Jump to content
Sign in to follow this  
Salex

Raceala Si Gripa

Recommended Posts

Se pare ca, pentru mine, experienta asiatica nu s-a terminat in momentul in care am ajuns in tara. La 2 zile dupa ce am zis ca am scapat s-a declansat o raceala sora cu gripa porcina. Avind in vedere perioada de incubatie, e al dracului de posibil sa fie por-china. Momentan stau pe dreapta fara voce si cu niste sinusuri pe cale sa explodeze. Dupa 5 zile de Modafen, Ibuprofen, Paracetamol, tone de ceaiuri si zeama de citrice nu pare sa se dea batuta  <img src= ("> Eu tot sper sa fie o raceala insa, pe zi ce trece, mi-e ca incep sa guit.

 

@lascarica: ai vut dreptate neica ... s-a strecurat ceva clandestin printre bagaje.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Mai lasa chestiile comerciale... du-te la un medic poate treci pe antibiotice.

Share this post


Link to post

Multumesc de sfat, sint convins ca a fost dat cu bune intentii. Insa, stii vorba aia, "drumul spre Iad e pavat cu bune intentii".

 

Lasind la o parte faptul ca am multi prieteni medici pe care deja i-am consultat, da-i lu' nenea Gugal sa caute "antibiotice raceala si gripa". Citeste primele 10-20-30 de linkuri si o sa vezi care e treaba cu antibioticele si raceala/gripa.

 

Cit despre comercial sau nu, ideea e simpla. N-am nici o greata, nu mi-e teama ca dau coltul, n-am pus botul la campania mediatica nici o secunda. In alta ordine de idei, nici nu aplic strategia ardeleanului "no ... ase ceva nu exista" :) . Exista, va trece, lucrurile o sa revina la normal in citeva zile

Share this post


Link to post

Neata buna !... smilies29.gif

Bine ai revenit din aventura asiatica !...41000000.gif ....(eu ar urma sa plec in partea aia de lume, in interes de servici, in perioada 15 iunie - 15 iulie, dar mai vorbim pe tema asta...)

...imi pare tare rau de "cadoul" cu care te-ai intors, dar, avand la randul meu o sinuzita cronica de ani si ani de zile(la toate cele trei nivele: maxilar, facial si frontal) stiu pe propria-mi piele "jalea" cu care "te delectezi"...! 39000000.gif

Ca sa nu ajung la "punctzii", un pumn de medicamente sau mai stiu eu ce alte minuni din astea, folosesc de ani buni de zile cateva tratamente recomandate de fosti colegi de la sala:

- apa caldutza cu sare(o linguritza la o cana; de preferat sare "grunjoasa", adica "d'aia de muraturi"; daca n-ai sare merge si bicarbonat) trasa pe nas ! Tragi pe nas si elimini pe gura; intai o nara, apoi cealalta ! E destul de neplacut 40000001.gif pentru inceput, dar dupa ce "deprinzi tehnica" devine simplu !

Cureti bine nasul si dai drumul la sinusuri(curetzi instalatia) . Si mai ales sufli bine, bine nasul, intai o nara, apoi cealalta !

Iar "chestia" asta o faci de 2-3 ori pe zi !

Dupa ce ai terminat cu "desfundatul tzevilor" treci la nivelul urmator:

- te asezi pe un scaun astfel incat sa ai spatarul, nu la spate, ci pe o parte(pe mana stanga sau dreapta); mana pe partea careia este spatarul o petreci peste spatar, a.i. sa ai axila sprijinita pe partea superioara a spatarului; te lasi cu ceva greutate cu axila pe spatar a.i. sa-l simti bine, bine proptit in axila(poate fi un pic dureros); stai in pozitia asta(relativ incomoda este drept) cateva minute ! Ca sa nu te plictisesti rolleyes.gif tzii degetul pe o nara si respiri pe cealalta nara: inspiri profund pe nara si expiri pe gura ! Si asta cam de 50-60 ori ! Apoi inversezi nara si repetzi figura si cu cealalta tot de 50-60 de ori !

Si ca sa ma boscorodeshti bine, bine rant.gif acum schimbi pozitia pe scaun si te ashezi cu cealalta axila pe marginea spatarului ! Sprijinita temeinic(aproape dureros) ! Repetzi procedura cu ciclul de inspiratie - expiratie pe o nara si cealalta !...

Este bine ca inainte de a face "chestia asta cu scaunul" camera sa fie bine aerisita ! Si in general aeriseste bine casa in perioada asta !

Sunt cateva chestii simple si la indemana care au efect garantat(nu intru acum in amanunte) !

Iar in locul "pumnului de medicamente" etc. tratamentele "de la bunica" sunt sfinte: vin/tzuica fie(a)rt(a), pentru premiantzi in "faza terminala" chiar o palincutza, bai fierbintzi cu sare, spirt in cap, ceaiuri etc. !

