Jump to content
Sign in to follow this  
Alexz

Garantie Aveo

Recommended Posts

Salutare @

Am si eu o problema cu amortizorul pe dreapta la un Aveo. :osanale:

Am 68000 km si am fost cu ea la reprezentanta caci imi stergea cauciucurile pe exterior fata.

Acolo mi-au spus ca am probleme cu amortizorul sau/si cu fuzeta de pe dreapta fata.

Dar cand am intrebat de garantie, caci am inca masina in garantie pana la 100000, mi s-a spus ca nu intra pe garantie, si ca sa ma duc la Casco cu vrajeala etc.

Acest lucru mi se pare absurd, dar am tacut si am plecat. Stie cineva daca acest lucru este adevarat sau nu?

Nu avem garantie la amortizor? Caci din cate stiu amortizorul nu intra in categoria consumabile.

Acum o luna aveam un rulment bulit si mi l-au schimbat pe garantie, iar ditamai amortizorul sa nu fie in garantie mi se pare stupid.

Pai atunci la ce naiba mai avem garantie la masina asta? :grumpy:

 

Daca stie cineva, poate a trecut cineva prin asta, va rog anuntati-ma si pe mine sa stiu cum procedez mai departe. [-O<

 

Va multumesc! :rolleyes:

Share this post


Link to post

La amortizoare nu e de 2 ani garantia? Am avut la Matiz o problema similara si s-a rezolvat, amortizorul trecuse de 2 ani de la fabricatie, insa de cand a fost vanduta masina nu se implineau 2 ani. Eu le-am zis ca pe mine NU ma intereseaza cand a fost fabricat amortizorul, eu am garantie de cand s-a vandut masina. S-a facut oleaca de gat si s-a schimbat, dupa ce Craiova si-a dat acceptul. Nu stiu la tine ce situatie este. Eu aveam ~35k km cu masina.

Share this post


Link to post

Citeste conditiile de garantie. Elementele de suspensie si articulatiile au garantie 50.000 km sau 2 ani, care survine prima, discurile de frana si ansamblul ambreiaj pana la 30.000 km.

Share this post


Link to post

La Chevrolet Kalos, dealer-ul DiBas Colentina mi-a schimbat pe garantie flansele la amortizoare si discul de ambreiaj la ultima revizie din garantie (cea de 3 ani). Masina avea atunci peste 50.000km, din ce-mi aduc eu aminte. Despre schimbatul amortizorului cu totul, nu stiu ce sa zic, nu am avut nevoie, dar conditiile de garantie se pot afla usor din certificat.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Garantia este 3 ani,iar la suspensie si trenul de rulare 50000 km.

Share this post


Link to post

Salut

Nu vreau sa deschid un topic nou, este legat tot de amortizoare la Aveo

Vi se pare normal ca dupa un 10 luni de utilizare sa scada sub 50% din eficienta ?

Am sa atasez miine rezultatul testului, am cerut sa mi-l faca inainte de prima revizie, pentru a sti daca v-a trebui schimbat careva, am observat ceva scurgeri la cele din fata.

 

Se spune ca sint pe gaz, atunci de ce sint ca niste scurgeri de ulei pe ele ?39000000.gif

 

 

Share this post


Link to post

amortizoarele la aveo sunt pe ulei pt versiunile LS (Basic, Direct Cool, Elite, Star) si pe gaz la versiunea de top LT (Platinium) din cate stiu.

ai facut testul de eficienta la dealer sau in afara ? din cate tin minte e in garantie 2ani sau 45.000km care survine prima. poate gresesc...

Share this post


Link to post

salut .nu conteaza versiunea(in afara de cea cu jenti pe 13" ..troaca...)..masinile echipate cu jenti de14"cauciucuri 185\60 au telescoape pe ulei,iar cele cu jenti de 15" cauciucuri 185\55 au telescoape pe gaz..asa vin echipate din fabrica...

Share this post


Link to post

Daca tot vorbiti de garantii vin si eu cu o intrebare, mai am o luna si imi expira garantia peste 2 zile am o programare pt. rezolvarea unui fasait la ambreiaj, rulmentul de presiune, asa ca daca tot o bag la service ce ar fi cazul sa mai cer sa-mi verifice? Simt, nu foarte clar, ca trage putin stanga, am verificat in iarna presiunea in pneuri dar nu am sesizat nicio schimbare. O alta verificare ar mai fi la schimbatorul de viteza parca simt un pic de joc, e posibil doar sa fie o impresie falsa eventual ce probleme ar putea sa apara si acolo?

Share this post


Link to post

Nu am reusit sa scanez rezultatul, il atasez asa, am varianta 1.4 16V LT, echiparea full. Ce ma uimeste este ca in 14000 km au scazut la jumatate din eficienta !!!

 

Stie cineva ce vor sa zica cu "RESONANCE FREQUENCY" si "DIFFERENCE ROAD GRIP" ?

 

Atasez un fisier

Astep pareri

test result.xls

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Era interesant de vazut fisierul insa cum siteul merge groaznic o sa-l vedem altadata...m-am interesat pt. o diagnoza generala la G&P nestiind daca se poate face si pe garantie insa raspunsul a fost 160 lei, asa ca o fac cand o sa am motive indreptatite. Sper cat mai tarziu!

