Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Muzica pe Cielo/Espero/Leganza/Nubira

Recommended Posts

Oricum nu cred ca trimit in tara. Din cate stiu eu politica Hertz este sa vanda doar prin instalatori profesionisti (ca sa evite cazuri de genul "mi s-a recomandat Hertz, am cumparat, am instalat singur si se aud nasol" din cauza ca respectivul nu le-a instalat ca lumea). Cred ca solutia e sa dai o fuga pana la Buc, sa astepti sa ti le monteze si sa pleci in aceeasi zi inapoi :)

Share this post


Link to post

"Baietii" (sunt oameni in toata firea) de la Tottal Motto iti vor da sfaturi si raspunsuri la orice intrebare legata de audio pe masina (inclusiv pentru instalare DIY).

Share this post


Link to post

Salut!

Recunosc ca nu am citit toate cele 34 de pagini, dar sper ca ma poate auta cineva!

Mi-am pus pe Nubira un Mp3 Player Panasonic - este destul de bun, dar nu ma mai ajuta boxele.

Stie careva ce dimensiuni au (in cm) boxele din usi si cele din spate - model break?

Sunt dificil de montat cele din usi - a mai facuto careva?

Ceva sfaturi la cumparare - firma, model, putere, de unde etc?

Multumesc!

 <img src= ">

Share this post


Link to post

am o simpla linie audio BoschMann !!!! care se aude super beton ! va recomand boschmann

post-5266-1170626936_thumb.jpg

Edited by yo_alex_91

Share this post


Link to post

ba baetzi, am si io o intrebare simpla. ce dimensiune au boxele fata originale la cielo ? vreau sa iau si io altele si sa nu ma gafez. multam

Share this post


Link to post

stii cumva daca exista inele adaptoare pentru dsk-uri sa le poti pune pe incinta de 16,5? m-ar interesa dsk-urile, dar fac rost de bani cam intr-o saptamana.

eu am pe fata hsk 165 si pe spate nimic, si ma gandeam sa pun dieci-urile pe head unit, la tine cum se impacau cu high energy-urile?

problema problematica e ca n-am lacas de tweeter in usa din spate si trebuie umblat la fata usii, ceea ce nu-mi place...

oricum daca nu-mi place cum suna ansamblul as incerca sa le dau cuiva care vrea dsk 165 :P d-aia intrebam de adaptoare.

 

ufff, acum am vazut ca ai dat dieci-urile  <img src= ("> scuze pentru vorbaraia inutila... bafta la vanzare, high energy sunt niste boxe excelente, iar pretul e bun.

Edited by bezz

Share this post


Link to post

Pai daca ai HSK pe fata nu vrei tot HSK si in spate ?

Share this post


Link to post

Cumnatu vroiam sa te intreb cam ce preturi practica la instalare HU si boxe cei de la Tottal Motto? Ma gandeam sa ma duc la ei sa-mi montez cas-ul si eventual sa cumpar niste boxe de la ei. Hertz nu au mai primit si vreau sa pun altceva. Pana la urma mi-am luat un Pioneer DEH 30 MP.

Share this post


Link to post
Pai daca ai HSK pe fata nu vrei tot HSK si in spate ?

 

deocamdata nu, pentru ca n-am bani de lrx acuma :mda:

iar srx cu multe canale si peste 200W pe unul (am si un sub hbx 250 in portbagaj) nu prea exista

si daca mai pun inca un amplif deja se complica prea mult treaba, legat de cablaj, baterie, rearanjare portbagaj etc

 

asa ca am zis sa pun in usile din spate niste dieci direct pe HU, daca nu se potrivesc am cui sa le dau.

 

acu ceva timp mi s-a dezlipit un fir prin sub si n-a mai mers instalatia, ce bune erau niste dieci atunci :mrgreen:

 

ps nu pot spune ca nu-mi fac cu ochiul hsk-urile tale, dar din nefericire pe spate am incinte de 13 cm.

 

Te rog foloseste majuscule la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
Cumnatu vroiam sa te intreb ...

Sal, operatiunea aia cu testele de boxe puse pe masina ( http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...=345&st=600 post 617 ) sa vedem care se intelege cel mai bine cu casul meu nu a costat nimic ( e adevarat ca sunt a a 4-a pereche de Hertz luata de la ei - nu stiu daca conteaza )

In restul acelei operatiuni intotdeauna mi-am montat atat casul cat si boxele singur. Si sincer nu prea merita sa dai bani pe operatiunile astea decat daca nu te pricepi deloc deloc sa legi 2 fire.

