Jump to content
Sign in to follow this  
ches

Chevrolet Epica White Pearl

Recommended Posts

Salutare tuturor,

 

Dupa multe cautari, am ajuns tot la Chevrolet, de data aceasta Epica. Am vrut o masina fiabila, cu consum mic (dar cu motor puternic), spatioasa si cu costuri de intretinere rezonabile. Desi am incercat sa ma despart de firma Chevrolet/ Daewoo, avand in vedere ca mai am in familie 2, plus ca am avut Nubira 2 inainte, se pare ca Chevrolet nu a vrut sa se desparta de mine :D .

 

Masina am gasit-o intr-un anunt pe internet, mi-a placut cum arata in poze, asa ca am stabilit o intalnire cu vanzatorul. Tipul incheiase leasingul si vroia sa o vanda. Masina avea aproape 3 ani (cumparata la sfarsitul lui noiembrie 2007) si era intretinuta foarte bine, doar mici "accidente" tradau faptul ca nu e noua: 2 ciupituri de la pietricele pe capota, una pe aripa, o portiera atinsa usor in parcarea de la supermarket, chestii care ti se intampla in viata de zi cu zi. La interior se simtea un usor miros de tutun (era fumator), dar omul o curatase si o intretinuse cum trebuie: nu avea zgarieturi pe fetele de usi, pe praguri etc, deci chiar fusese atent cu ea (sau plasticele erau de foarte buna calitate). In ultimul an nu mersese cu ea decat ~1500km, dar trebuia sa-i fac revizia. Mi-a spus ca trebuie sa-i inlocuiesc neaparat uleiul chiar daca nu are km, pt ca a facut anul (stiam si eu asta :P si oricum o faceam). Am fost cu masina la un service ales de mine si s-au uitat baietii pe sub ea impreuna cu mine, i-au facut si o diagnoza computerizata, totul a iesit bine. Cum nu aveam ce sa comentez si nici el nu a fost dispus sa mai lase la pret (o lasase la 10000E dupa ce initial pusese anuntul cu 11000E), am platit cat a cerut.

 

I-am facut revizia care a costat rezonabil avand in vedere ca i-am schimbat si placutele de frana si i-am cumparat cauciucuri de iarna. In rest motorina sa fie...

 

O am de numai 2 saptamani, asa ca am facut doar 2 drumuri cu ea in afara localitatii: unul la tara unde am mers pe A2 si DN3a si unul la munte la Valeni pe DN1. Masina este excelent insonorizata, iar suspensia spate este superba, filtrand cu succes denivelari pe care nici Nubira si nici Lacetti nu puteau sa o faca. Aproape ca nici nu iti vine sa crezi ca esti intr-un Daewoo (scuze, Chevrolet).

 

Motorul trage bine, iar masina ajunge usor la 150km/h aproape fara sa simti. Nu am incercat mai mult pentru ca nu sunt obisnuit cu ea si nici nu am avut unde sa-i dau. Insonorizatea este bun, la 150km/h auzi doar muzica :) ) . Sa nu mint, auzi doar muzica si o usoara adiere.

 

Cruise controlul este si el foarte misto, mai ales ca poti creste/scadea viteza cu 1,6km/h. Asta iti permite sa conduci masina doar din butoanele de pe volan cand esti la drum intins sau pe DN1 unde se merge aproximativ constant.

 

Controlul audio de pe volan este foarte bine amplasat, cu butoanele de volum dedesubt si butoanele de seek, power si mode desupra. Este mult mai comod de actionat decat la Mitsubishi, Hyundai, Kia etc care au comenzile la gramada deasupra, pe volan. Sistemul de sunet se aude bine, desi as fi preferat ca difuzoarele spate sa fie amplasate sub luneta si nu in usi. Poate asa sunetul ar fi fost mai profund...

 

Computerul de bord iti arata cam tot ce ai nevoie, mie personal mi-ar fi placut sa arate si consumul instantaneu ca sa ma obisnuiesc mai usor cu ea.

 

Sunt foarte fericit cu alegerea facuta, sper sa apara mai multi posesori de Epica, chiar ma mir ca suntem atat de putini, avand in vedere cat de bine facuta e masina. Masina se vinde la SH la un pret foarte bun in comparatie cu concurenta.

