Jump to content
Sign in to follow this  
body

Vecini Tembeli

Recommended Posts

pai asta e. trebuie sa-l "surprizi" si sa ai si martori. daca mi-ar sparge cineva cauciucurile, as parca tot in locul ala si l-as pandi impreuna cu niste prieteni.

Share this post


Link to post

eu m-am gandit sa ii aplic acelasi tratament la masina lui insa de ce sa sufere masina ptr prostia altora. si asa are o coaja de oltcit, asa ca o las sa cada singura :)

Share this post


Link to post

Daca merge cu masina des atunci nu-i problema sa-i faci lucrul asta, oricum cauciucurile sunt consumabile. numai sa nu gresesti "victima", ca e pacat.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Si eu tot cu probleme dintr-astea...

 

Asaa, in bunul spir(i)t al craciunului am zis sa merg la mine la apartament, unde nu m-am mutat inca, sa beau cate ceva. In fine, am dat teveul mai tare, apoi un radio paduchios, cica sa nu stam la priveghi. Mai stateam noi de vorba, etc. Pe la 1 noaptea am plecat acasa.

A doua zi primeste maica-mea telefon (naiba o pune sa nu desfiinteze fixul) de la vecina de dedesubt de la mine, in care reclama aia ca uite ce copchil nesimtit are, ca faceam panarama, ca se auzeau toace pe hol (fetele cred ca trebuie sa umble in gumari pe scara dupa mintea ei), ca era muzica (cam cata galagie poa' sa faca un teveu de dracu stie...), si ca au fost reclamatii pe scara si ca o sa anunte sectoristul.

 

Asta a fost cazul cel mai recent. Intr-o situatie mai veche l-a reclamat pe colegul meu de apartament (momentan acasa la el, ca e vacanta) ca face o galagie mama-mama (la fel, in afara de teveu n-are ce sa vada) ca vine fata aia la el (cred ca moare de ciuda ca scartaie patul), ma mai intrebau cati stau in apartament si alte tampenii, asta in conditiile in care am apometre si repartitoare, iar de gatit nu prea gatim ca sa facem cine stie ce gunoi, mai mult de 2 scrumiere nu vezi in galeata, asa ca nu stiu ce o freaca pe madam...

In vara, cand mi-am montat apometrele, mi-a tinut ditamai morala ca de ce am oprit apa 2 ore (dimineata, in zi de lucru) si n-am pus afis la intrarea in bloc. Atunci am luat decizia de a desfiinta fixul, oricum n-aveam ce face cu el...

Acum cativa ani, cand bunicul meu statea la Bucuresti vara, eu ma duceam acolo sa invat, la fel, a sunat ca aude pasi prin casa :dizzy:

Boon, deci astea sunt reclamatiile ce mi se aduc, si asa cum ma stiti cu totii, sunt marlanu' no. one.

 

Acu hai sa incep si eu. In toamna, venea colegu acasa de la scoala, si fix la 3 dupa-amiaza se apuca vecinu de dedesubt sa dea gauri cu percutorul, cate o gaura la 5 minute, ca sa stie o treaba.

Cand mai veneam si eu pe acolo, dimineata ascultam ditai telenovelele cu urlete de dedesubt.

Sambata dimineata, ca am dormit acolo, m-au trezit aia de alaturi cu alde fuego, cu impodobeste bradul si alte colinde de nu le sufar si pentru mine sunt prostii. Imi parea rau ca n-aveam combina acolo sa le pun niste colinde de-a lui Guta sau Offspring la maxim.

Cu vecinu de alaturi mai am inca o raca. In toamna, ca la orice curatenie, insirasem tot felul de materiale de constructii pe langa perete. dupa vreo cateva ore il vad pe vecin (om la 50 de ani...) cum se apuca sa mute materialele mai spre mine, cica ii zgarii peretele, de fapt peretele de pe hol, nu la el in casa, nu stiu ce il freca si pe asta...

 

 

Cam astea ar fi problemele de la noul apartament. Toate astea ma seaca, vad cu cine am de-a face, iar daca ei fac gat inca de pe acum, cand inca nu stau acolo, nu-mi dau seama ce-o sa mai faca dupa mutare. Ca vreau sa-mi iau statie de 50 w RMS...

Asadar vreau sfaturi despre cum sa-i calmez, ei ar vrea sa ma calugaresc daca tot ma mut, eu vreau sa mai astept vreo 50 de ani pana la pasul asta. Mai precis vreau sa-i obisnuiesc, sa ma lase naibii in pace, nu vreau sa ajung sa le atrag atentia ca o fata o duci in pat, nu in boscheti... si nu platesc intretinere ca sa ma curat de ciulini dupa asa ceva..

Nu am pretentii de la ei sa lase panarama, nu sunt genul sa le bat in usi, vreau acelasi lucru si de la ei.

 

 

LE: nici o sugestie, nimic?

