Jump to content
Sign in to follow this  
fry

Despre Cainii Vagabonzi Din Romania

cainii vagabonzi  

70 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Daca vrei sa te faci hingher, intreaba pe un forum de hingherit. Cartea ta de capatai este Mein Kampf.

Edited by tolin
  • Like 4

Share this post


Link to post

Domnule, imi pare rau, dar de cateva posturi incoace te porti ca un copil. Nu ma asteptam la asta.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Lasa-i pe altii, vezi de problemele tale.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Problema este foarte simpla domnilor si este "tipic romaneasca", ii omoram pe toti ca este mai ieftin. Punct...si sa nu ne mai agitam degeaba.

  • Like 4

Share this post


Link to post

Si aceste animale pe care ne grabim cu atata indarjire sa le "rezolvam" rapid, ar putea avea o utilitate in societate. Nu este usor insa sa gasesti locul fiecarei piese in puzzle. Aici se vede care sunt oamenii capabili si care sunt cei... ei bine nu vreau sa jignesc pe nimeni.

Asta e...suntem prea ocupati sa supravietuim in tara asta distrusa de lacomie ca sa ne mai sacrificam si putinul timp liber unor cauze nobile.

Edited by raven84
  • Like 2

Share this post


Link to post

Cainii au mirosul cel mai dezvoltat simt al lor, de multe ori dintre putinele dati cand ataca e pentru ca ceva pute. (ex. boschetarii)

Share this post


Link to post

Mda, in special boschetarii care arunca cu pietre dupa patrupedele canine mai sus mentionate. E autoaparare...cainii au invatat cea mai nasoala lectie: cea mai buna forma de aparare este atacul. :grumpy:

Share this post


Link to post

Cand iti vine copilul acasa sfasiat de un caine vagabond ce zici ? Ti se pare normal si corect ? Eu zic ca nu au ce cauta in peisajul urban.

Share this post


Link to post

In sfarsit o propunere buna legea asta cu adunarea si eutanasierea maidanezilor.Sunt de acord cu ea, desi sunt de parere ca ar trebui tinuti la ecarisaj minim 30 de zile, sansele sa fie adoptati ar creste.Cine vrea caine sa il tina in curte sau in casa.Eu cel putin asa il tin, si este un maidanez adoptat de vreo 3 ani, dar nu prea scapa din curte.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Intrebarea e, de ce ne agitam aici? ca e clar, parerile = conceptiile, iar astea nu prea le schimbi intr-un forum auto. Mai ales ca aici e vorba de ceva ce nicio masinarie nu poate sa contina : suflet, spirit, bunatate, omenie. Cu astea te cam nasti si e putin probabil sa le dobandesti.

Nu pot decat sa-i compatimesc pe cei carora le lipseste asa ceva.

 

De dragul discutiei, discutam, dar din FERICIRE masurile radicale propuse nu vor fi executate pe plan national nici de Fry, nici de Dry, nici de alti impatimiti anti-viata.

Edited by Englishman
  • Like 3

Share this post


Link to post

"Impatimiti anit-viata", lipsa de "omenie", bla-bla. Spuneti-i asta japonezului aluia omorat de Boschito in Piata Victoriei. De altfel, da, totul se leaga acum, cainii miros si " au invatat cea mai nasoala lectie: cea mai buna forma de aparare este atacul", l-au mirosit ca e japonez si cum japonezii apreciaza cainii pe pat de legume, nu au vrut sa il lase sa ii mai fie vreodata foame.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Cand iti vine copilul acasa sfasiat de un caine vagabond ce zici ? Ti se pare normal si corect ? Eu zic ca nu au ce cauta in peisajul urban.

Foarte corect, cainii nu au ce cauta pe strada dar nici nu facem nimic pentru a impiedica lucrul asta. II omoram si gata credem ca am rezolvat problema, cine crede asta se inseala amarnic. Pana cand cainii nu vor fi sterilizati cum trebuie nu vor disparea de nicaieri. Iar statul nu va investi un ban in treaba asta.

