on-topic : la 10,300 eur Nub euro III oferea destule.

Un Symbol 1.4 16v 98 cp cu AC,metalizata,CD 10,300 fara ABS si double airbag

Un 206 1.4 75cp cu AC,cul metalizata, fara ABS si double airbag 10,880 sau Ignis 1.3 16v vvti cu ac

Alte variante sunt numai 1.2 lesinate Fabia,Ibiza, samd sau fara AC gen astra II

Si din alternativele de mai sus, sincer la Nubira iti permiti s-o duci in service numai la dealer fara sa te imprumuti in vecini.

Astept orice sfat sau opinie!  <img src= S">

Share this post


Link to post

Nicotine, am citit si postul tau de pe topicul celalalt, asa ca iti pot spune : in momentul in care ai exclus lesingul ai exclus si Kalosul de pe lista ta, adica nu se merita sa il iei DDP. De ce ? E din clasa mica, varianta full ajunge undeva la 12500 de euro luata cu banii jos, cred ca formula ta de calcul e corecta, nu stiu de accize exact, voi afla in 2 saptamani cand inmatriculez Kalosul ca tocmai mi s-a terminat leasingul la el.

 

Ai facut foarte obiectiv lista, asa o facusem si eu acum un an cand am optat pentru Kalos. Nubira o am de la servici, daca esti curios, pot sa iti fac un "test drive" o data sa iti faci o idee.

 

Eu tot masina noua la 9000 vroiam, dar nimic nu m-a satisfacut, asa ca am facut leasing si am iesit pe la 10500 dati in decurs de un an. E greu sa gasesti ce doream eu la pretul asta: peste 90 CP, dotari de siguranta si de confort. Se pare ca tu nu vrei asa mult ABS si air-bag, asa ca ai mai multe sanse.

 

In rest, succes daca te hotarasti la masina noua !

Edited by Gica

Share this post


Link to post

nicotine...eu zic nubira2.

e cea mai masina din lista ta.

Share this post


Link to post

Daca faci un credit (indiferent de care) pt o masina, adica sa n-ai toti banii, cel mai bine e sa-ti iei una nou-nouta. Din motive lesne de inteles si enuntate si mai sus. In cazul meu, practica mi-a demonstrat ca sh luat si cu bani imprumutati, la un moment dat daca faci un calcul iesi prost. Si ma refer la rambursarea creditului, intretinerea sh-ului si posibilitatea de revanzare a lui.

Sunt pe cale sa-mi iau masina noua si nu pot decat sa recomand lucrul asta.

Cu un mic grad de subiectivism Nubira SX la 10.300 E e clar fara concurent.

Share this post


Link to post

Am fost la un dealer Renault, si am vazut un Clio Symbol Fidji 1.4 16v 98 cp @ 6000 rpm, 186 kmh vit max, cu ABS, dublu airbag, geamuri el fata, AC, radio CD si parca si ogl el.

Dar avea plastice la fel de mult ca si Loganul de langa el. Mi s-a parut ok Clio Bicorp care la interior avea materiale si finisaje la nivelul lui Megane Sedane.

Dar apoi am intrebat pretul 12,100 eur!!! la aceiasi motorizare 1.4 16v si avea in plus computador si airbag lateral. Caci mi s-ar fi parut ok un Bicorp la 10,300 eur cu suta de cai sub capota, cred ca ar fi fugit si va spun interiorul era la nivelul unui Sedan Privilege.

Share this post


Link to post

Am nubira II de mai bine de 1 luna de zile, luata sh dar cu putini km, motor 1,6 DOHC, 106 CP. Tinuta de drum ok chiar si la viteze de peste 160 kmh (acum spune-mi si mie unde in Ro poti merge cu viteza asta) apoi confort interior foarte bun (eu am CDX), scaune tari si comode, stofa excelenta pe ele, finisaje de calitate. Franele cu ABS si discuri pe toate 4 rotile sunt excelente, bine dozate, nu la LOgan de te-arunca prin parbriz cum ai atins pedala, sau ca la Clio.

Instalatia audio (cd+cas+radio) + 6 boxe e BETON, cine are stie ce vorbesc, lipseste numai RDS-ul

Consumul, pentru aceasta masina eu zic ca este ok, cu o medie de 8.5 litri pe benzina si cca 9.5-10.5 pe GPL, functie de cum se merge.

Eu zic ca este o alegere buna!

