Jump to content
Sign in to follow this  
cchrism

Piese Matiz

Recommended Posts

Salut! Piesele le poti gasi mergand de la Obor spre Muncii, pe partea stanga. O sa ai un liceu pe partea dreapta si chiar la el acolo, virezi la stanga (spre Baicului, cred ?) Daca esti atent, magazinul o sa il vezi pe partea stanga, chiar la intrarea pe strada. Un magazin mititel, dar am observat ca aduc piese de origine si la preturi bune. Spor!

Share this post


Link to post

preturi piese achizitionate azi. magazin daewoo din incinta autovit (atentie sunt doua magazine, eu ma refer la cel de printre tarabe nu cel de langa parcare) deci: discuri frana 80 lei/buc (romanesti, nu stiu exact firma) set placute frana 50 lei, set saboti frana spate 65 lei, set rulmenti fata flenor 65 lei, aparatori noroi fata 15 lei/buc, garnitura capac culbutori 10 lei. Si rulment presiune ambreiaj original gm (defapt valeo dar cu sigla daewoo pe el) 95 lei. erau si valeo aftermarket la 50 de lei, dar de asta am pe masina si m-a tinut 3000 km asa ca am preferat orginal. asta l-am luat de la celalalt magazin. preturi asemanatoare sunt si la magazinul de la muncii (la iesire din pasaj pe dreapta cum mergi spre obor, bine aprovizionat si ala. de acolo am luat butuc contact original GM cu 60 lei). ca idee observ ca magazinele online sunt cam "purcelusi" la preturi, iesi mai bine la magazinele daewoo. iar de evitat, parerea mea, magazinele generale de piese auto unde sta vanzatorul cu un calc in fata si comanda online la depozite/ furnizori piesele de care ai nevoie, zic din experienta recenta avuta cu un astfel de magazin, luat kit ambreiaj valeo = cedat rulment presiune dupa 3k km, luat cablu vitezometru (dreq stie ce natie) cert e ca nu era macar compatibil cu masina, avea capetele rotunde in loc sa fie patrate (s-a chinuit mecanicul sa il polizeze sa il faca sa intre in locasuri), pret 75 lei , schimbat dupa doau mii si ceva de km cu original GM cu 50 lei, si ce o mai fi ca nu imi mai aduc aminte... in concluzie de la astfel de magazine nu mai iau nici macar lichid de parbriz. iar cele online nu sunt departe de sistemul asta. poate nu toate si macar acolo ai tot timpul sa te uiti, sa analizezi, sa cauti pe net...bla bla dar asta implica timp. in concluzie prefer magazine fizice dedicate pe marca respectiva.

Edited by marius_78

Share this post


Link to post

... prefer magazine fizice dedicate pe marca respectiva.

 

Stai calm ca nici cu astea nu-mi este rusine.

Am avut o experienta de gen cu un asemenea magazin, prima data am cerut sa-mi dea un contact de mers inapoi pentru Matiz si mi-au dat o piesa pe care scria Matiz/Tico, dar am facut greseala sa nu ma uit la mufa, in restul ansamblul era identic. Rezolvat problema prin taierea mufei si inlocuirea cu cea veche.

Am zis, hai fie, se mai intampla, apoi cu a 2-a ocazie cer un IAC, nu de firma, dar nu mai termina Idle Learn-ul, iar codul OEM era la diferenta de o cifra, nu era original ci aftermarket, care chipurile ar merge si pe Opel (verificand dupa OEM), dar s-a rezolvat prin intoarcerea mea a 2-a zi la magazin si i-am rugat sa-mi returneze banii, lucru care a mers fara probleme.

 

Deci sfatul meu, daca e sa va luati ceva, va luati piesa veche dupa voi, altfel va pomeniti ca nu e buna. Indiferent daca e aftermarket sau nu.

Share this post


Link to post

Va rog, unde as putea gasi niste chedere de Matiz mai ieftine in Constanta ?

Share this post


Link to post

SALUT

 

unde pot sa gaesesc (in Bucuresti) furtunul (conducta) care face alimentarea rezervorului? () de la gura de alimentare unde se pune busonul si pana la rezervor?

eventual un pret?

 

multumesc!

Share this post


Link to post

Salut! Stie cineva un cablu de ambreiaj cat costa? Daca stiti si un magazin in Bucuresti de unde pot lua?

Share this post


Link to post

Salutare! Stiti daca butoanele ceata fata/spate de Leganza merg in locul butonului ceata spate de Matiz?

 

post-20884-0-07148900-1345884946_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salut, tovarasi!

 

Sper sa fi nimerit locul potrivit pentru a posta asa ceva. Caut, asadar, sa cumpar un alternator de Tico. Ca e prafuit ori ba nu conteaza, insa doresc sa fie pe de-a-ntregul functional (rotor, stator, punte de diode si releu regulator).