Share this post


Link to post

Tu esti principalul vinovat pentru ca-i bagi in seama. Si eu m-am mutat de curand, iar cand mi-am pus centrala termica au sarit vecini cu gura - ca de abia m-am mutat si daram peretii..si tot felul de texte :D , dar nu i-am bagat in seama si am dat gauri in pereti la orice ora. I-am DISPERAT la cerebel ! :headbanger:

Share this post


Link to post

Serenade cu lingura+furculita la calorifer (de preferat dupa 12 noaptea), drum'n'bass, spuma poliuretanica- the right places :D etc. Percutor ai? Daca nu, cumpara-ti .

Exista o vorba: daca cineva iti da o palma, inoarce si celalalt obraz. Vezi ca dupa cateva palme, ametesti rau de tot. Eu am alta varianta: daca VREA sa-ti dea o palma, opreste-i mana si strange-i-o cu forta (fa-l sa regrete). Statia pe care o vrei e ok, mai ramane sa vezi de boxe. Dif-urile de bass sa fie cat mai mari, iar incintele - daca te pricepi un pic, le faci singur, cat vrei de mari: faci schema, masori mine, duci cotele la un atelier unde se fabrica mobilier de PAL si le tai la circular (din ala cu 2 panze, taie ca laserul), iei niste holzsuruburi lungi si subtiri (pt rigips), niste prize cu crocodili, doua tuburi din plastic pt reflex, imprumuti o ciocanitoare de la un prieten (de facut gauri pt difuri si tuburi), vii acasa, folosesti niste vatelina, un pic de clei sau silicon, injghebezi incintele sivei vedea cum iti vibreaza geamurile de-o sa zica vecinii ca o sa se puna bulina la bloc. Daca vrei scheme detaliate, da pm si-ti trimit tot ce trebuie, asamblarea e joaca de copii). BAFTA !

Share this post


Link to post
...dar nu i-am bagat in seama si am dat gauri in pereti la orice ora. I-am DISPERAT la cerebel ! :headbanger:

Nu-i frumos ce-ai facut, si nici nu e cazul sa-ti faci un titlu de mandire din asta. Unii au copii care ar trebui sa doarma, altii sunt batrani si bolnavi, altii pur si simplu au dreptul la liniste... dar nu conteaza... tu ai niste gauri de dat, nu conteaza la ce ora!

 

Vrand nevrand, traiesti intr-o comunitate (la bloc) si ar fi frumos sa te gandesti si la cei din jur, ca nu esti singur pe lume.

Share this post


Link to post

Eu n-am instigat la panarama, dar am si eu pretentiile mele sa fiu lasat in pace si sa fac un chef fara sa dau socoteala altora.

Doar nu fac in fiecare zi. Si daca nici de zilele libere nu se poate, atunci cand?

De bagat nu i-as fi bagat in seama, dar il stiau pe bunicul meu si alte prostii.

De acum n-o sa ma mai intereseze asa mult. Statia o sa vina mult mai tarziu, nu e o prioritate, la cat ii vad de sensibili cred ca vor face urat si de la boxele de 10 cm de la dvd.

Share this post


Link to post

@laurentziu83

No offens dar legea spune alceva. Eu ce vina am ca tu vrei sa dai chef si trebuie sa te suport... cand a doua zi plec la munca si nu-mi pot permite sa fiu obosit? Sau ce vina au copii de 3-5 ani ai vecinului de trebuie sa fie chinuiti? Traim intr-o comunitate si trebuie sa ne respectam reciproc.

 

Iesi mai bine daca faci cheful intr-o carciuma. Platesti doar ce consumi nu ai treaba cu curatenia de dupa. Daca faci acasa, de cele mai multe ori cumperi cate putin din fiecare ca unu bea bere, altu vin, etc... Dupa ce tragi linie constati ca arata casa ca o cocina si ca nici jumate din ce ai cumparat nu s-a consumat... => risipa de bani.

Testat si verificat de mine in ultimii 4 ani. Cam la fel iesi financiar dar este mult mai comod daca faci in carciuma. Asta ca sa nu mai zic ca a doua zi te refaci linistit, nu faci curatenie.  <img src= )">

La noi de exemplu dupa ce a fost chemata politia de vreo cateva ori ca nu se putea dormi... se fac chefuri doar sambata seara cu mentiunea ca dupa ora 1 noaptea ori dai mai incet sa nu deranjezi, ori inchizi geamurile. :)

Casele sunt izolate fonic, asa ca daca ar exista un minim de bunsimt oricine ar putea sa faca chefuri la orice ora fara sa deranjeze, dar daca faci chef fara sa zbieri sa urli si sa nu afle tot cartierul, nu e chef, ca deh traim in Romania... unde inca multi se cred pe tarla si simt nevoia sa arate celorlalti ca ei sunt mai cu mot. :) >-

 

112 e apel gratuit si il recomand la toate lumea cu caldura. Face minuni. Testat si asta. :)

Casele sunt pentru locuit. Carciumile, terasele, etc sunt pentru chefuri... oricum si in terase daca nu ma insel doar pana la ora 1 noapte se poate face ceva mai mult zgomot.

