Jump to content
Sign in to follow this  
EM!L

Masinile Aflate In Garantie Reparate Si In Service-Urile Independente

Recommended Posts

Potrivit oficialilor europeni, in ultimii ani, service-urile agreate de constructorii de masini au crescut prea mult preturile pentru a reduce din pierderile cauzate de scaderea vanzarilor.

 

Calculele functionarilor de la Bruxelles arata ca serviciile de intretinere au ajuns la 40% din costul unui automobil, pe toata durata utilizarii lui.

 

[..]

 

 

Comisia Europeana anunta insa ca a adoptat noi reguli, valabile pentru toate tarile Uniunii.

 

"Constructorul nu poate sa-ti spuna - nu mai esti in garantie pentru ca ti-ai reparat masina intr-un service independent", a declarat Amelia Torres, PR Directia Concurenta, Comisia Europeana.

 

 

 

sursa.

Share this post


Link to post

Asta e un lucru bun... poate se mai scapa de nesimtirea cu care esti tratat pe garantie, preturile umflate si la manopera dar si la piese si discutiile inutile-se repara nu se repara.

Share this post


Link to post

Ramane de vazut cum se va implementa. Concret, poti face reviziile curente la orice service autorizat, insa este posibil ca service-ul multimarca sa nu poata sa-ti inlocuiasca o piesa pe garantie pentru ca nu i-o deconteaza producatorul, sau pur si simplu nu o are... Caz in care ajungi tot la service-ul de marca...Marele avantaj al acestei decizii ar fi posibila scadere a preturilor din service-urile monomarca, pentru ca altfel vor trai doar din inlocuiri in garantie...

Share this post


Link to post

Dupa cite am mai auzit aceasta lege ar intra de la 1 iunie, oare se va aplica si in Romania ?

Share this post


Link to post

Obligatoriu! Chiar daca or sa fie sigur service-uri care nu-si doresc sa o respecte, sigur se va aplica. Ar fi interesant de vazut tot textul hotararii respective.

Share this post


Link to post

Problema o sa fie alta. De exemplu , la mine la camion la DAF, pentru a desface cardanele trebuie o cheie speciala .Nu au avut-o nici ei in service dar a sosit intr-o zi prin curier special. Nu cred ca la un service independent i-ar fi livrat cheia respectiva. Majoritatea firmelor vor folosi diferite masuri pentru a te obliga sa mergi tot la ei.Incepand de la softuri de diagnoza pana la livrarea pieselor de schimb.

Share this post


Link to post

Eu zic ca o sa se intample altceva:

1. La masinile vandute deja esti sub obligativitatea executarii reviziilor la dealerul autorizat(esti, ca sa zic asa, sub contract, aceia erau termenii la momentul achizitiei);

2. La masinile noi, vandute dupa 1 iunie perioada de garantie va scadea drastic, la maxim 2 ani zic eu. Pana la urma are si reprezentanta dreptate, tu poti sa nu schimbi uleiul 2 ani insa sa ai stampilele pe carte si apoi sa te duci repede la ei sa-ti schimbe motorul...

Sau se va face alta treaba: la achizitionare, ti se pune in fata un fel de contract: vrei sa faci reviziile la ei = > garantie de 5 ani sa zicem; vrei sa faci reviziile aiurea, unde vrei tu: garantie 1 an. Semnezi, bine, nu semnezi, iarasi bine.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Banii aia vor trebui sa fie recupeati cumva, fie prin preturi la achizitia masinii, fie prin traininguri catre mecanicii terți.

Share this post


Link to post

Eu nu as vrea sa renunt la reprezentanta dar macar sa-si alinieze preturile la cele ale pietei.

Saptamina viitoare fac revizia de 1 an, 15k km, la ei uleiul GM 5W30 este 162 ron eu l-am luat cu 92 ron, daca tot sint reprezentanti ma gindesc ca au si o oarecare prioritate la tot ce tine de aceasta masina, si atunci de ce diferenta asa mare de pret ?

Ar fi mult mai cistigati daca ar avea piesele la acelasi nivel, cu manopera nu ar fi o problema

Share this post


Link to post

Depinde si de managementul fiecarei reprezentante.Firma mama le ofera o plaja de preturi.La piese si uleiuri.La normarea lucrarilor sunt stricte regulile. Ma refer la timpul alocat fiecarei lucrari.

