Jump to content
Sign in to follow this  
mihai72ro

Bolnavicioasa (Negru Granada)

Recommended Posts

Astazi, la aproape cinci ani de la achizitie, am decis, sa imi prezint si eu linuzina. Mi-am rezervat aceasta zi pentru spalarea masinilor familiei si cu toate ca mi-a ocupat aproape toata ziua, a meritat. Leganza vine dupa o perioada de mai bine de 2 saptamani de la "externarea" din service fiind dealtfel si prima problema care mi-a creat-o (garnitura de chiuloasa), de cand o am. Pot sa spun ca sunt al doilea propietar care are grija de ea, in acte as fi al treilea, insa cel de dinaintea mea, nu a tinut-o decat cateva luni (a vrut sa isi ia VW Passat), masina fiind din capitala. Va rog sa scuzati calitatea pozelor, nu am avut decat telefonul la indemana, camera photo nefiind acasa si nici decorul nu a fost prea placut. Avea 62800 km cand am cumparat-o, iar acum are 102980km. Pot sa spun ca m-am atasat foarte mult de ea si ca as tine-o cat de mult posibil; piese sa fie, cu toate ca nu am schimbat la ea, decat consumabile: distributie, placute de frana, ulei si filtre. La vremea cumpararii, am dat ceva banuti, aproape 7000 de Euro, dar nu am regretat nicio clipa; nu indrazneam sa ma apropii de asa ceva; ma gandeam la un Espero, insa povestea a pornit de la o cunostinta la care am vazut o Leganza. Am condus-o cativa km dupa care m-am decis; era si sotia cu mine atunci si ma uitam in oglinda din interior, cum statea pe locul din dreapta spate si ma gandeam: eu sunt soferul doamnei???. Cam asa parea..Dupa care am colindat capitala, fara sa gasesc ce imi place: piele integral, negru, nehidramata. M-am intors dezamagit; tot prietenul de care va spuneam mi-a gasit-o; se ocupa la vremea aceea de masini; mi-a spus ca stie pe cineva cu Leganza, dar ca nu este hotarat sa o dea pana nu isi gaseste VW Passat. Am vazut-o si...i-am spus: "in seara asta doarme la mine". "Pai domne ca stai ca sa vezi ca eu raman fara masina, ca o fi ca o pati..." I-am arat banii si m-am urcat la volan. Cam asta a fost tot.

 

P.S. Rog moderatorii, cu scuzele aferente, daca se poate, sa modifice titlul topic-ului (am mancat o litera).

post-3348-127221820805_thumb.jpg

post-3348-127221822276_thumb.jpg

post-3348-127221823787_thumb.jpg

post-3348-127221825242_thumb.jpg

post-3348-127221826333_thumb.jpg

post-3348-127221827212_thumb.jpg

post-3348-127222303812_thumb.jpg

post-3348-127222307928_thumb.jpg

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Superba masina. Sa va bucurati de ea si cati mai multi kilometrii.

Share this post


Link to post

In sfarsit domnu' Mihai, te-ai decis :) . Iti doresc sa te duca milionul de km fara probleme de acum incolo. Frumoasa culoare.

 

PS Superb accesoriul blanos din spate :)

Share this post


Link to post

Este absolut bestiala masina, desi mie personal nu imi place modelul Leganza in special, asta a ta e dementiala, negrul ala ii vine ca o manusa. A da... si matza arata misto :mrgreen: . Sa le stapanesti sanatos pe amandoua. By the way, cel putin la aspect, ala cu passatul lui a fost fraier :thumbl:

Share this post


Link to post

Poza cu pisica e facuta in alta parte decat in masina. Sau ai covoare persane in loc de presuri de cauciuc ? :) )

Share this post


Link to post

Da, n-am fost atent intr-adevar :D . Ar fi fost misto o bancheta de-aia in spate la leganza... :)

Share this post


Link to post

Sau ai covoare persane in loc de presuri de cauciuc ? :) )

Rizi tu rizi, Harap Alb ... insa Leganza are intr-adevar covoare persane nu din cauciuc.

 

Negrul este, dupa parerea mea, cea mai misto culoare pentru o Leganza. In urma cu vreo 10 ani, eram cu MOSul pe Stefan cel Mare. La un moment dat, am vazut in departare o masina neagra, un model pe care nu l-am recunoscut si care m-a intrigat. Am facut un pic de raliu si am prins impricinata la semaforul de la Lizeanu. Ei, imaginati-va surpriza mea cind am descoperit ca era o ... Leganza :D

 

@mihai: frumoase, amindoua. Blanosenia seamana leit cu unul din miorlaitorii mei. De curiozitate, nu-ti face canapeaua franjuri ?

Share this post


Link to post

Bine ai venit.Inca unul care invarte cutitul in rana.rant.gif

Sa o folosesti sanatos mult timp de acum in coclo,fara incidente neplacute.

