Jump to content
Sign in to follow this  
Yaz

Cum Scap De O Rabla?

Recommended Posts

Ideea este simpla: in garaj la bunica mea sta si se "odihneste" din 1992 o dacie 1300 din 1976, masina tatalui meu. Masina este inmatriculata inca cu numere vechi (1-GL-........) cum erau pe vremea lui nea Nicu. Masina are certificat de inmatriculare tot de tip vechi si atat...pe atunci nu se facea carte de identitate la masina...spune tata. Din ce stiu eu din circulatie este radiata automat odata cu introducerea numerelor noi, problema este ca ocupa loc degeaba si plateste tata niste taxe total aiurea. Ideea este sa o duc la remat si acel tichet sa il vand la cineva care vrea sa isi cumpere masina.

 

Mentionez ca tatal meu traieste multumesc lui Dumnezeu si nu sunt probleme cu actele in acest sens. La politie am dat peste un repetent care ma luat cu "litera i" de la nu stiu ce lege.

 

 

Ce trebuie sa fac?

 

Multumesc.

 

 

P.S Daca nu am postat bine rog sa fie mutat topic-ul, nu am fost in stare la ora asta sa caut aria care trebuie sper ca am nimerit bine.

Edited by Yaz

Share this post


Link to post

Dupa parerea mea, te duci la un delar de masini noi ca si cum ai fi interesat sa iti iei una. Si intrebi acolo, orice agent de vanzari ar trebui sa iti zica tot ce ai nevoie. Succes.

 

 

Share this post


Link to post

Salut!

 

Pentru ca acum 1-2 luni m-am confruntat cu programul remat/rabla, din pacate daca ai numere vechi nu poti obtine tichetul remat.

O poti duce doar la fier vechi, ei ~ 400 lei pe ea.

 

Poti sa citesti mai multe detalii pe www.afm.ro

Edited by Banderas_232003

Share this post


Link to post

Si ce nu merge reinmatriculat cu numere noi? E pacat sa piarda niste bani aiurea...

Share this post


Link to post

Este radiata automat din circulatie odata cu introducerea numerelor noi, ca sa o inmatriculez chiar daca as putea ar trebui rar, itp, etc ori masina este nemiscata din 1992 deci da-ti seama cam cata chinuiala este.

 

Auzisem si eu ca nu o pot da la rabla daca are numere vechi dar am auzit multe pareri contradictorii.

 

Multumesc de info oricum. Masina nu este chiar de dat la rabla dar vreau sa scap de ea, ocupa garajul degeaba si papa niste bani aiurea.

 

 

Share this post


Link to post

Din cate observ eu pe net tendinta tichetelor este de scadea, dar observ pe de alta parte ca nu se vand mai deloc.

Oricum, din exp. mea proprie ca sa o dai le "rabla" este o intreaga tevatura, nu se merita pt cateva milioane in plus decat daca folosesti in interes propriu, sa iti iei masina noua.

Daca masina are anumite componente bune, te sfatuiesc sa o dezmembrezi si sa o vizni pe bucati. Mare lucru nu vei lua dar daca esti ok cu timpul si iti permiti poti face asta ca si hobby. Apoi, dupa ce ai constatat ca nu mai ai ce sa valorifici o duci le remat, pt fier vechi.

Share this post


Link to post

Nu am timpul necesar si plus de asta cine cumpara piese de la o Dacie din 1976? Intreb si eu...masina a fost foarte ingrijita, inainte sa fie lasata in garaj a fost proaspat vopsita plus multe alte chestii, dar totusi masina are 18 ani de cand sta intr-un garaj fara sa fie miscata, pornita, etc...

 

Interesul meu este sa scap de la fisc de ea, nu sunt interesat sa iau cat mai multi bani ci doar sa scap de ea. Daca mergea cu rabla o faceam, daca nu, o dau la fier vechi si gata.

 

Tichetele alea nu se vand ca painea calda sau chiar deloc din cauza bisnitei care este in floare, cand se dadea un singur cupon gaseai cu 500 RON, acuma vad ca se arunca de pe la 1500 RON la 2200 chia am vazut pe cineva ca cere.

Share this post


Link to post

Interesul meu este sa scap de la fisc de ea, nu sunt interesat sa iau cat mai multi bani ci doar sa scap de ea.

