Jump to content
Sign in to follow this  
TLGTLC

New Spark - Impresii

Recommended Posts

Nu a condus nimeni noul Spark?

Share this post


Link to post

Am facut eu drive test (varianta LS + de 1 L) dar numai pe vreo 7 km asa ca nu stiu cat este de concludent. Ce ai dori sa sti ? Dar mai bine du-te si fa un drive test programat, ca sa le spui ca vrei sa-l testezi in conditii atat afara cat si in oras. Eu am fost la ei pt o treaba si am zis sa fac si un test cu el de aceea a durat doar f putin ca nu am avut un interes special :) iar cea cu care am facut drive testu era destul de ocupata (cel putin asa zicea) asa ca nu am insistat .

http://www.automobiletv.ro/car.php?id=9

Edited by ovidiu.sb

Share this post


Link to post

o avem de 10 zile si am facut 200 de km cu ea pana acum.super masinuta!bine construita, bine dotata(LS 1 l). deocamdata doar de bine

post-27496-127126315783_thumb.jpg

Share this post


Link to post
smilies29.gif E foarte frumos verdele acela, sa te bucuri de ea cat mai mult.

Share this post


Link to post

Multi km fara reparatii, nu ne dai niste poze cu interiorul ?

Share this post


Link to post

Discutiile despre Spark >2010 s-au mutat aici.

Share this post


Link to post

Masina arata super bine. Daca va fi economica si fiabila va fi sigur un best seller. Mie imi place foarte mult!

Share this post


Link to post

Este ciudata rau de tot capota, parca ar fi vrut sa faca loc pentru o bestie de 2.0 sub ea.

Stopurile au mult prea multe culori iar bordul nu e cine stie ce.

De multe ori esti evaluat doar prim prisma diferentei intre asteptari si realitate, indiferent care e aceasta. Din acest punct de vedere, evaluarea noului Spark e ... :( .

Share this post


Link to post

Nici mie nu-mi place botul si nici interiorul nu ma atrage.

Share this post


Link to post

Nici mie nu prea-mi place noul Spark. Am vazut unul la reprezentanta cu botul ala ciudat si cocotat pe cauciucurile alea subtiri si inalte ...

Share this post


Link to post

Pe internet am ,,vazut,, masina de anul trecut, cand i-au facut o prezentare foarte favorabila ... m-am hotarat pe loc sa fie a doua chevy din familie ... am fost la Radacini sa o vad ...acolo am dat de tipul care mi-a vandut cealalta masina ...de data asta era extrem de plictisit ...am fost de vreo 3 ori... omul era ocupat, fara vlaga... dar sa vorbim despre masina ...m-am urcat in ea, nu ajungeam la pedale (am 1.80), am tras scaunul in fata, era ok cu pedalele. Plasticul din care este facut afisajul ala cu leduri e ceva argintiu, de jucarii ieftine chinezesti... Cand sa cobor din masina, n-am reusit decat tragand scaunul in spate. Asta e o chestie foarte ciudata... cel care a proiectat-o avea 1.50. Atunci cum ajungea la pedale... Mentionez ca sunt fan Chevrolet, am un Aveo, asta ca sa nu ma acuzati de rea intentie. Am fost si cu un prieten care a avut aceeasi problema cu accesul in masina. Si e mic si gras, adica inversul meu. Datorita tipului plictisit de la dealer am renuntat la drive test, si de aceea ...mi-am cumparat alta marca de masina pentru nevasta-mea. (Radacini Bucuresti, Bd. Timisoara) Va atasez 2 foto pentru a demonstra vizitele la Radacini, asta pentru carcotasi... si cred ca pe langa tot ce am afirmat mai sus, masina este prea inalta pentru clasa ei!

post-6616-127214099509_thumb.jpg

post-6616-127214101107_thumb.jpg

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Ciudat :o

 

Probabil ca nu era reglat bine scaunul pe inaltime sau nu era reglat volanul pe inaltime.