Frumoasa foc maisna,adevarul e ca-mi doresc si eu o Leganza dar parca nu as renunta la Cielito.30000000.gif

Share this post


Link to post

Welcome to the club :) Masina este frumoasa foc, ba chiar sunt invidios. Iti urez multi km fara probleme. Velican, sunt in aceiasi situatie ca tine imi curg ochii dupa ele :D

Share this post


Link to post

Frumoasa masina. :)

 

Ai grija ca accesoriul blanos daca tot se lafaie asa pe bancheta din spate sa nu iti "execute" pielea. :)

Share this post


Link to post

Multumesc foarte mult de aprecieri. Urmeaza un polish cat mai curand; dupa o lunga perioada de hibernare, iarna asta a fost "racita" la garnitura de chiuloasa si situatia financiara nu mi-a permis "tratamentul" in cel mai scurt timp. Prioritara a fost familia, cu toate ca si ea (Leganza) este ca si un membru.

Accesoriul blanos este o persana foarte rasfatata, dar si foarte cuminte. Spun asta pentru ca: nu am vazut-o odata sa aiba un comportament ca o pisica maidaneza: in primul rand nu miaune, decat la orele de masa si asta foarte scurt, adica doar odata, sau cel mult de doua ori; da, da, doar de trei ori pe zi; in rest este nedespartita de noi si doarme; in al doilea rand, nu isi ascute ghearele in casa; nu am gasit nici un fel de zgarieturi. La fel si cu necesitatile fiziologice. Are aproape un an, este pisica a doua familii (locuieste la cumnata-miu la casa) si cand ma vede, ma duc in fiecare zi, pe acolo, ma petrece de la masina si pana in casa, iar apoi se aseaza langa mine. Este si ea tot un membru de care m-am atasat foarte mult. Am locuit o perioada scurta de timp anul trecut acolo si dimineata intra in camera, ma mangaia cu labuta pe par sa ma trezesc sa ii dau sa manance si apoi plecam la serviciu. Poza este facuta acolo la casa si m-a surprins si pe mine pozitiile in care doarme (cea de mai sus fiind doar una dintre ele). Ii mai place dealtfel, sa se aseze intre tastatura si monitorul PC-ului, daca eu stau acolo si sa doarma; cred ca este si foarte inteligenta, pentru ca daca nu mai aude sunetul tastelor, deschide ochii sa vada daca mai sunt pe acolo si daca nu, vine dupa mine. Astept sa faca un pui.

 

P.S. Cu scuzele de rigoare pentru toata lumea: nu este un topic adresat pisicilor, dar nu m-am putut abtine. Am gasit niste poze despre care va vorbeam mai sus.

post-3348-127226932454_thumb.jpg

post-3348-127226933236_thumb.jpg

post-3348-127226934771_thumb.jpg

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

"Am profitat de vremea frumoasa si am mai iesit si noi la plimbare!" :) ) Am mai facut cativa km in plus pe anul acesta, iar la ce hal de pret au ajuns masinile, nici ca imi vine sa o vand. Pana acum nu am mers decat cu Ford-ul, care este diesel. Am remarcat insa ca dupa reparatia prin care a trecut, este mai nervoasa decat o stiam, cu toate ca nu vorbim aici de segmentare, ci doar de schimbarea garniturii de chiuloasa, admisie, evacuare, distributie si alte consumabile. Nu am gasit nici acum, unde vine furtunul care pleaca din corpul clapetei de acceleratie, dar nu vad ca i-ar simti lipsa..Atasez inca odata pozele mele ( cu capatul de furtun rupt), dar si pe cele ale lui Salex, care a incercat sa ma ajute si care a lasat berea sa se incalzeasca si sa mi le trimita...dar nu am uitat :drinkers: .

Intre timp stand la "hibernare", antena radio a renuntat si ea sa mai functioneze. Renunt sa o mai repar, am mai reparat-o odata, situatie in care am gasit, cremaliera (sper ca ma exprim corect) cu dintii tociti. Toba finala a ruginit si ea si imi pare rau sa o arunc pentru ca nu face zgomot si nu are decat partea finala (teava) deteriorata; o sa caut pe cineva sa o sudez.

Deh, asa se intampla daca masina nu circula si mai sta si in fata blocului.

 

P.S. Am mai descoperit si un set de zgarieturi noi... :wallbanger: .

post-3348-127610026081_thumb.jpg

post-3348-127610027025_thumb.jpg

post-3348-127610027681_thumb.jpg

post-3348-127610028381_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Fa o poza (la tine) similara cu alea pe care le-am pus eu de la masina mea. Imposibil sa nu-i dam de cap

Share this post


Link to post

Am inteles; multumesc.

Share this post


Link to post

Urata indoitura

Lovitura facuta de tine sau de catre vreo inteligenta superioara prin parcare?

