Jump to content
Sign in to follow this  
mr_

Skoda Superb - Pro Si Contra

Recommended Posts

Daca imi conving sotia sa ia carnet, vand getzul si iau una mica automata. Gen Smart sau IQ.

Share this post


Link to post

DSG

 

 

Advantages

  • Extremely fast shift time of 8 milliseconds when shifting to the gear the transmission is expecting
  • Practically no power loss, due to the use of clutches instead of a torque converter
  • Better fuel economy than the planetary geared automatic transmission and manual transmission
  • Both clutches can disengage when travelling downhill, allowing the car to coast

Disadvantages

  • When shifting to a gear that the transmission did not anticipate, shift time is lengthy (around 400ms, depending on the situation)
  • Can be expensive to manufacture, this discourages many automakers
  • They are heavy: 75kg vs. 47.5 for comparable Getrag DSG and Manual models
  • Being complex mechanisms there is more to potentially break

Share this post


Link to post

Chestia cu intarziatul cand o mai pacalesti am observat-o si eu la test... insa am cautat-o expres. De ex in mod D acceleram usor, si brusc bagam talpa ca innecatul... probabil ea preselectase treapta superioara, asa ca durat un timp perceptibil ca sa faca kick down.

 

Insa chestia asta se poate "corecta" in modul manual ;) Iar in mod sport nu am reusit s-o pacalesc, ci doar in D.

Share this post


Link to post

Dar, intr-adevar, de la asiguratorii romani la care oricum platesti mult si inapoi primesti putin, te poti astepta la orice.

 

Bai, chiar nu poti sa lasi ura asta nejustificabila rational nici de catre o gaina?!

In afara asigurarile sunt mult mai scumpe si 'tepele' sunt mai dese si MULT mai consistente. Casca ochii, porneste cerebelul si ai grija ce iti doresti!

Stii ca daca in Olanda semnezi cand iti iei carnetul ca esti sanatos incat sa conduci si daca ai vreun kkt de boala banala, gen ochelari, exista posibilitatea sa muncesti o viata pentru a plati facturile accidentului?

 

 

Deci ramane Skoda.

 

Nu ti se pare o masina complet lipsita de personalitate?

Te inteleg ca ai nevoie de spatiu, confort samd, dar totusi, nu faci un rabat cam mare pentru un motorhead?

Share this post


Link to post

Oricum ar fi eu tot subaru as lua :) ) . Skoda imi pare anosta, in nici un caz o masina pt un motorhead. Probabil va fi fiabila, f fiabila... Dar daca acum iti pare anosta peste un an vei fi de-a dreptul satul de ea...

 

Cat despre cutie: eu unul nu as avea ,,the balls" sa fac chiptuning la o masina cu DSG7 care este f complexa si nu duce prea mult cuplu... In caz ca o distrugi poti avea siguranta ca cei de la service vor fi f meticulosi in a verifica motivul aparitiei defectiunii (mai ales ca DSG7 e un produs relativ nou si au nevie de feedback la fabricant...).

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Are alura de masina batraneasca, de pensionar.

Share this post


Link to post

Nu, aia era cea veche. Si era ok.

Pentru asta noua au incercat sa faca un design mai modern si au bulit-o de tot, acum e un kitch-car.

Share this post


Link to post

Bai, chiar nu poti sa lasi ura asta nejustificabila rational nici de catre o gaina?!

In afara asigurarile sunt mult mai scumpe si 'tepele' sunt mai dese si MULT mai consistente. Casca ochii, porneste cerebelul si ai grija ce iti doresti!

Stii ca daca in Olanda semnezi cand iti iei carnetul ca esti sanatos incat sa conduci si daca ai vreun kkt de boala banala, gen ochelari, exista posibilitatea sa muncesti o viata pentru a plati facturile accidentului?

Hmm, inca n-am vazut olandez sa prefere Romania din cauza asta. Daca in Ucraina stiu ca e spaga ieftina, nu inseamna ca imi doresc sistemul lor.

Share this post


Link to post

Are alura de masina batraneasca, de pensionar.

De bujetar plecat la mare cu sindicatul.