Cat despre ce boxe ( altceva ) sa iei , citeste ce am scris in paginile anterioare. Daca mergi numai pe HU ( fara statie ) ca sa obtii cel mai bun sunet trebuie niste boxe cu sensibilitate mare astfel incat sa le poata misca amplu chiar si doar HU-ul. Din acest motiv Diecii sunt recomandate.

 

Tine-ne la curent, sal !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

OK, postez si eu aici, dar pentru alta probleme. Cei care ati desfacut boxele de pe usi la N2, aveti idee ce ar putea sa gajaie? Ieri m-a cuprins amocul si am dat in ele la maxim cu niste house, moment in care in boxa fata dreapta a inceput sa vibreze ceva. Nu pare a fi gajait de boxa sparta... E ceva ce ar putea sa zdrangane?

Share this post


Link to post

...Nu prea e ce sa inceapa sa zdrangane doar de la un pic de muzica mai tare... Tare-mi-e ca e "gajait de boxa", dar nu neaparat sparta, ci cu unul din fire desprins sau prea apropiat de membrana...

Share this post


Link to post

Mircea cel mai probabil este folia aceea de plastic protectoare - aceea vibreaza.

A fost primul lucru care l-am schimbat cand am vrut o muzica mai buna - l-am inlocuit cu folie gen dynamat.

Share this post


Link to post

Zangane folia aia si dupa incep sa zangane toate plasticele/mecanismele din portiera... La mine e in program schimbarea foliei de vreun an dar tot nu apuc...

 

PS: Boxele de portiera de nubira nu sunt grozave oricum, un upgrade este binevenit :) .

Share this post


Link to post

Dinoc ''gen dynamat'' Adica? Dynamatul este extrem de scump.

Andrei, n-a zdranganit nimic pana acum, cand m-a apucat pe mine sa vad ce poate. Sistemul stock de la N2 pe mine ma satisface pe deplin. Singura lipsa pe care o resimt este cea a unui mp3 player. Ar fi fost loc si pentru statie  <img src= )">

Nini, este un zdranganit numai la bas, nu se aude altfel. Cu cat volumul e mai sus, cu atat zdrangane mai tare...

Share this post


Link to post

Adica era Caliber (pusa de cei de la tottal) .

Mie mi-a zdranganit folia aia de plastic din prima zi, cand dadeam cu basu in ele :)

Share this post


Link to post

Difuzorul dinamic are un inel de centrare+suspendare al bobinei. Daca se depaseste limita de amplitudine a miscarii, inelul se deformeaza si difu' este compromis. Altul mai gras, ca asta s-a ras. Daca pui material fonoabsorbat in spate se modifica caracteristica membranei si viitorul (dif) va fi protejat mai bine. Si actualul nu va mai rezona asa, deci, incepe cu izolarea fonica.

Share this post


Link to post
...Singura lipsa pe care o resimt este cea a unui mp3 player. Ar fi fost loc si pentru statie  <img src= )">

Nino, este un zdranganit numai la bas, nu se aude altfel. Cu cat volumul e mai sus, cu atat zdrangane mai tare...

Eu am rezolvat "lipsa mp3" cu un Domotec :rolleyes: CD/MP3 care nu scoate decat 2x7W, dar am luat semnalul de iesire si l-am bagat in casetofon (care de altfel nu mai este original Nubira 1 SX, ci este de pe Nubira 2 SX, multumesc inca o data pe aceasta cale lui silviustel) prin caseta adaptoare... Se aude excelent! "Domotecu' " l-am pus sub scrumiera (la Nubira 1 SX e loc berechet, deasupra "cutiei" de la consola schimbatorului cutiei de viteze), prins cu o improvizatie (sau inovatie? :) ) ) proprie... Poti lua un mp3 portabil si cu caseta adaptoare l-ai rezolvat, asta daca HUD-ul tau are unitate de caseta :scarpin: ...

Legat de "zdranganit" eu zic totusi ca e legat de membrana dif-ului, de firele lui sau de suspensii... Folia de care spuneti nu are contact cu dif-ul... Am pus si eu "antifon" (un burete de la cutiile in care vin placile de baza pentru calculatoare) in spatele dif-urilor din portiere si am eliminat micile zumzanituri la volum mare, dar am pierdut (atenuare) frecventele inalte...