Share this post


Link to post

Sincer: facuta de mine :wallbanger: . La mersul cu spatele; ajunsesem acasa si cautam un loc de parcare, singurul gasit dealtfel langa cel pe care l-am si lovit. Eram in franare, am oprit si dat cu spatele (trecusem de cealalta masina - Mitsubishi L200). Semiintuneric (noapte), ploaie, geamuri+oglinzi acoperite de apa + linie continua in zona; m-am gandit sa nu intorc acolo...Am dat cu spatele si m-am oprit in cealalta, cu toate ca era aliniata corect in partea din fata cu celelate masini parcate, dar este mai lunga, parcarea este ingusta si s-a intamplat. La el nu cine stie ce avarii: colt stanga-jos caroserie infundat (nu are spoilere) + lampa reflectorizanta crapata. Suntem si vecini. L-am anuntat, omul foarte intelegator (cam de varsta alor mei), cu toate ca masina este cumparata de noua si are putin peste 100000 de KM. Mai mult ma consola el pe mine: "sunt fiare si se repara, nu-ti strica Craciunul". I-am dat asigurarea si eu am ramas cu paguba.

P.S. Candva aveam casco...

Share this post


Link to post

Din pacate se mai intampla.

Tot respectul pentru faptul ca l-ai anuntat pe proprietar. Pe mine m-a fericit de cateva zile tot un vecin in portiera din stanga spate. Doar ca la mine diferenta a fost ca respectivul a plecat repede (il stiu care e pentru ca i-am vazut urma pe bara lui + resturi de vopsea la mine pe usa). Dar cum omul e nesimtit nu recunoaste si nici eu nu pot dovedi.

Casco e o idee buna, desi personal parca nu as plati 15-20 mil pe an pentru a repara asemenea indoituri

Vorba unui prieten, nu-i problema, roata sa se invarta, ca tabla se indreapta, noi sa fim sanatosi. :thumbl:

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Salut,

 

La tine se rezolva relativ usor indoitura cu o pompa de desfundat chiuveta (sunt unele galbene cu dimensiuni ceva mai mici). Dupa aia faqci un retus cu chit, primer si vopsea. Fiind neagra, se va observa greu. Stopul n-ai ce face, trebuie sa-l schimbi, poate gasesti ceva pe la dezmembrari...

Share this post


Link to post

Din ciclu: "experiente pe propria piele si cu mana ta". Pentru moment, pana ajungem la tinichigiu; ca sa nu o mai vad in halul cum era. Mi-a trebuit cateva ore bune.

post-3348-0-19595700-1325839321_thumb.jpg

post-3348-0-62805900-1325839350_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Data fiind pozitia infundaturii (aprope de zona ambutisata) e imposibil sa o tragi cu o pompa din aia. Din fericire, dupa demontarea triplei si a ornamentului interior, la Leganza e spatiu destul pentru ca tinichigiul sa patrunda si sa repare "bucuria" fara a fi nevoit sa recurga la foc. Mai nasol va fi cu nimeritul nuantei la vopsea

Share this post


Link to post

"Tinichigiul" din mine chiar asa a si facut, numai ca lipsa experientei si sculelor adecvate si-a spus cuvantul; mai rau a fost ca in colt, catre tripla, ramasese o dunga in tabla; nu s-a perforat, ci doar indoit, dar aia a fost cel mai greu de scos.

 

L.E. Nu m-am gandit la o pompa de cauciuc, dar Salex are dreptate, tabla este destul de serioasa si este din ce in ce mai dura catre zona ambutisata.

Edited by mihai72ro

Share this post


Link to post

Mergea incercat si cu pompa ca suprafata era maricica. Eu am asa ceva pt tras infundaturi mici, la tine ma indoiesc ca mergea:

Deocamdata nu am folosit dracovenia, trebuie sa ma ocupa la primavara de o infundatura mica in aripa sora-mii.

Share this post


Link to post

Un polish faruri home made; pozele sunt facute cu telefonul, dar "realitatea" arata si mai bine!

 

Si se pare ca sunt si victima unei tentative de furt; paguba reparata dar mi-am facut o gramada de nervi!

post-3348-0-16546700-1333895159_thumb.jpg

post-3348-0-28478900-1333895174_thumb.jpg

post-3348-0-79243900-1333896325_thumb.jpg

post-3348-0-32978000-1333896548_thumb.jpg

post-3348-0-67551300-1333896566_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Bine v-am regasit dragilor dupa o lunga abesenta. Nu, nu am fost plecat din tara, ci pur si simplu nu am mai postat. Pe forum insa, am mai intrat sa iau "pulsul". Postez aici, nu vreau sa deschid un topic nou, nici nu este cazul. Azi tocmai am implinit 80.000 de km, am facut si revizia, urmeaza ITP-ul curand. Este mezinul familiei, spun asta pentru ca este nou venita (1 an si 8 luni) si este masina de serviciu si chiar este o rasfatata...si eu sunt fanatic cu grija fata de ea. In tot acest timp nu am schimbat nimic, decat ulei, flitre, distributia la 60.000 si azi placute frana fata. Nu troncane, nu scartaie (pentru cine nu crede poate face un drivetest, la volan eu insa) ci doar ruleaza. In mare parte a vazut doar exterior si mai putin oras. Este adevarat am primit-o de noua si am condus-o doar eu. Este un mare avantaj pentru ea.

Ma declar foarte multumit.

post-3348-0-94858800-1432837652_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...