Share this post


Link to post

poate se mai scapa de nesimtirea cu care esti tratat pe garantie, preturile umflate si la manopera dar si la piese

 

Uite mai jos niste exemple de nesimtire si incompetenta:

 

ppgaS.jpg ppdGJ.jpg

 

2j4ZA.jpg 2j2ur.jpg

 

ppWAi.jpg

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post

Interesant subiectul.

Însă nimeni nu a citit până la capăt. Televiyiunile s-au apucat să spună în goana după audienţă doar jumătate de adevăr iar cei ce au comentat-o pe diverse canale media nu cunosc situaţia. Să vă explic.

În primul rând trebuia să se spună ca aceaSTĂ DIRECTIVĂ EUROPEANĂ are ca termen de punere în practică un termen de 3 ani.

Eu lucrez la un dealer şi cunosc destul de bine situaţia.Au fost cazuri când s-a aplicat această strategie însă după cererea făcută către producătorul autovehiculului, verificarea unităţii care a făcut reparaţia(pentru că multe nu sunt autorizate aşa cum se crede) şi verificare pieselor montate pe autovehicul. Chiar şi cea mai mică suspiciune că piesa nu este produsă de constructor duce la scoaterea din garanţie imediată.Apoi garanţia nu se poate acorda decât la piese de origine montate de către dealer sau service autorizatRAR care posedă sculele speciale şi tehnologia. De ce credeţi să există aceste scule speciale care le au doar dealerii ? Doar nu credeţi că constructorul este fraier să piardă bani aiurea.

Aceasta este o directivă europeană şi nu o impunere deoarece nu este încă tradusă într-o lege concretă.

Prin urmare această directivă funcţiona şi până acum însă dacă nu cunoaşteţi bine datele problemei vă sfătuiesc să nu mergeţi la cine ştie ce nene cu service asta bineânţeles dacă ţineţi la garanţie care By the way pentru mine a fost praf în ochi.

 

Toate cele bune...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Asa este, RARul da autorizatie pt marca si model, deci daca are autorizatie numai pt Matiz si el face si Cielo atunci nu prea este OK, de asemenea eu nu sunt deacord cu serviceurile multimarca, experienta ne-a dovedit ca e mai bine sa faci un singur lucru dar sa il faci bine decat sa faci 10 lucruri prost .

 

Si mai dau un exemplu, suedezii de la Volvo au gandit acum vreo 15 ani ca e mai bine sa faci totul computerizat cu multe optiuni care se pot modifica/activa din soft, astfel limba afisata in bord este un produs soft cu part number si pret, ai germana si vrei engleza atunci platesti manopera electrica + soft, softul se da jos direct de pe serverul din suedia si iese cu tot cu nota de plata, la fel este si activarea goarnei de la alarma cand inchizi masina, afisarea meniului de la incalzirea auxiliara pana si blocarea usilor dupa 7km/h, toate sunt optiuni soft si se platesc. Pt ca un service sa poata sa faca aceste updateuri trebuie o scula de diagnoza volvo (VIDA DICE) si un contract cu Volvo Cars, pt un punct de lucru pretul este de 10-15k EURO /an, sunt curios cate serviceuri de cartier isi vor permite sa plateasca 15k EURO/AN pt a face diagnoza volvo si updateuri.

Evident ca acest sistem a fost preluat si de FORD, impreuna cu cerintele de ulei care au fost crescute si au trecut la standardele Volvo, unde pretul unui litru de ulei for Volvo Cars sare de 60 RON/l .

Deci la unele marci nu cred in succesul acestei decizii, ba mai mult cred ca toti producatorii o sa treaca pe customizarea softului auto, astfel o sa traiasca numai din updateuri soft si alte prostioare .

 

Culmea culmilor este ca la schimbarea injectoarelor(common rail) cu unele din alta clasa trebuie alt soft cu alt P/N si evident cu un pret pe masura .

Share this post


Link to post

Pai da, ca oamenii cred ca achizitia unei masini se limiteaza la ratele la banca. Nu isi dau seama ca banii pierduti prin scaderea preturilor tot trebuie recuperati de undeva. Costurile de productie/proiectare trebuie acoperite. Nu cumperi fierul, cumperi o bucatica dintr-un proiect, proiect cu buget de proiectare, fabricatie, marketing, asistenta post vanzare, etc.

