Jump to content
Sign in to follow this  
run4fun

Beepaitoare Aveo

Recommended Posts

Am si eu o intrebare. Am un Chevy Aveo si am o parere. Beepaitoarea aia care te streseaza 90 de secunde la cap ca nu ti-ai pus centura nu beepaie cand deshizi usa soferului si uiti luminile aprinse. Asta mi se parea cea mai normala si utila dintre toate. In schimb face scandal cand nu ai centura si cand e usa soferului deschisa si cheia in contect. Se poate modifica cumva?

 

Share this post


Link to post

S-a mai discutat.

Share this post


Link to post

Din cate stiu (Kalos, la Aveo poate s-or fi prostit :) ), bipaitoarea face si ce vrei tu. Dar daca ai si modul de "salvare a bateriei", asta iti stinge farurile cand deschizi usa (dupa ce, cand ai scos cheia le trece pe pozitie). Din acest motiv, bipaitoarea nu mai apuca sa mai faca ceva.

Share this post


Link to post

Ideea e in felul urmator. Asta vara la mare dupa ce masina a stat cateva zile am constatat ca nu se mai deschide din telecomanda. Ok... Am deschis-o cu cheia si s-a descuiat doar usa soferului. Si cand am dat sa pornim surpriza... Nici macar beculetele din bord nu se mai aprindeau. Concluzia bateria moarta. Dupa o cercetare in amanunt am descoperit ca fusesera uitate farurile aprinse. Intradevar are modulul ala minune daca iei contactul stinge tot dar... cu toate astea tot a papat bateria. Sa nu va aud ca nu incarca alternatoru sau ca e bateria pa ca nu e asa. In afara de situatia respectiva masina merge perfect si astazi cu aceaiasi baterie.

 

P.S. Pb. asta nu s-a mai discutat aici pe forum. NU am gasit. (problema cu farurile+piuitoare)

P.S.2 La cielo e foarte utila functia cu Beep Beep cand se uita farurile aprinse.

 

Edited by run4fun

Share this post


Link to post

Unde am schimbat discutia? Din primul post este: nu beepaie cand deshizi usa soferului si uiti luminile aprinse. De aia am si subliniat. Deci e din ciclul asa e la toate. Varza. O sa scot beeperul ala de tot si am terminat balciul. Asta cu farurile era singura functie care mi s-ar fi parut utila.

 

Edited by run4fun

Share this post


Link to post

Off: daca asta e tot ce ai de spus, cer sa-l inchida la loc mda.gif

 

On: Si sa iti mai spun ceva, ca n-am apucat (ca se inchisese :) ): Daca ai "battery saver" (care deci care va sa zica o sa-ti stinga luminile cand deschizi usa), dar tu ai nevoie si le aprinzi manual, atunci pa beepaitoare, pa baterie. Poate mai faci o analiza amanuntita si vezi cum a fost poanta acu' un an la mare... daca iti mai amintesti :D

Se intampla cu orice dispozitiv facut sa ajute omul (aka automatizare), ca daca omul isi baga coada (aka folosire "manuala") sa uite ca e ori laie (automat), ori balaie (manual).

Share this post


Link to post

Treaba sta in felul urmator:

 

La aveo asta in primul rand nu pot scoate "cantatoarea" pentru ca este acolo sub bord in stanga intr-o cutie mai mare si are niste gaurele pe unde iese sunetul. NU seste o cutiuta mica bagata int-o mufa ca la Cielo. Ca am vrut sa o scot de tot. Dar vazand ca e mai complicat nu am contiunat. Am abandoant.

 

Intradevar daca las farurile aprinse si scot cheia din contact se sting si pozitiii si tot. Dar ideea e ca ramane un consumator acolo... Nu vreau sa testez din nou treaba cu bateria ca nu ii face bine. O sa masor intr-o zi consumul pe borna la baterie cu farurile aprinse si cheia scoasa din contact sa vedem cat e si daca e vreo diferenta cu ele stiense/aprinse atunci cand nu e contactul pus. Ca sa lamurim misterul.

 

Poate se poate modifica sa fie simplu asa cum e la cielo. Ce au facut la aveo mi se pare o imbarligatura total aiurea si enervanta!

 

Multumesc pentru redeschidere! :drinkers:

 

Edited by run4fun

Share this post


Link to post

daca las farurile aprinse si scot cheia din contact se sting si pozitiii si tot

 

esti sigur ca nu raman pozitiile aprinse?

pozitiile se sting in momentul in care se deschide usa soferului

cel putin asa e la mine

Edited by stefanion

Share this post


Link to post

Asa e cum zice stefanion. Opresti motorul , se stinge faza scurta, deschizi usa sofer, se sting si pozitiile. Mie imi place cum functioneaza... nu vad unde este "imbarligatura".

 

In ceea ce priveste consumul de curent, eu sunt aproape sigur, ca nu are nici o importanta ca ai oprit tu farurile, sau ai lasat ca "battery saver"-ul sa isi faca treaba.

 

Atentie insa: Eu am reusit odata sa derutez "battery saver"-ul... Am deschis masina din telecomanda, am intrat pe usa PASAGERULUI , am schimbat filtrul de habitaclu, am pornit motorul de pe scaunul pasagerului... s-au aprins luminile. apoi dupa ce am oprit motorul, au ramas doar pozitiile, dar eu parasind masina pe usa pasagerului, acestea nu s-au mai stins. Cand s-a inserat am vazut ca pozitiile sunt aprinse.. si mi-a luat putin timp sa imi dau seama cum am reusit sa fac asta, masina fiind incuiata cu telecomanda.