Share this post


Link to post

Fisierul este atasat nici mie nu imi apare ca ar fi acolo, dar tine mousul unde scrie Attached pina iti apare mina ca pentru un link si il deschide.

Mie nu mi-au spus nimic ca nu s-ar face pe garantie, si nu am platit nimic, in 5 min a fost gata la Service Chevrolet.

 

 

Share this post


Link to post

Se spune ca sint pe gaz, atunci de ce sint ca niste scurgeri de ulei pe ele ?39000000.gif

Amortizoarele "pe gaz" sint, de fapt, un fel de amortizoare "pe ulei" in care este introdus gaz sub presiune (cred ca azot) astfel ca, lasat liber, telescopul (in stare buna) va avea tendinta sa se extinda. De asta sint si mai dure, efectul uleiului care trece prin supape se cumuleaza cu rezistenta opusa de gazul care se comprima.

Edited by Salex
  • Like 1

Share this post


Link to post

Am urmat sfatul cu downladarea fisierului si a mers...eu m-am interesat asa cum am mentionat de o diagnoza generala la G&P Galati inainte de expirarea garantiei si mi-au spus ca ma costa 160 lei, o sa incerc si la Radacini Braila iar daca nu e cu plata o sa fac un drum pana acolo, eventual si pt. revizie.

Share this post


Link to post

Hai sa va mai spun o perla din domeniul garantiilor...cum am mentionat mai sus dupa o luna de la deschiderea comenzii am rezolvat pt. a 2-a oara aceeasi problema (??!!) tehnica avuta in 3 ani, rulmentul de presiune de la ambreiaj, faza tare a fost la comanda deschisa acum mai bine de 3 luni pt. schimbarea unui buton de la AC care are ornamentul exfoliat, mi-au spus ca nu l-au putut schimba deoarece are ceva curs pe el si le-a fost teama sa nu cedeze vreun plastic; ei s-au gandit la deodorant, numai ca eu nu am folosit niciodata nimic in acea pozitie fiind adeptul cutiutelor plasate langa frana de mana. Oricum dupa aflarea ca la Gold&Platin pretul reviziei a 3-a e 700 lei si nu accepta sa vii cel putin cu o parte din consumabilele achizitionate din comert, viitoarea vizita va fi pt. revizie la Radacini Braila ori pt. extraordinara operatiune de schimbare a unui buton de AC care la G&P Galati nu a putut fi executata...la Radacini Braila accepta sa vii cu piesele tale iar pretul pt. cea de-a 3 revizie l-au estimat la 650 lei.

Edited by starsteel

Share this post


Link to post

Salutare,

 

Am si eu o problema la amortizoare pe fata, cand pornesc motorul si dau de volan pe loc, stg dr, se aude un zgomot usor la flanse, am discutat cu un mecanic specializat si a spus ca trebuie sa schimb rulmentii si garniturile de la amortizoare pe fata.

Masina are 22k km, problema este ca revizia de 15k am facuto eu singur cu piesele mele si bine intele ca am pierdut garantia la motor ...mai mult ca sigur...dar vreau sa stiu daca pot sa cer garantie la suspensie (pe parea mecanica) ?!?!

 

Astept un raspun la o intamplare similara...!!

 

PS: Masina merge foarte bine, am schimbat uleiul (Total Quartz 5W30 cum scrie in caiet de revizii), filtru ulei, filtru aer, iar filtru habitaclu il las la 26k, l-am curatat cu o solutie speciala !

Share this post


Link to post

Banuiesc ca ati auzit de garantia extinsa de 1 sau 2 ani.

Ei, in decembrie este ultima luna in care mai pot opta, normal contra cost, pentru 1 an 190 de euro si pentru 2 ani 380. Masina pina acum nu mi-a facut nici un fel de probleme am 25k km.

As fi curios de parerea voastra, care ar fi problemele care le vedeti, le-ati avut, dupa cei trei ani de garantie si la cit s-ar ridica costul reparatiilor, comparind cu valoarea ce ar trebui achitata pentru garantia extinsa.

Eu cred ca este o ideie buna, astept si parerea voastra

Edited by redflame

Share this post


Link to post

Salut..aceasta masina te va lovi exact cand crezi ca iti merge bine.Pentru 190 euro merita sa mai prelungesti garantia deoarece are multe defecte care la tine nu au aparut si sa nu ai parte de ele ,dar nu ai de unde sa stii daca platesti degeaba sau nu...si vezi ca garantia extinsa nu acopera toate piesele,citeste bine contractul...iar in legatura cu costurile numai manopera la schimbarea unor piese, fara valoarea acestora, te duce la cateva sute de lei...

Share this post


Link to post

O fi acoperit asta de garantie? Ca nu prea se merita deschis dosar la casco doar pt atat.

A crapat...pur si simplu

post-12023-033754900 1294826250_thumb.jpg

post-12023-042167900 1294826266_thumb.jpg

Share this post


Link to post
offtopic.gif Nu stiu daca merge la garantie dar daca o schimbi iti dau un sfat. Nu o mai fac in culoarea masini baga un nichelat cum sunt modelele americane sa vezi ce bine arata. Daca tot faci o treaba rolleyes.gif

Share this post


Link to post

Nu stiu daca se gaseste pe la noi plasticul cromat, poate doar adus de "prin afara" .Oricum, daca nu merge la garantie, probabil va ma ramane asa o perioada, deranjeaza doar estetic, in rest sta foarte bine acolo.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...