Share this post


Link to post

Mr

Legacy nu are treaba cu dimensiunile pe care le cauti tu, e mic in portbagaj si mic rau in spate ca si inaltime.

Merc seria C e varza la spatiul interior, altfel super masina.

Volvo sub S80 daca vorbim de berlina n-ai sanse de spatiu.

Skoda ... e totusi skoda iar fundul asteia noi e absolut.. ma rog, gusturile.

Spatiu mai mare ca la superb NU o sa gasesti la masini mai mici ca A8, SERIA 7 SI S

Ma refer la portbagaj si mai ales spatiul din spate.

Nu am inteles la ce iti trebuie spatiu in spate dar ma rog.

Eu as opta pentru modelul relativ vechi de passat. Daca se mai vinde nou, nu stiu.

 

N-are nici o jena DSGul cu tuningul, relax total. Unii ca superchips ( http://www.superchips.ro/chip-tuning/Skoda/Benzina/Superb-1.8-TSi-160-Cp.html )si nu numai duc spre exemplu motorul de 2.0 tdi cu dsg pe el de la 140 la 230 cai ( schimband si turbina si evacuarea ) in stage III si nu ai nici o jena. + ca tuningul se poate face mai dur sau mai soft, adica daca sa zicem softul clasic ar duce maxina X in 200 cai , poti foarte bine sa ceri sa iti urce doar in 180 de exemplu avand astfel impact mai mic asupra motorului si cutiei. Evident trebuie sa ii faci rodajul intai si apoi cipare.

Ca ai lag la DSG uneori, da, pe drive pentru ca se optimizeaza in timp pentru consum redus si cand o calci dureaza pana se prinde de ce vrei sa faci, nu mult dar dureaza. Adica daca ai mers 10 minute calm calm si apoi brusc dai blana, e ca si cum ai trezii printesa adormita, odata trezita insa , ii se umfla sanii. Daca vrei la un mom dat sa nu ai lag ( sa zicem ca esti pe serpentine sau ... ) o ti pe sport si gata, 0 lag. Daca vrei sa fi si mai rau dai din pedalele de manual dar la cat de lung e superbul si la ce stil de condus are nu prea merge sa dai din clapete.

 

Nu cunosc bine preturile dar daca ar fi sa vreau ceva voluminos as cauta ( evident intre marcile cat mai rasarite functie de suma de care dispun ) ceva combi. In ultimul timp arata si ele ceva mai frumos fata de dricurile de dinainte.

Si pentru ca zici ca o sa ai multe drumuri afara si deci la viteze relativ mari n-as negliza un 4X4

 

Sa nu te puna dracu sa cumperi ceva fara test drive !

Mai gandeste-te la optiuni gen scaune electrice, incalzire in scaune si alte chestii care sunt fff greu si scump de pus dupa aia. Inteleg ca masina nu o iei pt 1-2 ani.

O piele ii mai tragi si dupa achizitie dar scaune electrice nu ( si conteaza mult pt ca la un mom dat o sa isi ia si sotia carnet ).

La fel in cazul incalzirii scaunelor, poti sa ai tu caldura caldurilor in masina, daca afara sunt 3-4 grade pana ti se incalzeste fundul dureaza.

Nu se merita insa sa bagi bani in audio, nimic, ia cea mai ieftina varianta si apoi pui tu cu mult mai putini bani.

In ciuda esteticului as cauta cea mai naspa culoare posibila, acel gri metalizat.

Dupa socotelile mele dau cam 50-80 euro / luna numai pe spalatul masinii si as da cam jumate daca nu ar fi neagra. Poate conteaza, poate nu.

Jantele ia-le de tabla ( iti vor fi folositoare oricum iarna ) si daca vrei tu iti pui apoi mai ieftin.

Adica una peste alta gandeste-te la tot ce e relativ usor de schimbat si NU lua de la ei ca sunt scumpe. In aceeasi logica gandeste-te la tot ceea ce poate o sa regreti ca nu ai si o sa fie greu de pus in timp ( gen trapa samd

 

 

Nu iei in calcul si masini recuperate la leasing ?