E ca la telefoanele mobile de la oferta. Cine mai crede in ziua de azi ca 1 euro e costul de productie pentru un telefon? Cum ar fi ca maine-poimaine sa se interzica vanzarea telefoanelor la pachet cu abonamentul?

Share this post


Link to post

E ca la telefoanele mobile de la oferta. Cine mai crede in ziua de azi ca 1 euro e costul de productie pentru un telefon? Cum ar fi ca maine-poimaine sa se interzica vanzarea telefoanelor la pachet cu abonamentul?

Poate ca exemplul telefoanelor mobile nu e cel mai bun contra-exemplu, ar fi trebuit atunci sa vedem la poarta dealerilor preturi reduse, cu obligativitatea efectuarii reviziilor la ei, si preturi mai mari, cu revizii la liber.

Telefoanele le poti cumpara fie cu abonament fie la liber, alegerea iti apartine. Dar, exemplul Belgiei, acestea nu sunt codate, neobligandu-te pe tine, cumparatorul, sa il folosesti doar intr-o anumita retea.

Totusi eu vad o aplicare a directivei, dar cu o contracarare din partea producatorilor in ceea ce priveste preturile pieselor - vor fi acceptate doar piese originale la preturi de dumping (vezi exemplul de mai sus cu manopera la schimbul de ulei), diferenta facandu-se doar in costul orei de manopera.

Diferentele actuale de manopera sunt uriase: 70-100 ron minim o constatare la dealer, 50-70 ron la un service obisnuit, la unele fiind chiar gratuita.

Poate aceasta directiva ii va aduce macar cu picioarele pe pamant si vor deveni mai profesionisti, sa nu mai fii nevoit sa mergi in Targoviste pentru reparatii/revizii (ex. lui Mircea).

La un important dealer - marci premium - din Brasov s-au facut recent angajari pentru tinichigii si vopsitori. Ce au facut inainte cei angajati? Puneau borduri la firmele de asfaltari din zona. Iar preturile sunt fantastice: 500 ron de vopsit piesa (doar vopsitul, fara pregatire).

Share this post


Link to post

Ba din contra, e exact ca in cazul telefoanelor. Masinile sunt mai ieftine la achizitie deoarece se recupereaza bani prin serviceul de marca. Cel mai bun exemplu este Renault, care produce masini cu pret mic dar te rupe la service.

 

Si in cazul telefoanelor mobile, sunt modele care se vand doar cu abonament la anumite firme de telefonie, chiar daca nu sunt codate. Tot la fel, poti renunta la garantie neefectuand serviceul in atelier autorizat de producator.

Share this post


Link to post

Hai ca nu il angajeaza vopsitor pe unul de luat de la pus borduri, e nevoie de multa experienta si mana sa dai cu pistolul.

Dar la frecat vopseaua cu apa poate fi bagat.

 

Masura e populista, chiar daca exemplul lui zmeu e cam fortat, in esenta un service bun nu poate fi asigurat de catre un outsider, asa ca nu se va intampla mare lucru.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu nu mi-as lasa meganul la reparat la unii care trebuie sa se uite pe hayon sa vada ce masina e.

 

Si eu, ca si lauamd, lucrez intr-o reprezentanta. Daca si eu eram inainte impotriva garantiei, am invatat acum ca e mai profitabil sa ma tin de revizii la reprezentanta si sa beneficiez de garantie decat sa ma duc pe la vreun nea caisa sa-mi faca varza.

Eu unul am salariu fix, asa ca nu ma intereseaza daca am clienti care se bucura din cauza asta. Sunt destui cei care au renuntat la garantie. E problema lor.

Pana la urma, dupa ce dai 10-15000 de euro pe o masina, platesti 1000 ron lunar rata, mai dai 200 ron lunar pe Casco, mai dai 1100 ron anual pe RCA, mai dai 400 ron lunar pe combustibil, te mai doare de 50-100 de lei in plus diferenta dintre o revizie facuta intr-un service autorizat si o revizie facuta in altul neautorizat?

Nu stiu cum e la Chevrolet, dar la mine uleiul Elf e la fel la pret cu cel vandut in selgros, piesele de origine sunt mai ieftine decat in vitrina la Meteor sau Bardi auto. Ca alea nonorigine sunt mai ieftine, aia e, chiar daca sunt de acelasi producator, nivelul de calitate e altul. Nu ma refer la filtre de aer, ci la piese functionale din motor, la care ambalajul (si, probabil nivelul de calitate de fabricatie) chiar a facut diferenta.