 

Va las cu pozele facute la marginea unei paduri pe langa Valenii de Munte. Imi cer scuze pentru ca masina nu era proaspat spalata, oricum stiti si voi cum e cu baltoacele si praful din Romania... In plus am mers cu ea prin padure :D .

post-4287-006762200 1289224494_thumb.jpg

post-4287-045976400 1289224499_thumb.jpg

post-4287-090540200 1289224504_thumb.jpg

post-4287-071632900 1289224509_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Masina asta noua era 23000 euro... Ce m-am invartit pe langa una identica cand am luat lacetti...S-o stapanesti sanatos si fara evenimente rutiere!

Este automata sau manuala? Stii ca poate ajunge la 180+ CP nu? Si ca 200kmh este o tinta usor de atins nu? :D

Share this post


Link to post

Cruise controlul este si el foarte misto, mai ales ca poti creste/scadea viteza cu 1,6km/h.

 

Adica e in mile ? headscratch.gif Pune si cateva poze cu interioru'. Sa te plimbe sanatos!

 

 

Share this post


Link to post

Multumesc de urari, va doresc acelasi lucru! Este o masina deosebita, ceva ce nu vezi in fiercare zi pe strada. Cand a adus-o fostul proprietar eram impreuna cu un amic in parcare la Carref**r. Cand am vazut-o venind m-am indragostit pe loc :P .

 

@Mircea: Cutia este manuala, 5 trepte. Stiu ca se poate face chip-tuning, dar deocamdata chiar nu am nevoie. Plus ca se uzeaza ambreiajul, si nu merita puterea si cuplul in plus la ce drumuri avem. Cand o sa ma mai obisnuiess/plictisesc de ea, poate ii fac, deocamdata imi place asa cum e. Am vazut un filmulet pe youtube cu unul care a facut 0-200km/h in 54-55s. E ceva pentru 1600kg :D . Nu uita ca si tu vroiai sa ii faci la inceput, dar ai fost precaut :) .

 

@Vaxxi: Poze cu interiorul o sa fac (era bun weekendul trecut), la padure era prea intunecat si nu imi plac pozele cu blitz la interior :) . Cruise-le este intr-adevar in mile ca sa zic asa, deci fiecare apasare de buton te urca cu 1,6km/h (am citit in carte si am si testat).

 

Ce ar mai fi de spus este ca interiorul este piele neagra/ piele ecologica neagra/ textil negru. Scaunele au sezutul piele cu textil. Partea din lateral a spatarelor este tot piele, iar partea din spate (aia cu buzunarul) si lateralele sezutului sunt din piele ecologica (vinilin). Partea textila este "perforata", unii producatori de masini le spun scaune cu ventilatie. Intr-adevar ma incing mai greu la fund decat in Nubira :) ) , pare sa fie pe bune asta cu ventilatia.

 

Pe geamurile spate este pusa folie Llumar neagra (nu mai stiu exact opacitatea), iar pe geamurile laterale este folie Llumar cu opacitate 5%. M-am obisnuit mai greu ca noaptea sa ma uit doar dupa faruri in oglinda retrovizoare si sa ma folosesc mai mult de laterale. Oricum vroiam sa pun folie pe urmatoarea masina pentru ca la Nubira ajunsesem sa punem parasolare peste tot ca sa nu-i mai bata lumina lui Alex in ochi. Acum sta si el linistit si se uita pe geam :) .

Edited by ches

Share this post


Link to post

S-o alergi sanatos, si s-o duci (sau ea pe tine :D ) in multe locuri frumoase!

 

Sa stii ca prin chiptuning comportamentul la viteze mari se modifica destul de substantial, mult mai mult decat la viteze mici.

De exemplu, la petrolierul meu diferenta pe 0-100km/h e de doar aprox 1s (8.5 vs 7.5s).

Insa pe 100-200km/h diferenta e mult mai mare, scade timpul cu o treime... 35s vs 23s. Asta cu o crestere de 27% a puterii.

Prin urmare, daca ai unde si placerea vitezelor pe la 200 eu zic ca merita tuningul. Daca esti calm si mergi la limita legii, intr-adevar nu prea se justifica decat la reprize

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Drumuri lungi, asfalt de calitate şi rezervor plin.. Foarte fain arată! :thumbl:

Share this post


Link to post

Multumesc Em!l! Multumesc mr_!

 

@mr_: Eu unul o mai calc din cand in cand, dar in momentul de fata nu simt nevoia de mai mult. Am venit de pe Nubira 1.6 totusi :) ... asta mi se pare avion acum. Tu esti mai invatat cu viteza, avand pe unde sa mergi. Nubirica ta parca avea 2.0 din cate imi aduc aminte si ii dadeai frecvent 170km/h. Cu Octavia TSI oricum banuiesc ca ai avut aceeasi senzatie cand ai trecut de pe Nubira.