La 25k gasesti masini fff bune si la 10-20k km, cu garantie, anii 2008-2009.

Criza asta a adus la societatile de leasing multe masini la care pe vremea cand erau bani vechii utilizatori au achitat mare parte ca si avans ( ca deh aveau bani atunci ) si nu mai sunt sume mari de recuperat petnru ele.

Spre exemplu, asa ca idee chiar daca nu vrei SUV. Inainte sa iau A3-ul neveste-mii printr-un pont aveam la dispozitie sa cumpar un Santa FE ( nu mai stiu ce motor ) automata, extrafull, absolut tot ce puteai sa pui pe ea din fabrica avea, 9MII de km, fabricatie noiembrie 2008, garantie 1,5 ani sau 2, nu mai stiu, tipla masina ( asta era prin aprilie 2009) la nesimtitul pret de 12mii euro + tva. In leasing la Tiriac recuperate.

Masina aia daca o configuram atunci saream de 22mii.

Edited by Cumnatu
  • Like 1

Share this post


Link to post

De bujetar plecat la mare cu sindicatul.

Maestre, aia cred ca era Volga. :mrgreen:

Share this post


Link to post

Si mie mi se pare stearsa skoda.

Subaru all the way .

Share this post


Link to post

@Tolin

SUNT bugetar... ar trebui sa imi iau masina de pornostar? :dizzy:

 

Cumnate, in mare parte am facut cam aceleasi calcule ca tine. Mai putin cu masinile SH, dintr-un motiv f rational. O masina de 1-2 ani o iau la acelasi pret ca una noua, pt ca la una noua am reducere (la skoda e 18%), pe langa alte promotii, si practic ma costa cat un sh recent.

 

La DSG am renuntat. Exista potentiale probleme. Sa nu confuntam DSG6 care merge si pe motoare mult mai puternice cu DSG7 la care 1.8 deocamdata e motorul cel mai puternic.

 

Si mi-e mi-ar fi placut civicul... cand am fost la drivest era pregatit deja sa negociez pretul si sa o comand. Dupa drivest, am fugit...departe.. direct la Subaru :) ) Iar nevasta, care nu se pricepe la masini, a avut aceeasi perceptie, deci nu mi s-a parut mie ca aud greieri, dizal TDI frate, benzinar ceva mai placut dar cam sonor pt un "cruiser" si zgomot de rulare ca la balamuc. Din pacate la mine nu vine decat hatchul made in england, am inteles ca la sedan made in japan e alta treaba. Dupa impresia de masina facuta la colibasi (desi conceptia e de la NASA) am cotrobait putin pe net si am dat peste o statistica ADAC din 2008 care o punea pe penultimul loc la fiabilitate la compacte... si nu ca era o statistica pro-germana, ca la citadine in primele 3 erau doua fiaturi :D

 

La subaru am renuntat sambata, dupa ce am fost si am incercat sa incarc portbagajul... cumnatul s-a prins f bine de problema. Daca era mai adanc cu 5-10cm era o diferenta de la cer la pamant. Locul in spate e f OK, insa problema e la portbagaj. Iar modelul nou, care e ceva mai mare, nu e deloc convingator, l-am testat si e o Hyundai Sonata cu awd.

 

Argumentul ca e anosta venind din partea unuia cu Corolla nu ma descurajeaza deloc... fara resentimente :)

Share this post


Link to post

Civicul nu e pentru tine, esti la limita superioara a varstei. :)

Cel facut in Japonia e mai inchegat, e adevarat, dar portbagajul e jenant (exact aceeasi problema, din cauza suspensiei independente spate, nu are inaltime suficienta).

Lasa Honda, nu e pentru tine, nu cred ca exista cineva pe lumea asta caruia sa ii placa in acelasi timp un VW sau Skoda si o Honda, sunt chestii complet diferite.

Share this post


Link to post

Mie imi place Honda Civic :D Desi e cu totul alt stil decat Skoda.

Designul nu m-a indepartat, ci m-a sedus.