Share this post


Link to post

Clio Symbol mi se pare cea mai faina alegere !~Nubira e mare e barca e SCUMPA ca si intretinere - in curand o sa ieie piese de la Chevrol;et stiti asta nu!?!? - si CONSUMA MULT !!Noi avem la pravalie NUbire si toti da' toti soferi nu le scot din 90-100 .h cica cum i-au dat o tzara in ac. cum le zboara acul de la FUEL..Ia-ti Symbol prietene nu te uita ca arata putin cam ciudat e o masina buna ...Nu vei satri de 130/.h nici cu asta da' cel putin e rezistenta e fiabila (motorul e super) si are niste lumini de mori !Eu n-am vazut faruri mai misto decat la Clio (pana acum)

Share this post


Link to post

Da, asa e, rezulta ca soferii de la pravalie de la voi sunt economicosi, adica la viteza asta de 90-100 la ora poti scoate f. bine un consum de 6.5 la suta de km.

 

Sunt cam ciudat de comparat : clio Symbol e clasa mica, iar Nubira e compacta. Spatiu in spate la Symbol e suferind, mai mic decat la Kalos, portbagajul in schimb e mare are 500 de litri, insa nu are acces grozav. La nubira e mai mic, dar o poti incarca cu multe treburi datorita accesului f. bun la portbagaj.

 

Symbolul daca nu il iei DCI s-ar putea sa ai un consum apropiat de 10 la suta in oras.

La intretinere, prima revizie la Nubira a fost 3 mil. lei, iar a doua 4.5 mil lei.

 

A, si inca ceva : Nubira NU e barca (ce inseamna asta ? ) Cateodata merg pe drumuri bombardate si nici un zgomot de plastic prin bord nu se aude, nu chitaie nimic.

Edited by Gica

Share this post


Link to post
Nubira e mare e barca e SCUMPA ca si intretinere - in curand o sa ieie piese de la Chevrolet, stiti asta nu!?!?

 

No, no, no. Aia nu au treaba cu Nubira noastra, ii doare undeva de ea.

Share this post


Link to post

Si acu' de unde crezi matale, zeitate, ca iei piese pt. Matiz? de la DAT, adica GM, adica Chevrolet! si au preturi rezonabile pentru ce stiu sa faca.

Share this post


Link to post

zeuleeeeeeeeee...la toti soferii de firma le consuma mult pe orice masina ar conduce...doar au si ei rezervor la masinile personale...asa ca...

 

 

cum poti compara o masina n2 cu o cutie simbol?

cutia simbol se compara cu cutia logan

Edited by brusli

Share this post


Link to post

Ca vanzari in primul trimestru Nubira 270 unitati ( in care este posibil sa intre si Nubira Euro II aflata pe stoc la dealeri ce avea si un mic discount) versus 1800 bucati de Clio.

Sa fie rombul de pe sigla, un factor al succesului ?

Share this post


Link to post
Ca vanzari in primul trimestru Nubira 270 unitati ( in care este posibil sa intre si Nubira Euro II aflata pe stoc la dealeri ce avea si un mic discount) versus 1800 bucati de Clio.

Sa fie rombul de pe sigla, un factor al succesului ?

Mai degraba marketingul bun de romb plus ideea ca sunt masini fiabile si pe de alta parte situatia neclara plus marketing slab de la Craiova.

Nu cred ca Symbol arata mai bine sau este mai fiabila ca Nubira dar oamenii aleg masina si pe considerente mai mult sau mai putin subiective. #-o

Share this post


Link to post

Pai Clio este cel mai bine model de import vandut la noi. Cred ca 90% daca nu mai bine sunt Symbol din aceste vanzari. Cine le cumpara : persoane fizice, dar si multe persoane juridice, care au flote de masini si opteaza pentru varianta pe motorina, care are un consum mic si mergand mult se fac economii fata de o masina pe benzina. Varianta pe benzina de 75 de CP cred ca este inca vanduta bine, avand un pret mai mic. Totusi eu care umblu mult, vad din cand in cand cate un Symbol tras pe dreapta, capota ridicata si telefonul in mana... Cine stie de ce Orange a renuntat la flota lor imensa de Clio si a luat Ford Fusion ?

 

Pe de alta parte, Nubira este preferata de mai putini, fuge lumea clar de consum, (ceea ce dupa mine e o clara dezinformare, dar asta e alta poveste), in plus, eu am exemplul firmei noastre, acum un an si ceva trebuia sa luam o masina pt. cei ce fac service la echipamentele noastre. Bugetul alogat ne permitea sa luam si Nubira, dar am luat Cielo. Cum sa-i dai omului Nubira, parea prea luxoasa (si ceilalti mergeau in matizuri)... :scarpin: Nu intru in alte detalii, concluzile le tragi singur.

 

La vanzari Clio a depasit si Cielo, dar e evident ca increderea in fabrica de la Caiova e mai mica, acum cand e pe punctul de ... nu stiu inchidere, preluare, oricum incertitudine, adica din punctul asta de vedere, nici eu nu mi-as mai lua Daewoo pana nu se clarifica, ca ma gandesc la viitor, nu de alta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...