Jump to content
Sign in to follow this  
vbocan

Sistem Ventilare Carter Pcv

Recommended Posts

De la furtunul gros care pleaca de la filtrul de aer se ramifica un mic furtun in forma de S care duce aerul spre chiulasa (sper ca asa se numeste capacul ala pe care scrie OHC Injection). Furtunul asta mic are vreo denumire? Trebuie sa ma duc sa-mi cumpar unul si prefer sa intreb aici si sa merg cu lectia invatata la magazin.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Furtunul de ventilare a carterului superior(epurator).Din el se mai ramifica unul mic care merge la supapa PCV.

Share this post


Link to post

de cca 3 luni am inlocuit furtunul de reciclare a gazelor de carter cu unul nou -original Cielo -asa pretindeau cei le la care l-a cumparat tata.

Zilele astea am avut curiozitatea sa ma uit mai de aproape la el. Era sa intepenesc! pentru ca prezinta multiple crapaturi adanci la nivelul cauciucului. Mentzionez ca e montat normal, nu e prea intins sau indoit/tensionat.

Nu inteleg ce se intampla. Vechiul furtun de reciclare a gazelor a rezistat ani buni iar afurisitu asta de furtun la nici 3 luni de la montare prezinta crapaturi multiple pe toata suprafata lui.

Intrebarea este e normal asa?

De unde sa cumpar unu de incredere care sa nu mai imi faca astfel de probleme?

Share this post


Link to post

In timp ce ma deplasam asta-seara prin oras a inceput sa mearga neregulat la relanti cat timp asteptam la stop. Motorul tot incerca sa se opreasca si l-am tinut din pedala. Manifestarea este NUMAI pe gaz. Pe benzina relantiul sta bine. Am tras pe dreapta( :( ) sa ma uit sa vad ce are. Trag capota si verific: fisele erau infipte bine, filtrul de aer la locul lui. Scot o surubelnita si desfac colierele de la furtunul de recuperare gaze: tot furtunul pe dinauntru este camasuit cu o pulbere alba si putin apoasa. Nu este obturat, doar 10-20% din diametrul lui este acoperit de pulberea asta.

 

Ce-i de facut? Senzorul de oxigen cumva? gasisem ceva despre asta in manual la pag 268 parca.

 

Repet: pe benzina merge normal. Numai pe gaz merge tremurat la relanti, desi in ultimul timp am impresia ca nu mai e nervoasa nici pe benzina cum era inainte. Masina trage dar parca nu cu aceeasi putere, desi in timpul mersului atat pe gaz cat si benzina, masina urca uniform in ture si fara tremuriciuri.

 

Ce sa curat? Ce sa reglez?

 

PS Fisele si bujiile au 200km de cand le-am schimbat. Filtrul de aer l-am schimbat acum vreo 500km. Si atunci furtunul de recuperare gaze nu avea pulberea aia pe el.

Share this post


Link to post

Ca nu mai trage asa de bine pe benzina se datoareaza instalatiei de GPL , adica incep sa se infunde injectoarele. Cel mai bine e sa rulezi cu un aditiv de curatat injectoare in rezervor.

 

Nu stiu despre ce furtunul de recuperare gaze vorbesti, poti sa detaliezi?

Share this post


Link to post

Scuze de nestiinta... cred ca se cheama furtun ventilare carter. Este sub forma de T, iese de sus din motor de la separatorul de ulei si un capat duce spre filtrul de aer iar capatul subtire undeva jos, nu vad unde si nici nu stiu unde duce. Vezi imaginea.post-1589-1134427641_thumb.jpg Este vorba de furtunul 2.

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Pe acel furtun poti gasi vapori de ulei condensat pe marginea furtunului ,nicidecum o pulbere alba .Verifica acea pulbere sa nu fie de origine metalica s-ar putea sa fie aluminiu :scarpin:

Share this post


Link to post

Am inca o intrebare: se schimba vreun filtru la instalatiile astea de GPL? Daca da, la ce interval si unde e situat?