Mult succes si insanatoshire grabnica !...

Share this post


Link to post

Taica-miu foloseste cu oarecare succes picaturi cu propolis de la farmacia Apifarm de pe Rosetti (deci nu orice picaturi cu propolis, ci fix alea, pentru ca sunt foarte concentrate). Nu vindeca, doar desfunda sinusurile. Poate te ajuta.

Share this post


Link to post

Ca un facut si eu sunt cu sinusurile infundate de cand am plecat din china. Uneori pot respira cu o nara, uneori cu cealalta si uneori cu niciuna... Bine, eu am avut probleme si inainte de plecare cu nasul infundat in aceleasi conditii deci nu o pun pe seama chinei.

Nu mai merge nici cu bixtonim, nici cu o alta solutie.

Share this post


Link to post

Bine ai revenit @hyde smilies29.gif !

Nashpa cu sinusurile ! Incearca "cele de mai sus" !

Cat despre bixtonim(atentie, da tolerantza si dupa cateva utilizari nu mai are nici un efect) si alte alea... deseori sunt "vax albina" ! Cel putin pe "pielea mea" !

Iar recomandarea lui @andreiv este de asemenea f. buna ! Propolisul, in functie de concentratie si de modul de prezentare(uleiuri, tincturi, unguente etc.) este f.f. bun ! Incepand de la arsuri si pana la ...sinuzita ! 10000000.gif

Sanatate multa si "instalatzii desfundate" !!!... ok.gif

Share this post


Link to post

- apa caldutza cu sare(o linguritza la o cana; de preferat sare "grunjoasa", adica "d'aia de muraturi"; daca n-ai sare merge si bicarbonat) trasa pe nas ! Tragi pe nas si elimini pe gura; intai o nara, apoi cealalta ! E destul de neplacut 40000001.gif pentru inceput, dar dupa ce "deprinzi tehnica" devine simplu !

Da' nu exista riscul ca apa aia sa se duca in plamani? Sau spun prostii? :redface:

 

 

... si n-am prea inteles la ce-i buna schema cu scaunul? :scarpin:

Share this post


Link to post

In general nu sunt bolnavicios de felul meu dar acu, de 2 saptamani am o racela din aia crunta. Imi curge apa din nas. N-am mai vazut asa ceva. N-am mai fost asa racit de ani de zile.In toamna am facut si 2 vaccine. De gripa normala si de gripa porcina.Toata iarna n-am avut nimic. Circul mult cu masina si in general merg cu geamul deschis putin sa aud masina mai bine si ce se intampla pe afara. Acum imi pune capac raceala asta. Saptamana trecuta dadea semne de vindecare si a recidivat. Acum iau Nurofen. Pare a fi bun. Nu doresc asa ceva nici la dusmani.

Sanatate la toata lumea!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Le fel si cu mine, nu sint deloc bolnavicios, nu am facut in viata mea vaccin antigripal (poate cind eram bebe dar nu-mi aduc aminte :P ) racesc cel mult o data pe an. Nu stiu ce se intimpla cu vorba aia batrineasca : "daca o tratezi, trece in 7 zile; daca o lasi netratata trece intr-o saptamina". Am trecut si de o saptamina si de 7 zile insa bagaboanta nu da semne ca ar vrea sa ma paraseasca :spumelagura: . Cum ma sui in masina, transpir de zici ca sint in sauna. Daca intru intr-un loc cu A/C sau stau mai mult in aer liber, am senzatii de ameteala. A, inca o chestie destul de ciudata pentru mine. Daca, in conditii normale, incerc sa ma bag in pat dupa-amiaza, in maxim 10 minute mi-o ia inima razna, sare pulsul la 120-130. Acum, organismul imi cere somn dupa-amiaza :dizzy: . Nu stiu ce mama zmeilor e asta, dar n-am avut parte de asa ceva pina acum. Din fericire sinusurile s-au potolit, nu ma mai chinuie prea tare. Ieri dimineata am mai experimentat o chestie: cind m-am trezit, fara a face nimic pentru a le provoca, mi-au pocnit sinusurile de citeva ori de parca mi s-au rupt cu totul. Misto a fost ca episodul nu a fost dureros ba chiar a fost urmat de o senzatie placuta de parca nu as fi avut niciodata problemele povestite.

 

Ca si tratament, am continuat cu Modafen dublat din cind in cind de cite Paracetamol sinus. De vreo 3 zile, dimineata si seara am bagat cite un Coldrex MaxiGrip sau Theraflu Sinus. Febra am tinut-o sub control cu Algocalmin, rare au fost momentele in care am sarit de 37,2* si numai pe fond de oboseala . In afara de hapuri, am bagat la greu portocale, lamii, grepfruit, ceva kiwi si miere.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...