Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Spiridusul

Recommended Posts

S-o stapaniti sanatosi si fara probleme, Mircea.

Referitor la schimbatul stopului depinde cum este prinderea. Daca este ca la matiz nu prea se poate pentru ca are pe partea dinspre exteriorul masinii niste suruburi mari de ghidaj.

Share this post


Link to post

Nu e vorba de stop, e vorba de lampile de ceata/marcharierre din bara. Matizul nu are asa ceva.

Share this post


Link to post

Frumos foc spiridusul! Sa-l stapaniti sanatosi cu totii si sa va poarte in siguranta muulti km!

Share this post


Link to post

Daca vrei/vreti masini, cautati la firmele de leasing, sunt foarte multe, unele merita altele nu.

Sa o stapaniti sanatosi si fara probleme. Nu recomand xenon pe Spark, de fapt nu recomand xenon pe nici o masina care nu are lupe pe faza scurta, efectul obtinut e criminal pentru ceilalti, mai degraba orienteaza-te spre becuri ceva mai bune calitativ (sa nu aiba Selum-uri la 8 lei) si gandeste-te cam cat timp va merge sotia ta noaptea in extraurban. Si eu am simtit diferenta de la Clio inapoi la Matiz noaptea in extraurban, mai ales pe faza scurta, dar o pun si pe seama becurilor nu prea bune si destul de vechi.

A, si nu uita ca vii de pe o masina cu becuri separate faza lunga-faza scurta, la care pe faza lunga iti functioneaza si faza scurta, ceea ce e imposibil la Matiz si la Spark, de aceea ai impresia ca farurile nu lumineaza cine stie ce.

 

Cand luati o masina de la firmele de leasing, OBLIGATORIU trebuie verificata din bara in bara si refuzata vreuna daca nu are cartea de service completa, mai rau decat la samsari. Sunt satul de telefoane primite de la sefi de parc auto care ma intreaba ce piese trebuie pentru revizii facute "la bordura", cati litri de ulei intra la nustiuce motor (in a sau, mai rau, aud ca vreo masina are 36000 de km cu acelasi ulei si cel mult se completa cu ulei, fara inlocuire.

GoogleSearchIconShadow.gifSuperSearchIconShadow.gif

Share this post


Link to post

Ehe, cate am vazut eu, si mai bune si mai rele. Imi parte rau ca nu am reusit sa iau una cu aceiasi echipare, insa rosie, la 23000 km de la OTP leasing, pentru ca respectivii au inteles ca cel mai bun mod de a scapa de masini care stau in parc de 5-6 luni este sa tii la pret... Asta am vazut-o, apoi am verificat actele, reviziile, am discutat la Chevrolet West - Anvelo de unde am aflat ca masinii i se schimbasera bara fata si o usa pe dreapta fata (observasem si eu asta, dar faptul ca au confirmat si ei a fost OK). Intradevar, multe masini care sunt acolo erau intr-o stare jalnica... din pacate multi utilizatori de masini de firma aleg sa-si bage picioarele in banii altora...

Cand se face frumos o sa pun poze de detaliu la interior sa vedeti ce curata si bine intretinuta este. Becurile din far sunt cele originale, sotia spune ca ea vede bine cu ele, probabil ca mie mi s-a parut aiurea dupa ce am trecut de pe a mea pe ea.

Intre timp i-am schimbat uleiul (mobil 3000 5 w 40), filtrele si bujiile. Ieri i-a venit si radio CD-ul, frate-miu mi-a donat 2 boxe de spate noi noute B52, care se potrivesc la fix, urmeaza sa-l montez imediat ce vremea imi permite sa fac asta.

Urmatorul pas, alarma.

Ce nu gasesc in continuare, anvelopele 155/65/R13 de iarna :( , gasesc numai 155/70R13. Cred ca dupa ce fac rar-ul miercuri am sa-i pun din astea si gata.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Se gasesc, cum sa nu, doar eu la Matiz am Barum Polaris 2 155/65r13 pe fata si ma bate gandul sa-l echipez si pe spate. Taica-miu e extrem de multumit de Matiz pe nametii de acum. L-am echipat de asta vara, cu gandul ca, daca masina face maxim 5000 de km pe an, mai bine sa-i faca cu gume de iarna si, iata, gandirea mea a dat roade.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Nu se mai gasesc. M-am exprimat eu gresit. Nu mai sunt stocuri, decat pe super branduri, si parca nu as pune pe o masina ce va schimba pneurile pe motiv de ani si nu de km anvelope de 2000 ron setul. Plus ca vreau sa-i fac ca si la Blackie, 2 seturi de roti - iarna/vara.