 

Si ca o paranteza, daca arunci cu pietre intr-un caine este normal ca data viitoare cand te vede sa vrea sa te rupa in doua, e la mintea cocosului. Asa cum te tine minte ca i-ai dat un os sa roada asa te si tine minte ca ai aruncat cu pietre in el.

 

Dar cred ca dezbatem un subiect in care toti isi dau cu parerea dar nici unul nu stie de fapt ca animalul ala e mai om ca multi dintre noi...se vede dupa ce scrieti fiecare.

 

Vorba cuiva: a murit un om...."ä facut bine in viata?" "DA, mult bine" , "atunci sa se odihneasca in pace"

 

"Ä facut rau in viata?" " Da, mult rau", "atunci da-l in ...mea".

 

Oricum eu ridic mana si spun: hai sa omoram toti cainii comunitari.

 

End of story.

  • Like 4

Share this post


Link to post

In sfarsit, O FOARTE BUNA INITIATIVA !

 

De-abia astept sa fie ridicate lighioanele de pe strazi si eutanasiate in termen de 7 zile. Sunt chiar dispus sa contribui la aceasta initiativa de curatare a mediului urban. Daca chiar se vor vedea efectele acestei miscari, atunci inseamna ca ne vom indrepta si noi catre civilizatie si ca putem sa si facem ceva in tara asta pentru a fi mai buna, nu doar sa dam pe gura idei de legi, proiecte, etc, si sa se aleaga praful.

 

Cui nu-i convine, sa adopte el 2 caini vagabonzi si sa-i tina la el in batatura, atata timp cat nu sunt deranjati ceilalti locatari si, sunt sigur ca, dupa ce vor disparea de pe strazi, nu le va mai simti nimeni lipsa, ba chiar li se va parea nefiresc sa vada vreunul.

 

Imi place cum asociatiile de protectia animalelor o dau din cola in fanta si din fanta in sprite, fiind total impotriva proiectului de lege, dar, pe de alta parte, refuzand sa adopte respectivii caini ca doar "e responsabilitatea primariei". Pai primaria dupa cum se vede, chiar vrea sa fie responsabila, doar ca nu-i lasa altii.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Haide, Zmeule, te apreciez prea mult ca sa nu-mi dau seama ca e doar o scapare. Japonezul a fost un caz izolat, asa cum nu putem zice huo, ucideti ursii care umbla liberi prin Brasov (la periferie, e drept) ca s-a INTAMPLAT ca unul dintre ei sa raneasca sau sa omoare un om. Omori eventual ursul ala, nu te apuci sa umbli inarmat prin oras/sat si cum vezi ceva cu blana tragi ca nemancatul in ei.

 

Cati au fost cei care s-au ridicat la lupta impotriva animalelor salbatice (ursi, mistreti, lupi, rechini, whatever) atunci cand S-A INTAMPLAT ca ele sa hoinareasca prin orase/sate? La cate campanii anti-urs- mancator- de- oameni ati fost martor?

 

Si sa nu aduceti in discutie faptul ca o societate trecuta de comuna primitiva nu ar trebui sa tolereze animalele pe strazi, ca nu tine; deocamdata, e o realitate careia trebuie sa-i facem fata in mod omenesc, nu apeland la barbaria/violenta pe care o avem cu totii stocata in codul genetic, in diverse procente.

 

Dar, ma rog, ASTA e problema tarii, aici si nu in alta parte e marea inghesuiala. Ca-n parlament, tara urla de foame/ incultura/prostie si aia sprijina in gura mare legi de protectie a firului ierbii albastre.

 

Propun si eu un topic de mare angajament spiritual intitulat extrem de expresiv " Ursu` vs Omu`- cu cine tineti? " sau " De cate picioare in cap are nevoie ursu` ca sa dea ortu` popii- do it yourself tutorial"

Edited by Englishman
  • Like 4

Share this post


Link to post

Englishman compari mere cu castraveti. Daca ursul coboara in oras/sat nu cred ca e om intreg la cap sa nu ia atitudine...

Ceea ce se si intimpla cel putin in multe sate din nordul Moldovei unde ursii coboara in localitati.

Sint prinsi si relocati in habitatul lor. Daca sint periculosi atacind oameni sint ucisi.