Edited by wwillym

Share this post


Link to post

O sa masor. Ideea e ca e prea mare coincidenta de a ramane fara baterie asa cum am scris mai sus. NU am mai patit niciodata doar atunci cand a ramas comotatorul de faruri pe ON. O sa masor si revin cu un raspuns! Ca sa o lamurim.

 

P.S. Avea vreu rost sa inventez eu povestea asta?

 

Edited by run4fun

Share this post


Link to post
... Ideea e ca e prea mare coincidenta de a ramane fara baterie asa cum am scris mai sus.

Daca farurile au ramas aprinse, de vina este alt modul, nu avertizorul sonor, schemele electrice ale masinii te lamuresc.

  • Like 1

Share this post


Link to post

NU au ramas aprinse farurile ca as fi observat. Exista vreo varianta de Aveo care nu are modulul "Energy Saver" sau cum se cheama si canta muzicuta daca uiti farurile/pozitile aprinse?

 

Share this post


Link to post

Atentie insa: Eu am reusit odata sa derutez "battery saver"-ul... Am deschis masina din telecomanda, am intrat pe usa PASAGERULUI

 

 

La versiunea comercializata in Marea Britanie, Uganda si Africa de Sud, cu volan pe dreapta, s-a rezolvat problema. 24000000.gif

Share this post


Link to post

Se poate sa anulezi "salvatorul de baterie", dar trebuie sa ajungi la el.

Eu nu cred ca a patit vreo buba (adica ar trebui sa-si faca treaba, iar intamplarea de asta vara are alta explicatie). Pentru a-l verifica. pune contactul, aprinde farurile, ia contactul (lasa farurile aprinse), scoate cheia si deschide usa de la sofer. Toate luminile ar trebui sa se stinga.

Atentie: daca dai farurile acum pe 0 si apoi le aprinzi iar, fie si numai pe pozitie, nu ti le mai stinge nimeni.

Daca totusi vrei sa ai beepaitoare, trebuie sa gasesti salvatorul, tai firele de culoare Maro-Albastru (pin 2) si Maro (pin 3), izolezi individual capetele care merg la modul, iar pe cele care merg in forma de cablu le legi impreuna si le izolezi. In felul asta, comutatorul de lumini va actiona direct releul de iluminare (cel care da tensiune in instalatia de lumini de la pozitii incolo. Astfel, daca lasi farurile sau pozitiile aprinse, beepaitoarea isi va face treaba.

 

 

Share this post


Link to post

Nu la deschiderea usii soferului se sting pozitiile, ci dupa 10 secunde de la inchiderea ei. Daca o incui din telecomanda, se sting imediat.

In plus, daca aprinzi pozitiile din nou fara cheie in contact, deschizi usa soferului si o inchizi la loc, se intampla exact acelasi lucru, adica se sting dupa 10 sec.

Singura solutie ca sa pot ramane cu pozitiile aprinse si usile inchise este sa intru prin dreapta. Orice deschidere+inchidere a usii soferului le stinge, cu un delay de 10 sec.

Share this post


Link to post

@root: Daca la tine battery saverul se comporta cum ai descris tu, inseamna ca este vorba de alta varianta. La mine SIGUR se sting pozitiile in momentul deschiderii usii soferului. Daca doresti sa lasi aprinse, dupa ce ai deschis usa, reaprinzi pozitiile, si vor ramana aprinse, pana nu le stingi manual.

Share this post


Link to post

Am verificat inca o data, e asa cum am spus in postul anterior. Se sting cu intarziere de 10 secunde la inchiderea usii sofer.

Share this post


Link to post

Tu ai, probabil, optiunea Follow Me Home.

Share this post


Link to post

Am verificat inca o data, e asa cum am spus in postul anterior. Se sting cu intarziere de 10 secunde la inchiderea usii sofer.

 

Daca ar fi "follow me home", cind deschizi din telecomanda nu ar trebui sa se aprinda si pozitiile ?

La unele modele asa am vazut

Edited by redflame

Share this post


Link to post

Nu se aprind pozitiile cand o deschid. Se aprind insa automat cand bag cheia in contact.

Share this post


Link to post

Daca farurile au ramas aprinse, de vina este alt modul, nu avertizorul sonor, schemele electrice ale masinii te lamuresc.

Si unde mama lui e modulul asta?

Share this post


Link to post

Am reusit sa anulez si eu acel biip biip enervant dupa multe cautari pe forum,net,manuale etc. Nicaieri nu am gasit ceva concret,asa ca am desfacut plasticele care inconjoara butucul cheii,am gasit contactul cu pricina si l-am desfacut din mufa. Acum Mare liniste.

Si cateva poze...

Mare grija la despartit cele doua bucati de plastic,au cate o ureche de plastic de o parte si de alta,eu am reusit sa rup una. Am pus o poza pt.a vedea unde sunt.

In ultima poza se vede cat de lung este cablul pana la mufa.

20190918_042412.jpg

20190918_042744.jpg

20190918_042917.jpg

20190918_043221.jpg

20190918_043113.jpg

20190918_043519.jpg

Edited by aveogm

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...