Jump to content
Sign in to follow this  
ches

Chevrolet Epica White Pearl

Recommended Posts

Multam Coni, asemenea si tie! Mazda 3 mi-a placut foarte mult dupa ce am mers cu un amic, dar preturile relativ mari pt o masina compacta diesel, chiar si la SH, m-au tinut departe de ea :D .

 

Am uitat sa precizez in posturile anterioare, dar Epica a primit cadou o polita CASCO :D . Dupa ce l-am luat pe mosulica pe capota si dupa incidentul cu stalpul in parcare la Auchan (sau Cocean cum ii spun eu :D ) am zis ca e mai bine pentru toata lumea sa ii fac un CASCO. Si cum valoarea masinii am putut-o declara mai mica, a rezultat un pret cinstit de ~400E/an. In 2010 si 2011, dupa ce luasem masina nu gasisem CASCO mai ieftin de 1000E/an, deci nu merita sa ii fac. La 400E altfel stau lucrurile, suma se acopera usor in cazul in care am un incident mediu, Doame fereste.

Edited by ches

Share this post


Link to post

Spune-mi si mie te rog unde ti-ai facut CASCO la pretul asta. Pe mine ma costa 4000 RON/an cu fransiza de 200 Euro la Tiriac.

Multumesc.

Edited by danepicu

Share this post


Link to post

Salut danepicu, am facut la Omni***g si am si eu franciza de 100E/eveniment si 20% la dauna totala. Ideea este ca au subevaluat masina (~7600E) pt a obtine o suma mai mica pt prima de asigurare. Acum daca voi face paguba de 7600E (dauna totala) ma voi multumi cu 5000E de la asigurator si vand epava (Doamne fereste sa ajung la asa ceva). Eu am modelul LS (piele+textil, jante de 16" etc).

 

Azi am pus noua sigla si am scos rugina de sub ornamentul cromat (operatie facuta si pe Nubira):

 

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/38393-rezolvare-problema-rugina-sub-ornamentul-cromat-de-la-portbagaj/

 

post-4287-0-63415700-1333029262_thumb.jpg

 

Concluzii:

1. Substanta de la Nigrin face o treaba foarte buna cu rugina, efectiv vezi cum dispare in cateva minute.

2. Sigla comanda de pe ebay e un jeg in comparatie cu cea originala: piciorusele de schimb nu se potrivesc, deci a trebuit sa le rup, s-a exfoliat partea aurie de pe baza dupa ce s-a incalzit un pic de la soare. Apoi am incercat sa o dau jos si a naibii s-a jupuit un pic intr-o parte samd. Deocamdata o tin pe masina ca arata bine (e noua), dar deja m-am apucat sa o reconditionez (din nou) pe cea veche. Asta noua nu cred ca va tine prea mult...

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Buun, am bifat cateva chestii pe lista din 13 martie:

 

1. Aparatori de noroi noi speciale pt Epica, luate de pe ebay - un must have :D

post-4287-0-73279700-1335971713_thumb.jpg post-4287-0-11697800-1335971724_thumb.jpg

 

3. O julitura pana la tabla (minora) cu un stalp de beton din parcarea Auchan. Asa a iesit. Nu este nici foarte bine, dar nici foarte rau, practic daca nu stii ca e acolo sunt mici sanse sa o vezi.

post-4287-0-22971800-1335971767_thumb.jpg

 

4. Suport numar rupt si capota usor indoita dupa ce am lovit un batranel care trecea pe rosu. Capota a iesit bine, s-a retras cam 70%, dar am uitat sa fac poze. Pun maine daca imi aduca aminte sa le fac. Au ramas 2 crapaturi in vopsea pe care le-am acoperit cu lac pt vopsea.

 

7. Polishat farurile intrucat fostul le-a zgariat cu smirghel incercand sa le curete (probabil). Nu era ceva grav, dar imi statea pe creier. Acum arata impecabil.

Inainte Dupa

post-4287-0-84437900-1335972056_thumb.jpg post-4287-0-19399800-1335972073_thumb.jpg

 

Punctele 2,5 si 6 sunt in lucru :D , revin cu noutati pe masura ce le rezolv.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Si punctul 4? Ce ti-a zis organu`, cercetari ceva? Pietonul ti-a platit dauna, ca banuiesc ca n-avea asigurare.