 

PS: Cu Nubira nu mergeam de regula mai tare de 150km/h pe bord (~140 in realitate). Ii mai dadeam din cand in cand 180 si maxim am mers cu 190km/h (pe bord). Acum ca am copil mic nu imi mai permit escapade de-astea decat cand sunt singur pe autostrada si asta nu prea se intampla decat 1 data la 2 ani :D .

 

Sper sa prind vreme buna sa fac poze cu interiorul in weekend.

 

Edit: Azi am schimbat 2 becuri - o pozitie pe fata si unul de frana pe spate. Era asa de cand am luat-o, dar nu m-am obosit sa le schimb repede pt ca are cate 2 becuri de frana pe fiecare stop, iar s-o las pe drum cu pozitiile aprinse n-a fost nevoie. Acum mai trebuie sa-i iau niste covorase ca astea cu care a venit sunt cam mici si se murdareste mocheta usor.

Edited by ches

Share this post


Link to post

Eu de pe Nubira de 133CP si vreo 1250 kile am trecut pe hyundai de 90CP si vreo 1200kile... prin urmare, si Hyundaiul a mai fost dopat cu vreo 30CP :) La Skoda am trecut cand a aparut si la mine una mica in familie, insa asta nu m-a impiedicat sa ii mai torn si asteia vreo 35CP.

 

Astia nu sunt neaparat necesari ca sa mergi ca nebunul. Insa putere multa, si disponibila repede, amplifica senzatia de "cruiser", iar eu asta am cautat. Te inscrii usor de pe o banda lenta pe una mai rapida, depasesti usor, fara sa fie nevoie sa chinui cutia de viteze si sa urci la redline (nu ca m-ar fi dranjat pe mine :D ), ceea ce reduce semnificativ zgomotul (nu doar cel al motorului, ci si al sotiei :D ) E cu atat mai evident feelingul mai ales cand masina e incarcata. Mergi pe cruise control, autostrada urca sau coboara, si tancu' isi pastreaza viteza fara sa gafaie...

In cazul meu, masina e folosita preponderent pentru vacante si plimbari, si de cand cu asta mica e vesnic incarcata.

Share this post


Link to post

Salut Ches. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente. Pot sa iti spun ca ti-ai luat o masina super la un pret bun. Eu am 21.000 km cu o masina identica cu a ta si sunt multumit de ea. Ca minusuri as aminti bucsile de la bara stabilizatoare ( le-am schimbat pe garantie si cred ca le mai schimb inca odata ) si tabla care este foarte subtire. Eu parchez sub un stejar si acum am vazut o multime de urme de ghinde care au aterizat pe masina mea. Poti sa atingi usor 200 km/h dar te sfatuiesc sa nu fie sotia (prietena) langa tine ca nu iti va placea ce o sa auzi (asta daca nu amuteste). Motorul este vioi, silentios si nu consuma ulei. In rest, ca orice lucru facut de om, Epica este o masina perfectibila.

 

P.S.

 

Epica de culoare alba arata formidabil.

Share this post


Link to post

Multumesc danepicu! Sa stii ca m-am uitat dupa masina ta si nu am gasit nici o poza, nici o informatie, nimic la Masina mea. Sper sa nu ajungi ca mine sa pui poze dupa 4 ani de stat pe forum (asa am facut cu Nubira) :D .

 

Sotia accepta multe, inclusiv viteze de 180km/h, dar de cand cu asta micu ii este mai frica. La fel si mie :D . Cu Nubirica se intampla des sa plecam vara in weekend la 5:00-5:30 dimineata si sa fim pe plaja la Neptun la 8:00-8:30. Autostrada o faceam cu 150km/h constant si varfuri de 170-180. Eh, vremuri de demult cand eram tineri si nu aveam griji. :rolleyes:

 

Si ca tot mi-am amintit de vremurile de demult, cu vechea Dacie 1300 din '83 plecam tot la 5:00 si ii dadeam cu 110-130 pe autostrada. Sa vezi atunci senzatie de viteza :) ). Tremura oglinda retrovizoare de parca decolam. Iar Anca se tinea de centura si tipa :) ) . Ce vremuri...

Share this post


Link to post

ches sa o stapanesti sanatos si sa va poarte cu bine peste tot...si multi km fara probleme  <img src= ">

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos, foarte misto ii sta pe alb. :)

Share this post


Link to post

Multumesc Rafi, multumesc Yaz!