Nu prea cred ca ti-ar conveni sa apara ursul la usa blocului, sa vine vinatorii sa-l prinda/pus in cusca/ si sa-i dea drumul la marginea orasului dupa ce il castreza -eventual- si sa-l vezi dupa 2 zile tot in fata blocului cu labele pe masina ta...

 

Daca ii castreaza nu mai musca???? Latra mai subtire eventual...

  • Like 2

Share this post


Link to post

Cred ca am zis clar ca ursu` care e de vina, e ucis, FIRESC.

Dar la fel am mai zis ca din cauza UNUIA, nu se merge la razboi impotriva lor, nu ne pornim cu totii la exterminarea speciei doar pt ca un cretin a fost omorat incercand sa hraneasca din mana un animal salbatic.

Si ursul il poti duce inapoi in padure ca de voie, de nevoie, supravietuieste. Daca duci insa cainele in padure, moare intr-o saptamana maxim. A cui este vina ca maidanezii sunt dependenti in totalitate de oameni? A lor?? In niciun caz. Cine sustine tampenia asta merita ce merita si cainii inainte de a fi eliberati, fara suparare.

In loc sa ne asumam vina si sa ne facem o mea culpa educatiei de zeci de ani, stam cu degetul in fund decenii intregi si apoi, cand suntem napaditi de cainii neglijati generatii intregi, simbiotici de acum, ne cacam pe noi de frica si luam prastia in mana ca "vaiii, cum se poate asa ceva, ce Europa e asta", bineinteles cu nelipsita voce pitigaiata, la unison.

Mai bine am vedea ca in multe privinte suntem un popor plictisit, delasator si egoist, dar cu pretentii de a ne cadea din cer haite intregi de...hingheri care sa ne scape de marele inamic, CAINELE, asta in conditiile in care 3/4 din populatie zbiara de foame si traieste de pe o zi pe alta. Dar alta treaba chiar nu avem, serios acum?! Sau in lipsa aptitudinilor tehnice facem posturi unde ura ne indreptateste cel mai tare?! Ce simplu e sa urasti si sa arati cu degetul..

Am mai zis-o, dar o repet : si eu am fost atacat de caini, si mie imi este frica cand sar peste 4-5 caini la mine si alte arme decat picioarele nu am, DAR nici pentru toti banii din lume nu i-as omori, nici macar in clipele alea, - e simplu, as cobori si eu astfel la conditia de necuvantatoare care musca pentru supravietuire.

 

Sincer, mi-e lehamite. Fara sa vreau sa jignesc pe careva, mi se pare un topic PATETIC, o demonstratie clara de cadere in derizoriu a valorilor romanilor.

La fel de sincer, stiam de la bun inceput ca lupta cu morile de vant produce doar muschi la picioare. Inimile mari si sufletele deosebite incep sa devina mai rare decat puricii intr-o blana de caine de apartament.

Edited by Englishman
  • Like 2

Share this post


Link to post

Eu i-as aduna pe toti cainii astia, i-as atarna de coada de o sarma cu capu in jos si i-as spinteca pe toti ca pe pesti. Apoi i-as jepui de piele si i-as arunca la porci (ca si asa nu mananc porc). Din parul lor as face caciuli pe care le-as face cadou babelor iubitoare de caini, lui Vadim si Zavorancei. Iar pe cel mai mare labralup l-as impaia si l-as face cadou Englezului sa-l tina in sufragerie ca amintire a unei specii disparute.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Eu i-as aduna pe toti cainii astia, i-as atarna de coada de o sarma cu capu in jos si i-as spinteca pe toti ca pe pesti. Apoi i-as jepui de piele si i-as arunca la porci (ca si asa nu mananc porc). Din parul lor as face caciuli pe care le-as face cadou babelor iubitoare de caini, lui Vadim si Zavorancei. Iar pe cel mai mare labralup l-as impaia si l-as face cadou Englezului sa-l tina in sufragerie ca amintire a unei specii disparute.

 

Am dat intentionat reply, ca sa nu se modifice ulterior cele spuse.