Share this post


Link to post

Nu cred ca ies mai ieftin, ca sa nu mai zic de cate ori la 10 noaptea ne trimiteau acasa, sau alte prostii.

Si nu vorbesc doar de chefuri, vorbesc de dat muzica mai tare sau teveul, etc. Ce vina am eu ca sunt peretii din coji de oua?

Din ce am scris mai sus se intelege ca si ei sunt absurzi, totusi.

Share this post


Link to post

Eu m-am referit strict la chefuri in postul de mai sus. :D

Chiar am o problema cu muzica data tare si chefurile la bloc din motive exclusive legate de job. Nu-mi pot permite sa ma duc obosit la servici si chiar vreau sa dorm noaptea.

Am vazut ca ai niste vecini absurzi... la faza cu tocurile am ramas mut. Imi aduc aminte de vremurile cand locuiam in blocuri de bosorogi.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Laure o sa intelegi chestiile astea cu respectul si linistea in bloc cand vei avea copii!!....Fac pariu ca te vei schimba radical !!!...

Share this post


Link to post

Si pana atunci ce fac? imi iau casti la televizor, calculator, antifonez usi si alte alea?

Nici eu nu sunt absurd, dar nici sa platesc intretinere si sa duc vreo gagica la boscheti ca sa nu deranjez vecinii, totusi.

Share this post


Link to post

Iti pui termopane si imbraci peretii cu vata de sticla peste care pui rigips. :P

Share this post


Link to post

Si nu ies mai ieftin cu amenzile la politie? Ca nu stiu in cati ani s-ar amortiza antifonarea asta...

Share this post


Link to post

Da ce vrei sa-i faci femeii tale mai doar n-o injunghi nu!?!?Ca daca "canta" natural nu vad ce sa aiba vecinii cu tine nu!?!? :) ))))

Edited by zalmoxis

Share this post


Link to post

Pai tocmai asta-i problema cateodata...cinta prea tare unele :mrgreen: ...si moarE vecinii de ciuda =))

Edited by Sebian

Share this post


Link to post

Se aude tot de la vecini, si parca nu merge cu calus in gura. =))

Share this post


Link to post
pai asta e. trebuie sa-l "surprizi" si sa ai si martori. daca mi-ar sparge cineva cauciucurile, as parca tot in locul ala si l-as pandi impreuna cu niste prieteni.

Si daca le dezumfla .

Ce distrugere de bunuri mai este ?

Share this post


Link to post
Am vazut ca ai niste vecini absurzi... la faza cu tocurile am ramas mut. Imi aduc aminte de vremurile cand locuiam in blocuri de bosorogi.  <img src= )">

Baba nebuna(cu dunga) de dedesubt s-a prezentat la mine la usa intr-o seara pe la 10 si ceva sa-mi spuna sa nu mai mergem incaltati prin casa... Dupa aia a mai venit odata, am luat-o la 11m si nu am mai vazut-o de vreun an.

 

PS: Odata a venit sa-mi spuna ca aude picurat noaptea...

Share this post


Link to post

Cand stateam cu ai mei la bloc era viata grea. Ultimii ani cand stateam acolo aveam ore de la 12, deci ma trezeam la cat dadea Domnu' si dadeam drumul la muzica (aveam statie gheboasa si boxe de 60W dimensiuni mari ale incintelor: 55x25x25 cm post-75-1167234129_thumb.jpg, puse pe perete, deoparte si de alta a biroului. La jumatate daca dadeam se cutremura totul in casa. Nu am avut probleme cu vecinii, datorita configuratiei apartamentelor (camera mea avea 2 pereti afara): lateral- un vecin care nu statea in camera respectiva (putea sa stea, nu ma intelegeam cu el), jos- o vecina care mi-a spus ca nu are probleme, ca ea e in schimbul 1 si cand e acasa, nici atunci nu e problema, sus un vecin care ne facusera reclamatii la inspectorat (deci il ruam de moarte, ca se legase tare de familia mea, era in complot cu alti colegi de servici de la scoala), iar in rest- no problem, nu erau copii mici. Deci ca mine mai rar, nu ma deranja nimeni, nu aveam izolatii speciale, dar nici eu nu eram (prea) nesimtit. Acum stau la casa si NU le folosesc, stau intr-o camera. Am un sistem de toata jena, maxim 20w rms si o pereche de casti post-75-1167234719_thumb.jpg pt ymsg si pt cand doarme consoarta. La tara, vecinii nu ma deranjeaza deloc- bogdaproste ! Ceea ce va doresc si voua, s-aveti parte de liniste (dar din partea lor) :D !

Share this post


Link to post

Hai sa facem diferenta intre copii care dorm , oamenii muncii care merg a doua zi dimineata la serviciu si babele securiste care stau cu pahare la urechi si cu nasul la geam sa vada de unde miroase a friptura. Sa fim seriosi ca nu oamenii muncii bat in teava si te ameninta ca te reclama la sectorist(respectiv politistul de proximitate).

Share this post


Link to post

Cine e oamenii muncii astia?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...