 

Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor, dar pare ca forumul le transforma in cod!  <img src= ">

Edited by AdrianS

Share this post


Link to post

Noroace! Am rezolvat intre timp, multumesc!

Edited by AdrianS

Share this post


Link to post

Salut,

O galerie de admisie pentru un Euro 4 din 2007 stie cineva pe undeva?

Multumesc!

Share this post


Link to post

iaca, ma gandesc de vreo 2 ani sa fac o revizie serioasa matizo... lui sau cum ii mai ziceti voi,si ma gandesc ca mi-ar trebui, lichid de frana,lichid de racire,kit de distributie,ungere rulmenti,si alte alea.fara filtre si ulei ca astea le stiu si eu schimba.bujii am cumparate,placutele de frana sunt de 2 ani schimbate de moi,dar as vrea sa imi recomandati niste preturi mici si niste marci de piese in special la kitul de distributie.maty al meu are 34kkm,si 5 ani si 6 luni.

Share this post


Link to post

La distributie, Dayco+SKF, curea+rola. Combinatia "letala" :lol: ...

Bafta!

Share this post


Link to post

vreau sa achizitionez un delcou second-hand de la dezmembrari,daca cineva ma poate ajuta cu un indiciu unde as putea gasi,peste tot unde am sunat s-a vandut,s-a vandut.Multumesc.

Share this post


Link to post

niste coduri va rog pentru:

spoiler parasoc fata

bara impact parasoc fata

capota radiator clima

radiaor racire

pentru matiz cilindree 0.8 an 2007

Share this post


Link to post

Nu stiu daca e neaparat nevoie de coduri; de exemplu ma duc la magazin dedicat daewoo, vanzatorul are un catalog cu piese si ii arati: asta asta si asta. Porma daca iti convine pretul comanzi.

Share this post


Link to post

Stie cineva unde gasesc de cumparat oringuri/garnituri pentru injectoare matiz euro 4?

Share this post


Link to post

Buna ziua,

Am un Matiz 1.0 din 2004 cu 42.000 km si as vrea sa ii schimb ambreiajul, pentru ca accelereaza foarte greu si intra din ce in ce mai greu in viteze (uneori nu prea intra). Am cautat pe internet kituri complete ambreiaj si, pentru modelul 0.8 am vazut ca toti producatorii utilizeaza diametrul 170mm, insa pentru modelul 1.0 am gasit urmatoarele: Nipparts 170mm 18 dinti; LUK 180mm; Valeo 184mm 18dinti; SACCHS 185mm 18 dinti. Nu stiu ce diametru ar trebui sa aleg; mi-e teama sa nu fie probleme de compatibilitate daca nu aleg diametrul potrivit. Daca poate cineva sa ma lamureasca.

Share this post


Link to post

Ce marca de rulmenti sa cumpar? Fata/spate.

Share this post


Link to post

stiu ca sunt off-topic...dar cautam ceva de actuatlitate pentru a primi un raspuns cat mai urgent. am avut un accident cu micul gigant in sensul ca m -am rostogolit de vreo 2 ori intr-un sant din cauza poleiului.
Nu ma pricep la masini mai deloc si sper sa ma ajutati cat mai urgent.
In urma rostogolirii , m-am ales cu urmatoarele pagube: aripa dreapta fata infundata, portiera dr.f. infundata, parbriz spart, geam lateral dreapta spart, geamul ala mic laterla dreapta spart si... la caroserie deasupra portierei (partea aia metalica intre portiera dr.fata si plafon) prezinta infundaturi.
Am cateva intrebari la care as dori un raspuns:
1. CUm se numeste bucata aia de tabla de care am menntionat?
2. O pot cumpara de undeva si care ar fi pretul?
3. Se poate repara? Precizez ca e infundata si cred ca si ciupita= putin taiata pe alocuri in urma impactului.
4. In cazul in care o gasesc la dezmembrari trebuie taiata, e un intreg, etc?

5. Portiunea metalica dintre geam lateral dreapta si geamul mic. daca e infundata rau, se poate indrepta sau trebuie sa cumpar o alta portiera?

Cat m-ar costa toata operatia asta in cel mai bun caz, ca sincer e criza...dar nici nu vreau sa o umplu de chit?

post-39422-0-69214600-1356949597_thumb.jpg

Edited by marius_buzau

Share this post


Link to post

Am cumparat ieri niste chestii de la mag. Daewoo de pe Ferdinand.

Poate intereseaza pe cineva preturi :

  • Ulei GM Dexos 2 - 5W30 = 29.80 ron/litru
  • Filtru ulei GM Made in Korea = 16.00 ron
  • Bujii NGK BPR5EY-11 = 13.50 ron/buc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...