Share this post


Link to post

Scuze pentru confuzie :P

A mea are combina. Combina asta se aude excelent zic eu, chiar si dinoc cocheta intr-o vreme cu inlocuirea unui hud aftermarket cu o combina Tank originala. Pe combina asta, daca ar fi existat mp3 era perfect. Sau un mp3player destept in locul ei care sa-mi lase loc de statie sub. Cand zic statie, ma refer la statie de emisie - receptie nu de amplificare. Azi daca am timp dau jos fata de usa sa vad ce s-a intamplat acolo. Se poate demonta numai partea din dreptul dif-urilor sau se da jos cu totul?

Share this post


Link to post
Azi daca am timp dau jos fata de usa sa vad ce s-a intamplat acolo. Se poate demonta numai partea din dreptul dif-urilor sau se da jos cu totul?

 

Geaba dai jos pentru ca nu o sa vezi cu ochiul nimic. Intamplarea ce s-a intamplat si e povestita mai sus de tolin este ascunsa ochiului ( ori s-a parlit intr-o oarecare masura bobina ori s-au desprins intr-o oarecare masura firele ) . Dat fiind ca e vorba de sistemul din fabrica cel mai bine schimbi difuzorul. Avaria este iremediabila ( ma rog se poate rebobina dar nu merita ).

Oricum, atata timp cat ai difuri la fel pe ambele parti sa sti ca e foarte posibil ( nu neaparat ) sa fie si celalat dif afectat.

Ca si upgrade - daca tot schimbi - - nu iti recomand o anumita firma /model ca e forumul plin de recomandari - trebuie sa ti cont ca nici un sistem de baza ce fine cu masina NU rezista la nici un HU dat catre maxim, nici macar la cel vehit pachet cu masina.

 

:o fftopic: daca vrei sa inveti totul despre funtionarea unui dif. ia orice dif ( 10 RON ) ( nu de inalte ) taie-i membrana pe marginea exterioara si apoi porneste-l sa vezi cum lucreaza chiar si cand iti sare membrana din el. Atunci o sa intelegi perfect ce s-a intamplat la tine.

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Nino, multumesc. Cumnate, S-ar putea sa ai dreptate, s-ar putea sa n-ai. Normal ca daca este diful crapat le voi inlocui pe amandoua.

Azi fac autopsia si va tin la curent.

 

Off Topic: Cand mai faceti cate o operatiune demna de un tutorial, dati un MP sa o varam la tutoriale. http://www.gmclub.ro/forum/index.php?act=S...t=0#entry178214

 

LE Demontat fata de usa (txs NINO), autopsiat mortul, rezultat: dezlipit membrana de carcasa difului. Revin diseara cu poze, momentan rezolvat cu niste superglue, dar trebe diffuri noi.

 

LLE. Pozele promise:

dif_fata.jpg

difspate.jpg

membrana.jpg

Share this post


Link to post

salutare tuturor. Acum cateva zile am achizitionat de okazie o pereche de boxe alpine R-type 6x9 si o pereche de alpine de 16.5 cm cu tw separate tot R-type. . Am studiat si am vazut ca astea sunt dimensiunile care se potrivesc. Acum ar urma problema: am incercat cu manualul de service sa le montez macar pe cele pe spate, insa nu prea m-am descurcat pentru ca dupa cate inteleg trebuie sa demontez o mare parte din masina. Va rog ajutati-ma cu sfaturi despre cum fac aceasta operatiune. Ma pricep la mesterit si imi place. Sau daca stiti sa-mi recomandati un centru de montari audio pe masina, dar sa lucreze ingrijit, sau o persoana anume care se pricepe la leganza. Multumesc anticipat

Share this post


Link to post
LLE. Pozele promise:

 

Judecand cupa ultima poza poti face urmatorul experiment ce d-ar putea sa iti dea rezultate bune. Daca inca nu te-ai apucat sa faci nimic ia prenandez si lipeste la loc membrana asa cum pica ea in mod natural. Las-o 24 ore, moneaz-o, testeaz-o. Nu te costa aproape nimic si s-ar putea sa ai rezultat bun DACA in timp ce tot baraia ( petnru ca se tensiona uniform ) nu ti s-a zgariat lacul de pe bobina.

 

Oricum, dupa cum spuneam, operatiunea e banala si nu implica aprox nici un cost, o sticluta de prenandez fiind 1 ROn si e mai mult decat de ajuns.

Eu am facut asta la un dif de casa de bas de 30 cm diametru si a fost un succes.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...