  • Like 2

Share this post


Link to post

...Yaz, sotia mea a reusit un 5.6 % cu lacetti...

 

Super tare. Cum a reusit?

Share this post


Link to post

Mers Buftea-Slobozia si retur absolut legal, 80-90 km/h in afara localitatilor si 50 in localitati.

 

Intre timp am reusit sa gasesc pe stoc la unul din furnizorii mei 2 anvelope Debica Frigo2, iar spiridusul are acum botine noi pe fata.

Share this post


Link to post

Debica Frigo 2... merg in comparatie cu cele de vara. Sa nu le ceri performanta pt ca nu iti pot oferi asa ceva. Mare grija cu galmele!smilies29.gif

 

 

Share this post


Link to post

Am avut acest tip de anvelopa pe Nubira si pe Fiat. Fratele meu merge de 2 ani iarna cu 4 astfel de anvelope. N-am intalnit galme la ele, n-am observat alte probleme. Consider anvelopele astea ca fiind foarte bune pentru banii pe care-i dai pe ele.

Share this post


Link to post

Bandouri, curatenie de primavara :D

18_04 011.jpg 18_04 012.jpg

18_04 013.jpg 18_04 014.jpg

 

Urmeaza montajul alarmei si folia pe geamuri.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Frumoasa masina!

Tin minte acum cativa ani cat am mers cu un Spark, aproape 1 an de zile, simteam ca e al meu .

Arata super-ingrijita, si intr-adevar ai luat-o bine de la BCR Leasing. Sa ne auzim numai de bine!

Share this post


Link to post

Cam de multisor n-am mai scris aici :)

Masina a acumulat inca ceva km, a primit o revizie efectuata la 1 an si vreo 6000 km :D Nu i-am facut distributia, am zis ca i-o fac la anul, preferand sa investesc in 4 roti complete, astfel incat acum masina are, ca si Blackie, set de jante cu anvelope de iarna si set de jante cu anvelope de vara. I-am tras si un autocolant negru pe stalpul central si montanti. Una peste alta, extrem de multumit de ea, merge foarte frumos iar consumul se invarte intre 6-8% exclusiv in oras.

18072011408.jpg

18072011404.jpg

Share this post


Link to post

I-am trantit si o alarma Pilot. Nu reusesc sa-mi conving sotia sa-i pun folie :D

Share this post


Link to post

De ce vrei sa-i schimbi distributia asa repede? In ghidul de service scrie ca trebuie schimbata la 6 ani sau 90 mii km

Share this post


Link to post

Ba pardon, 60.000 km sau 4 ani :)

Share this post


Link to post

Ba pardon, 60.000 km sau 4 ani :)

 

Si totusi...In carnetul de garantie si ghid de service, pentru Spark, intervalul este de 72 luni sau 90000 km, de altfel, identic si ptr. Aveo cu motor 1150 cmc 8v. Am citit intr-un alt topic,ca service-urile recomanda 4 ani sau 60000 pentru Aveo 1,2 8v. Carnetul de garantie si service este editat 01. 2008.

Share this post


Link to post

Si n-ai o nota referitoare la conditii grele, care te duce la 60 k si 4 ani?

Share this post


Link to post

Si n-ai o nota referitoare la conditii grele, care te duce la 60 k si 4 ani?

Am o nota {lunga} atasata, dar nu spune nimic despre inlocuirea distributiei la alt interval decat cel din carte.

Share this post


Link to post

S-or fi dat ghiduri de service diferite pt Ardeal si Muntenia  <img src= )"> .

Apropo, e cam plictisitor jurnalul, nu se intampla nimic palpitant pe aici. Multi km fara probleme si in continuare ! :thumbl:

Share this post


Link to post

A ajuns si asta mica la 39000  <img src= )"> Anul acesta trece la 40.000 :)

Share this post


Link to post

Cochet brotacul !

Eu iti urez sa postezi cat mai rar pe aici, adica doar la revizii.

La ce consum scoate motorasul asta pentru un oras e best buy.

Share this post


Link to post

Cam asa este.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...