 

Astazi, dupa spalare, Epica a primit un binemeritat tratament cu ceara Colinite Super Doublecoat Auto Wax (No. 476s). Apoi am curatat elementele cromate cu NIGRIN Metal Polish. Diferenta este enorma intre inainte si dupa. Poze n-am putut sa fac ca deja s-a inserat... mai vedem cum o fi zilele urmatoare si cat de curata mai este masina :) .

Share this post


Link to post

Astazi, dupa spalare, Epica a primit un binemeritat tratament cu ceara Colinite Super Doublecoat Auto Wax (No. 476s). Apoi am curatat elementele cromate cu NIGRIN Metal Polish. Diferenta este enorma intre inainte si dupa. Poze n-am putut sa fac ca deja s-a inserat... mai vedem cum o fi zilele urmatoare si cat de curata mai este masina :) .

:worthless: :prr:

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Gata, gata, au venit si pozele!

 

Intai una cu cromul polishat alaltaieri. Se observa lipsa impuritatilor si a obisnuitei "cocleli" care apare dupa o vreme. Zgarieturi nu prea erau, decat unele fine, care au iesit la polishare.

post-4287-046810200 1290065235_thumb.jpg

 

Si cateva poze cu interiorul, imi cer scuze ca nu este perfect curat, l-am curatat weekendul trecut si azi dimineata am facut pozele.

post-4287-090727700 1290065228_thumb.jpgpost-4287-084903700 1290065507_thumb.jpgpost-4287-040331400 1290065513_thumb.jpgpost-4287-080860400 1290065419_thumb.jpgpost-4287-061909900 1290065434_thumb.jpg

 

PS: Poze cu masina ceruita nu prea are rost sa fac ca pe vremea asta nu se vede mai nimic :) .

Edited by ches

Share this post


Link to post

Da domnu' e frumoasa foc afurisita.Sa te paorte sanatos.... :thumbl:

Share this post


Link to post

Putea sa fie si a ta.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Mutumesc dragii mei pentru aprecieri si urari! Va urez si eu la multi ani cu carburant ieftin si masini sanatoase!

 

Am intrat pe topic sa anunt aniversarea a 50000km a Epicii. Am si o poza doveditoare in acest sens :P .

post-4287-012790200 1294047225_thumb.jpg

 

Acum masina are aproximativ 50500km, poza fiind facuta pe 24 decembrie :) .

 

Sa va povestesc si o patanie foarte interesanta, ocazie cu care ma altur celor care injura GTT, desi pana acum am fost multumit de ei:

In urma cu 2-3 saptamani am observat pete cu aspect de ulei pe locul de parcare. Initial am crezut ca erau de la alte masini, dar faptul ca tot apareau pete proaspete m-a facut sa ma uit mai cu atentie in compartimentul motor. Din fericire am descoperit ca nu erau de ulei ci de motorina. Curgea destul de putin cand masina era rece pe la carcasa filtrului de motorina, exact pe unde a curs si prima data cand am schimbat filtrul la revizie (pe sus, pe la garnitura). Mecanicul care mi-a facut revizia imi schimbase atunci din nou garnitura si a tinut cam o luna, dupa aceea a venit vremea rece si a inceput sa scape din nou. Acum eram hotarat sa schimb porcaria de filtru Mahle cu unul original GM.

Am facut programare la GTT pentru schimb filtru de motorina in data de 28 decembrie. Valoare estimata: 135RON filtrul si 30-40RON operatiunea. Am lasat masina, am asteptat si dupa 15min vine un mecanic de acolo sa ma cheme la masina. M-am gandit aoleu, ce dracu i-au facut? Cand am ajuns la masina m-a anuntat foarte afectat ca e sparta carcasa filtrului de motorina si pe acolo curge. Eu am incercat sa-i spun ca curge pe la garnitura, el a inceput cu chestii de-alea de mecanic de la coltul blocului: cine ti l-a schimbat ca ti l-a rupt, ca trebuia sa foloseasca niste chei speciale bla bla bla bla. Revizia o facusem la un mecanic de incredere si am vazut cum a dat jos "borcanul" si a schimbat filtrul pe banc, deci nu am pus botul. Totusi am intrebat cat costa carcasa, gandindu-ma ca poate intr-adevar pacatoasa de garnitura nu etanseaza din cauza ei. Raspunsul a venit prompt 800-900RON :shock: :shock: :shock: . Am refuzat frumos spunand ca nu am banii necesari reparatiei, dupa care am dat fuga la un magazin de piese si am cumparat un filtru Febi/Ufi (producatorul filtrului fiind acelasi cu al carcasei) cu 88RON. Apoi am dat eu jos frumos carcasa filtrului si am incercat s-o desfac. Din pacate nu am reusit (mi-a fost frica sa fortez), asa ca am platit un mecanic (prieten de-al unui cunoscut) cu 20RON pt operatie. Montarea pe masina am facut-o singur in 5 minute.