Oricum s-ar traduce respectiva directiva, dar piesele trebuie sa fie de origine, nu generaliste. Nu o sa-ti schimbe niciodata in garantie producatorul o rola de accesorii nonorigine, de exemplu.

 

Mai am clienti care incep cu reclama la Altex: "scump, scump, dincolo era mai ieftin". Eu le zic: "vezi atelierul asta, vezi ca iti dau factura pe orice iti fac, vezi programul asta de piese, vezi testerul ala de diagnoza, vezi manualele de reparatii, vezi ca iti pot vedea istoricul de service de oriunde din lume, vezi ca baietii mei iti repara masina cu ochii inchisi pentru ca STIU? Toate astea COSTA, frate... Daca nu iti convine, dute la Nicu la vulcanizare sa iti spuna el de ce ti se aprinde martorul ala in bord si intrerupe in depasire. Da' sa nu vii inapoi la mine sa-ti repar ce a pus el in scurt...Sau mai bine dute naibii in targ, vinde-ti cazanul in care ai ingropat 15000 de euro gandind ca nu vei mai baga alti bani in el, ia-ti un Logan la SH la 3500 de euro din 2004 si lasa-ma in pace ca la mine e scump. La Ferarri e si mai scumpa revizia. Care-i problema? Masinile care pleaca de la mine din service merg prin toata Europa fara sa aiba probleme. Daca tu vrei sa mergi doar pana la colt dute la fierarie."

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Nu e vorba de 50 sau 100 de lei in plus la revizie.

In primul rand, diferenta este mult mai mare.

 

Pe urma, de exemplu, prefer sa pun ulei mai bun decat cel al producatorului, chiar daca e mai scump. La fel si la filtre, sunt sigur ca MANN sunt mai bune decat Daewoo.

 

Prefer sa-mi schimb uleiul acasa, si sa pun exact cat trebuie, decat sa-l schimb la service autorizat, sa-mi puna cat cred ei, si sa-mi iasa surplusul pe la capacul de la culbutori.

 

Am schimbat garnitura de chiuloasa la Radacini Giurgiului (la Cielo). Rezultat? Garnitura a fost schimbata OK (cel putin cat mi-am dat eu seama). Dar un surub de la alternator a ramas nestrans, un surub de la pompa de apa era pus si el pe acolo (nici macar nu era in gaura in care trebuia sa fie), iar surubul de la fulia de pe arborele cotit nu era strans. S-a desfacut in mers, s-a busit fulia si pinionul de distributie.

 

In cazul asta, pentru ce rahat sa merg la un service autorizat?

 

 

Share this post


Link to post

Nu stiu la ce service mergi tu, dar la mine se aplica norme ISO si exista un indice QSA (calitate service atelier), primim periodic un clasament cu toate service-urile din Romania si locul pe care ne aflam, sunt penalizate retururile in service, si anume pentru neidentificare cauza problema, pentru piese indisponibile, pentru reparatii incorect efectuate si multe altele. Daca le afla RRO, zboara discounturi la piese si alte alea pentru service, asa ca nu isi permite nimeni sa lase o masina sa plece cu suruburile nestranse. La nea Gicu la bordura are QSA?

Cat despre ulei, sunt foarte multumit de ELF-ul de mi-l recomanda fabrica, mult mai multumit decat de mizeria de Castrol. Costa la fel si la mine si la Selgros. Si, da-o dreaku, nu-i dacie sa-mi consume ulei sau sa stau sa-i aleg cine stie ce kkt de ulei ca mi se pare ca e o idee mai zgomotos sau nu. Il pun in motor, il las 20 de mii de km, il schimb. Si atat. Cel putin la mine la Reno n-am desfacut nici un motor benzinar pe motiv de consum de ulei in 2 ani de cand lucrez aici, cel mult am desfacut pentru schimb de supape datorat distributiei rupte sau sarite pe motiv de bagat a 2-a la 120 la ora, dieseluri ce mai desfacem cand merg proprietarii subturat, taseaza cuzinetii si se incaleca si incepe motorul sa bata.

Ca service-urile Daewoo sunt ramase la nivelul lui 1995 cand s-au importat prima data, nu contest, dar prin alte parti s-a mai evoluat. D-aia la mine e full in atelier si nu stiu ce e aia criza (stiu doar ca s-a mai deschis un punct de lucru si acum trebuie sa lucrez 3 sambete pe luna) si la Ena Daewoo bate vantul, desi Ena are tarifele mult mai mici.