 

Am 1.87 si vreo 80 si ceva de kg si se sta confortabil in masina si nu intampin probleme la coborare sau urcare.

 

Desigur nu stai ca intr-o limusina dar e o masina din alta clasa.

Edited by Hassel

Share this post


Link to post
... Cand sa cobor din masina, n-am reusit decat tragand scaunul in spate. Asta e o chestie foarte ciudata...

Din cauza volanului ?

Share this post


Link to post

Din cauza volanului ?

 

Da, m-am jucat eu si cu volanul si cu scaunul, dar m-a enervat tipul de acolo, si n-am mai stat sa deslusesc problema! Este posibil, cum spunea cineva mai sus ...sa fie o problema de reglaj ...dar asta nu-mi schimba impresia. Plecand de acolo, am luat-o pe nevasta-mea (masina era pentru ea), am fost la Fiat, Peugeot, Seat ...M-am urcat si eu in toate, tocmai de aceea am ramas cu o impresie nu tocmai favorabila despre pozitia in Spark 2010. Iar cum spuneam, tipul de la Radacini era suparat pe viata, asa ca am luat pana la urma alta masina. Nu-i fac reclama pe forumul asta, dar are alta stabilitate la curbe si o cutie de viteze mult mai manevrabila, nu agata deloc, special pentru tipe. Asta e, fiecare masina cu plusuri si minusuri. Daca gasesc vreun prieten cu Spark 2010, fac o plimbare pentru a ma lamuri pe deplin, poate-mi schimb impresia. Cei care o vand, dupa cum spuneam... n-au nici o treaba, trebuie sa te milogesti de ei... au avut o atitudine superioara, tipic mioritica!

Share this post


Link to post

[..] am fost la Radacini sa o vad [...] ...m-am urcat in ea, nu ajungeam la pedale (am 1.80 [...] Datorita tipului plictisit de la dealer am renuntat la drive test

[...] tipul de la Radacini era suparat pe viata, asa ca am luat pana la urma alta masina. [...] are alta stabilitate la curbe [..]

În ce sens altă stabilitate?! Mai bună sau mai proastă? Cum faci diferenţierea între stabilitatea maşinii alease şi cea a Spark-ului în care doar te-ai urcat şi pe care nu l-ai condus? :)

Oarecum offtopic

Cei care o vand, dupa cum spuneam... n-au nici o treaba, trebuie sa te milogesti de ei... au avut o atitudine superioara, tipic mioritica!

Spre deosebire de anul trecut, când am făcut un tur de showroom-uri, anul acesta (februarie-martie) am rămas plăcut impresionat de serviabilitatea dealerilor şi de implicarea de care au dat dovadă (ştiu, "semn" de normalitate, dar raportat la anul trecut e un pas înainte..) Cea mai mare surpriză a venit din partea dealerului Toyota, ce m-a sunat să mă invite la test-drive şi care la auzul veştii că sunt la 15km de Craiova şi n-am maşină la dispoziţie să mă deplasez la sediul lor, s-a oferit să vină să mă ia (acelaşi care anul trecut nici nu se deranja să te-anunţe telefonic de disponibilitatea unei maşini de test-drive).

Share this post


Link to post

Acum observ ca esti din Craiova, probabil acolo oamenii sunt mai eleganti. Nici eu n-am afirmat ca cei de la Radacini Bucuresti sunt antipatici, ci doar tipul cu care am interactionat eu, si care mi-a vandut cealalta masina acum 3 ani. Acum se pare ca s-a plictisit de munca de acolo! (presupun...) Iar cu stabilitatea, e adevarat ca m-am exprimat gresit, am facut comparatie intre masina mea Aveo Sedan 2007 si cea pe care i-am cumparat-o neveste-mii. Iar Sparkul 2010 nu cred e mai stabil ca Aveo, e mai inalt, mai mic, cu roti mai mici si mai subtiri... (asta desigur e alta presupunere...) Voi mai pune impresii dupa ce voi merge cu unul.