M-au indepartat greierii si zgomotul. La spatiu in spate e ok si portbagajul are 480L (cu 30 mai mult decat Accord). Honda au fost primii la care am mers, insa la civic m-a deranjat zgomotul iar la accord portbagajul si spatiul la picioare in spate. Si la Accord modelul vechi era mai misto. Plus ca e destul de anemica cu motorul de 2L si 2.2 dizal.

 

Daca as fi facut alegerea bazat pe design, as fi mers pe Honda sau pe Alfa. Poate inlocuiesc Getzul cu o MiTo :D

Share this post


Link to post

Bai... dualule! :) )

Succes la achizitie, atunci, ce sa zic!

Share this post


Link to post

Eu mi-am luat Civic, desi am depasit varsta. Nu ai intrebat la reprezentanta daca nu pun si tobe "linistite" ? Greierii intra in pret, nu se poate sa nu-i puna.

Share this post


Link to post

Man, insignia sport tourer e departe de ce vrei tu? 1.8 benzina sau 2.0 diesel?

Share this post


Link to post

Pana una alta am comandat-o :)

 

Insignia 1.6T 180CP ar fi fost tentanta, daca nu era asa grea. Pai are 20CP in plus fata de Superb si e mai lenta.

Share this post


Link to post

Man, tu ai fost pornit pe Superb de la inceput si nu cautai decat o confirmare a propriei alegeri. Orice altceva pica din simplul fapt ca nu indeplinea cumulativ conditiile impuse de tine. Din ce-am citit in topicul asta, nu prea s-a exprimat nimeni pro-Superb, insa tu tot asta ai ales. Daca tie asta-ti place si de asta ai nevoie...e ok, sa o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de masina :)

Share this post


Link to post

Omu' cauta eventual mai multe motive pro alta masina, eventual alta varianta la care el nu s-a gindit.

Oricum felicitari si bafta multi km fara evenimente cu Superba limo smilies29.gif

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ai intrat tu in mintea lui si stii ce vrea, iar daca nu-i urai tu alea alea nici nu conducea el linistit.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pai procesul de alegere a inceput de mult, de aproape un an, de cand am aflat vestea buna ca devin tatic :D Cred ca primul testdrive a fost prin aprilie (si a fost honda civic, care a fost si prima eliminata). Prima care ne-a cazut cu tronc la drivetest (pana si nevestei, a sedus-o prin silentiozitate si acoperisul transparent :D ) a fost Subaru Legacy, care a ramas una din favorite pana sambata trecuta cand am acut testul cu portbagajul. Cand am postat aici aveam deja un (very)shortlist in cap ;)

 

Am cautat alternative la Subaru (si asa am dat peste Superb) pentru ca teoretic nu se mai vindeau din prin septembrie. Abia pe 15 ianuarie, la salonul auto de la Bruxelles am discutat cu directorul de vanzari pt Benelux si mi-a spus ca mai au 7 bucati din modelul vechi pe stoc, fara sa mai poti alege nimic la ele, isna doua din ele mi-ar fi convenit. Am aflat unde e una din ele, si am mers s-o testam... aka sa vedem daca incape caruciorul si inca vreo doua prostii in portbagaj :D

 

Alta "in carti" a fost Mondeo 2.2tdci 175CP, care insa mi s-a parut cam scumpa si nu la fel de rapida cum m-am asteptat.

 

Pe lista a mai fost Accord (si dizal si 2 benzina), Mazda6, Seat Exeo, Skoda Octavia, Alfa 159, Epica, Cruze, etc. De fapt, va atasez lista :D E un fisier excel pe care l-am facut ca sa nu uit ofertele primite, datele tehnice, taxele, si impresiile de la test. Apoi l-am "perfectionat" in sensul ca l-am imbarligat serios. Conform fisierului, "castigatoare" ar fi fost Octavia si Cruze.

 

Cruze am vazut-o pe viu prima oara tot la salonul auto, sapt trecuta, si mi-a placut, insa am renuntat pt ca nu are nici macar in optiuni cateva mofturi pe care le vreau musai, aka xenon si scaune incalzite.

carsn.xls

Edited by mr_
  • Like 2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...