 

@Esperatul... instalatia am montat-o la 183000km. Acum am 188300km. Crezi ca se infunda injectoarele asa repede?

Cand zic ca nu mai trage ma refer la faptul ca la o liniuta ad-hoc la un semafor si mergand pe benzina am iesit egal cu o nova... !!!??? Pana la 80... apoi prindeam viteza...

Share this post


Link to post

Eu zic ca incepe sa se simta sigur dupa 5.000 km efectul instalatiei asupra injectoarelor. Incearca un aditiv de curatat injectoare, mergi cativa km in forja pe benzina si vezi daca isi dau drumul.

Nu cumva iti mananca antigel, ca mie asta imi sugereaza depunerile alea albe, o sa ma uit si la mine.

Vezi cum se comporta relantiul alte dati. Si la mine merge neregulat dar doar cateodata, mai ales cand merg in forja. Am eu o idee cum ca ECM-ul trebuie sa reinvete niste valori, dar nu sunt sigur inca.

 

Ce instalatie de GPL ai?

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Este condens al uleiului care apare datorita mersului pe anotimp rece pe distante mai mici de 10 km.De asta se si recomanda schimbarea uleiului la 3 luni sau 5k km in regimul acesta .Verifica sa nu fie infundat stutul PCV din galeria de admisie adica cel in care intra furtunasul mic de se ramifica din cel mare de epurare.Este pe partea de jos a clapetei de acceleratie.Cam greu de desfundat in pozitia aia la espero.Indicat ar fi sa dai toata tubulatura de admisie jos,furtunele de epurare si corpul clapetei pentru spalat si desfundat tot.

Share this post


Link to post

@ovi_jer: Ce implicatii are stutul PCV ? Adica furtunasul ala mai subtire? Daca se va infunda la fiecare 5000k e cam urata treaba.

De regula 1/2 - 2/3 din km ii fac extraurban si restul urban.

Atunci care ar fi solutia pt mersul in oras?

 

Later edit: M-am uitat acum, de dimineata la furtunul ventilare carter si nu mai este alb pe dinauntru... este uleios in schimb.

@ovi_jer: Furtunasul ala subtire l-am vazut pe unde o ia... nu-mi bag eu mainile acolo ... darmite sa demontez galeria de admisie... exclus. Poate dupa ce mai citesc manualul ala de reparatii... sa nu stric ceva.

 

@Ovi_jer si @ BogdanG Ati zis bine ca e condens de la ulei... :thumbl: :osanale:

 

@Esperatul: Antigel nu mananca pt ca nu a scazut deloc nivelul in vasul de expansiune, iar chestia alba e numai cu motorul cald.

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Are implicatii foarte mari infundarea stutului acela.Pe regim relanti sau frina de motor ventilarea carterului este zero.Tot condensul se aduna pe furtunul cel mare de epurare si respectiv pe tubulatura filtrului de aer.

Share this post


Link to post

Ce treaba au injectoarele atita timp cit masina merge prost la relantii numai pe gaz?La tine este clar ca trebuie rafacut reglajul instalatiei de GPL.

Share this post


Link to post

Rezolvat problema cu tremuriciul la relanti pe gaz ... fost la un mester in CT si mi-a reglat instalatia de gaz.

A reglat-o la ureche... si are zvac acum... Cand o reglasem in Buc pe analizor mergea prost.. dar noxele erau perfecte.. si pentru gaz care oricum e environment friendly...who cares? Cred ca nu le reusise reglajul din cauza ca toba mea are deja un zgomot de racing.. si banuiesc ca este arata ca o stropitoare...

 

O sa urmaresc sa vad cum evolueaza cu condensul de ulei pe furtun ventilare carter.

Va tin la curent.

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

Sa vezi ce consum scoti acum dupa reglatul la ureche ;)

Share this post


Link to post

Salutare de la mare...

