Jump to content
Sign in to follow this  
razvan28ar

Aveo, Probleme Cu Luminile

Recommended Posts

Inchizi luminile. Scoti cheia. Deschizi usa. Aprinzi luminile. Inchizi usa. Ar trebui sa ramana aprinse pozitiile, chiar daca incui

Edited by andrew

Share this post


Link to post

La Aveo luminile se sting in momentul in care se deschide usa soferului.Pentru a ramane pozitiile aprinse trebuie sa deschizi din nou usa,sa treci comutatorul pe pozitia "0",pe urma treci comutatorul pe pozitii si vor ramane aprinse.

Share this post


Link to post

Aceeasi problema cu farul dreapta. Momentan am scos fisa .  <img src= ">

Share this post


Link to post

Aceasi problema si la mine. Coboara automat cand trec pe faza lunga, dar eu am montat xenoane. Am crezut initial ca sunt de vina becurile, dar se pare ca e o problema generala.

 

Am gasit o rezolvare provizorie pana cand ajung la service cu ea.

Pe pozitie tineti farurile la 0 si imediat ce dati faza lunga miscati foarte putin de comutator in jos. In momentul acela motorasele se blocheaza. Aceasta operatiune trebuie facuta de fiecare data cand comutati de pe faza scurta pe lunga. E cam stresanta, dar daca nu vreti sa aveti faza lunga la 2m de botul masinii e cat de cat ok. Sper sa ajung si eu cu a mea saptamana asta la Rucom sa vad daca stiu ce sa-i faca baietii, daca nu ma apuc singur de ea.

 

O seara placuta ! :)

 

Edited by laur21

Share this post


Link to post

Sunt posesorul unui Chevrolet Aveo Sedan din 2009. Trei ani nu am avut nicio problema cu faza lunga. In 2012 am montat xenoane pe ea si parea ca totul sa fie ok, dar dupa putin timp de la montare am constatat ca atunci cand comutam pe faza lunga farurile coborau pana la doi metri in fata masinii. Cand comutam inapoi pe faza scurta, farurile urcau la loc.

 

Ca si rezolvare am scos firul din mijlocul mufei care alimenteaza pozitia si motorasele. Pe far avem trei mufe: una pentru becul H4, una pentru semnalizare si cea mica pentru pozitie si motorase. La cea din urma ma refer.

 

Acum cateva zile m-am hotarat sa renunt la xenoane dupa ce am constatat ca multi colegi la trafic imi dadeau flashuri cand eram pe faza scurta, semn ca ii deranjeaza.

 

Zis si facut. Am dat jos instalatia xenon, am bagat inapoi firul scos din mufa si am montat doua becuri ieftine dintr-un set de rezerva cumparat de la Lidl.

 

In teste, totul mergea ca la inceput: farurile nu se mai coboara cand comuti pe faza lunga, iar lumina farurilor este ca o lumanare. Asa ca am decis sa imi pun Osram Night Breaker Unlimited +110%.

 

Am fost noaptea la teste: lumina farurilor mult mai buna, dar a revenit problema cu coboratul fazei lungi.

 

Am sa schimb din nou becurile Osram cu cele noname sa vad sigur daca la celelalte face acum sau nu, iar daca problema apare indiferent de bec am sa scot din nou firul din mijlocul mufei cele mici de la far.

Share this post


Link to post

In ce pozitie ai intrerupatorul de sarcina a farurilor cand faci chestia asta?

Share this post


Link to post

Salut, Mircea!

 

Stiu ca esti un veteran al acestui forum deoarece nu de putine ori am citit raspunsurile tale la diverse discutii. Si eu tot din Buftea sunt. Cand pot sa iti fac cinste cu o bere, doua, deoarece mai am unele probleme cu masina si as avea nevoie de raspunsurile unui cunoscator in domeniu.

 

Intrerupatorul a ramas mereu pe pozitia 0.

 

Multumesc!

Share this post


Link to post

Nu sunt chiar asa de atoatestiutor...

Verifica masa la far, este posibil ca atunci cand are consum mare sa nu mai ai aceiasi cadere de tensiune pe motoras si sa se pozitioneze gresit.

Oricum, daca nu ma insel, la modelele cu bec H4, daca ai butonul pe 1-2-3 pe scurta si comuti pe lunga, motorasul trece automat pe pozitia 0, ridicand farurile, iar la revenirea pe scurta face manevra in sens invers.

Share this post


Link to post

La nubira 2 nu e asa.

Farurile pot fi reglate doar pe faza scurta, insa pozitia pe inaltime ramane aceeasi cu cea reglata pe faza scuta chiar daca se comuta pe faza lunga. Daca se invarte butonul altfel (de pe 0 pe 1, pe 2 sau pe 3) si esti pe faza lunga, farurile o sa coboare doar in momentul in care se comuta pe faza scurta si o sa ramana coborate chiar si daca se comuta, din nou, pe faza lunga.

Share this post


Link to post

Si aveo meu face treaba asta cu faru(doar dreapta) lasat pe faza lunga ,dar eu am dat vina pe un accident cu lov in aripa si far din dreapta de atunci a inceput sa faca asa...cred ca este o chestie de masa acum coboara doar cand ploua.

Share this post


Link to post

am observat un mic delay (aprox. 1 sec.) intre momentul in care motorasul din stanga a terminat de efectuat reglajul pozitiei becului fata de cel din dreapta la care dureaza mai mult. este ok?

Share this post


Link to post
Am un Aveo model nou, luat in 2013.

Mi-a aparut pe bord codul 20, care stiam ca e legat de o faza scurta, am schimbat acum vreun an un bec pe stanga. Acum e cel de pe dreapta.

Am cumparat bec, l-am pus. Nimic. Le-am probat incrucisat, cel nou merge in stanga iar cel din stanga nu se aprinde in dreapta.

Am zis ok, hai sa vad siguranta. M-am dus la manual, dar nu gasesc nicaieri in lista de sigurante ceva pentru faza scurta.

Apare in lista Faza lunga dreapta si Faza lunga stanga dar nimic legat de faza scurta. Aceeasi situatie si pe legenda de pe capacul cutiei de sigurante.

Pot sa atasez si o poza cu lista din manual, dar am citit-o de 5 ori cred.

Are cineva idee de ce nu apare faza scurta pe lista de sigurante?

De altfel, ca o curiozitate, nu apare nici nimic legat de semnalizare. Nu au nevoie de un releu ca sa clipeasca?


De proba am inversat intre ele sigurantele pentru faza lunga, nici o schimbare.

Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...