Share this post


Link to post

A fost o intelegere amiabila. El imediat dupa accident a spus ca nu are nimic si a plecat. Totusi impactul a fost destul de puternic , deci i-am lasat nr de tel si m-am dus sa declar la politie accidentul ca sa nu am probleme (daca nu declaram putea sa ma santajeze s.a.m.d.). Bineinteles ca a doua zi m-a sunat ca il doare un picior si ca se deplaseaza greu. Am mers cu el la ortopedie la un spital particular ca sa nu stam ore intregi la coada sa ma asigur ca nu are nimic. El a declarat ca a cazut pe scari ca sa nu se complice lucrurile (intiativa a fost a lui). Am platit consultatia plus medicamentele si i-am dat niste bani si pentru ochelarii care au fost distrusi in urma loviturii.

 

Stiu ca puteam sa ii cer bani pt reparatie si toate cele, insa asta implica politia (el n-avea de unde sa plateasca vopsirea unei capote care probabil valora 2 pensii) si lucrurile s-ar fi miscat foarte greu. Am preferat sa ma asigur ca el este bine si masina am rezolvat-o singur cu minim de efort si bani. Un priten care a patit ceva asemanator a stat aproape 1 an pana cand politia a solutionat cazul, timp in care a avut permisul retinut si a circulat cu dovezi de la judecatorie. Deci nenorocirea nabii...

Share this post


Link to post

Un bun samaritean :)

Share this post


Link to post

Da, pana la urma mi-am vazut si interesul propriu si anume sa nu raman fara carnet si sa merg luna de luna sa obtin dovezi la judecatorie. Plus ca in afara tarii nu ai voie sa circuli cu dovada etc. Nu doresc nimanui sa i se intample chestia asta, oricine ar fi de vina tu ca sofer te simti groaznic stiind ca puteai sa omori pe cineva. Inainte ii injuram pe cei care traversau aiurea si ziceam ca daca dau peste ei asta e, e vina lor. Dar dupa ce se intampla iti dai seama ca lucrurile sunt mult mai complicate si ca un accident masina-masina este de preferat unuia masina-pieton. De cand cu incidentul conduc mult mai prudent prin oras, indiferent ca am prioritate/ semafor verde etc. Sunt multi inconstienti care trec pe rosu fara macar sa se asigure.

Share this post


Link to post

Update:

Masina are acum 69000km, am montat in urma cu 2 saptamani senzorul de parcare electromagnetic. Am reusit sa-l pun fara sa dau bara jos, ci numai un stop si o parte din mocheta de la portbagaj. M-am murdarit si julit nitel lucrand pe sub masina deasupra barii, dar rezultatele sunt foarte bune - pot sa fac garari noaptea fara sa mai imi fie frica ca il mai lovesc pe vecin. In plus si locul de parcare e ocupat cum trebuie (inainte lasam garda mai mare pt ca nu vedeam exact cat loc mai am).

 

Partea cea mai buna este ca nu am gaurit nimic, doar am degresat si am lipit banda pe coaja barii. Firul l-am trecut prin cauciucul prin care trec si firele care duc la becurile stopului, deci este "water sealed". Distanta de detectie pleaca de undeva de la 30-40cm, iar semnalul continuu apare undeva la 5cm. Practic acum astept pana cand bipurile se intetesc la nivelul 2 si asta imi asigura o garda de aprox 15 cm fata de masina din spate. Daca fac parcare laterala mai dau 20cm in fata sau ma opresc cand apar bipurile ca sa aiba si cel din spate loc sa iasa.

 

Am rezolvat si crapatura in vopseaua de pe capota cu nitel lac, dupa ce anterior am tratat cu solutie antirugina sa omoare ce ar mai fi putut aparea pe acolo.

 

Ca bonus am vopsit si pielea de pe volan si de pe schimbator pt ca se tocise nitel. Acum arata tocmai bine.

 

Nu a mai ramas decat aparatoarea de plastic crapata asta iarna. Data viitoare :D

Edited by ches

Share this post


Link to post

Cu ce ai vopsit pielea de pe volan?

Share this post


Link to post

Am comandat de la Furniture Clinic (din UK) niste vopsea pt piele si m-a ajutat un coleg (Toni) cu un aerograf si cu toate celelalte. A iesit bine si putea sa iasa foarte bine daca smirgheluiam locurile unde pielea se "ciucurise". Am inteles ca tine cam 2ani, dupa care trebuie refacuta lucrarea. Daca vrei sa iei pt tine iti recomand sa iei toata trusa sau vezi ca un tip care le face chiar profi pe clubul audi: http://www.clubaudi.ro/operatiuni-intretinere-diverse/19129-piele-volan-frana-mana-nuca-si-fusta-schimbator-reconditionare-sau-inlocuire-9.html#post247173

 

O sa pun niste poze, dar trebuie sa le recuperez din vechiul telefon care acum e pe butuci.

