Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Tănculeţu' Meu

Recommended Posts

Ia uite ce presa smechera acolo, majoritatea au de-alea facute din 2 cric-uri hidraulice :)

Share this post


Link to post

Da, si eu sunt foarte incantat de laboratoru' mesterului; niciodata nu plec fara sa fiu murdar pe maini, tre' sa-mi iau si eu manusi :mrgreen:

 

No, si de bine ce terminasem reparatiile ... mi-am facut de lucru  <img src= ">

 

side_1.jpgside_2.jpg

 

Nici o dauna la caroserie, cu exceptia "fustei" aleia de la aripa care e nitel indoita si cu un pic de vopsea sarita. Sper sa se poata schimba separat, nu stiu daca e lipita sau sudata. Vedem maine ... la asigurare :wallbanger:

Share this post


Link to post

Nasol.

PS acum imi dau seama de ce au pus aia bara aia minune. Bratele alea sunt extrem de lungi si probabil se torsioneaza din cauza asta, la poza asta din lateral le-am vazut cat sunt.

Share this post


Link to post

Mda. Am fost la CASCO, astept minunatiile de ornamente ... din pacate, n-am gasit intelegere sa-mi plateasca un set de praguri HD, ca ar fi fost probabil mai ieftine decat ornamentele :) )

 

Daca tu zici ca asta e scopul, asa sa fie :-) eu stiu ca directia s-a imbunatati semnificativ dupa barele noi + bucsele corectate.

 

Si pentru ca o belea nu vine niciodata singura, azi masina s-a trezit ca nu vrea sa porneasca.

 

Curent la baterie era ...

... imobilizatorul functiona ...

... pompa, ea se amorsa ...

... dar motorul nu invartea.

 

Dupa ceva documentare, m-am bagat sub masina (traiasca suspensia inaltata) si i-am tras 3 chei cu nadejde solenoidului de la electromotor ... si-a luat-o. Acu' sa identific solenoidul si sa-l comand, cica s-ar potrivi ala de Logan / :) dupa care sa purced la schimbarea lui, chestie datatoare de mari dureri de cap caci l-au pozitionat intr-un loc de-ti vine sa-ti blestemi zilele.

Share this post


Link to post

Mda, si daca iti pui telescoape spate de supernova (cum am mai auzit ca se folosesc la offroad-e) clar mai bine circuli cu cielo :D

Share this post


Link to post

Pai ProComp-urile sunt oricum groase, daca nu rezolvam problema cu atinsul in bara Panhard ar fi fost o idee :lollol:

Share this post


Link to post

No, la manual se recomanda schimbarea curelelor de accesorii + alternator la 90 mii kilometri sau 6 ani / :) dar la conditii grele (drumuri accidentate/cu noroi, prafuite, frig, drumuri tratate cu sare) zice 3 ani sau 45000 km ... ca atare, am purces la inlocuirea lor.

 

Curele noi Gates - 75 lei amandoua, 65126 km parcursi, 3463.89 litri benzina arsi, consum mediu 8.654 litri/100 km.

 

Operatiunea in manualul de service era detaliata ca necesitand demontarea radiatorului pentru acces la curele, asa ca am profitat de asta pentru a aplica si alta recomandare din manualul de service: spalarea radiatorului. Care a fost binevenita, deoarece intre radiatorul de racire si cel de AC era vreun kil de noroi/pamant/frunze/altele.

 

Ca de obicei, lucrare facuta perfect la doctorul Pepinno :veneratie:

Share this post


Link to post

Dupa inca un pic de offroad (cam fortat), Jimnyu' a mai naparlit nitel ca doar vine primavara - al doilea scut termic si-a dat duhul in cadrul unui peisaj mirific :D

 

2ndshield.jpg

 

Si azi dimineata pe drum ... :twisted:

 

66666.jpg

 

Am ajuns la 66768 km, 3612.01 litri si 19.992 lei platiti doar pe carburant, consum mediu 8.662.

Share this post


Link to post

Aia e treapta a 5-a la tine? E cat a 4 -a de cielo/espero

Share this post


Link to post

Yep. Motor mic, cutie scurta, comportament de motocicleta :)

Share this post


Link to post

Pai deja ai ajuns la viteza maxima posibila, la ce ar fi folosit o cutie cu rapoarte lungi sau un motor mai mare? :D

Share this post


Link to post

Am prins si 110 mat.gif

Share this post


Link to post

Pai cu rotile alea nu ma mira. Am mers si eu iarna trecuta cu Aro-ul lui Dumitru Cristian si la fel, cu rotile de "mud" supra dimensionate mai mult de 110 nu lua masina si are motorul dublu (de greutate nu zic nimic :D )

Ideea e ca daca o tineai mai sus de 90 la ora consuma ca nebuna (era blana acceleratia) si intr-a 4-a si intr-a 5-a, nu era nici o diferenta.