 

Concluzii:

1. Bineinteles ca dupa schimbarea filtrului nu a mai curs nimic.

2. Cei de la GTT vroiau sa-mi dea o teapa de 936RON (asta e suma exacta pt "borcan") + manopera pentru un defect inexistent. Diagnosticul l-au pus in graba, fara sa dea carcasa filtrului jos probabil ca sa nu il pot inspecta. Au invocat faptul ca daca incearca sa-l dea jos este posibil sa-l crape si mai tare. Unul care nu stia despre ce e vorba cu siguranta pica in plasa.

3. Nu voi mai calca niciodata pe la GTT cu Epica. Pentru revizii la Epica ma voi duce la mecanicul care a facut-o si pe prima inctrucat m-a costat de 5-6 ori mai putin manopera si a facut treaba buna. Pentru revizii la Lacetti voi incerca Radacini Timisoara pt ca am vazut ca fac treaba buna si poti sa stai cu ochii pe ei.

4. Nu voi mai cumpara filtru Mahle pentru motorina. Cei de la magazinul de unde am cumparat filtrul Febi mi-au spus ca au auzit ca unele loturi au avut niste cote gresite, filtrul fiind putin mai inalt decat specificatia, si ca garnitura ar fi buna, vina fiind a filtrului. Filtru de ulei, tot Mahle nu curge, m-am uitat f atent, totusi pe viitor voi evita marca.

5. Suma totala cheltuita: 108RON filtrul+manopera + 37.2RON constatarea gresita la GTT = 145.2RON, deci pana la urma am iesit mai ieftin decat daca as fi schimbat filtrul la GTT.

 

 

 

Am uitat sa precizez si cateva date noi referitoare la consum.

In cei 2700km facuti cu masina pot spune ca asa cum ma asteptam computerul de bord ma cam minte :P .

1. La mers exclusiv prin oras el imi arata in jur de 8-9%, iar consumul real este 9-10%. Deci ma minte cu 1-2l/100km.

2. La mers afara situatia se schimba, consumul indicat de CB fiind foarte aproape de cel real.

 

Toate cele bune!

Edited by ches

Share this post


Link to post

Cam ce viteza medie ai in oras?

Merci!

Share this post


Link to post

Salut,

Cand mi-a luat 10% am avut undeva in jur de 20km/h. Dar in cazul meu nu este tocmai relevant pentru ca merg foarte tare daca am loc. Concret: drumul de intoarcere de la serviciu este Grozavesti->Splai->Piata Unirii-> Splai pana la targul Vitan->Fizicienilor->Theodor Pallady. La dus e cam asa: Theodor Pallady->Baba Novac->Piata Alba Iulie->Bd. Unirii->Piata Unirii-> Piata Universitatii->Bd. Elisabeta->Splai pana la Grozavesti. Cand stau la coada stau la coada, cand am loc sunt zone in care merg cu 100km/h daca e liber(Piata Operei->Grozavesti la dus si Piata Unirii->Vitan la intors).

Daca am mers mai linistit mi-a luat ~9%. Performanta de 8-8.5% nu am mai atins-o pt ca a venit frigul.

 

In schimb daca am mers si in afara consumul de pe CB l-am regasit si la pompa: 7.8% la ultimul plin (1 ianuarie) - 350km in afara si 200km in oras. Pe CB viteza medie 36km/h.

Edited by ches

Share this post


Link to post

Sa folosesti masinuta cati mai multi km fara probleme. Culoarea e superba! :thumbl:

Share this post


Link to post

Multumesc de urari! Arata bine culoarea insa am de lucru la ea ca sa ii scot fata - e plina de "panze de paianjen" si e contaminata pe ici colo. O sa ma ocup de ea in primavara si bineinteles o sa pun si poze :D

Share this post


Link to post

Eventual poti face si un tutorial cu materiale folosite, metode, recomadari...etc.

Share this post


Link to post

Dap, o sa il bag la tutoriale ;) .

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...