Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Chevrolet Cruze - Consum Benzina

Recommended Posts

LS 1.6 la 2500 km un consum pe exterior de 7.5% destul de fugarita si in int imi arata cam 12-12.5%. Sunt valori inregistrate si de altii sau sunt mari la mine. Exista sanse sa mai scada?

Share this post


Link to post

La 2600 km facuti 99% in Bucuresti consumul variaza intre 15 si 16% (LS+, 1.6). Am facut primul drum serios in afara folosindu-ma de A1. Consum 8% (regimuri de viteza intre 120 si 150km/h)- dupa resetare CB. Sa vedem cum o sa evoluam cu consumul acum ca s-a mai incalzit afara desi degeaba reduci consum daca se scumpeste benzina .

Share this post


Link to post

Eu mi-am luat Cruze-ul meu acum 2 zile si am 200km facuti deja. Consumul mediu e de 11.5 in Bucuresti (cam 30% din timp mers bara la bara).

Share this post


Link to post

La 9000 de km parcursi nu reusesc sub nici un chip sa scot consum in oras sub 11%, in conditiile unei circulatii lejere in Brasov. Am incercat tot felul de stiluri de condus, cu schimbat vitezele la turatie ridicata sau scazuta, demaraje foarte lente etc. In exterior consum pe autostrada la 130km/h intre 6,8 si 7.3%, ceea ce mi se pare ok. Toate astea pe computerul de bord si fara AC.

Share this post


Link to post
... demaraje foarte lente ...

Dupa mintea mea, demarajul lent este o prostie, un consum suplimentar inutil, logica carteziana spune ca trebuie sa parcurgi cea mai mare parte din excursie la clapeta constanta pentru a avea consum redus.

11% pe sezon rece si excursii scurte (specificul locatiei) pare un consum apropiat de cel normal, atata timp cat 8% scoate un motor de 1,2L si 9-10% scoti cu un motor de 1,4L, in conditiile date. Din experienta mea, la mersul urban trebuie sa indeplinesti doua conditii esentiale pe motoarele cu cuplu sus:

- sa urci cat mai mult cu treapta a 1-a, pana la 25 km/h;

- sa stai cat mai mult in fruntea coloanei pentru a putea sa-ti impui legea.

 

In urban, cel mai scurt este drumul cel mai putin aglomerat.

Share this post


Link to post

Lasati BC-ul in pace, nu va mai luati dupa ala pentru consum. Uitati aici diferente intre BC si consumul la pompa: http://www.spritmonitor.de/en/detail/372349.html

Un consum REAL de 11% in oras, cand in carte e dat 9.3%, mi se pare absolut mai mult decat decent (20% in plus).

Share this post


Link to post

Iata o analiza proprie privnd consumul pentru 1,8LT

Consum Cruze 1,8.xls

Edited by ov!

Share this post


Link to post
... Cu cat sunt mai multi useri cu atat rezultatul este mai relevant chiar daca printre acestia mai sunt si mincinosi.

Relevant la ce, pe cine intereseaza cat consuma ceilalti ? Ia consumurile efectuate de catre producator ca pe niste tinte si incearca sa le atingi. Consumul depinde de trafic, de lungimea excursiei, de benzina utilizata si de sofer, deci, o medie este total irelevanta pentru un utilizator, atata vreme cat unii ating tintele si altii trag dupa vrabii.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Cand am spus rezultat relevant m-am referit la o medie a consumului cat mai apropiata de realitate in conditiile unui regim de circulatie normal (nici agresiv sau lent). Consumul mediu ste doar o valuare statistica de care te poti apropia daca nu circuli cu pedala de acceleratie la podea sau incercand sa scoti consumul specificat de producator. Asa cum la alegeri se face exit poll-ul si rezultatul acestuia este apropiat de cel real asa putem obtine si consumul mediu pentru cruze (statistic), cu conditia sa fie cat mai multi participanti la sondaj.

Share this post


Link to post

Consumul statistic este relevant la o masina daca toate ar fi conduse de catre acelasi sofer, pe acelasi traseu, la aceleasi ore, cu aceeasi benzina. Asta a facut producatorul cand a specificat consumurile care sunt medii pe intreaga productie. Daca tu pleci de la prejudecata ca un consum depinde de pozitia clapetei de acceleratie te vei afla in partea celor care reclama consum mare la masinile lor, indiferent de masina.

 

post-402-126970354901_thumb.jpgpost-402-126970356722_thumb.jpg

 

Aceste diagrame, valabile in valori relative pentru orice motor cu benzina, pentru consumul specific (g/CP/h) ar trebui sa lamureasca pe oricine cum sa utilizeze un motor. Prima diagrama demonstraza cum randamentul motorului scade cu cat clapeta este mai inchisa, iar a doua arata de ce consumul urban este mult mai mare, plasarea in zona rosie (cea mai mai economicoasa) este greu de atins din cauza traficului. Cei care stau cu ochii pe consumul instantaneu uita ca acesta trebuie integrat in timp, ca un consum total, acela masurabil intre doua alimentari de la pompa, este dat de parcurgerea unor distante intr-un interval de timp. Degeaba ai un consum instantaneu mic, daca inmultit cu timpul consumat iti da o cantitate mai mare de benzina consumata pe o unitate de spatiu, daca cu un consum instantaneu mai mic decat dublu, parcurgi aceeasi distanta intr-un timp de 2x mai mic. Prima diagrama iti spune reteta: trebuie sa mergi cu clapeta cat mai deschisa, la o turatie la care consumul specific este cel mai mic (asta este foarte greu de atins in traficul urban, dovada diagrama nr.2).