Share this post


Link to post

Am prins si 110 mat.gif

 

120 cu lada niva...Shhht...sa nu auda fostul meu sef :D

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

La vale, cu vant din spate si planetele aliniate favorabil :) ) nota bene ca masina nu mai este cum a iesit pe poarta fabricii, si asta influenteaza (mai inalta, mai lata, garda la sol marita, anvelope mai mari, spoiler decupat, greutate suplimentara).

Share this post


Link to post

4100 lei :shocking: si 2 zile mai tarziu, ranile de razboi sunt vindecate.

reparat_3.jpg

Am luat si niste talpici autoadezive pentru a le inlocui pe cele din fabrica la placa de lemn a cricului ... s-a dus inca o sursa de zgomot.

tavita_puf.jpg

Share this post


Link to post

4100 lei :shocking: si 2 zile mai tarziu, ranile de razboi sunt vindecate.

 

Sa decedeze mama lor,dar in acesta tara inca se parctica hotia la drumul mare.O suma decenta pentru reparatia respectiva era de hai sa zicem 1.200 lei.maximummaximorum 1.500 lei.Restul intra in categoria sf.Sa nu ne miram de ce se vaita soc de asigurari ca ies in pierdere pe rca si casco.Vad ca platsec daune cu adaos de 300%.

Share this post


Link to post

Nu neaparat; reparatia a fost facuta la service-ul recomandat de asigurari si-am inteles ca cele 2 ornamente "de origine" au fost grosul facturii.

Share this post


Link to post

Incet incet se instaureaza si la voi moda occidentala. Mie la Hyundai pentru o aripa infundata am primit 4 devize intre 1800 si 2200 euroi, atata timp cat au crezut ca e vorba de asigurare. Pana la urma cu 450€ am rezolvat aripa, si in plus am vopsit si capota, si o portiera zgariata (daca tot au pregatit culoarea) si am indreptat si un spoiler.

 

Mie asta cu asigurarile mi se pare hotie in serie. Garajul fura de la asiguratori, si asiguratorii isi scot parleala de la clienti.

Share this post


Link to post

Cam asa ceva. La final tot clientul plateste sub o forma sau alta.Cel putin la mine, o societate de asigurari incerca sa imi explice,ca datorita ratei de daune de 140% pe care au avut-o la casco, in anul doi de casco (in conditiile in care nu am avut dauna) la valoare asigurata mai mica,prima este mai mare.I-am salutat din mers.

Share this post


Link to post

Sistemul e clar ca-i prost gandit si prost aplicat, vezi si patania de-aici cu RCAul. Sincer insa, ma-ndoiesc ca reparatiile de tinichigerie constituie majoritatea fraudelor, tunurile mari cred ca se dau la daunele totale. In rest, atata timp cat eu imi platesc ce-mi cer la timp si respect prevederile contractului, sa fie sanatosi; insa ca si fiscul, mai bine s-ar concentra pe eliminarea fraudelor si cresterea procentului de incasari decat sa incarce facturile celor multi si de buna credinta pentru a acoperi pierderile.

 

PS: va tin la curent cu urmatoarea cotatie de CASCO :)

Share this post


Link to post

in anul doi de casco (in conditiile in care nu am avut dauna) la valoare asigurata mai mica,prima este mai mare.I-am salutat din mers.

 

Ai nostri sunt inca pe curba de invatare si inca mai cred in concurenta.

Cand ajung la nivelul 2 vor pune de o baza de date comuna cu istoricul fiecaruia si nu mai merge... oriunde te-ai duce te va bantui acel istoric... fie el bun, sau rau.

 

Aici unii cu istoric foarte nasol ajung pur si simplu sa nu mai poata fi asigurati, sunt refuzati politicos de toate societatile de asigurari.

Share this post


Link to post

Cifra rotunda la kilometraj:

 

20130403102500.jpg

 

Masina a navigat cu succes si pana-n Turcia si prin traficul turcesc. 70209 km acum, 8.665 consum mediu, 3913.68 litri de benzina arsi. Am planificat o schimbare generala de uleiuri, filtre si bujii cu ocazia asta.

 

Iar apropo de parbriz, ca se discuta mai devreme: am incasat o piatra cam cat un ceas de mana, Pilkingtonu' a rezistat mai mult decat onorabil (a ramas o urma cat o taietura de unghie de la degetul mic). Multumit.

Share this post


Link to post

Pilkington face parbrize foarte bune. Asa ceva am si eu pe coyota si am luat la pietre de m-am saturat iar parbrizul se incapataneaza sa nu cedeze. In cel mai rau caz, la pietrele mai mari, mi-a ramas semn un picut mai mare decat varful de scobitoare insa suficient de mic incat sa nu le vad daca nu le caut.

Altfel, multi km fara probleme in continuare.

 

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...