Jump to content
Sign in to follow this  
3boLA

Turometru Cielo Defect

Recommended Posts

Am cielo fara delco, si nu mai mergte turometrul. Am incercat tot ce am stiut...am schimbat turometrul, am pus fir direct de la bobina...Atunci cand pun fir direct de la bobina ori imi moare motorul ori se ridica acul de la turometru pana la 250rpm la relanti. Daca accelerez se ridica dar nu indica nimic real...Stie cineva ce sa mai fac ?

Share this post


Link to post

Ai rezolvat problema?

 

1. Verifici conexiunile dupa schema, continuitatea firelor spre turometru, contacte la conectori oxidate (dai cu spray contact WD-40).

2. Daca totul e ok la fire incearca alt turometru. (Banuiesc ca nu ai de gand sa-l dezmembrezi ca sa incerci sa-l repari).

 

Astept vesti

Share this post


Link to post

Intrebare. In aseara asta sa intamplat ceva ciudat la masina mea, de cand am pornit-o a ramas aprins check engine da nu am bagat de seama mi-am vazut de drum.

Peste ceva timp observ ca este aprins si ca turometrul nu mai indica nimic, toate bune ajung la destinatie opresc si la plecare spre casa totul a revenit la normal. Ce ar putea fi ?

Share this post


Link to post

Nu are nimeni nici o idee ?

Share this post


Link to post

Pai, vreun contact imperfect care-a generat simultan codul de eroare si lipsa semnalului la turometru ?

Share this post


Link to post

Pai la asta m-am gandit si eu, dar cum anagabriela nu mai merge habar nu am unde sunt contactele turometrului. Sper sa ma ajute cineva, ca sa le identific sigur ceva este pe acolo...

Share this post


Link to post

Iarna asta am inceput sa am si eu probleme, dar la acul kilometrajului. Adica, dupa ce trec de 20km/ora, se aude un carait continuu din bord iar acul kilometrajului tremura.

N'am nici o idee ce poate fii ca in bord n'am umblat pana acum.

Share this post


Link to post

Scoate ceasul de kilometraj, spalai mecanismele cu benzina, da-l cu ulei de mecanisme fine dupa ce-l speli si pune-l la loc.Daca ai noroc in 75% din cazuri functioneaza.

Share this post


Link to post

am un cielo 2003 cu bord fara turometru as vrea sa pun un bord cu turometru stie cineva daca trebuie sa fac vre-o modificare la instalatia electrica

Share this post


Link to post

Salut...am si eu o problema cu turometrul si martorul check engine aprins, in sensul ca pornesc masina, merge rotund nici o problema, la relanti sta normal, fara fluctuatii, dupa care se aprinde check engine, turometrul se duce la 0, motorul merge in continuare doar ca are un balbait cand "cade" turometrul, acesta revine si indica turatia, din nou un balbait, martorul se stinge, mai sta un pic si o ia de la capat in aceeasi ordine...vreo idee???  <img src= ("> ( pe ca este legat turometrul, am vreun contact imperfect, vreun fir rupt,vreun scurt ceva?? Ce anume sa verific? Mentionez ca am un Cielo Exe 2003, 16v, 2 axe...multam fain pt raspunsuri!

Share this post


Link to post

Verifica conectorii de la bobina.

Share this post


Link to post

Cine mă poate ajuta și pe mine?  

Problema asta cu turometrul o am și eu. Nu îi dau de cap. Am crezut că este turometrul ars, am încercat cu alte ceasuri de bord și nu merge. Într-un final am scos bordul cu ceasurile mele și l am pus pe altă mașină identică cu a mea și acolo turometrul meu merge. Deci problema e din alta parte. Am fost la doi electricieni și nu au știut ce să i facă. Nici macar nu știau de unde vine semnalul pt turometru la un cielo euro 3 8 valve. Am pus un tester obd2 și nu are erori și pe tester indica turația motorului. Rog pe cineva priceput să mă ajute. Îmi stă pe creier turometrul ăla mort. Mulțumesc!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...