 

Eu unul poate sunt si satul de masini, d-aia consider mai economic sa ma duc odata pe an (ca nu fac mai mult de 20 de mii anual), sa ii faca ce ii trebuie, si dupa 2 ore sa platesc si sa o iau. In rest, ii schimb cauciucurile de 2 ori pe an si mai completez cu lichid de parbriz.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Mie mi se pare corect un 10-15% in plus la tariful practicat la manopera intr-un service monomarca fata de unul multimarca, nu 40-50%. Si mi se pare si mai corect ca un consumabil sa aiba maxim pretul unui produs similar. Nu inteleg de ce pentru un l de ulei 5w30 ACEA C3 sa platesc 65 ron in conditiile in care pe piata un ulei 5 w 30 ACEA C1, deci superior este 55 ron. Si nu inteleg de ce nu pot pune uleiul pe care-l vreau, atat timp cat acesta indeplineste specificatiile cerute de producatorul motorului. Sau de ce un filtru de polen costa 80-90 de ron pe piata libera si 110-120 in service de marca. Sau un set de placute GM care costa 290 ron fara manopera in conditiile in care ferodo premier costa 150 ron. SI-s net superioare! Si asta la marci medii, nu vorbesc aici de mercedes, bmw sau alte avioane. Mi s-ar parea corect ca atunci cand au 20-50% in plus la consumabile sa ofere manopera gratis, nu sa o umfle si pe-aia cu inca pe atat... Mi se pare corecta o politica de genul: iei consumabilele de la noi, manopera gratis, vii cu ale tale, platesti o manopera decenta. Te duci in alta parte sa schimbi uleiul, pui ce-ti zice producatorul si dovedesti asta, nu poti, pierzi garantia. Pana si manualul spune in cazul schimburilor de ulei "va recomandam partenerul Chevrolet" nu "va obligam sa mergeti la partenerul Chevrolet"! La urma urmei mie mise poate aprinde martorul de ulei la Fetesti de exemplu, la 100-200 km de cel mai apropiat partener, ce o fi mai rau pentru motor sa merg cu martorul aprins distanta respectiva sau sa ma duc la primul servcie autorizat, fie el si dacia sau ce-o fi si sa pun ulei si filtru?

Share this post


Link to post

Nu inteleg de ce ...

Intelegi atunci cand vezi ca un striper pdl pus la conducerea OPC se ocupa de ciobanii care vand branza in piata din Bran/Moeciu. Institutia aceasta a fost creata pe modelul fostelor echipe de control muncitoresc de pe vremea glorioasa comunistilor. Atat a putut intelege iliescul, atat a inteles si basaescul.

Share this post


Link to post

Si stii ce e si mai enervant? Faptul ca, desi mergi intr-un service monomarca, ti se descopera o defectiune si ti se spune ca piesele necesare vin intre 7 si 14 zile... Pana mea, macar daca platesc cat platesc, cand zici ca bate o bieleta de directie, scoate-o din magazie si schimb-o! Inteleg sa nu aiba pe stoc o cutie de viteze, o punte echipata, un motor, pistoane etc, piese scumpe si care au o frecventa rara de defectiune, dar sa nu ai pe stoc macar un set complet de bucsi pentru fiecare masina pe care o comercializezi, discuri de frana, amortizoare, o bara, o aripa, chestii uzuale, mi se pare de neconceput. Si chestia e generala, nu numai la Chevy! La Bavaria am stat pentru un modul frana de mana de X5, care este cunoscut ca avand probleme (si pentru care in tarile cu apa calda s-a facut recall), 2 saptamani. Si cand l-au pus a functionat pana am iesit pe poarta, m-am intors si mi-au mai tinut masina inca 2 zile imobilizata pana au nimerit defectul. Si vroiam sa ma reprogrameze peste alte 2 saptamani, pe motiv ca au programari! Au cedat rapid cand le-am povestit ca daca nu baga masina sa rezolve ce aveau de facut la ea de prima oara o bag eu, dar nu prin usa ci prin showroom si s-ar putea sa nu se deschida usile batante suficient de repede... Un coleg s-a dus la Porsche cu un A4 pentru ca i se deschidea geamul doar jumatate. Dupa 2 ore i-au zis ca nu poate fi reparat decat prin inlocuirea motorasului (900 ron - numai pe comanda), l-au pus sa plateasca 280 ron constatarea si i-au dat masina cu geamul complet blocat!!! A rezolvat-o 2 zile mai tarziu la un service de cartier cu 150 ron...