 

Daca vrei sa realizezi operatiunea in regim DIY, poti sa iei kitul de reasturare pe care il are si Toni, apoi comanzi vopsea pe culoare. Iti mai trebuie si o butelie cu aer comprimat pt aerograf.

http://www.furniture...lourant_Kit.php

 

Toni a facut treaba bunicica, dar nu se risca sa se bage la alte masini pt ca rezultatul poate fi nesatisfacator. A facut-o doar pe a lui si pe a mea. Lui i-a iesit bine, mie asa si asa, eu sunt multumit ca nu se mai toceste. O sa vezi mai exact cand pun pozele.

Edited by ches

Share this post


Link to post

Mircea, uite niste poze cu volanul. A iesit binisor, de aproape se poate observa in ultima poza ca pielea este "ciucurita". Daca slefuiam putin cu pasla din pachetul de restaurare cred ca iesea mai bine. A doua poza arata cum a iesit in zona in care pielea era doar usor tocita. Eu zic ca a iesit f bine pe zona asta, striatiile n-ai ce face cu ele, in timp se duc/lasa chiar daca vopseaua si lacul nu s-au tocit.

Pozele cu "inainte" si "dupa" nu le-am mai gasit, probabil le-am sters din greseala cand am resetat telefonul.

 

post-4287-0-41824200-1338995636_thumb.jpg post-4287-0-89163900-1338995645_thumb.jpg post-4287-0-76532600-1338995654_thumb.jpg

Edited by ches

Share this post


Link to post

Masinuta a facut ieri 70000km! <:-P N-am reusit sa prind fix momentul pt ca eram in trafic in Bucuresti si n-am stat sa ma caut de mobil.

 

post-4287-0-03436500-1340620431_thumb.jpg

 

Am inceput si lucrul pt montarea incalzirii scaunelor. Deocamdata am probleme in a aduce firele din usi in habitaclu - sunt niste mufe in pozitii foarte greu accesibile. Cand termin, pun si poze.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Nu am mai postat de aproximativ o luna si am ceva update-uri.

 

Operatiunea incalzire in scune merge relativ incet, dar sigur :D , deocamdata am tras firele de la butoanele din usi in habitaclu pentru ambele fete de usi, operatiune al naibii de complicata datorita spatiului limitat si a modului cum trec firele din usi in habitaclu.

post-4287-0-66850900-1344005037_thumb.jpg

 

In plus, Epica a primit o pereche de boxe JBL GTO6528 pe fata deoarece boxa stanga fata era decedata de cand am luat masina (am citit istoricul masinii si am facut legatura intre schimbatul unui cheder pe garantie si urmele de apa pe care le-am gasit in difuzor). Totusi, mi-a fost destul de greu sa ma prind pt ca cea din spate si tweterul compensau destul de bine lipsa ei. Am descoperit problema cand am lucrat pentru buton...

 

Inele adaptoare le-am facut dintr-un composit lemn-rasina (un fel de MDF) gros de ~1cm. Nu arata ca din cutie, dar isi fac treaba bine :)

post-4287-0-37076800-1344005608_thumb.jpg

 

Acum sunetul in masina este mai uniform, iar basul mai clar. Totusi, contrar asteptarilor difuzoarele originale de Epica se aud mai bine decat aceste JBL-uri pe intreaga gama de frecvente - joase...medii. Am facut probe cu diferite melodii de la tehno la clasica si cu un JBL pe stanga si boxa originala pe dreapta si difuzoarul originale se aude absolut superb.

 

De precizat ca JBL-urile vin cu filtre (relativ rudimentare) pt tweeter si difuzorul de joase-medii si au si potentiometru pentru a atenua tweeterul cu 3dB (eu personal n-am simtit decat o f f usoara atenuare).

 

Numai bine!

Edited by ches

Share this post


Link to post

nu ai avut din fabrica incalzire in scaune? si la mine se incalzesc destul de greu iarna, asa este sistemul.