 

Asta e cultura romanului. Unde nu e, nu ai cum sa ceri mai mult. O mai buna demonstratie la cele spuse anterior nu gaseam nici daca angajam 17 avocati.

Edited by Englishman
  • Like 4

Share this post


Link to post

asta a fost si intentia... dar cum tu nu traiesti in civilizatie ci in padure eu te inteleg. nu intru in polemici despre caini dar daca se mai ia unu de mine ii prind gatul in angrenajul de la bicicleta si-l decapitez. apoi ii bag o tzepusha in fund care sa-i iasa pe gat si-l leg de bicicleta, plimbandu-i leshul insangerat si decapitat prin tot orasul.

Edited by titus
  • Like 2

Share this post


Link to post

Englishman, poti adopta cei 5 maidanezi din jurul casei tale si sa ii tii in curtea ta, nu pe domeniul public. Hai, ce mai astepti, acum este momentul. Toata stima daca faci acest lucru, chiar esti iubitor de animale. Initiativa aceasta legislativa iti permite sa faci asta iar daca tu crezi cu tarie in ceea ce ai spus pana acum si nu esti ipocrit, o vei face. Binenteles, in momentul de fata, daca maidanezii pe care tu ii hranesti musca un copil, tu nu poti fi tras la raspundere, motivand ca "sunt ai comunitatii". Pai nu nenicule, nu merge asa. Ii vrei? Ia-i nene, invata-i engleza, traieste cu ei si inmultiti-va precum Rachela... dar pe domeniul tau, in curtea ta, pe raspunderea ta!

 

Mai dau o pagina din Mein Kampf si adorm cu mana pe biblia satanica. Dimineata, cand ma voi trezi, o sa lecturez Principele. Numele meu nu este Dry, nici Fry, este Baal. Prietenii imi spun uneori Mefisto. Mamaie ma striga Steaua Diminetii iar cand intru pe mess am nick-ul Azazel. Numai macelari suntem pe aici.

 

Sunt incantat de aceasta propunere legislativa, cu singura mentiune ca i-as tine minim 15 zile in adapost, ptr a creste sansele ca adevaratii iubitori de animale sa mai adopte din ei.

 

PS: Englishman te rog sa fii fair-play si sa nu-i pui la indoiala cultura generala lui Titus, s-ar putea sa ai surprize majore. Nu stim ce scoli am facut fiecare, dar observ ca atacurile josnice de genul "juisezi cand vezi animale moarte", "termini prea repede" ori "esti incult" intra cu mare usurinta in repertoriul iubitorilor de animale ale caror opinii sunt combatute. Ma dezic de o asemenea exprimare si imi cer scuze acestei comunitati virtuale ca am intrat, pentru o scurta perioada, in "hora" cu voi doi. Fiecare este liber sa aiba ce parere vrea, atata vreme cat este capabil sa si-o expuna intr-un mod decent. Inca ceva... nu sunt un impatimit anti-viata, am la activ destule lucruri facute ptr OAMENI, nu pentru maidanezi. Fara alte detalii.

Edited by fry
  • Like 4

Share this post


Link to post

Caz ipotetic: vezi ca ceva din magazia ta este ros de sobolan. Ce faci, cauti sobolanul care ti-a ros sacul si il pedepsesti sau ii extermini pe toti din magazie?

  • Like 2

Share this post


Link to post

asta a fost si intentia... dar cum tu nu traiesti in civilizatie ci in padure eu te inteleg. nu intru in polemici despre caini dar daca se mai ia unu de mine ii prind gatul in angrenajul de la bicicleta si-l decapitez. apoi ii bag o tzepusha in fund care sa-i iasa pe gat si-l leg de bicicleta, plimbandu-i leshul insangerat si decapitat prin tot orasul.

 

Civilizatia presupune eliminarea violentei gratuite; iar manifestarile astea (in cazul in care NU sunt doar vitejii de tastatura) ar trebui sa-ti dea si tie de gandit asupra cauzei lor.

 

Caz ipotetic: vezi ca ceva din magazia ta este ros de sobolan. Ce faci, cauti sobolanul care ti-a ros sacul si il pedepsesti sau ii extermini pe toti din magazie?