Share this post


Link to post

Faptul ca nu au piese pe stoc(cele uzuale) este numai vina importatorului direct de respectivul produs. Uite de exemplu la DAF piesele usuale sunt tot timpul pe stoc si daca nu au la Cluj unde este dealerul de DAF au poate in alta reprezentanta din tara si se trimite prin curier in mai putin de 24 ore. Sau alta treaba buna pusa la punct:-plec in cursa si se defecteaza masina in Austria sau alta tara. unde sunt reprezentante DAF.Se repara masina si plata se face aici in tara. Deci nu trebuie sa pleci cu bani la tine. Decat numarul de tel. de la dispeceratul international.

Share this post


Link to post

Aveţi dreptate cu toţii însă ar trebui să ştiţi că sunt atât de multe repere încât nu pot fi ţinute toate pe stoc. Păi magazia unde lucrez eu are un stoc de câteva miliarde bune şi tot nu reuşesc să acopăr toată cazuistica. Spuneţi că preţurile sunt mari la dealer ?

Treaba stă cam aşa : :-? Dacă s-ar munci după ureche poate preţurile ar fi mult mai mici ca la nea GIGI din colţul străzii . La un dealer costă şcolarizarea personalului care se face obligatoriu în fiecare an. Costă şcolarizările personalului TESA. Costă Programele de diagnoză, programele de reparaţii pe care nu le are oricine sau dacă are ceva alternativ sunt totdeauna incomplete. Costă sculele şi dispozitivele speciale. Costă curăţenia .Costă uniformele şi multe altele... Credeţi că acestea ţi le face cineva cadou ? Constructorul te taxează fără să te întrebe. Te trezeşti cu factura la uşă.

Într-adevăr piesele sunt mai scumpe, manopera este mai mare însă întreţinerea aceasta costă. Sincer şi mie mi se par exagerat de scumpe piesele însă toată lume se grăbeşte să acuze dealerii neştiind că de cele mai multe ori preţurile sunt impuse de producător sau derivă direct din cheltuielile făcute de agent.

Ca să aveţi un exemplu doar abonamentul obligatoriu pentru soft costă săptămânal firma nu mai puţin de 1500 E. :wallbanger:

Cât despre calitatea pieselor... Într-adevăr există şi piese care mai au probleme însă spunea cineva mai sus despre nişte filtre. Am de-a face cu piesele originale şi cele fabricate de alţi producători zi de zi însă vă pot spune că calitatea celor alternative este în 80% din cazuri mult mai slabă. Aveţi spre exemplu curiozitatea de a secţiona două filtre de ulei spre exemplu,şi veţi putea constata şi voi diferenţele. Ce pot spune cu certitudine este că calitatea într-adevăr mai bună este la producătorul Bosch care face piese ceva mai bune în rest toţi sunt o apă şi un pământ. Nu neg şi eu am (şi am avut) pe maşină piese ale altor producători pentru că au fost mai ieftine însă pot afirma cu certitudine că sunt ceva mai slabe.

Nici eu nu am mai mers la Chevrolet pentru întreţinere datorită preţului însă dacă mi-aş permite aş face-o.

Spuneai Mircea că ai fi intrat cu maşina în showroom dacă nu o rezolvau.Ai dreptate ! Până la urmă a fost reparată mai greu ca orice lucru la noi însă să fi fost la Nea GIGI crezi că situaţia s-ar fi rezolvat? Acesta plin de vaselină s-ar fi tot scărpinat în cap :scarpin: , punea mâinile în şold şi începea să spună că atât ştie da' merge. Sigur ajungeai tot la dealer.

 

Nu vreau ca tonul meu să fie greşit înţeles şi nu vreau să iau partea dealerilor pe care nici eu ca toţi nu îi agreez :mda: însă am învăţat câte ceva în anii ăştia după câţi alde Nea GIGI am reparat atunci când ei s-au împotmolit având la dispoziţie tot felul de KTS-uri, CIOCANE şi atotştiinţa de care dădeau dovadă.

Să auzim de bine.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...