Edited by adrynnoo

Share this post


Link to post

Confirm aceeasi problema si la Evanda. Incalzirea scaunelor e deficitara. Se pare ca nici la Epica nu au remediat problema. @ches, vad ca nu stai nici o clipa degeaba  <img src= )"> Cauta un difuzor pe original. Indiferent ce ai monta se aude mai prost decat pe original. Eu am incercat Sony Explode si le-am dat repede jos. :-j

Share this post


Link to post

N-am avut incalzire in scaune din fabrica pt ca nu au pus pe modelul LS, ci doar pe LT. Dar asta nu m-a oprit :D

Partea frumoasa vine acum: butoanele sunt originale (si din pacate sunt usor mai deschise dupa cum se vede in poze, sper ca in timp sa se mai inchida de la soare), dar firele si rezistentele din scaune sunt "custom". Am ales sa folosesc rezistentele (elementele de incalzire) din niste huse care se pun peste scaune de 40RON in Auchan. Am cumparat un de proba, mi-a placut cum incalzeste si am desfacut-o. Mi-a placut ca are firul invelit intr-un plastic teflonat foarte elastic si mai rezistent decat solutiile aftermarket cu fir de cupru (alea de carbon cica sunt mai OK), iar termostatul e clasic, cu bimetal, deci mai fiabil decat alte solutii chinezesti :D . Am testat o husa in laborator si trage <4A (deci <48W) si ajung la temperatura de 50grade (cand termostatul decupleaza) cam in 2-3min in aer liber.

 

Difuzoarele JBL se aud chiar OK, m-am obisnuit cu ele. Se aud mai infundat datorita filtrelor, freventele medii fiind cam atenuate pentru gustul meu, dar cele din spate compenseaza.

Inainte de JBL cumparasem niste Sony Xplode din Carrefour, insa le-am dus inapoi dupa juma de ora :) ) Se auzeau ca niste pocnitori din targ. Poate sunt eu mai pretentios :D

 

Si dupa cum spuneai, Felix, nu prea imi place sa stau locului ;) , asa ca urmeaza sa montez un MP3 player cu schimbator de 6 CD-uri (original de Epica) cumparat initial pt sora-mea, dar la ea e prea mare bataia de cap sa-l adaptez. In plus, daca tot umblu pe acolo, becul de "change oil soon" va fi inlocuit cu unul nou, funtional :D

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Intrucat Epica vine cu un footrest din cauciuc turnat direct pe mocheta, acesta se murdareste usor si in fiecare primavara stateam sa scot jegul din el. Dupa masuratori so indelungi cautari pe internet am gasit ceva care parea sa se potriveasca si m-am riscat:

http://cgi.ebay.com/...em=110940540725

Dupa cum ii spune si numele este un footrest de Hyundai Tiburon/Tuscani la un pret decent de numai 24$ cu tot cu transport. Dupa comanda am asteptat vreo 3 saptamani si azi am reusit sa il montez. Asa arata spatele si astea sunt dimensiunile:

post-4287-0-45290800-1346761087_thumb.jpg post-4287-0-72644900-1346761618_thumb.jpg

 

Pentru montare pe Epica am procedat asa:

1. Am taiat cei doi cilindri de sprijin de pe mijloc.

2. Am decupat mocheta in partea de jos acolo unde vin clemele. Pentru rigidizare am prins clemele si pe insonorizarea de pe podea care se prelungeste nitel in sus, exact cat sa se prinda in ceel doua cleme.

3. Am dat o gaura cu bormasina atat prin mocheta, cta si prin insonorizarea de la pedalier.

4. Am prins cu surub partea de sus.

5. La montarea ornamentului de plastic de pe prag am avut grija sa prind buza lui in locul special de pe footrest (da, s-a potrivit la fix :D )

 

Rezultatul:

post-4287-0-99549500-1346761547_thumb.jpg post-4287-0-70445100-1346761596_thumb.jpg post-4287-0-31971000-1346761607_thumb.jpg

 

Numai bine!

Edited by ches

Share this post


Link to post

foarte tare, arata intr-un mare fel :thumbl: . la mine este intacta acea "odihna" eu la drum lung stau cu piciorul pe podea mi-se pare incomod sa stau cu piciorul acolo :D

Share this post


Link to post

Astazi am terminat revizia inceputa duminica :)

Am ajuns la aproximativ 74200km cu aproape 13000km facuti in 10luni. M-am hotarat sa fac revizia acum pentru ca am mers destul de mult prin oras si vremea este cat de cat frumoasa, deci puteam sa schimb eu anumite chestii.

 

Ce am schimbat:

1. Am schimbat la Norauto uleiul si antigelul (135RON manopera pt amandoua). Din pacate n-am citit manualul de service si nu au decluplat mufa pentru golirea antigelului de sub radiator (cred ca da drumul la circuitul de incalzire), in concluzie au intrat numai 6.5 litri in loc de 8. Partea buna este ca antigelul vechi a iesit curat si inca mai tinea -25grade. Totusi avea 5 ani, deci nu am vrut sa ma joc cu norocul :) . Schimbarea se simte un pic la perioada de incalzire, motorul ajungand o idee mai repede la temperatura de functionare normala.