 

Aciuesc pisici in magazie, pun capcane sau emitatoare cu ultrasunete, otrava ... dar nu iau un cutit de bucatarie sa-i alerg si sa-i injunghii individual, pentru a le infige cadavrele in varful parilor din gard.

  • Like 3

Share this post


Link to post

asta a fost si intentia... dar cum tu nu traiesti in civilizatie ci in padure eu te inteleg. nu intru in polemici despre caini dar daca se mai ia unu de mine ii prind gatul in angrenajul de la bicicleta si-l decapitez. apoi ii bag o tzepusha in fund care sa-i iasa pe gat si-l leg de bicicleta, plimbandu-i leshul insangerat si decapitat prin tot orasul.

Nu comentez parerea ta ca fiecare are dreptul la o parere ca de aia traim in libertate dar, stii de cand ma rog la Dumnezeu sa surprind si eu un om care face treburile astea enumerate de tine mai sus? Inca mai sper...este visul meu.

  • Like 4

Share this post


Link to post

... dar nu iau un cutit de bucatarie sa-i alerg si sa-i injunghii individual, pentru a le infige cadavrele in varful parilor din gard.

 

 

Pai normal cu nu faci asta; pentru asa ceva e nevoie de un efort fizic sustinut si destul de mare. greenguy.gif10000001.gif

 

In alta ordine de idei, am o intrebare pentru aparatorii maidanezilor; aseara am vazut la TV o aparatoare a acestor necuvantatoare care sustinea ca eutanasierea nu e buna. Cainii trebuie castrati si eliberati pe strazi pentru ca oricum in 1-2 ani numarul acestora va scadea la jumatate din cauze naturale.

Acum intreb si eu care sunt aceste cauze naturale? Nu cumva foamea, accidentele si alte astfel de lucruri? E normal sa trimiti un caine in strada in speranta ca in cateva luni isi va da duhul de foame sau se va imbolnavi si nu il va trata nimeni? Aste e o solutie mai omeneasca cumva? Cat de idiot poti sa fii sa afirmi ca durata de viata a unui caine poate ajunge pana la 1-2 ani cand se stie ca un caine poate trai mult si bine?

 

@Englishman Cu tot respectul, nu prea inteleg inversunarea ta. Imi plac animalele dar nu pot spune ca as face orice pentru ele. Dar omitem un aspect foarte important si anume: odata ajunsi in strada, maidanezii sunt de capul lor; astfel apar haitele si devin incontrolabili. Dintre toti de aici ar trebui sa stii ca animalele sunt imprevizibile in comportament. Poti sa imi spui cum pot sa imi mai las copilul in parc in apropierea unor astfel de maidanezi care cu cateva zile inainte au sarit la noi fara niciun motiv? Pentru mine ce crezi ca primeaza, viata unui maidanez imprevizibil care ma poate ataca oricand sau integritatea familiei mele (in special a copilului) si implicit a mea?

 

P.S. Pana la urma, aceasta lupta se reduce la apararea teritoriului. Ei isi marcheaza teritoriul si si-l apara, noi il aparam pe al nostru. Daca ursu coboara in oras, ti-a incalcat teritoriul; il iei frumos, il duci la locul lui...asta de 2-3 ori; daca insista, mergi frumos si il eutanasiezi..asa...sa nu iti mai calce teritoriul. Nu? :D

Edited by zeneseu
  • Like 4

Share this post


Link to post

Nu mai vreau sa intru in discutii pro si contra eutanasierii sau injunghierii sau spinzurarii maidanezilor. Pur si simplu postul anterior mi-a adus aminte o chestie cu care eu unul nu sint de acord.

 

Concret, sterilizam maidanezii si ii ducem inapoi de unde i-am luat. De acord. Asteptam sa moara de foame, de boala sau din alte cauze naturale. De acord si cu asta (sa zicem !) Bun, aici vine intrebarea mea : cine mama naibii se ocupa sa adune lesurile de pe strazi de sub scarile blocurilor de prin canale, etc ... ati prins ideea. Ca parca nici cu focare de infectie in spatele blocului sau prin parcuri nu ma simt foarte confortabil ?

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...