... iar daca vrei sa-mi comunici ca ...poate conduc prost... de aceea n-are Aveo stabilitate... (s-a lamurim si pe asta!) ...am condus la fel de prost si cealalata masina... ...si aia are stabilitate! (ma refer la curbe luate mai in viteza) Si este o masina fara control de stabilitate, n-are decat abs-standard acum (n-am avut bani pentru mai mult). Scuze pentru off-topic, n-am rezistat... nu mai fac...

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

<P>Am intrat si eu intr-un spark .. mi se pare ca e mai mic ca matizul meu . Are 6 airbaguri standard+ abs + servo , loganul la acelasi pret nu are :) ) . E ok masina  dar nu m-a dat pe spate . </P>

Share this post


Link to post

poze mai noi

 

post-27496-097782200 1281965716_thumb.jpgpost-27496-058953900 1281965624_thumb.jpgpost-27496-062324400 1281965672_thumb.jpgpost-27496-031141800 1281965685_thumb.jpgpost-27496-062291100 1281965693_thumb.jpgpost-27496-042886700 1281965701_thumb.jpgpost-27496-042886700 1281965701_thumb.jpgpost-27496-097782200 1281965716_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Şi care sunt impresiile?! (că bănuiesc ai citit titlul şi mai ales descrierea prezentului topic) :)

În caz că nu ştiai există secţiune intitulată "Maşina mea "(Detalii tehnice, modificări, îmbunătăţiri), unde îţi poţi prezenta Spark-ul :thumbl:

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Poze cu portbagajul nu are nimeni?si gaurile alea din jurul displayului la ce folosesc ?sunt de forma?mie nu-mi prea dau estetic. daca ar ascunde ceva martori atunci as accepta.

 

Ar fi interesanta o comparatie cu vechiul matiz

Edited by dakar

Share this post


Link to post

Salut !

Poze cu portbagajul o sa fac diseara, cand ajung acasa. Este putin mai mare decat al Matizului.

Troller-ul care nu incapea la Matiz, aici incape.

Iti atasez o poza cu "gaurile" si un link de unde sa descarci manualul de utilizare, pentru a te edifica mai bine.

http://www.chevrolet.ro/zona-propietarului/manuale-de-utilizare.html

 

In spatele volanului, pe bord, au lasat si decuparea pentru eventuala revenire la cele trei "ceasuri" clasice (turatie, vitezometru, benzina sau racirea mototului), in caz ca in viitor s-ar primi prea multe remarci negative asupra actuale forme de prezentare, pe care o vedeti la motociclete.

 

LE: apropo, nea Mircea, ce cauta topicul asta aici, la "Probleme Tehnice" :scarpin: ?

post-76-059836800 1301559920_thumb.jpg

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

Asa mai da!acum imi plac "gaurile"

Share this post


Link to post

Atasez pozele, asa cum am promis.

Am pus si o poza cu portbagajul Matizului, pentru comparatie.

 

(PS - poate cineva sa mute acest topic in alta parte ? Nu stiu ce cauta aici, la Probleme tehnice... :scarpin: )

post-76-014586600 1301592883_thumb.jpg

post-76-073552200 1301592893_thumb.jpg

post-76-085606800 1301592925_thumb.jpg

post-76-063130600 1301592933_thumb.jpg

post-76-027809200 1301592941_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Toate topicurle de impresii sunt in aceasta sectiune :) BTW, nu te mai chinui sa-i raspunzi lui Dakar, a.k.a Calinjack ;)

Share this post


Link to post

Salut, sunt nou in forumul acesta, am un matiz pe care vreau sa-l schimb cu noul Spark, dar nu stiu ce sa fac , pe care sa-l alg cel de 1,0l sau cel de 1,2l varianta LS+.

are cineva varianta de 1,2?

ce impresii, aveti despre ea?

multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...