Jump to content
Sign in to follow this  
crystygye

Intrebari Legat De Bara Spate

Recommended Posts

Am cumparat lampa de ceata si lampa de marsalier noi (de origine koreea), din cauza ca in fostele intrase apa si ruginise de nu mai puteai face nimica. Daca vreti sa stiti preturile: 35 ron lampa ceata si 25 ron lampa marsalier (toata lampa + fir + mufa/fasung + bec + garnitra pentru fasung, ca sa nu mai intre apa in lampa..mai pe scurt pachet complet la bani aia)

 

Ehee ce era acolo, a fost o mica nebunie. Firul pentru lampa de ceata avea mufa, dar celalalt era pe "direct"..+ fir intrerupt la unul din cele 2 lampi numar (si bineinteles ca firele erau izolate de 10 ori...a trebuit sa tai tot si sa reizolez, asta ca sa ajung si sa refac legaturile pe traseu..)... Iar legat de singura mufa care era, nu mai mergea. In fine am folosit papuci mama mari si am izolat bine de tot si totul a iesit bine.

 

Problema este urmatoarea: am bagat in marsalier, am pus contactul, dar lampa nu se aprinde...Trebuie cumva sa fie motorul pornit sau faza scurta ca la lampa de ceata, ca sa se aprinda lampa?

Sau mai am un traseu de refacut/reparat?

 

Multumesc

Edited by crystygye

Share this post


Link to post

salut ...

aceeasi problema am avut-o si eu .. acum o saptamana bagam in marsalier si nu se auzea nimic (eu am bec dinacela cu melodie) si un vecin mi-a spus ca are un contactor pe cutie si s-ar putea sa nu faca contact,ori sa fii oxideze sau in ultimu caz sa fie o siguranta arsa ... cu siguranta e usor .. umblii la tablou si verifici .. iar la prima varianta nu e f greu, eu am cielo si am gasit destul de usor .. cand deschizi capota,prin dreapta motorului(cum te uiti la el) se vede cutia de viteze .. si acolo se duce un cablu in ea .. ala e .. incearca sa il dai jos si sa vezi cum sta treaba .. la mn cred ca de la trepidatii nu face contact bn ..

sal

Share this post


Link to post

Tabloul de sigurante a fost verificat acum 1 luna si inlocuit toate sigurantele arse...deci nu cred ca asta e problema. Dar o sa verific.

O sa scot acel cablu din cutia de viteze...daca il gasesc si o sa il curat.

 

De curiozitate...cum adica ai bec cu melodie? "Melodia" care incepe cand dai cu spatele, stiu ca e un "modul" al alarmei masinii. Eu am alarma fara acest modul. Se poate monta un "modul" separat sau o chesti de gen? Doresc si eu niste detalii ca m-ar interesa.

Share this post


Link to post

nu .. se gaseste separat "bec cu melodie" pt marsalier .. se gaseste la aproape orice magazin de piese auto .. 10-20 ron .. depinde de magazin ;) .. si se inlocuiesc f usor si f simplu cu cel vechi ..

Share this post


Link to post

Mersi Ionut-Alin.

 

Din cutia de viteze plecau 2 fire. La 20 de cm, urma o mufa, din care continuau cele 2 fire , pana in interiorul masinii (unul duce la lampa de marsalier si unul nu am idee).

Unul din cele 2 fire, era taiat langa mufa. Am scos mufa si am facut legaturile pe direct si acuma merge fara probleme.

 

 

Azi am cautat la magazinul Daewoo din cartier, bec cu melodie, si nu aveau...Mi-a recomandat sa ma duc in Targ la Vitan. Ehee mai dau eu o tura pe la magazine mai aproape de mine, poate am noroc sa gasesc.

 

Mersi inca o data ;)

Edited by crystygye

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...