Asa ca, sa nu te surprinda ca un alt sofer poate sa ajunga la aceeasi tinta, intr-un timp mai scurt si cu un consum final mai mic sau maxim egal.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

E corect ce ai scris mai sus, dar nu la asta ma refeream.

Pe mine ma interesa o medie a consumurilor a mai multor posesori de Cruze si nu cred ca este gresit sa compar consumul obtinut de mine cu media.

De exemplu daca vreau sa-mi compar greutatea mea cu media greutatii populatiei din Romania nu este gresit. Tu poti sa spui ca unii mannca mai mult, altii mai putin, dar chiar si asa se obtine o medie, o valoare cu care pot sa-mi compar greutatea.

Share this post


Link to post

Omu ti-a spus cum sa conduci sa ai consum si timp bun si tu nu mai poti de grija altora. Da asa-i la unii, mereu trebuie sa-si masoare ceva cu altii, adica o relativitate.

Share this post


Link to post

Eu am 7.8 l/100 km media pe 3700km parcursi (aprox 30 int -70 ext). CC 1.8 LT

Share this post


Link to post

E un consum bun la un motor de 1.8 si stiind ca masina e undeva inca in rodaj.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Salut

Eu am un consum pe CB de 6,3 % mers cam 85% in afara motor 1,6 masina are acum 870 km iar viteza nu a fost mai mare de 100 km/ora.

Share this post


Link to post

Salut

cruze 1,6 ls km parcursi pina acum 2400 km iar la ultimul drum tg jiu - praid 370 km consumul pe cb a iesit 6,2% iar la plin pe plin a iesit 6,5% viteza maxima a fost 120 iar media a fost 65km/h.

Share this post


Link to post

salutare

 

am 7000 km cu cruze 1,8 si consumul urban a scazut. daca iarna aveam undeva intre 12-15 acum e intre 10-12. cel extraurban a scazut si el de la 7-7,5 la 6,4-6,8. media e undeva in jur de 7-8 depinde cati km in oras. oricum mai putin de 6,4 nu am avut niciodata pe exterior...asa ca nu stiu cum au dat aia in carte 5,3

  • Like 3

Share this post


Link to post

 

cruze 1,6 ls km parcursi pina acum 2400 km iar la ultimul drum tg jiu - praid 370 km consumul pe cb a iesit 6,2% iar la plin pe plin a iesit 6,5% viteza maxima a fost 120 iar media a fost 65km/h.

 

Nu poti sa ne arati niste poze cu consumul asta ?  Si daca zici Tg.Jiu -Praid te referi la consumul mixt pe care cartea-l da 6.8, deci ai iesit mai bine ca nemtii de la Opel.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Salut

Daca tu nu crezi ce am scris eu mai sus nu e nici o problema si sigur nu vei crede nici macar atunci cind vei vedea acea poza care sa arate acel consum.Nu am scris aici in acest forum ca sa ma aflu si eu treaba , am scris pt. ca asa am costat eu la acest drum si chiar am avut ocazia sa fac plinul la rezervor si sa vad si prin metoda plin la plin cam cum iese deocamdata consumul , iar in legatura cu consumul mic constatat de mine, nemtii sau cine a facut cosumul la aceasta masina din fabrica ,consumul extrauraban ca asta am facut eu (nu am trecut prin orase am mers pe centura ca sa zic asa ) este dat de ei ca fiind 5,5l% deci nu am reusit sa ai contrazic mai am mult ca sa fac asta si nu stiu daca o sa reusesc aceasta performanta.http://www.chevroletrucom.ro/models.php?id=752&date_tehnice&smodel=20&cc

Numai bine.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Un consum recent numai in Bucuresti pentru 1,8 (km.bord cca.7000)

Traseu Militari(de la indicatorul de A1) -Cotroceni-Gara de Nord-P.Romana-Dorobanti-Calea Floreasca-Dimitrie Pompeiu(Pipera) , distanta 17 km , ora 7 dimineata , durata 37 minute , consum mediu CB 9,5%

Intoarcere pe acelasi traseu , ora 16 , durata 70 minute , consum CB 11,3%

 

Altfel, consumul mediu general se mentine la 7,4%

 

Se poate obtine 5,3% ( sau chiar mai putin ) ca in specificatia producatorului doar daca mergi relativ constant cu 80 km/h la ses.

Share this post


Link to post

Sal

Uite si niste poze facute acum, ai sa vezi ca asa e cum am zis mai sus singura diferenta este ca intre timp am mai facut 34 km si asta numai prin statiune pe aici si acum consumul aratat este 6,4% .

post-10644-127281091921_thumb.jpg

post-10644-127281098689_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Da, se pare ca iasa, desi-i totul relativ. Iar daca zici ca ocolesti orasele, deja vb. de extraurban, unde te incadrezi. Ce stil de conducere ai, la ce turatii schimbi vitezele?

Edited by Axix

Share this post


Link to post

SAL

In localitati merg cam 60-70 (unde se poate ) cit mai constant posibil in afara intre 80-110 ,schimb vitezele intre 2200-2500 rot/min dar nu stau cu ochii pe turometru.

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post
... schimb vitezele intre 2200-2500 rot/min...

 

Maaama, ce subturat :D Sa vezi ce probleme o sa ai ;)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...