 

Garajul e pe domeniu public sau pe proprietate privata? Daca e pe proprietate privata, o poti scoate din evidenta pe baza dovezii ca masina este radiata si este depozitata pe domeniu privat. Din pacate tot iti va ocupa loc, dar nu mai platesti taxe pentru ea.

Share this post


Link to post

REMAT-ul ca fier vechi nu o primeste, in speta ceva gen casare nu se poate?

Parca asa stiam... nu la programul RABLA, fara tichet...ai nevoie de certif/dovada de radiere de la politie, si de predare pt casare la REMAT.

Share this post


Link to post

Pune-o la vanzare pe forumul lor si sigur gasesti vreun amator! :D

Share this post


Link to post

Wolf ca deobicei vine cu idei geniale :) )

Asta apropo de scapat de ea fara sa te coste transportul pina la REMAT.

Problema ramine la FISC ai nevoie de act de casare.

Uite mai jos optiunile:

 

http://www.impozitelocale1.ro/actePF.html

 

 

 

Acte necesare pentru scoaterea din evidentele fiscale a unui mijloc de transport auto spacer.gifDECLARATIE (formular tip);

CERTIFICATUL DE RADIERE - VIZAT DE POLITIE;

ADEVERINTA DE LA REMAT, IN CAZUL VEHICULELOR SCOASE DIN UZ;

DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE, CUNOSCAND PREVEDERILE ART. 474 COD PENAL, POTRIVIT CAREIA CONTRIBUABILUL NU MAI ESTE DETINATORUL DE FAPT AL MIJLOCULUI DE TRANSPORT;

ACTUL DE INSTRAINARE CARE POATE FI, DUPA CAZ:

CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE (fotocopie);

ACT DE DONATIE (fotocopie);

HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA SI IREVOCABILA (fotocopie);

CERTIFICAT DE MOSTENITOR (fotocopie);

BULETINUL SAU CARTEA DE IDENTITATE (fotocopie);

TAXA DE TIMBRU (pentru certificatul fiscal de radiere) - 4 LEI.

Share this post


Link to post

Garajul se afla pe proprietate privata si nu ma doare capul in privinta asta. Problema este ca nu am nici o dovada ca ea a fost radiata din circulatie, am inteles ca s-a radiat automat din circulatie la introducerea numerelor noi. Doar sa imi poata da politia o hartie ceva la mana....in functie de timp o sa ma duc sa vad poate de data asta dau de un om serios nu de un ramolit care sta degeaba la ghiseu pe banii mei.

Share this post


Link to post

Du-te cu CIV-ul la politie si cere o dovada ca nu e inmatriculata.

Mai naspa daca nu mai ai actele masinii...

Share this post


Link to post

Ceva poze cu rabla?, sa vedem cu s-a pastrat...  :rolleyes:  . Eu cred ca poti sa incerci s-o vinzi si sa  ceri o suma modica pe ea, sunt destui doritori care inca mai cauta sa restaureze o masina veche pastrata in bune conditii  sau pentru piese de schimb, incearca pe forumul dedicat marcii.

Share this post


Link to post

Problema este ca nu am nici o dovada ca ea a fost radiata din circulatie, ...

 

Depui o cerere la serviciul de inmatriculari cu numarul vechi de inmatriculare si serie sasiu + ce mai ai pe acolo prin care ceri eliberarea unui certificat de radiere. Actele (talon si Carte de identitate) le anexezi in original langa cerere. Ar cam trebui cred sa predai si numerele.

Share this post


Link to post

Poze nu prea pot face ca lumea pentru ca garajul este foarte stramt, am sa incerc totusi. Multumesc de info, sa vad ce fac la politie, indiferent daca o dezmembrez, vand, ard, etc, tot trebuie sa o scot din acte de pe numele tatalui meu.

Share this post


Link to post

Topic-ul se poate inchide, m-am gandit mai bine si voi incepe un proiect de reconditionare a masinii la vara, chiar nu este o masina de dat la rabla avand in vedere ca are piese Renault pe ea si a fost proaspat vopsita inainte sa zaca in garaj.

 

Voi reveni cu detalii si un topic nou.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...