Midnight racer sunt si eu curios unde ai reglat instalatia GPL dar si ce consum ai acum. Eu tot din C-ta sunt si am un super mare consum la mine, ce-i drept este mare si pe benzina, adica benzina 13,8 - 14 si pe gaz 16,7 aprox. asta mers numai in oras...

Share this post


Link to post

Reglata la ureche a fost si pana acum... pe analizor si de "marii" maestri in reglaje sunt satul. Aia pot numai sa-ti faca un consum mare dar noxe perfecte !

 

Am plecat cu masina din CT in Buc sa-i fac revizia aia la prima mie de km(aveam drum in buc si pt altele) si o aveam reglata la ureche. Consumul a fost circa 9 extraurban. La service-ul unde montasem instalatia, printre altele, au facut gratuit si un reglaj pe analizor. Mai bine nu-l faceau. Consumul a crescut la 11% extern pe drumul retur. Consum prin Metoda plinului. Nu mai zic ca masina nu avea viata... trageam ca de un cal mort (mai multi de fapt). Stilul de mers l-am pastrat la fel in ambele sensuri. (110-120km/h fara depasiri fortate si alte chestii de-astea)

 

Nu spun ca nu poate fi reglata mai bine pe un analizor, dar nu am gasit inca omul care sa stie cum sa o faca bine. Teoretic >> toti stiu si sunt mari maestri. Practic >> sunt varza.

 

:o fftopic:

@Profu: Cel mai mic in oras am scos 14,5%. Un maxim in oras am avut 16%, dar alergata. Extern 9% cu maxim 110-120km/h , 9-10% pe serpentine(Transfagarasan asta toamna) si tot 10% cu viteze ridicate genul 130-150km/h.

Vad ca motorul tau e 1,5 deci ar trebui sa fii sub cifrele mele, iar al meu are o varsta totusi.

 

Pentru economicitate recomand accelerare progresiva si lenta fara a calca pedala la 100% decat daca e neaparat necesar.

 

:o fftopic:

La sectiunea intalniri exista locatia Constanta. Sambata la ora 1400, in parcarea de la Teatru. Din pacate sunt plecat in weekendul asta, dar esti invitat sa te alaturi celorlalti care participa la intalnire.

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

care poate fi cauza aparitiei unei pete de ulei pe filtrul de aer?segmenti uzati?

Share this post


Link to post

Mai repede e infundata intoarcerea in galeria de admisiei a ventilarii carterului si vaporii de ulei ajung la filtrul de aer.

Share this post


Link to post

Verifica furtunul mic de la epurator si stutul acestuia din galeria de admisie.

Share this post


Link to post

salut,

stie careva cum se numeste chestia aia micuta care e prinsa cam deasupra ventilatorului,sau oricum pe acolo pe sus,si in care intra un furtun de vacuum,ce vine parca de pe la clapeta de acceleratie,si pe langa acest furtunel,mai intra si un cablu.nu stiu daca de la asta e,dar mi-a curs apa pe cutiuta aia,si de atunci nu mi se mai tureaza motorul,cand il pornesc la rece(socul automat).mersi  <img src= ">

Edited by Toranaga

Share this post


Link to post

Toranaga personal am citit descrierea pe care ai dat-o dar nu am inteles mai nimic.

Uite am atasat o poza cu un motor de Cielo, poate poti sa faci o sageata unde ti-a curs apa,ce piesa etc.

Pt asta trebuie sa salvezi poza, apoi sa o editezi (de ex. Paint) apoi sa ii faci upload pe forum.

Ori incearca sa dai o descriere mai buna.

 

Baga de seama ca in general componentele masinii sunt proiectate sa reziste la stropire cu apa.

O oarecare exceptie o fac piesele de la apringere -gen delcou.

Nu cumva ai bagat apa la filtrul de aer?

post-754-1139321149_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...