2. Ulei am pus tot Castrol Magnatec Diesel 5W40, acum pe el scrie DPF in loc de C3. In schimb nu am mai gasit nicaieri ca ar fi licentiat Dexos 2... La anul cred ca trec si eu pe Motul ca toata lumea buna :D .

3. Filtrul de ulei Winstorm. A fost ieftin si pare de calitate buna.

4. Filtru de aer de origine. Cele doua aftermarket cumparate de la pieseautoradacini.ro cu numai 16RON/bucata erau pentru motorul pe benzina si DA, NU SE POTRIVESC LA MOTORINA, sunt mai mari :shocking: . Asa ca le-am dus inapoi si am schimbat cu un filtru de origine, cost 106RON :shock: . Ma-sa lui GM are cratima, cum se zice acum! L-am schimbat eu.

5. Filtru de motorina de origine, de fapt e UFI (macar pe asta l-am luat ieftin de la ei). Schimbat de mine, of course :) Tutorialul il gasiti aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/38883-inlocuire-filtru-motorina-chevrolet-epica-20-vcdi/#entry560134

6. Am dat jos scutul metalic si l-am decupat cu flexul pentru a putea desface busonul de ulei fara sa-l mai dau jos alta data. Il montez joi cand ma duc sa schimb bucsele de la bratul superior de la suspensia spate (m-a plans de scartait in topicul dedicat :D ).

 

Cam atat deocamdata, revin cu detalii asupra bucselor joi, dupa ce le inlocuiesc, pe topicul de Probleme Tehnice - Epica.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Filtrul de motorina este normal sa fie UFI de origine - asa vine pe Ricambi originali si la fiat/alfa, si tu ai motor italian.

Share this post


Link to post

Dap, ai perfecta dreptate, am scris-o ca sa stie si ceilalti :) .

 

In fapt, primul filtru schimbat acum 2 ani a fost UFI, fiind sensibil mai ieftin decat cel GM (vreo 80RON fata de 136RON la GTT), iar inauntru este acelasi produs. Anul asta am gasit original GM la u pret f bun (83RON-10%=75RON), asa ca am luat GM.

Share this post


Link to post

Am reusit sa bifez pe lista facuta la inceputul anului si reparatia aparatorii de noroi de la roata stanga fata. A fost sparta destul de rau, asa ca am prins-o cu capse incalzite la flacara si apoi am intarit-o pe spate cu fasii de plastic lipite cu poxipol. A iesit bine, avand in vedere cum arata inainte :D .

post-4287-0-83446200-1349946828_thumb.jpg

 

Mai raman scaunele incalzite, dar fiind foarte mult de munca s-ar putea sa fac doar jumatate din proiect, adica sa folosesc husele cu incalzire cumparate din Auchan impreuna cu cablajul realizat in vara.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Am pus rotile de iarna pe Epica, jantele sunt luate de la Felix anul trecut, originale de Daewoo Evanda. Eu zic ca arata bine, desi cele de 16" de pe Epica sunt mai moderne.

 

post-4287-0-48108400-1352105230_thumb.jpg

 

Am schimbat si becurile de pe faza scurta cu Philips Vision Plus. Fata de Bosch-urile luate anul trecut chiar lumineaza cu 60% mai mult :)

 

La primavara postez si poze cu jantele de 17" luate de pe un Chevrolet Epica LT (originale), acum erau prea murdare. Deocamdata ramane sa ma bucur de comfortul jantelor de 16" pe gropile din Bucuresti :D .

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

N-am mai scris demult pe aici pentru ca iarna nu prea mi-a ars de upgrade-uri sau surubarit. Acum ca a venit primavara, lucrurile se vor schimba :)

 

Pentru inceput am curatat jantele de 17" luate anul trecut si le-am montat pe masina.

post-4287-0-97407700-1365869737_thumb.jpg post-4287-0-98758800-1365869740_thumb.jpg

Pasul urmator a fost o vizita la spalatorie si la intoarcere am montat 2 chedere suplimentare la imbinarea intre usile fata-spate si am aplicat un glaze (un fel de ceara lichida care da mai multa adancime lacului).

post-4287-0-55873900-1365869743_thumb.jpg

Dupa 3 drumuri pe A2 unde am rulat la diferite viteze pot spune ca chederele si-au meritat banii (29$ cu transport inclus de pe ebay) - zgomotul de vant a scazut simtitor.

 

Urmeaza scaunele incalzite pe care le-am amanat prea multa vreme :)

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...